Odgovori 4679 postova
Pitanje u vezi UN dijete
  • garava
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 14 godine

Re: Pitanje u vezi UN dijete

od garava » pre 14 godine

Trebala bi da odrzim vodeni dan 30 ali ga pomeram za 1 jer tad pada meseceva mena..e sada 29og mi je vocni dan...dakle 30og mi pada proteinski,31og skrobni,i sad nastaje peoblem ..koja je bolja opcija...dal onda da ubacim 1og vodeni dan i onda mi sledeci bude vocni ...ili 31 da bude vocni pa 1 vodeni i td...taj redosled me buni..:)
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik
    Pridružio se: pre 16 godine

od 314pezos » pre 14 godine

BlackMaja napisao:ja moram pitati za dozvoljenu kolicinu tikvica? 8)

Nijedna količina u UN režimu ishrane a koja se odnosi na slobodne neutralne namirnice nije ni propisana a ni preporučena, treba biti umeren ... sama odluči da li si umerena u određivanju količine.
    Slika
    Slika
  • Nefertare
    Početnik
    Početnik

od Nefertare » pre 14 godine

Sutra mi je skrobni dan , da li bi smela da razmutim jednu kasiku kukuruznog brasna :oops: u 1dcl vode i sipam u lonac sa pasuljem kako bi se zgusnuo?
    Da li smem umesto vegete da u dinstano povrce stavim kocku za supu(knorovu povrtnu)? hvala i pozz :)
  • garava
    Početnik
    Početnik

moze li meni neko da odgovori ?????????????????????????????
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik

Nefertare napisao:Sutra mi je skrobni dan , da li bi smela da razmutim jednu kasiku kukuruznog brasna :oops: u 1dcl vode i sipam u lonac sa pasuljem kako bi se zgusnuo?
    Da li smem umesto vegete da u dinstano povrce stavim kocku za supu(knorovu povrtnu)? hvala i pozz :)

- Ne, kukuuzno brašno ide samo na UH dan ... da bi zgusnula možeš na 2 načina, da skuvaš više pasulja pa da deo ispasiraš i da ga vratiš u pasulj ili da nađeš mlade tikvice (koje imaju tamno zelenu koru) koje takođe obariš, ispasiraš i umešaš u jelo koje hoćeš da zgusneš jer te mlade tikvice nemaju ni miris a ni ukus pa samim tim ne remete osnovno jelo,
    - Vegete možeš na prstohvat ili mali deo povrtne kockice za supu.

garava napisao:Trebala bi da odrzim vodeni dan 30 ali ga pomeram za 1 jer tad pada meseceva mena..e sada 29og mi je vocni dan...dakle 30og mi pada proteinski,31og skrobni,i sad nastaje peoblem ..koja je bolja opcija...dal onda da ubacim 1og vodeni dan i onda mi sledeci bude vocni ...ili 31 da bude vocni pa 1 vodeni i td...taj redosled me buni..:)

Redovni vodeni dani se ne pomeraju i ne izostavljaju se a može se izostaviti jedino u slučaju bolesti ... a ako hoćeš da držiš menu koja je na programu 1.6. ona će ti pasti na skrobni dan.
    Slika
    Slika
  • garava
    Početnik
    Početnik

ali citala sam i autorka je rekla da mozemo da kombinujemo vodeni dan sa mesecevom menom ako zelimo...pa nista onda preskocicu uh dan i ubacicu vodeni...sledeci ce biti vocni i td..
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik

To od autora uopšte nisi mogla da pročitaš (poznajem ih lično a imam i vrlo čestu prepisku sa njima) jer oni nisu pristalice održavanja mesečevih mena tokom programa dijete i održavanja.
    Slika
    Slika
  • Krofnica21
    Početnik
    Početnik

od Krofnica21 » pre 14 godine

Hvala! :)
  • Gorana
    Početnik
    Početnik

od Gorana » pre 14 godine

Sta je sa zvakama kod ove dijete? Mogu li se zvakati one bez secera?

I sta je sa kozicom od piletine i ostalih pernatih i ne pernatih zivotinja? Jede li se ona?
    Znam da je masna i da se ne preporucuje, ali sta je sa njom kad je UN dijeta u pitanju? Da li je zabranjena?
    Ja ne mogu `vako radit` :)
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik

- žvake, jeste da piše "nema šećera" ali ima u E oznakama skriveni zaslađivači kroz pojačivače ukusa tako da je bolje ih izostaviti do dana kad na budeš na dijeti,
    - kožure, svakako zaboravi ... to ne bi trebala ni kad postigneš svoj cilj.
    Slika
    Slika
  • garava
    Početnik
    Početnik

Da li se vodeni dan može provoditi na dan punog Mjeseca i u slučaju kada se ne poklapa s 29-tim danom dijete?
    Svakako, kako što smo već spomenule, dijeta je fleksibilna i dani se mogu mijenjati po potrebi, naravno ne prečesto.

tako je pisalo ...intervju sa njima...pogledaj imas ovde an forumu
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik

Jeste da to piše tamo i to je samo potvrda onoga što sam već napisao da menjaš dan koji ti je po redu za vodenarenje na mesečevu menu a ne da se menja redosled dana.
    Slika
    Slika
  • vanjasn
    Početnik
    Početnik

od vanjasn » pre 14 godine

Evo mene kao pocetnice na UN ishrane.Prosle je samo 7 dana i vec je 3kg manje,veliki sam optimista iako znam da je ovo skoro pa normalno balasiranje organizma.U istini ja nemam puno kg skinuti,od 67 do nekih 57-58kg svega 10kg ali znam da je dosta tesko.Interesuje me samo jedna stvar.Veliki problem mi stvara nes kafa,ne mogu je piti bez mleka,smanjila sam kolicinu mleka na minimum ali bez,nikako.Ne pijem klasicnu kuvanu kafu,i nema sanse da je zamenim time.Interesuje me,hoce li doci do promene u metabolizmu ako u toku dana popijem koji nes sa malo mleka?
    unapred hvala
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik

Možeš slobodno da piješ nesicu sa malo niskomasnog mleka.
    Slika
    Slika
  • pache
    Početnik
    Početnik

od pache » pre 14 godine

Kako i da li mesec utice na dijetu? Ja sam vec mesec dana na dijeti i izgubila sam 3-3.5kg, i to prvih 15 dana i posle nisam ni grama skinula :cry:
    Bas sam u bedaku zato sto se nista ne desava, a pridrzavam se pravila dijete.
Odgovori 4679 postova