Odgovori 578 postova
KALORIJSKE I NUTRITIVNE VREDNOSTI POJEDINIH NAMIRNICA
  • Ella
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 17 godine

od Ella » pre 17 godine

Voćna slata ti je najkorisnija do podne pa je tada treba i jesti naravno bez šlaga, šećera i sl.dodataka

tuna rio mare insalatisime sa kukuruzom ima 179 kcal/100gr, proteina 9 gr, masti 13 gr, uh 6.5
    tuna rio mare insalatisime sa pasuljem ima 199 kcal/100gr, p 10.5gr, m 13gr i uh 10gr
    tuna rio mare insalatisime mexikana ima 195 kcal/100gr, p 10gr, m 13 gr i uh 9.5 gr

pa se ti nađi
  • Pippi
    Početnik
    Početnik

od Pippi » pre 17 godine

Nisam uspela nigde da nadjem koliko kalorija ima crveni pasulj u konzervi. :(
  • Ella
    Amater
    Amater

od Ella » pre 17 godine

crveni pasulj u konzervi 81 kcal/100gr, p 5.2 gr, m 0.31 gr, uh 14.88 gr
    tamono crveni pasulj u konzervi 85.1kcal/100gr, p 5.25 gr, m 0.34 gr, uh 15.6 gr
  • lulu
    Amater
    Amater

od lulu » pre 17 godine

Ella, sreco koliko ima kcal expresso sa malo mleka?

:009:
    Slika
  • Ella
    Amater
    Amater

od Ella » pre 17 godine

http://www.dijeta.net/forum/viewtopic.php?t=254

da li ti ovaj link može pomoći?
  • Venoma :)
    Početnik
    Početnik

od Venoma :) » pre 17 godine

Hm, imam jedno 'delikatno' pitanje.

Ulazim u pekaru pre neki dan, kupujem stapic, i gledam okolo-svi mi proizvodi lice na lisnato testo. I pitam prodavacicu sta odavde NIJE lisnato testo. Ona mi kaze, buhtla, puz, kroasan sa euro-kremom... Kaze, to je PUTER testo. Ja pitam jel to kao kroasan-testo? Kaze da. A koliko to drago 'puter' testo ima kcal? Manje od lisnatog?
    Muku muci da ne jede previse :)
  • lulu
    Amater
    Amater

od lulu » pre 17 godine

Ma to je preterano!!!! Moram da pronadjem, nemoguce!!! Bez mleka nema skoro u opste kalorija i dodas malo mleka i najmanje moguce 120kcal :shock: to je prosto nelogicno. Ako uzmemo i izmerimo i 20g polumasnog mleka i nema toliko kalorija! I jao!!!

Hvala u svakom slucaju!!
    Slika
  • Ella
    Amater
    Amater

od Ella » pre 17 godine

BUTER TESTO 406 kcal/100gr; p 7.69gr; m 21.05gr; uh 45,82gr
  • Ella
    Amater
    Amater

od Ella » pre 17 godine

lulu napisao:Ma to je preterano!!!! Moram da pronadjem, nemoguce!!! Bez mleka nema skoro u opste kalorija i dodas malo mleka i najmanje moguce 120kcal :shock: to je prosto nelogicno. Ako uzmemo i izmerimo i 20g polumasnog mleka i nema toliko kalorija! I jao!!!

Hvala u svakom slucaju!!

i za mene je to previše ali rekoh kada već postoje podaci da se ne pravim pametna ali evo idem da potražima pa javnem
  • Ella
    Amater
    Amater

od Ella » pre 17 godine

evo pronađoh za čist espresso svega 1 kcal/30 gr za šolju koju obično serviraju po kafićima ako dodamo recimo 1 kašiku punomasnog 3,2% mm mleka (15gr) onda će tvoj espresso za jednu šolju imati 10 kcal, p 0.5gr, m 0.6 i uh 0.7
  • lulu
    Amater
    Amater

od lulu » pre 17 godine

Ella napisao:evo pronađoh za čist espresso svega 1 kcal/30 gr za šolju koju obično serviraju po kafićima ako dodamo recimo 1 kašiku punomasnog 3,2% mm mleka (15gr) onda će tvoj espresso za jednu šolju imati 10 kcal, p 0.5gr, m 0.6 i uh 0.7

Pa ovako vec moze, pa neka je i 50kcal prezivela bih, ali preko 100kcal to vec ne mogu da prihvatim. Moguce je ali za kafe koje imaju vecu kolicinu...sta ja znam. Ufff :01: :01: :01: :01: :01: :01: :01: do besvesti...

Ti si prava riznica podataka, i ja bih izracunala ali nisam znala kako..obicno sve nadjem na netu, ali ovo nisam nasla. Do duse trazila sam na fr i oni ne znaju nista... :D , ali zato imamo tebe :009: !!
    Slika
  • Pippi
    Početnik
    Početnik

od Pippi » pre 17 godine

Citam ove tablice sa kalorijskim vrednostima i nesto mi nije jasno. Unapred se izvinjavam sto ce pitanje da bude malo glupo :oops: . Uglavnom sve suvo voce ima mnogo vise kalorija od svezeg (mislim na jabuke, sljive, grozdje), ali brusnica suva ima samo 60kCal. Danas sam je jela, pa sam obratila paznju. Nekako mi deluje malo. Da li je moguce da ima samo toliko?
  • lilit

od lilit » pre 17 godine

Nije glupo pitanje Pippi, verovatno je ili za sveze ili neka greska u kucanju, suve brusnice imaju 308 kcal.
  • Lana
    Amater
    Amater

od Lana » pre 17 godine

:29: Kuku i lele! Srećom, nisam ih previše do sad pojela, malo su mi kiselkaste, ali ovo me sastavi :cry:
    Boze, molim te, daj mi strpljenja - i to odmah
  • Ella
    Amater
    Amater

od Ella » pre 17 godine

Norma J.M napisao:Proizvodi od soje
    Razlikuju se vrednosti od proizvodjaca do proizvodjaca,zato sam pisala samo ono sto sam sigurna!
    Svi podaci su na 100gr!!!
    Green House:
    namaz tofu-285kcal
    sojonez-456kcal
    burger od soje-253kcal
    tofu-150kcal
    przeni tofu-256kcal

Tofu company:
    cufte od soje -85-120kcal
    dimnjeni tofu- 80-140kcal
    majonez bez jaja -350-390kcal
    okara - 75-90kcal
    pasteta od soje -110-135kcal
    przeni seitan-170-195kcal
    przeni tofu-82-145kcal
    tofu namaz-90-120kcal
    vegeterijano miks-195-230kcal
    tofu-80-120kcal

Sojino mleko(alpro soya,sa kalcijumom),100 ml-43kcal
    Sojino mleko u prahu,vanila-502kcal/100gr

Jako mi je cudna ova razlika u kcal,od proizvodjaca do proizvodjaca.Negde sam nasla da tofu ima 70kcal/100gr,a negde cak 150kcal.
    Proizvodi od tofu company imaju manje kcal od svih ostalih koje sam jela do sad,pa bih njih svima preporucila!

a jogurAt???

soja jogurt
    59 kcal/100gr
    proteini 4.7 gr
    biljna mast 2.7 gr
    uh 3.2 gr
Odgovori 578 postova