Odgovori 4679 postova
Pitanje u vezi UN dijete
  • Krofnica21
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 14 godine

Re: Pitanje u vezi UN dijete

od Krofnica21 » pre 14 godine

Narednih 3 (možda čak i 4) dana neću moći da spremam obroke i nemam pojma kako i čime da se hranim tih dana! :005: Svaki savet je dobrodošao,jer ne bih volela da dignem ruke od dijete (bez obzira što sam juče malo >brljnula<)... :bas_tuzan:
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik
    Pridružio se: pre 16 godine

od 314pezos » pre 14 godine

O takvim situacijama se treba brinuti unapred i par dana, te si trebala spremiti obroke unapred za te dane, jer je u UN načinu ishrane najvažnija organizovanost i planiranje obroka. Zato počni što pre da spremaš.
    Slika
    Slika
  • garava
    Početnik
    Početnik

od garava » pre 14 godine

pa ako ne mozes da spremas obroke bar mozes kupiti vocne( za vocni dan) negde usput banene jabuke ili bilo sta slicno..nisi navela razlog zasto ne mozes pa ne znam kako da ti pomognem..za uh dan isto mozes kupiti dve kifle u pekari ili nesto sl i uvece otici negde na kolac ili kupiti sladoled...i,i palacinku sa kremicem..a za ostala dva dana uh i skrob...hm to malo teze...ali ovo mi sada palo na pamet to bi ja radila..:)
  • tonka-balonka
    Početnik
    Početnik

od tonka-balonka » pre 14 godine

na proteinski kupi konzervu tunjevine il mladog sira i jogurt u tetrapaku....a za skrobni u mcdonalds na krumpirice ihihihi ubit ce me giga :P skrobni je ustvari najtezi sve se mora skuhati.....skorbni???ima li ko??
    nikad ne dozvolite sebi da izgledate najgore u najboljim godinama...
  • Krofnica21
    Početnik
    Početnik

od Krofnica21 » pre 14 godine

314pezos napisao:O takvim situacijama se treba brinuti unapred i par dana, te si trebala spremiti obroke unapred za te dane, jer je u UN načinu ishrane najvažnija organizovanost i planiranje obroka. Zato počni što pre da spremaš.

Hmm...ipak sam uspela da ugrabim nešto vremena i pripremih hranu za ove "kritične" dane...

garava napisao:pa ako ne mozes da spremas obroke bar mozes kupiti vocne( za vocni dan) negde usput banene jabuke ili bilo sta slicno..nisi navela razlog zasto ne mozes pa ne znam kako da ti pomognem..za uh dan isto mozes kupiti dve kifle u pekari ili nesto sl i uvece otici negde na kolac ili kupiti sladoled...i,i palacinku sa kremicem..a za ostala dva dana uh i skrob...hm to malo teze...ali ovo mi sada palo na pamet to bi ja radila..:)

Tako ću i da radim tih dana, ali definitivno mi najteže pada skrobni dan. :( Pirinač ne volim, pasulj ne umem da spremim, jedino mogu krompir da kuvam ali ne ide ni to da jedem u svakom krugu... :? :( Neki predlog? :) A inače sam zatrpana obavezama na fakultetu i takoreći nemam nimalo slobodnog vremena koje bih mogla da provedem u kuhinji.
  • leni
    Početnik
    Početnik

od leni » pre 14 godine

Pokusala sam na dezurstvu da zavaram glad sa cajem od nane i da veceram u 20h, ali jedva izdrzim, ujutro sam toliko malaksala da jedva stignem do kuce :shock: HEEEEEEELP :(
  • garava
    Početnik
    Početnik

od garava » pre 14 godine

sto ne jedes neko voce? banane ili tako nesto sto ce te zasititi?
  • Bubbi
    Početnik
    Početnik

od Bubbi » pre 14 godine

A zasto ne vidis u nekom express restoranu da kupis nesto za skrobni dan ili u maksiju ima gotove hrane..oni uvek imaju peceni krompir,grilovano povrce,pecurke kao i salate i jos ti to sve lepo spakuju u cinijicu za poneti :D

Sto se tice voćnog dana,on ti dodje i najlaksi kad je za poneti u pitanju..Koliko sam upucena moze se jesti i sveze povrce jer je to zapravo vitaminski dan i uvek mozes narezati krastavac i paradajz u cinijicu...imas kod kineza one fancy chinijice za poneti od kuće..moja koleginica svaki dan nosi musli u tome i samo kupi jogurt koji dolije :D
  • Nefertare
    Početnik
    Početnik

od Nefertare » pre 14 godine

Cao svima, i ja se javim..takodje sam nova na ovom forumu ali za ovu dijetu znam dosta dugo..
    Ranije sam je drzala i bila zadovoljna sa rezultatima koje sam postizala. Nakon svih 156 stranica iscitanih u vezi UNke pronasla resenja za mnoge nedoumice i videla da gresim dosta. :crybaby:
    Sada imam poprilican broj kilograma(koji se godinama skupljao, pa plus ostatak od porodjaja) da skinem i definitivno sam se odlucila za UN dijetu. Naoruzana novim informacijama juce sam krenula ispocetka!
    Imam par pitanja:
    1.Da li sme da se u salatama koristi aceto balsamico?
    2.Da li moze da se koristi maltex umesto secera, npr. kad pravim palacinke, ili testo za picu(u kvasac) pa umesto kasicice secera stavim kasicicu maltexa?
    3.Da li smem koristiti za nes mleko sa 2.8% masti?(Dobila sam informaciju od tehnologa za mleko(i mlecne proizvode); da se u mleko i mlecne proizvode sa manje posto masti stavlja dosta aditiva, sto manji postotak masti to je veca kolicina aditiva
    4.Moj zeludac ne podnosi kombinaciju jabukovog sirceta, meda i vode,(bas mi smeta) jel mora to da se pije, ili mozda da probam sa cimetom?
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik

Nefertare napisao:1.Da li sme da se u salatama koristi aceto balsamico?
    2.Da li moze da se koristi maltex umesto secera, npr. kad pravim palacinke, ili testo za picu(u kvasac) pa umesto kasicice secera stavim kasicicu maltexa?
    3.Da li smem koristiti za nes mleko sa 2.8% masti?(Dobila sam informaciju od tehnologa za mleko(i mlecne proizvode); da se u mleko i mlecne proizvode sa manje posto masti stavlja dosta aditiva, sto manji postotak masti to je veca kolicina aditiva
    4.Moj zeludac ne podnosi kombinaciju jabukovog sirceta, meda i vode,(bas mi smeta) jel mora to da se pije, ili mozda da probam sa cimetom?

1. Može
    2. Ne ... pravi testo i palačinke bez šećera
    3. Mleko sa 2.8% je već masnije tako da ti ej preporuka sa 1% mm a moja lična preporuka ti je Ella mleko sa 0.9%mm
    4. Ne mora to da se pije, a ako baš i hoćeš ali odmah po ustajanju možeš malu kašikicu meda u čaši mlake vode da razmutiš i popiješ i doručak da bude u narednih sat vremena.
    Slika
    Slika
  • Nefertare
    Početnik
    Početnik

Hvala gdine Gigo na brzim odgovorima :)

Maltex otpada do daljneg..Koliko sam videla po postovima najmanje zlo je smedji secer u mikro kolicinama..Ja sam iz neznanja koristila vestacke zasladjivace ali srecom i to je izbaceno..
    Imam jos po koje pitanjce, pijem zeleni caj u kapsulama, jer sam caj ne mogu da smislim..vidim da preporucujete centrum vitamine, a ja kod kuce imam sumece sunlife pa bi prvo to da ispijem (ako ne smeta dijeti) pise da je bez secera ali ima saharin sodium?
    i da li smem da pijem nes sa malo mleka uvece recimo do 22h ?...mnogo volem uvece da popijem kafu :D
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik

- možeš da konzumiraš i zeleni čaj u kapsulama, mada bi trebalo da se navikavaš na prave čajeve jer čajevi znaju da zaustave potrebu za hranom,
    - možeš da piješ sve šumeće vitaminske tablete pa tako i te bez obzira na sastav,
    - a takođe možeš i da piješ nesicu sa "malo" mleka.
    Slika
    Slika
  • Nefertare
    Početnik
    Početnik

Jos jednom, puno vam hvala :)
  • BlackMaja
    Amater
    Amater

od BlackMaja » pre 14 godine

Da li smem da jedem krompir corbu (ali kuvana sa pilecim belim mesom)... Nisam bas sigurna, ali bolje da pitam :?
    Unapred hvala 8)
    Slika
  • Nefertare
    Početnik
    Početnik

Krompir corbu mozes na skrobni dan ali da je kuvas bez mesa, kuvanjem svi proteini,odnosno mesni sokovi ostaju u corbi i to nece biti po pravilima Un dijete..
    Poslednja izmena od Nefertare u 11 May 2011, 20:25, izmenjeno 1 put ukupno.
Odgovori 4679 postova