Odgovori 2547 postova
Srećna, sita i sve manje debela
  • narcisa
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 11 godine

Re: Srećna, sita i sve manje debela

od narcisa » pre 8 godine

Sax, Sunce me ogrijalo kad sam vidjela da si pisala. :009:
    Hvala Leonida.

2/91 P-dan
    D:...
    R: cevapi, malo kobasice, kriska hljeba, luk i paradajz
    V: malo grozdja

Dorucak preskocen jer sam se zanosila idejom o vodenom danu. Mama se istakla ruckom i nisam htjela da ga preskocim. Onda sam razmisljala da sutra vodenam, ali buduci da je petak i da cu piti sumnjam da ce se realizovati. Ne uzbudjujem se.
    Dijeta mi trenutno nije prioritet i obzirom na situaciju smatram da odlicno guram.

Sto se slicica tice niko od mene vise ne zeli da osvanu u dnevniku, ali sam cvrsto odlucila da se to desi kad udjem u klub 8. Razlika u odnosu na prosle slike je i te kako uocljiva + spremam suting u nekoj staroj garderobi koju cuvam za uspomenu i dugo sjecanje.
    :mahalo:
  • MiShīCá Mãllä
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 10 godine

od MiShīCá Mãllä » pre 8 godine

Ja cekam slikice zudno...ja sam uvek za...pogotovo od tebe...verujem da si se skroz promenila...
    Poceo novi krugic vidim, ti bas imas volje draga moja...
    Puno poljubaca :009:
  • narcisa
    Profesionalac
    Profesionalac

Miso :009: .

3/91 V-P-dan
    Voda,voda,voda, sir, jogurt, malo hljeba, R+B vitamin

Bez problema sam vodenala, ali zbor R+B sam morala nesto da pojedem da me ne sazvace kiselina.
    Malo sam odmorila mozak, ali nedovoljno. Pravi relaks mi treba.
    Imala sam bjuti dej juce. Nokti nalakirani, nova tura pilinga napravljena, depilacija, feniranje, mackanje kremicama... Zaboravila sam koliko je to dobar osjecaj. Preporucujem svima.

4/91 P-dan
    D: grozdje
    R: sir, paradajz, hljeb, jogurt
    V: piletina sa tikvicama i gljivama, paradajz

• Helen
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 9 godine

od Helen » pre 8 godine

Sa ovakvom ishranom kraj tikera mora doći, kad tad. A onda slikeeeeee :pivo:
    visina 157cm, godine 26
  • narcisa
    Profesionalac
    Profesionalac

5/91 Uh-dan
    D: grozdje
    R: cevapi,lepinja,paradajz,luk
    V: pletenica sa sirom,mafin,vanila nes sa mlijekom

Malo sam sludjena pa sam se zabrojala i mislila da mi je p-dan. Slucajno prije rucka svratila na forum i shvatila da je uh, tako da pojedoh cijelu lepinju. Nesto nemam odnos prema uh-u... Valjda cu do sledeceg smisliti nesto posebno.
    Vaga je jos juce prikazala tricavih 200g manje, pa sam pomjerila tiker.
    Sutra pocinjem da malo skakucem sa JM. Ne mogu da obecam redovnost, ali cu se potruditi da bude sto cesce.
    Teretanu jos necu uplatiti jer nisam sigurna koliko cu vremena provesti kuci u narednih mjesec dana. Fali mi...

• narcisa
    Profesionalac
    Profesionalac

6/91 V-dan
    Banana, ljesnjaci, grozdje, sir, jogurt, kriska hljeba

7/91 P-dan
    D: narandza
    R: paprike punjene samo mesom, jogurt, hljeb
    V: sir, jogurt

Groznica trese. Opet "brlj" na V-dan, ali bih doslovno krepala da nisam nesto pojela.
    JM mora da ceka, osjecam kako se misici odvajaju od kosti.
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 12 godine

od Debeliccka » pre 8 godine

E sad stvarno mislim da si predugo na unki (munki, bez razlike). Prvo si je produžila mesec dana, do 1.Septembra, a sad si i na održavanju... Bez zezanja, mislim da je to previše. :neznalica:
    A dodatno mislim da, sudeći po ovim jelovnicima, ovo sve mora biti preterano NK.... Ne znam gde su ti sakrivene kalorije, ne spominješ ni neke masnoće ni ništa... ni užine u vidu oraha npr....
    Znam da sada imaš druge prioritete koji te preokupiraju, obaveze i sve ostalo... ali kad uhvatiš malo vremena za to, porazmisli malo....
    :009: :mahalo:
    Slika

5.11.2012.-74kg, 6.12.2012-67kg, 2.2.2013-62kg, 25.3.2013.-60kg, 6.5.2013.-59kg, 8.6.2013.-58kg, polovina juna 2013 - 57kg i posle toga 57kg sa povremenih 58kg na kratko...
  • Helen
    Amater
    Amater

od Helen » pre 8 godine

Slažem se sa Debelicckom, možda organizmu treba promena. Možda da se umesto održavanja vratiš na klasično "protein + povrće" kao što si pre UNke? Ili možda čak da izbaciš voće na par dana recimo, da se malo šokira organizam :D
    visina 157cm, godine 26
  • narcisa
    Profesionalac
    Profesionalac

8/91 P-dan
    D: ljesnjaci
    R: punjene paprike, hljeb
    V: 1 punjena, jogurt, malo sira

Slazem se i ja da nesto treba mijenjati, ali apsolutno nemam vremena da razmisljam.
    Nije ovo odrzavanje strasno, pretezno je proteinsko, samo ima V dan i kao voce za dorucak.
    Mislim da nisam kalorijski niska :neznalica: . Kad jedem stvarno jedem...

Tata mi nije dobro vec 15 dana, pa oko njega i doktora skacem. Pritisak mu seta, a secer se spusti i do 3,1. Dobri holesterol mu je nizi od minimuma. Preuzela sam kuhinju i radim sve da se to popravi.

Mislim da ce vaga uskoro poloziti oruzje.

Kad god uhvatim priliku radim vjezbice za noge i doope.
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 16 godine

od dudank » pre 8 godine

Pa kud ćeš veće opterećenje mozga nego sa UN. Brojiš dane, gledaš sate, moraš da planiraš, uklapaš, da odbiješ posluženje ako ti se ne gađa s rasporedom. :neznalica:

Nego, ono što sam ja primetila u poslednje vreme. Na UH ti bude jak i ručak i večera. Ni u jednoj dijeti ne funkcioniše dobro ta kombinacija, to ti je štaviše idealan način da pakuješ zalihe, čak i ako drugim danima jedeš savršeno. U izvornoj UN to je prilično razumno rešeno, čini mi se da je ručak na taj dan po pravilu skroman? Pa onda kad ti sutradan dođe dan za "pranje greha", tj. V, tebi po pravilu upadne neki višak. Jaka večera uvek treba da bude "okružena" laganom hranom, i pre i posle. To mu dođe pravilo i u dijeti i u normalnom životu.

A pretpostavljam da si svakako ušla i u fazu kad posle toliko meseci dijete ipak ishrana zahteva neke finese, mislim da trenutno tupkaš malčice u mestu. :26:
  • volja cini cuda
    Amater
    Amater

od volja cini cuda » pre 8 godine

Zelim da se situacija sa tvojim tatom sto pre sredi!
    Kontam ja da tebi odgovara taj sistem na Un ki, mozda je Un dijeta i tvoja neka zona komfora, pa ti je zato tako tesko da je prekines. Tu si se pronasla, tu si sigurna. Ali kontas i ti da Un je komercijalna dijeta i da moras da profunkcionises sa normalnom ishranom koje praktikuju sve zgodne cice i uopste ne razmisljaju o tome da li je Uh ili protein dan. Mislim un je teska glupost od dijete, jer svaka hrana ima u sebi i uh i protein i mast. Ti kad jedes npr. spanac ti unosis skoro jednako i uh i proteina. No, polako. Ne treba sad jos i zbog ishrane ili ti dijete da se stresiras. Vazno je da imas u glavi to opredeljenje ka zdravom zivotu.
    Drzi se, verujem u tebe! :hi-fi:
  • narcisa
    Profesionalac
    Profesionalac

Dudoooo :009: .
    Dane brojim, to mi svakako pomaze, a trenutno mi i sati idu na ruku posto vjerovatno ne bih ni jela da nije tako.
    Na UN Uh rucak je 200g spageta ili nekog tijesta + neskrobno povrce, a vecere su torte ili kolaci. Ne bih rekla da je to skroman rucak.
    UN, svakako jeste moja komforna zona. Pravila koja su mi sumnjiva sam maksimalno suzbila.
    Posto mi je tarapana u kuci najvise trpi V-dan, pa se i on pretvori u neku vrstu p-a.
    Tupkam u mjestu i nemam vremena da razmisljam o hrani. Dobro je dok nema plus-a.
    U sustini ono sto bi trebalo mijenjati je dorucak da se on zamijeni dvopekom i jogurtom, stanjiti uh rucak i izbaciti V-dan. Treba mi voce, treba mi ta energija. Ne mogu sada da budem mrzovoljna i pod glavoboljom sa metalnim ukusom u ustima.
    Bilo bi idealno da se vratim u teretanu i vratim "normalnoj ishrani", ali to, nazalost, trenutno nije moguce.
    Volja hvala na podrsci.

9/91 P-dan
    D: banana
    U: sir, jogurt, hljeb
    R: krmenadle, paradajz, jos malo hljeba
    V: p.paprika

Idem na svirku pa ce pasti i koji B-vitamin.

• dudank
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 16 godine

od dudank » pre 8 godine

Ma ne mislim da ti solim pamet šta ćeš i kako ćeš, ne kažem ništa ni protiv voća ni protiv V dana. :) Kombinuj kako ti odgovara, ali drži u glavi to pravilo - kad imaš povremen jači obrok, izdvoj ga od "okoline". Meni se čak sviđa što na V dan ubaciš neki lagan protein, samo stanji taj ručak na UH dan, nek se pretvori u manje testa i mnogo povrća (pljeskavica nije povrće, prim. prev.). A ostalim danima jedi kako već jedeš. Čisto da mrdneš s mesta, pa posle isprobavaj kako god voliš.
  • narcisa
    Profesionalac
    Profesionalac

Nisam se ni osjetila da mi solis pamet, samo sam zbrckana sva pa sam u fazonu ne mogu-ne mogu-ne mogu nista. Bice eksperimentisanja, samo dok jos malo konsolidujem redove.

10/91 P-dan
    D: sir, hljeb, jogurt
    R/V: jaje, paradajz, sir, malo hljeba
    Ha: 3B

Traje neki festival pa sam se malo druzila sa nekim zanimljivim ljudima. Jos svirka veceras, a onda se vracam u realnost.

11/91 Uh-dan
    D: sirnica 3x5 cm
    R: malo piletine, puno paradajza, malo hljeba
    V: par krugova jafe, kroasan 7 days, 3 reda cokolade
    Ha: pivo nn kolicina
  • leonida
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 15 godine

od leonida » pre 8 godine

Hm ... ovaj zadnji dan ... sad bi stvarno već mogla da napraviš neki plan ... u fazonu ili ću jesti meso, ili ću jesti testo :D
    Mene je jako uplašila ona emisija koju sam spomenula u Vedraninom dnevniku ... vrlo je lako vratiti kile nazad ako totalno prestaneš da razmišljaš o ishrani ...
    Nije da su moji jelovnici idealni ... ali ... zaista pazim na namirnice koje pojedem u jednom obroku ili protein+povrće ili UH+povrće ili slatkiš kao zasebni obrok ili voćka kao posebni obrok (užina). To mi je nekako prešlo u naviku ... čak i kad nemam izbora (kao prekjuče na primer, kad je u ponudi bio samo giros ... ja pojedem pola tortilje, giros i puno salate, a pomfrit utrpam mm-u (gojim mm-a, računam ... tako ga nijedna druga neće poželeti za sebe :16: )
    Početna kilaža 99 kg, krajnja 67 (oko godinu dana dijete).

Nov početak 03.09.2018.početna 79, trenutna 76, cilj 67.
Odgovori 2547 postova