Odgovori 445 postova
Dijetica pa Bebica
  • MiShīCá Mãllä
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 10 godine

Re: Dijetica pa Bebica

od MiShīCá Mãllä » pre 9 godine

Narcisa :009:
    Kratko, sve u svemu od juce oko podne sve do malo pre jaka jaka glavobolja, znam i zasto, vreme se slosilo duvao juce jako vetar i padala danas kisa...a da vam kazem da ima dana kada kazem "sutra ce me boleti glava,tacno osecam" i u pocetku dok me ljudi ne upoznaju, deluje im smesno, ali sada i muz shvata da i jeste tako...tacno juce nisam znala kakvo ce vreme biti danas...jer danas je mnooogo gore, i eto od juce sve do danas...ali bar sam nocas spavala...danas odvela jedva decu i vratila se kuci lezala od 8 do 11 (sto nikad nisam radila) ne znam ko ce spavati veceras...stariji dosao iz skole, masirao me, gazio po ledjima...divota moja...eto proslo je...ne skroz bas bas ali ne zalim se...
    Bilo je u planu za vikend opet neko skitanje, cak i danas...jao pa jesam ja vama rekla da mi je sestra trudna, oko 5og meseca (19/20 nedelja) :skakutalo: pa je bilo u planu da odem da pogledam sta sve ima od garderobice i stvarcica pa ovih dana u nabavku, polako...ali nismo danas otisli...kisa pljustala do malo pre, trkom smo stigli i mladji sin i ja (tj vec koji put mi pade na pamet da lepo ispisem imena svaki put pisem "mladji", "stariji" eto svecano...stariji se zove Nemanja a mladji Ilija :) dakle trkom stigosmo kuci Ikci (Hipokoristik-od milja) i ja i za minut se kisa srucila na grad...dobro prodjosmo, tu me i popustila tek malo glava,njima ispekla neke mini pice,legla i eto malo pre me prosla...kisa pada i dalje kao da su joj platili, a ja ako sta u zivotu prozore perem na mesec dana bez preterivanja...obozavam da ih perem,i redovno posle par dana ako ne cak i sutra pada kisa....eto i sad nije izostala :neznalica:
    A muz javio juce da ce sa posla da ode da pomogne prijatelju oko nekog namestaja i da za vikend ide isto tamo,...tako da nece biti puno seckanja ovog vikenda...a vreme bas ludo...(i od obecanih i vec cekanih cevapa ne verujem da ce biti nesto)...
    Juce zbog glavobolje za ne verovati nije bilo nista posebno za Uh veceru, a cekala sam je nije da nisam, samo sam usla u kuhinju i ugrejala spagete i naisla mi u toku jela muka koliko me je glava bolela, i tako i uzeh samo 3-4 zalogaja,i bolje jer sam ponosna na sebe :skakutalo: posle onog proteinsko-uh dana...racunam u sebi da je tacno ono bila vecera i dosla sam na isto)...videcemo sta ce vagica sutra reci...bas me zanima...

67/91 Uh dan

D: müsli,jogurt aktivia
    U: kikiriki,bademi (vise ne merim..odoka 20-30gr)-za divno cudo kad stavim na vagu za proveru sebe same ne pogresim puno
    R: spagete,moj domaci sos paradajz (pokusacu da stavim slikicu)
    V: 4zalogaja spageta,red crne posle 15-ak min

Slika

danasnji vitaminski (glavobolja) 68/91

D: banana (spavanje 3h)
    U: banana,kafa
    R: jabuka,kikiriki,2 braz.oraha
    U: jabuka,2braz.oraha,kikiriki,aparat kafa
    V: jabuka,naranza,jabuka,kikiriki (mozda sam sa njim danas i preterala)... (jela i deca sa mnom)

Odoh drugari...sve na pocetku pisala kratko cu...ja kratka...retko,ako imam sta da kazem i ako me ne boli glava (mozda je vas zabolela sada od mene ha ha ha)
    pozdravcigi :pivo:
  • MiShīCá Mãllä
    Amater
    Amater

Sutra cu upisati jelovnik za danas (ipak je bilo cevapa sa sve kajmakom... :013: castila sam se) ... Jutros vagica vice 55,6 super :013: :skakutalo: :013: ja zadovoljna :013: :013: :013:
    Poljubac i posecujem vas sutra u dnevnicima :009:
  • narcisa
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 11 godine

od narcisa » pre 9 godine

Jeiiiiiiiii. Super, sve s čim si ti zadovoljna, ja sam prezadovoljna :009: . Stvarno mi je muka od glavobolja, a tebe tako često napadaju....c.c..c.c.cc.c.c.c..c.c Muko tvoja, pređi na drugoga.
  • Treshnja
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 13 godine

od Treshnja » pre 9 godine

:skakutalo: za rezultat :013:
    I sada cekam vikend izvestaj :009:
    1. Cilj: 66kg
    05.10.2014. pocetak Unke 82 kg, 05.04.2015.kraj 71,7 kg
    11.05.2015. pocetak II kruga Unke 71 kg, kraj 67.8 kg
    2. Cilj: 62kg
    14.09.2015. pocetak III kruga Unke
  • MiShīCá Mãllä
    Amater
    Amater

Kratko,ovog puta stvarno kratko...
    Tresnjice, Narcisa cmokic za vas i hvala na poseti...eto kratkog izvestaja...o promeni namestaja i ostalog nista, jer je kupljen sve i jedan sto za rucavanje i ugaona (jer je bilo bas povoljno), pa sam zvala, da ne bih isla ali nije ih vise bilo...i jako sam tuzna...
    Za kolica smo se odlucili i danas zove muzic da ih ubrza, pa da se papirologija resi i eto ih kod nas...
    Glavobolja bila i juce (u nedelju) pa me muz puz ostavio da odspavam,skuvao ruckic, mada sa sve mesom, a meni skrobni,tako da sam ja vadila meso iz rize i davala njemu u tanjir, a on meni rizu (bilo je i kukuruza), pa me tako i prosla glava posle spavanja i jela, pa opet sinoc krenulo...bas me stisnulo zadnjih dana...danas opet ustala sa istom, bas mi je dosta toga, mada sam vec unazad godinama naviknuta i sve obaveze u toku dana ako nije jaka glavobolja obavim,kao i danas...svasta je na meniju...biblioteka sa Nemanjom, ortoped sa Ilijom, nabavka,..pride kuvanje i oprala sam svu zimsku deblju garderobu pa to treba peglati i raspremiti...
    Jelovnici su bili:
    U petak muzic castio cevapcice u kajmaku :oops: i samo da znate nisam pojela sav kajmak, slikala sam kako je izgledalo, mada nije bas po Unci ali ako smem stavicu slikicu...
    Dakle:

69/91 proteinski

D: müsli,aktivia,kafa
    U: kikiriki,4 braz.oraha
    R: snicle dve srednje,brokoli na pari, hleb, supa domaca
    V: cevapi u kajmaku,sopska,malo lepinje (bas bas malo)

Skrobni 70/91

D: banana
    U: burek kod sestre :020: ,kafa
    R: riza sa kukuruzom,2 zalogaja piletine
    V: sir grcka feta sa 1 paradajzom

71/91 skrobni

D: banana, kafa aparat
    U: 4braz.oraha, kikiriki 20-30gr
    R: bice krompir iz rerne,iz musake, ostalo cu dopisati

Kao sto sam vec napisala,merila sam se...55,6 :013: ok je, znaci 200gr manje, sto je super...ali me nervira sto kad pojedem nesto "zabranjeno" npr. Burek :020: (ok to je bilo juce tek, pa ce tek kilice pokazati na dalje kako stojim) ili pojedem nesto drugo zabranjeno, kilice odu gore (55,1 na 55,8) sto me dovodi u razmisljanje, sta posle dijetice tj odrzavanja...necu valjda doveka jesti rizu dinstanu na malo ulja i luka, bez mleka recimo? Bojim se ako pojedem recimo kao sada burek, pa sutradan opet mozda nesto...da ce biti kila po kila pa gore...nesto se razmisljam da posle dijete (odrzavanja) pokusam neki svoj nacin,prosto svaki dan za sebe,da nesto iskombinujem, a ako kilice budu isle na gore, da drzim opet jedan krug Unke,ali lagano,ne bas sve po PS-u? Razmisljam...

Odoh jesti,mislim da je gotovo, pa po Iliju, pa dalje..."ljubim vam dusu" :009:
  • tamy
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 15 godine

od tamy » pre 9 godine

Posle d uje tiče uvodi postepeno neke namirnice , i malo koriguje ishranu. Tipa izbegavaj belo brašno i proizvode od belog brašna izbegavaj mnogo masno ili slatko , itd...
    svakako ne mozes jesti kao i pre dijete jer ćeš se u suprotnom vratiti na početak kao npr ja :D
    Dakle , može i ono "zabranjeno" ali umereno i povremeno :*
  • MiShīCá Mãllä
    Amater
    Amater

Jeste to Tamy tako nekako zamisljeno, i evo i sama vidis po jelovnicima da polako i sada "uvodim" znaci pojedem nesto zabranjeno, ali sustina onoga sto ja hocu da kazem jeste da primecujem da se kile odmah penju,...sto nije resenje...ili...a opet ne mogu sigurno doveka jesti rizu kuvanu samo u vodi, ili testo bez jaja,npr kifle ili slicno? Hajd videcemo kako ce ici dalje...
    Tebi hvala na poseti :009:
  • narcisa
    Profesionalac
    Profesionalac

E napokon da napišem normalan post, onaj je bio u letu. Dječija imena su PREDIVNA!!! Samo nemam pojma kako će se švabe izboriti sa Nemanjom :)
    Krivo mi je zbog namještaja, naskoči na njih, pa ako đe đe iskopaju još koji kompletić da te zovnu.
    Ne znam jesam li ti već pričala o mojoj sestri i njenim migrenčugama od kojih je patila od rođenja? E ona je sa dvadeset i kojom odlučila da im stane na crtu i da neće svaki mjesec da se pozdravi s pet dana svog vremena. Išla je na sve moguće pretrage i prvo ju je doktorica tretirala ketonalima, pa amizolima pa je sad na nimulidu i te tableturine rade posao. Sad je jednom u par mjeseci zaskoče na jedan do dva dana. Nedopustivo je da niko nije uspio da ti nađe neku odgovarajuću terapiju.
    Bravo za zimske pripreme!
    Što se održavanja postignutog tiče ne znam jesam li tebi dala link o cik-cakovanju (na forumu je pod ostale dijete). Mislim da je to formula uspješnog održavanja i zdravog hranjenja uopte. Fora je da dva-tri dana jedeš umjereno, pa jedan dan se malo omastiš i sve tako u krug. Meni je Debelićka nedavno u dnevniku napisala gunđajući post parafraziram " jel postoje samo te dve opcije život na dijeti i brljanje?, gdje je umjereno hranjenje sa povremenim hedonističkim izletima?", i skroz je upravu. Samo (ah samo) trebamo naučiti da se hranimo kao ljudi, a ne kao gice pred božić.
    Nadam se da te otpustilo to glavato zanovjetalo. :009: :mahalo:
  • MiShīCá Mãllä
    Amater
    Amater

Sve pogodis...tesko izgovaraju jer nemaju NJ, pa je redovno NemaN-Ja...ali ne bunim se...
    A za namestaj...gotovoooo, bila akcija do subote, u toku nedelje nismo mogli otici jer muz puz radio kao i danas evo sve do sad, a u subotu se skontam bolje da zovem nego da obilazim ceo grad sa sve dvoje dece i sve zvala i bio jedan samo van Beca cak na 2-3h od nas...pa nismo bili bas toliko poludeli (mada neko (ja) i jeste :D ) ali ...muzic stigao kao sto smo i planirali bas kasno kuci i ode mast u propast,..sad gledam bracni...opicena sam ja znam...
    A dijetica...uuu nesto me hvata...grickala bi nesto, danas me stomak boleo bas kao i uvek kad treba da dobijem...ali bas jako, reko eto vece vestice, cak i treba da me poseti, pa cekam...i nisam nesto,nikakva sam (bar bez glavobolje danas)...
    Jelovnik:

Proteinski 72/91

D: banana,aparat kafa
    U: kikiriki, ceeeeo nar
    R: burek/pita, kako god, sa sirom (eto proteina), corba od kelja
    V: mleko sa nekim decijim kornfleksom,i dve plazme

*e sad ovako...svesna sam da je burek mastan,da ima unutra u nadevu i jaja i sira,i jogurta, (sama sam pravila nije kupovni) ali je sir grcki feta kupljen u pakovanju od kile,naravno da nisam luda da se pokvari...ili ga bacim, a do sada smo ga jeli, i za goste za meze, i neko vece vecerica moja, i stavljali ga u svasta nesto, ali ostalo ga je bas dosta...i rekoh da ga iskoristim, stoji vec neko vreme, a pojedem i hleb uz svaki rucak na proteinski (mada manje) pa sam nekom tom logikom isla, pa eto...jeste greska,znam i sama, ali ne mogu bas bas svaki obrok samim tim svaki svoj dan da ukombinujem i udovoljim i sebi i ukucanima,i da ne bude meso bas svaki dan , pre svega nije ni zdravo, i da se ukombinujem u dane, pa dodje i vikend koji nam je svaki na vrat na nos, i stoga eto...a opet i da ustedim i ne bacam namirnice...a kuvala klincima i muzu corbicu od kelja...ono klasika luk,crni, beli, na malo ulja, dodala dve sargarepice, i jedan krompir na kockice, pa usitnila kelj,kuvala, izmiksala sa stapnim, i njima dodala rama pavlaku za kuvanje, sebi nista...i to posle bureka popila umesto obicne supice...(sad mi je tek proslo kroz glavu, da to nije mozda skrob? Ili u koju grupu namirnica on spada? )
    Eh da, jos nesto, da ne upisujem za jucerasnji brljic, da ne ispravljam, sinoc jela malo kikirikija uz tv sa muzem :(
    Sve gore od goreg jel?
    Odoh na kupanje, i u krevet, sutra sam kod kuce sa Ilijom, danas je povracao dva puta, otisao u krevet vec oko 19h, bas ga je jadnicka boleo stomak...virusi i vremeeee...u zabavistu pola dece bolesno...
    Moram pogledati i tu dijeticu sto mi je napomenula Narcisa, cik cak...svidja mi se ime...he he
    Cujemo se sutra sa izvestajem od Uh omiljenka...prosli put je slabo prosao,secam se sa glavoboljom... :(
    Osmislicu nesto lepo za svoj stomacic :009:
  • MiShīCá Mãllä
    Amater
    Amater

E lepo ti stane Mishica posle nekoliko dana na vagu, kad ono jutros 56,2 jaoooo...ispale mi oci....ok, kontam da je zbog jucerasnjeg rucka,i da treba da sacekam posle vitaminka, :shock: hajd,cekam do bas mog vaganja, posle svakog kruga od 6dana, ali tek mi danas slede ugljeni hidrati, i vecerica ... ima da bude jos u plusu...
    Ilija je sa mnom, ostao je kod kuce, juce je povracao dva puta uvece, i eto nas gledamo crtani, ja trknula jutros brzom brzinom u sestu, do prodavnice, dok se Nemanja spremao za skolicu i cuvao batu, kupila sve sto je za danas potrebno i kupila datuljeeee,jeeee evo pojela ih oko 100gr, mozda je puno,bas su mi prijale...jedem ih posle 100god (zahvaljujuci Narcisinoj ideji),i eto glledamo crtani, neko je odusevljen sto je ostao kod kuce, a neko bas i ne... :shock:
    Za danas planiram ili testo da napravim za picu za sve, meni posebno jedno vece parce, ili lazanje sa povrcem,uzela sam to testo vec ,pa cu videti, mada mi je lakse pizzu da pravim, jer onda pravim i ostalima i gotov rucak, ovako meni lazanje njima pizzu ili nesto drugo i onda mi je to duze,a u toku samog pravljenja ako jos ogladnim...mmm..
    Za vecericu cu mislim kolac neki brzinski za minut iz solje, kupila ih jos kad i uvek racunam ako mi se prijede nesto tako tipa bas kolac, da imam i eto sad stoji...e danas cu onda verovatno to, jer kad pravim torte, svi kao super super, ali ne pojedu je celu, pa mi se "tegli" po frizideru, a i problem su moje oci koje svaki put kad otvorim frizider vide upravo to, pa sam u iskusenju...(priznajem ne tako velikom i ne tako cestom kao na pocetku dijete,ali ipak nekad pokleknem) :020:
    Ovim povodom, tj vezano za ovaj dan cu staviti i neku slikicu od onih mojih (bar ja mislim) lepih torti, a sigurno ukusnih (sto je Ilija govorio kad je bio mali "uskudnih")...jer kad te tetka od muza pohvali da bolje torte ne jede nego kod mene, mislim da je to, bez lazne skromnosti za medalju :D

Jelovnik je bio i bice:

Uglj.hidr 73/91 30sept

D: Datteln oko 100gr,mozda malo vise...,kafa aparat
    U: jabuka, kikiriki 30gr, grozdje 10ak kom
    R: 2 veca parceta pice, kafa turska
    V: kolac iz solje,velicine recimo kao mafin,djoto ceo red, bananica,dve kocke crne

Slika

tortica za veridbu DiS

Slika

Slika

Nemanjin 7-mi rodjendan, Garfild torta

Slika

pizza vegetarijana

Pozdrav :mahalo:
    Poslednja izmena od MiShīCá Mãllä u 01 Oct 2015, 12:50, izmenjeno 2 puta ukupno.
  • narcisa
    Profesionalac
    Profesionalac

E u klinac to za remont dnevne sobe, a taj krevet, ako nije nužno ne mjenjaj 8) . Moja mama pati što nije u zakonu upisano da se sav namještaj i suđe (pogotovo suđe) moraju mijenjati na svake 2-3 godine :D .
    Pusti dijete da uživaaaaaaa. To su mi baš draga sjećanja. Mislim ne temperature i bolesti, ali tad te svi paze i maze i možeš da gledaš crtani, a ne da ideš u (glupu) školu :D .
    Podržavam picu za današnji ručak, a tim torticama može da se prepolovi mjera? 8)
    Što se tiče tvog plus-a, pazi kad ne vjerujem da je realan nego da su se povezali mjesec + pms, al prati stanje. :009:
  • MiShīCá Mãllä
    Amater
    Amater

Malo malo ja nesto "remontiram"...tako da se ne sekiram, sad bi ovo, sad bi ono...pa ne moze sve, ili??? Polako...umrla sam od smeha kad su Nemanju pitali sta mu je zelja prosle godine za Bozic i Novu, sad svi ocekuju neku igracku,ili igrice za nintendo ili nesto decije a on dete ko iz topa ( jer smo i tada renovirali i to celu kuhinju, dnevnu, deciju menjali sa nasom sobom, njemu spremili sobu za skolu,...) i on odgovori mojoj sestri pred svima.."voleo bih kad bi jos "zamenili wc i kupatilo"-ne znam kako je to zamislio..??? ,onda bi sve bilo novo...."... :D
    Od tad nisam nista menjala, samo da se zna... 8) podrzavam mamino misljenje Narcisa :009: za mamu!

Hvala Bogu sve je proslo sa Ikcijem brze nego sto sam mislila, to nam se do sad nije desavalo da se razboli na jedan dan, i tako brzo da i ozdravi, juce je ostao kod kuce, mada posle preksinoc i nije povracao, a danas je vec u zabavistu...danas bila u prodavnici i nakupovala voca, tako da kad dodju iz skole i zabavista,pravimo sokic ( recepAt: od svega po malo :) )
    Taman mi je danas vocni dan i mogu da se ogrebem o casu sokica, taman za ovo ludo vreme, da me ne uhvati ne daj Boze...gde god se okrenem neko je bolestan :(

A za kilice, e zivo me interesuje sta ce vagica sutra reci...pa nemoj da se lazemo, aj ok bilo je nije da nije bilo brljica, ali je ovo odrzavanje, znaci opet i nije sad striktno rucak kakav vecera, i polako moram poceti uvoditi ili "mesati" namirnice...sta znam...i ovako se ne razumem u mnogo stvari uopste oko hrane, dijete, nutritivne vrednosti namirnica, potrosnje kalorija, tabela i tabelica...ali mi nesto brzo idu kile nazad...ok jeste pms, mada to kod mene i mojih kasnjenja crvenkape i ne igra neku ulogu, ali praticemo...zavrsicu sa odrzavanjem pa pokusati neki period uvoditi opet neke namirnice, a ako kile budu isle brzinom svetlosti na gore, u plus, pocecu neki svoj nacin "unke" tj jedem po principu P, S, UH, V....ali sa izletima, i ne mora biti tacno taj redosled dana, jer nije ni resenje biti na Un ceo zivot...cak i pise da treba napraviti obavezno pauzu...bice mala pauza, a onda mozda , kazem i podvlacim mozda opet neki vid Unke ali blago...ne nista striktno i obavezujuce...
    Cak mi se i cini, da sam "okruglastija" sebi, nego do sada...ako dodje Veca Vestica onda je to to, ako ne...bice :o :cry: :010: no comment :o

Danasnji dan protice sa :

Vitamini 74/91

D: banana, kafa aparat
    U: datulje oko 80gr, jabuka,kikiriki,brusnice
    R: Kikiriki,bademi,brusnice,4braz.oraha
    U: narandza,kafa
    V: pola nara
    *kikiriki,bademi,braz.orah,bademi- sve ukupno = 100gr

`Edno pitanjce molicu:
    "Na koju dan smem da jedem obozavano mi kestenje???? Peceno..."
    P.S. Ovde je vec poceo zimski period, kestenje, zimski keksi sa kutijama, narandze, i ostalo...sve pocinje da podseca na zimski perio, kad pre?
    :pivo: :mahalo:
    Poslednja izmena od MiShīCá Mãllä u 02 Oct 2015, 11:34, izmenjeno 1 put ukupno.
  • ivaiva
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

od ivaiva » pre 9 godine

Cestitam na uspehu i bas ti zavidim! 8) Nadam se bar pribliznom uspehu! :D
    Un start 31.3.-66.5 kg
  • narcisa
    Profesionalac
    Profesionalac

E imama goste, pa ću samo na brzinu da ti odg za kestenje. S-dan, a jesten pira sa sve šećerom i šlagom- zna se UH večera :009:
  • Nena3110
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi
    Pridružio se: pre 15 godine

od Nena3110 » pre 9 godine

Zavidim na takvoj večeri :)
    Srećna dijetica!
Odgovori 445 postova