Odgovori 3271 post
Ex Debeliccka Mrsavicc po zakonima hedonizma (slike 170)
  • AnaV
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 15 godine

Re: Ex Debeliccka Mrsavicc po zakonima hedonizma

od AnaV » pre 11 godine

To što ti se desilo sa klopom bez reda u sredu, za mene nije ništa novo, jedino što u tim trenutcima kada me takvo stanje uhvati sama sebi kažem-šta radiš budalo! :neznalica:
  • Pink
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 11 godine

od Pink » pre 11 godine

Cao Mrsavicka, i ja kod tebe da se upisem i kazem - svaka cast :veseljak:
    Sjajan rezultat, nadam se da cu i ja tako 8) i hvala sto navracas kod mene :D
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 12 godine

od Debeliccka » pre 11 godine

Ćao Narcisa, Ana, Pink! Hvala Pink! :)
    Eh da...shvatila sam šta se dešavalo u sredu....pa ja sam u pms-u (mesec začas prođe pa i ne obratim pažnju)..... Nastavila sam da budem gladna ali više ne pravim gluposti....ali ipak jedva čekam da prođe ova faza.... :?

Edit: Narcisa, sviđa mi se ovaj motiv iz filma koji si prepričala, hehe....
    Slika

5.11.2012.-74kg, 6.12.2012-67kg, 2.2.2013-62kg, 25.3.2013.-60kg, 6.5.2013.-59kg, 8.6.2013.-58kg, polovina juna 2013 - 57kg i posle toga 57kg sa povremenih 58kg na kratko...
  • jasminaw
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 13 godine

od jasminaw » pre 11 godine

pa ti i ja i PMS pratimo zajedno :013:
  • AnaV
    Profesionalac
    Profesionalac

od AnaV » pre 11 godine

Ne znam šta bih ti napisala, kada sve što si rekla je tačno!
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac

Jaco, tačno! Sad se sećam da smo i u prošlosti bile ,,podudarne,, sa pms-om.
    Ana, šta je tu je....

Upisujem se danas da bih spomenula da sam počela sa fizikalnim terapijama (za vrat i kičmu) koje ne znam koliko će biti korisne....ali nema veze (neke bolje i kvalitetnije, laser i ultrazvuk, imam tek u julu). No, posle ovih terapija, mislim ovih koje imam sada u ove dve nedelje, idem i na vežbe. Vežbe mi se baš baš dopadaju, eto tim sam htela da se pohvalim..... Volela bih da u stanu imam onakvu strunjaču kao što imaju tamo.... nije isto ležati na tome i ležati na podu....

Jedini problem sa vežbama je bio taj da, dok završim sa terapijom, ne stižem na početak vežbanja....To je bezveze, a nije do mene... Moram sutra da ih molim da mi se nekako pobrinu za to.....šteta je da kasnim na vežbe i ne radim od početka (ionako sam redosled vežbi / vežaba hehe :16: nije bez razloga takav kakav je)....

Hrana klasika.
    Kupila opet jutros predivan mlađani sir (adolescent), star jedan dan.... Imam i neki ručkić....trudim se da opstanem u ovom apetitnom periodu bez štete.....pre nego što dobijem i uđem u novi mesec (sve bliža sledećem pms-u i tako u krug ....hehe)...

U poslednje vreme jela sam dosta sremuša, mlad luk... ubacila i rotkvice, zatim sam imala priliku da jedem koprivu u čorbama i varivima i drago mi je zbog toga...zatim dodavanje rukole (domaće 100%) i crvene salate zelenoj.... i takođe bebi travke... zatim zelje.... bilo je i lepe boranije....brokolija po malo....(kako god okreneš, kod mene skoro uvek zeleno, ipak paprike i paradajz ne kupujem dok ne dođe prava sezona, ne samo zbog cene nego nisam navikla da jedem paradajz van sezone... nije mi ni ukusan... možda je to i zbog toga što imam sveža sećanja na pravi domaći paradajz i njegov ukus, tj što svakog leta jedem isključivo domaći paradajz....). Sad sremuš više ne kupujem jer kažu da je onaj divlji prošao i da je sada na sceni gajeni. Jela sam sremuš tj dodavala salati i ponekim jelima na kraju, ali sam pomalo i bila počela da smanjujem jer izgleda da funcioniše kao ,,obarač,, pritiska a moj je pritisak svakako nizak......
    Slika

5.11.2012.-74kg, 6.12.2012-67kg, 2.2.2013-62kg, 25.3.2013.-60kg, 6.5.2013.-59kg, 8.6.2013.-58kg, polovina juna 2013 - 57kg i posle toga 57kg sa povremenih 58kg na kratko...
  • jasminaw
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 13 godine

od jasminaw » pre 11 godine

Sta je sremus ? i podudaramo se i sa pritiskom :16:
  • superbaka
    Početnik
    Početnik

od superbaka » pre 11 godine

Vežbe su uvek ok, mada meni uvek nešto nedostaje ili vreme ili mesto pa sam odlučila sad kad sam krenula sa dijetom, da sa interneta skinem par snimaka sa vežbama i zajedno sa ćerkom ponedeljkom sredom i petkom vežbamo. To je dobra varijanta jer jedna drugu bodrimo. A kad se jednoj ne vežba ova druga insistira i onda kad kreneš .... :NN04: Za paradaiz delim mišljenje sa tobom, jednostavno moj princip je da jedemo onako kako priroda nalaže kad je vreme za zelenu salatu i rotkvice mladi luk zelje tada ga kupujem i jedemo ga . Paradaiz obožavam ali onda kad stigne iz bašta sa otvorenog i kada mmmmmmmmmm neodoljivo miriše. Priroda je sve sama uredila samo mi to baš i nepoštujemo.
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac

Jaco, sve više toga imamo zajedničkog.... Obe smo plave, imamo nizak pritisak i podudara nam se menst.ciklus. Obe smo mršale na UN dijeti... Razlika: ja sam starija koju godinu, nemam decu, jedem hleb (imam ja još poroka, ali da ne ređam ovde sada.....) :)
    Sremuš ti je divlji beli luk (teško da to ima u tom tvom Frankfurtu na Majni, šalim se)..... bere se početkom proleća i jedu se sada ti listovi (ove godine stigao ranije jer zimu nismo ni imali, priroda je inače totalno zbunjena sa ovim godišnjim dobima, totalni haos, anarhija).... Zdrav je izuzetno (mnogo više nego b.luk)... ima odlična svojstva i protiv vis.pritiska, arteroskleroze, holesterola, triglicerida, čišćenje krvi, creva, gastroprobleme valjda ublažava, čisti jetru, pomaže u otklanjanju sluzi iz organizma, antioksidans........ Dok se bere ili trlja između prstiju, ima miris belog luka ali je ODLIČNA STVAR što kada se jede NE PRAVI ZADAH KAO BELI LUK. Jede se svež u salatama recimo ili dodaje jelima pri kraju kuvanja (pred isključivanje)...može i u omlete ili spremljen kao zasebno jelo (kao spanać)... Ne zamrzava se i ne ostavlja, gubi svojstva... takođe se ne suši.... Jede se što više sada kad ima...Kasnije negde u junu čini mi se, mogu lukovice da se jedu (kao b.luk).....Zaista obara pritisak.... zato baš nije za mene, ali ja sam forsirala koliko sam mogla...

SuperŽenska (superbaka)....naravno da je vežbanje uvek dobro.... Ove vežbe su vežbe na koje me je uputio fizijatar, u mom Domu zdravlja, namenske za vrat i kičmeni stub, pa tim bolje. Zaista se oseća koliko su dobre, jednostavno osećaš dok radiš. Moram da se potrudim da ih zapamtim... mogla bih da sednem da ih ispišem / ilustrujem...
    Slažem se sa svim što si rekla u vezi sa prirodom.... jedino što nam je priroda nažalost narušena i zatrovana i mnogo toga nije onako kako bi trebalo da bude... mi kao jedemo voće i povrće a u stvari.... ko zna šta još jedemo uz to, koje sve toksine i hemikalije.. Ali moramo da jedemo....niko nije uspeo da živi bez hrane ... Opet bolje i takvo voće i povrće nego palačinka i sladoled (moji omiljeni slatkiši)....
    Slika

• AnaV
    Profesionalac
    Profesionalac

od AnaV » pre 11 godine

Za superbaku kod tebe-i ja bih tako draga superbako, da sila zakon ne menja!
    Paradajz jeste neukusan, ali nije toliko loš, kada ne smeš ništa drugo, a paprike plaćam baš debelo, ali iz istog razlog. Paprike su fantastićne, ukusne, hrskave, naravno samo sveže pogrickam uz doručak!
    Što se tiće vešbanja i terapija biće ti sigurno bolje-prićam iz sadašnjeg iskustva, ali ne smeš prekidati kada ih tu završiš. Nije to neki veliki problem uraditi te vežbice kod kuće i ako veruješ mene više ne boli vratni deo kičme, a imam spondilozu preko 30 godina.
    Ja nemam tamo strunjaću, već se vežba na stolovima za vežbanje i zaista je zadovoljstvo kako je na njima fino. Koriste se i veliki i srednji valjak u zavisnosti od vežbi. Neki imaju i onu ogromnu loptu, neke trake, ili štapove, zavisi od vrste terapija. Naravno kod mene je sve dozirano! Kod kuće doduše vežbam na krevetu, ali ja sam zadovoljna i to mi je prvo što uradim pre ustajanja, nameštanja kreveta i tuširanja! Treba možda sebe prvo da prisiliš, a kasnije će ti to postati rutina, ili neophodnost da promrdaš (nedaj Bože)!
  • Pink
    Amater
    Amater

od Pink » pre 11 godine

Bravo za vezbice, to je bas veliki korak! Zelim ti da budes istrajna.

Sto se sremusa tice, on na pritisak utice isto kao ibeli luk, dakle spusta ga, tako da ne treba preterivati.
  • superbaka
    Početnik
    Početnik

Debellicka :) kako napreduješ sa vežbama i dijetom. Čudno mi je da te nema. Verovatno si jako zauzeta :(
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac

Ana, naravno da je sve tako kako kažeš. Inače, ima tu više nekih kvaka, poznajući mene, ali duga je to priča....da ne udavim.... A što se tiče strunjače, za neke od ovih vežbi je definitivno potrebna, vežbe za kičmu. Alternativa ostaje jedino krevet, ali nije mi to baš ni zgodno da ti pravo kažem.. Ali dobro, biće to sve u redu.

Pink, tačno, to za sremuš i nizak pritisak i ja rekoh... ali sam se trudila da redovno jedem. Sad sam već prestala da ga kupujem....ako je verovati to što mi rekoše da je divlji ćao i na sceni ostao samo gajeni......

Superbako, ma ima me, kako me nema?! :? :wink:
    Vidiš da piskaram po drugim dnevnicima....javim se ja odakle stignem, pišem sa mobilnog telefona i tako.... Svoj dnevnik jesam zapustila u poslednje vreme i to je svesno i namerno....
    Kako moja dijeta!?
    Da si ti meni živa i zdrava ali ja ću ti ponosno reći da ja nisam na dijeti već skoro godinu dana :013: (tačnije završila sam sa dijetom 6 maja 2013 godine – nakon 91 dana UN i 91 dana UN Održavanja)... Od tada nisam na nikakvoj dijeti nego jedem normalno. Zato sam i odlučila da zapustim dnevnik, mislim malo da ga zapustim...
    (Imaš ispod mog tickera opis razvojnog puta mojih kilograma)
    Donedavno sam pisala svakodnevne jelovnike a onda je stvarno postalo besmisleno s obzirom na to da nisam na dijeti... Tako samo pišem o ishrani onako uopšteno.... kad se nečim inspirišem... Nekad ću pisati jelovnike ponovo, nekad neću (evo mogla bih danas).... Kako god... U svakom slučaju nema tu više ništa zanimljivo s obzirom na to da jedem sve ali uvek u sličnom maniru i po nekim svojim pravilima a kad odstupam od pravila opet odstupam po nekim već prepoznatljivim šablonima i tako.....

Vežbe, kao što rekoh gore, su vežbe u Domu zdravlja uz ostale terapije – za vrat i celu kičmu i naravno da su fantastične. Moram da ih zapamtim da bih mogla sve da ih radim. Sutra ću možda morati da preskočim jer može da se desi da ću biti sprečena da odem, ali to samo možda, još nisam sigurna.... Inače idem svaki dan. Prvo na terapiju pa na vežbe.....

Inače sam u pms-u i mogu da kažem da nisam odaaavnooo bila u gladnijem pms-u .... još iz vremena kada sam onih nekoliko meseci – godinu bila debela i kada sam redovno zlo/upotrebljavala slatkiše.... tada sam osećala taj apetit. Poslednjih meseci pms-ovi su prolazili prilično kontrolisano...osećala bih simptome ali bih prošla kroz sve te dane, do ,,dobitka,, sa jednim ili maksimalno dva neka incidenta i to bi taman došlo kao neki visokokalorični dan.... A ovog puta, baš mi je bio prisutan apetit stalno (mislim još nisam dobila ali valjda ću najkasnije sutra).... Bilo je nekih slatkiša....
    Juče sam, radi pripreme za rentgen kičme koji je bio jutros, bila na ishrani: dvopek, jogurt, kuvani krompir (tako piše u uputstvu) plus upotreba laksativa juče u 16h. Jela sam dakle bajat hleb (nisam htela dvopek jer je pun šećera), jogurt i krompir kojeg nisam ljubitelj.... Jutros posle tog takvog dana +1kg .....bez obzira što nisam ničega puno pojela (ili bar mislim da nisam). Ali dobro, tu je pms, zadržavanje tečnosti, ovaj glupi KrompirDan juče, prethodnih dana uletalo ponešto slatko.....
    Bio mi je grozan dan juče bez salate. Ajde što sam bila bez mog uobičajenog voća ujutro, ali i bez svežeg povrća.... to je već bila žrtva... Ali dobro, šta se mora nije teško, jedan dan. Zato sam danas smazala prekrasnu salatu uz ručak....
    Sve će to biti u redu.....

Danas Tipičan SalatnoProteinskoHlebni Dan:
    1. Banana
    2. Banana
    3. Velika salata (zelena, crvena, rotkvice, malo zelenih pera mladog luka, mleveno meso dinstano – izvađeno gotovo iz zamrzivača), parče hleba
    4. Verovatno će biti opet velika salata ali sa kuvanim jajima umesto mesa ili sa mladim sirom i bez hleba osim ako baš baš budem želela i ako me bude zavodljivo gledao.....
    Slika

• superbaka
    Početnik
    Početnik

Izvini :oops: izvini zaista :oops: :oops:, lepo piše za pismene ali ja sam to previdela.Nadam se da se neljutiš dešava se... :zid:

Onda tvoji saveti tek imaju težinu.

Puno sam se puta za ovih pedesetak dana pitala šta posle 91 dana redovne dijete i 91 dan održavanja. Da li se i navike toliko promene? Ja sam nekako baš zadovoljna kako mršavim i srećna kad okolina to primeti.Kolena i kukovi me više ne bole, a u neke stare dobre komade garderobe ulazim. Fali mi još malko :020:
    Negde sam zacrtala da se neeeeću prepustiti slatkišima u onoj meri u kojoj nisam mogla da im odolim.
    U svakom slučaju hvala na podeljenim iskustvima i prijatan dan :009:
  • Pink
    Amater
    Amater

od Pink » pre 11 godine

oooo, pa uskoro ce godisnjica :pivo:

Nego, mislim da sremusa jos ima divljeg, mada nisam u potpunosti sigurna. Zavisi samo gde ga beru.

A ovo za dvopek i secer nisam imala pojma. Pa, stvarno.. :nasilan:. Jos i u dvopek da ga stavljaju!?

Nego, jako mi se dopada kako se hranis. Po mom misljenju bi salata sa raznim proteinskim i skrobnim dodacima, pored jela na kasiku, trebalo da bude osnov svakodnevne ishrane.
Odgovori 3271 post