Odgovori 3271 post
Ex Debeliccka Mrsavicc po zakonima hedonizma (slike 170)
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 12 godine

Re: Ex Debeliccka Mrsavicc po zakonima hedonizma

od Debeliccka » pre 11 godine

Znam Ana, velika je razlika jesti sa hlebom i bez...
    Ja i pored hleba jednostavno uzmem solidnu količinu sira, to je to što sam pokušavala da ti kažem, ako je samo sir u obroku (bez još nečega kao što je meso, skrob ili nešto).... To je jednostavno protein. Pa nije previše pojesti i 200 grama mesa (mada ne mora da bude toliko, nego samo dajem primer), zašto ne bih pojela 200gr mladog sira? (kozji kad imam naravno jedem mnogo manje količine jer je on konkretniji i ima definitivno više mlečne masti, tada onaj kolut od cca 400 grama jedem recimo 5 dana čini mi se)...
    Ja najčešće potrošim recimo 600-700 grama mladog sira za 4 ili 5 dana....ako jedem svakodnevno....(ne znam sad tačno da ti kažem), mada to zavisi od toga da li imam češće te obroke sa sirom kao glavnim jelom ili ređe...
    Jutros npr sam kupila više nego inače, kupila sam nekih 850 grama recimo (ne mogu da budem sigurna jer ona kad meri, štima mi po iznosu koji kažem, pa često bude više od toga u tim komadima koje spakuje - a ona ipak cenu zaokruži na ovaj manji iznos i tako me obično malo časti sa dodatnom količinom)....
    Hleb koji kupujem je valjda od 500 grama i nekad ga pojedem za 4 dana a nekad za 5... što po meni nije strašno (osim što se bar jednom nedeljno dogodi da pojedem dodatni neki hlebasti UH osim ovog hleba – ili ponekad onaj đevrek koji sam kupovala kad sam u gradu ili palačinku jednom nedeljno ili tako nešto...)..

Danas sam jela ovako onako... u ovom obroku br 2 sam baš uzela solidnu količinu sira (ali ne merim nikad)....

10. Mart ’14. ...
    1. Banana
    2. Zelena salata, mladi sir, brokoli, hleb
    3. Kockica sira
    4. Zelena salata sa 2 peč.jaja, kockica sira, mala čaša jogurta, hleb

Ovaj br.3, kockicu sira sam uzela iako nisam bila gladna, ali sam znala da ću kasno doći kući i da će u tom slučaju razmak između ručka i večere biti sedam sati. Zato je došla ova kockica sira kao međuobrok....jer je br.2 bio u 14h, a br.4 u 21h...... Kad sam došla bila sam gladna kao vuk pa mi je najbrže bilo da jedem ova jaja, iako je bilo izvađeno neko meso iz zamrzivača...ali nije mi se dalo da spremam....
    Slika

5.11.2012.-74kg, 6.12.2012-67kg, 2.2.2013-62kg, 25.3.2013.-60kg, 6.5.2013.-59kg, 8.6.2013.-58kg, polovina juna 2013 - 57kg i posle toga 57kg sa povremenih 58kg na kratko...
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac

11. Mar '14
    1. Banana, pomorandza
    2. Mini salata (sve po malo kao reda radi obrok)- zelena, kockica sira, pecena paprika iz zamrzivaca, psenic.klice, zezalice, tanka kriska hleba
    3. Parce pecenja, spanac, malo pec.paprike, zelena salata (BEZ hleba)
    4. Parce torte
    5. Manja zelena salata sa kockicom sira, tanka kriska hleba, jogurt

Sto se tice torte, ona je bila u vezi sa posebnim povodom i pritom domaca, tako da nisam ni pomisljala da je odbijem i izbegavam... I pecenje je iz iste price...
    Poslednja izmena od Debeliccka u 12 Mar 2014, 19:52, izmenjeno 1 put ukupno.
    Slika

5.11.2012.-74kg, 6.12.2012-67kg, 2.2.2013-62kg, 25.3.2013.-60kg, 6.5.2013.-59kg, 8.6.2013.-58kg, polovina juna 2013 - 57kg i posle toga 57kg sa povremenih 58kg na kratko...
  • AnaV
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 15 godine

od AnaV » pre 11 godine

Ne mislim da je to mnogo hleba, već sam napisala da ga ja ustvari ne jedem, ne zato što ne smem, već zato što uopšte nemam naviku da ga jedem, a kada bih kao nekad umakala u saftić od mesa, e onda nema da ga nema. Sada ne umačem i nema više saftića, samo belo meso na teflonu, a od ostatka pileta nema više saftića u koji može da se umoći, više se dinsta. Sira jedem pola kg. nedeljno i dosta mi je, ali zato moram uvak da dodam nešto uz njega jaće. Kačkavalja bih mogla da pojedem i pola kg. na dan kada bih smela i to onog ovčijeg, starog i masnog, ribe u neograničenim količinama! Torte sigurno jedno 4 parćeta dnevno i da ne nabrajam klopu koju volim, a ne smem! Povrće ne bih stavila u usta, jedem ga na silu, sem paradajza i paprika.
  • alfa
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 14 godine

od alfa » pre 11 godine

Vidim kod tebe je sve pod kontrolom i to me raduje :)
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac

Ana, znam da ti nisi rekla da je mnogo hleba - nego ja onako ,,elaboriram,, koliko čega otprilike pojedem (s obzirom na to da u jelovnicima nikad ne pišem ni gramažu ni kalorije ni ništa slično...).

Alfa, lepo te je videti nakon dugog vremena! :) Dobro došla ( u svom novom pariskom fazonu hehe :wink: )!

12. Mar '14...
    1. Banana, pomorandza
    2. Zelena salata ,,Bolognese,, sa dodatkom pečene paprike iz zamrzivača, hleb #
    3. Pečeni kikiriki
    4. Salata (zelena + peč.paprika + mladi sir), jogur sa zez., hleb

# Mleveno meso je napravljeno kao za pastu Bolognese (sa paradajzom) plus sa dodatom pečenom paprikom iz zamrzivača - ali je preliveno preko salate umesto preko paste.....

Nisam baš na vrhuncu raspoloženja... a neraspoložena sam verovatno zato što se ne osećam baš najbolje već 2-3 dana, imam neke glupe bolove i mučninu, a i vrhunac je pms-a......
    Slika

• Ella
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 17 godine

od Ella » pre 11 godine

Neraspolozenje se odlicno leci rekreacijom u prirodi ili dobrim shopingom sa prijateljicama :D

Ne smem da zaboravim ove Bolonjeze da, kada budem pravila sledeci put, ih ne prelijem preko testa vec preko paprike. Thanks :wink:
  • AnaV
    Profesionalac
    Profesionalac

od AnaV » pre 11 godine

Tako i ja spremam mleveno meso, a jedem ga samo za sebe, kao glavno jelo uz alatu, ali ne zelenu, razlog već i papagaji znaju!
    Kod tebe se svega nakupilo, pa je kulminiralo neraspoloženjem, pretpostavljam! :neznalica:
  • Cookie_Monster
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 11 godine

od Cookie_Monster » pre 11 godine

Kad si vec kod PMS-a, ja sad skontala da treba da dobijem za 2-3 dana a nemam ni P od njega.. mozda zbog suplemenata koje pijem? :? Prosli put me drmusalo najstrasnije..
    Potpisujem Ellu, samo sto ja preferiram shoping! :D
    Kupi sebi nesto lepo sto ce istaci tvoje vitko telo i sedi negde na sunce, pa se dopuni D vitaminom :)
    [img]http://swlf.lilyslim.com/ZbkZp1.png[/img]
    [color=#0080FF]MINI GOAL[/color]
    Dijeta poceta 06.02.2014 sa 112 kg

Prvi cilj 99 kg postignut 27.04.2014

Drugi cilj 88 kg postignut 27.07.2014

Jedna banana za svaka 3 kg
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac

Ella, Ana, Cookie, hvala vam.
    ...možda me niste najbolje razumele… nisam bila neraspoložena iz nekih razloga emocionalne prirode nego zato što fizički nisam bila dobro, tj zato što sam imala bolove…. Nisam mogla da budem baš raspoložena ako sam bila u konstantnom bolu pa nisam mogla normalno ni da sedim, ni da hodam, ni da ležim… a pritom imala i stalnu mučninu (valjda vezano za bol a malo i onu neku migrensku), a od mučnine grimasu….. nešto mi to nije dalo da budem raspoložena... Tako da ovu vrstu neraspoloženja nisam mogla lečiti ničim od predloženog, a inače da nije bilo ovih bolova ne bih ni bila neraspoložena… Bez obzira na sve, kretala sam se i hodala svakog dana…
    A sve i da je bilo emocionalne prirode, šoping nemam nameru da praktikujem… Ostala sam bez posla tako da od ,,šopinga,, imam: kupovinu hrane, lekova za roditelje i kupovinu raznih usluga koje se ne mogu izbeći (struja, telefon i ostale komunalije)….
    Sad su malo ti bolovi otišli i smanjeni su, a umesto njih su počeli od jutros menstrualni, ali na ove sam navikla....
    Ella, ja salatu stalno jedem na ovaj način....odnosno salatu jedem najčešće 2 puta dnevno a često i 3 puta ali svakako najmanje jednom... Pastu jedem jednom godišnje ili ređe. Nisam ljubitelj paste već godinama. Meso jedem često i dodajem u salatu i sve pomešam tako da ja svako jelo pretvorim u neku moju Zelenu Musaku.

13. Mart ’14. ...
    1. Banana, pomorandža
    2. Đevrek (grad)
    3. Opet Zelena salata Bolognese sa malo dodate pečene paprike, hleb
    4. Jogurt, mladi sir, hleb (nisam imala snage da operem salatu a bila mrtva gladna, kasno stigla kući)
    Slika

• Cookie_Monster
    Početnik
    Početnik

E to je onda drugo, izvini, jos smo ti dodatno stale na muku.. :oops:
    I zao mi je zbog tvog posla, u ovoj nasoj Srbiji je tesko i s poslom a kamoli bez njega :( Ja u svakom slucaju garderobu kupujem po Second handovima i buvljaku, i obozavam to da radim :)

• Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac

Ma niste mi stale na nikakvu muku i nema mesta nikakvom izvinjavanju...nego sam htela da otklonim nesporazum jer smo pricale o razlicitim stvarima...pa da razjasnim da se ne lece tim metodama hehe. :)
    A garderoba...ma ima garderobe tona, sasvim dovoljno... Ceo zivot sam radila...20god sam radila a 4.ti mesec je kako ne radim... Garderoba je najmanji problem... Ana zna moju pricu.

Danas postim.
    Imala bih planova ali videcu.sta cu uraditi a sta ne...bole me krsta i stomak..
    Slika

• Cookie_Monster
    Početnik
    Početnik

Ja nikad nemam dovoljno garderobe :ZZ10:
    I kad je imam suvise, poklonim je, pa nabavim novu, moj hobby :D
    Imam tetku u Nemackoj koja ima 9 cerki. Pa kad dodju leti kod nas, sve se izmenjamo sa garderobom. Nazalost, sad imam vise kila nego bilo koja od njih :( Ali to me dodatno motivise. A ono sto ne nosim puno, spakujem, pa siromasnim porodicama. Pa ponovo u cunjanje po buvljaku :D

Ja ne trpim bolove. Kad treba da dobijem, uzmem po dva brufena od 400 mg i kuliram. Ne trpim ni glavobolju, pijem analgetike dok ne prodje. Tako me mama naucila, uvek mi je pricala jednu pricu o njene dve bake. Jedna je pila lekove za sve i svasta. I umrla u 72 godini. Druga ceo zivot nije popila pola andola. I ova je umrla u 70 i nekoj. Ja ako mogu da biram, radije necu trpeti bolove..
    Inace sam imala grozne menstruacije, pracene prolivom, povracanjem i grcevima kao porodjajnim. Godinama tako, dok se nisam porodila. Doktorka mi je rekla, zbog zavaljene materice i nekog poremecaju u endometrijumu. Sad nemam tih problema, ali verujem ti na rec da te boli.
    E sad sam ti bas napricala svasta, a i nema veze sa dnevnikom. Pozdravljam te, idem da pravim jednu tvoju salaticu za rucak :)

• Ella
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 17 godine

od Ella » pre 11 godine

Cuvaj se Debeliccka :009:
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac

Nabadam po telefonu....
    Cookie, Ella, onih dana kad sam se zalila imala sam problem sa kicmom i ledjima, neovisno o ciklusu, a onda je dosla i menst.... Inace navikla sam na teske menstr....pisala sam i pre, razni bolovi, povracanje, ajde da ne davim dalje...
    Hrana klasika...

14. Mart '14
    1. Banana, pomorandza
    2. Opet salata "Bolognese" ali sad sa tunjevinom umesto mesa, pa preko velike zelene salate, hleb
    3. Peceni kikiriki (grad), pivo
    4. Zelena salata, sardine, hleb

15. Mart '14
    1. Banana, pomorandza
    2. Pola kriske hleba sa pavlakom
    3. Zelena salata a preko nje meso sa saftom i malo kuvanog krompira, malo hleba
    4. Bice mala z.salata, hleb, jogurt sa zez

Ajd zdravo!
    Slika

• AnaV
    Profesionalac
    Profesionalac

od AnaV » pre 11 godine

Kako god okreneš, sve nas pritiska neka muka!
    Hrana naravno da je standardna! Tako i kod mene ne znam šta bih menjala, jedemo šta nam prija.
    Tvoj naziv dnevnika opravdava isti, a ja koja nisam u stanju da skinem ove dve kilice i malo više, je baš sramota, a svesna sam gde i kako grešim. Ne pomažu saveti, kada i sama sve znam u vezi ishrane, pa sam samim tim razočarana u sebe. :020:
Odgovori 3271 post