Odgovori 4679 postova
Pitanje u vezi UN dijete
  • AlanViBritannia
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 14 godine

Re: Pitanje u vezi UN dijete

od AlanViBritannia » pre 14 godine

Hvala puno na odgovorima. :) Ja sam mislio da je spanac ustvari skrobno povrce. u_u

BlackMaja napisao:P.S. otvori svoj dnevnik pa da te bodrimo, i pomognemo dok se ne uhodas :D

Budem. :)))

Evo, jos jedno pitanje. Lunjao sam pre malo po ovoj temi i video da neko pita kako da namesti da mu padne Proteinski dan na Uskrs, i Giga odgovori da se preskoci UH dan i drzi vocni. E, ja sam to uradio!
    I sad, 28. dan [znaci pred vodeni] pada mi Proteinski dan. A https://www.dijeta.net/un_dijeta.htm kaze da posle vodenog treba da se nastavi sa P danom.
    Sad, kako ja da nastavim? Da nastavim po normalnom redosledu [Proteinski - Vodeni - Skrobni] ili da ponovim P dan? [Proteinski - Vodeni - Proteinski]?

Nadam se da razumete pitanje, jer i ja sam sebe sad jedva razumem. u_u
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik
    Pridružio se: pre 16 godine

od 314pezos » pre 14 godine

AlanViBritannia napisao:Lunjao sam pre malo po ovoj temi i video da neko pita kako da namesti da mu padne Proteinski dan na Uskrs, i Giga odgovori da se preskoci UH dan i drzi vocni. E, ja sam to uradio!

Da, jeste tako, ali je toj osobi na uskrs padao vitaminski dan i ta osoba je više dana pre uskrsa pitala šta da radi te sam joj napravio plan.
    AlanViBritannia napisao:I sad, 28. dan [znaci pred vodeni] pada mi Proteinski dan. A https://www.dijeta.net/un_dijeta.htm kaze da posle vodenog treba da se nastavi sa P danom.

To ne može nikako da ti se desi jer ako si izostavio jedan dan pred uskrs kako si napisao, taj dan koji si izbacio se beleži kao da si ga održao i svi dani su na broju tako da je dan 28. ipak vitaminski dan.
    Slika
    Slika
  • AlanViBritannia
    Početnik
    Početnik

I meni je isto na Uskrs padao vocni dan, ista je bila situacija kao kod tog drugog clana, to je sve u redu.

Ali vidi, meni je danas S dan, a ovo mi je 20. dan. Znaci na 28 pasce mi opet S dan, i ona ako 29. drzim Vodeni post, da li da pocinjem 30 dan sa UH ili da resetujem na P?
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik

Ako ti je na dan uskrsa padao vitaminski dan koji ti je po redosledu bio 20/91 i izbacio si dan UH i dan pred uskrsa si održao vitaminski dan a za uskrs ti je bio proteinski a danas ti je po brojanju dan 22/91 i onda će ti vodeni dan biti kad treba na 29/91 ... znači izbacio si jedan dan ali sam već rekao da ako se izbaci neki dan, brojanje se nastavlja kao da je taj dan održan.
    Slika
    Slika
  • pache
    Početnik
    Početnik

od pache » pre 14 godine

Ja evo da se javim da mi je danas 8. dan dijete, odn. V dan. Zanima me kada se odprilike prvi put merim? Ja se sve nesto bojim, posto mislim da nece biti nekih rezultata, pa da se ne razocaram :(

Inace trazim na internetu neki sajt na kom cu moci da pogledam sve nemirnice koje sadrze P, S, UH, pa ako znate nesto mozete li da postavite link?

E, htela sam jos da pitam na koji nacin mogu da spremim spanac, posto u njegovu klasicnu pripremu ide mleko, brasno.....bar nacin spremanja za koji ja znam.

Koliko voca se moze pojesti u obroku na V danu? Npr, ako se napravi neka vocna salata?
    Poslednja izmena od pache u 25 Apr 2011, 19:44, izmenjeno 1 put ukupno.
  • AlanViBritannia
    Početnik
    Početnik

314pezos napisao:Ako ti je na dan uskrsa padao vitaminski dan koji ti je po redosledu bio 20/91 i izbacio si dan UH i dan pred uskrsa si održao vitaminski dan a za uskrs ti je bio proteinski a danas ti je po brojanju dan 22/91 i onda će ti vodeni dan biti kad treba na 29/91 ... znači izbacio si jedan dan ali sam već rekao da ako se izbaci neki dan, brojanje se nastavlja kao da je taj dan održan.

Mi se ne razumemo. xD
    To je u redu, danas mi je 20/ 91, odrzacu vodeni na 29/91, sve je ok.

Medjutim, po brojanju dana, ne namesta mi se tako da 30/91 bude Proteinski. A stranica dijete na ovom sajtu kaze da pre vodenog treba ici Vitaminski, a posle vodenog proteinski. Meni je taj redosled pobrkan. Po sadasnjem redosledu, posle vodenog bi mi trebao ici UH dan.

Moje pitanje je da li da odrzim UH dan posle vodenog ili da preskocim sve, pa da mi 30/91 dan bude Proteinski?
  • BlackMaja
    Amater
    Amater

od BlackMaja » pre 14 godine

nastavi po redosledu posle vodenog...
    Slika
  • AlanViBritannia
    Početnik
    Početnik

OK. :)

Hvala puno. :))
  • Nermica
    Početnik
    Početnik

od Nermica » pre 14 godine

AlanViBritannia napisao: da li je spanac skrobno povrce? Tj. da li se sme jesti samo 2. dan ili je univerzalno povrce?

Prvo da odgovcorim na pitanje vezano za špinat mada je neko već pomenuo da je on neutralna namjernica.Znači špinat se može jesti uvijek i u svim kombinacijama.

Sada bi željela iskreno da vas sve pozdravim i svečano objelodanim da sam danas krenula sa UN dijetom,imam puno kg.za skinuti pa polako ćemo bitno je krenuti.Čitala sam dosta vaše postove,ma divni ste svi i baš mi je drago da ću moći sa vama izmjenjivat iskustva.
    Moj današnji dan je prošao dobro bar do sada
    Doručak: 2 JABUKE
    Kasnije 1 kafa obična bez šećera
    poslije 1 čaj

Ručak: Tunjevina ali iscjeđeno ulje i puna ali baš puna zdjela salate/paradajiz,paprika,krastavac,zelena salata,mladi zeleni luk/ sve začinjeno sa 1 malom kašikicom ulja.Hljeb nisam koristila i nije mi ni trebao.
    Sad još nisam gladna da bih večerala jer ručak je bio u 17,oo h,a ako budem gladna napravit ću malo salate.

Evo jedan recept za špinat na proteinski dan....
    obariti špinat malo više špinata,pustiti da se ocjedi ,u tavu staviti jednu kašikicu maslinovog ulja i jednu kašiku brašna /mislim da hljeb ne bi trebalo jesti ako ćemo staviti ovu kašiku brašna- ukusnije je puno sa brašnom,može i raženo brašno/malo propržiti i odmah na to spustiti špinat dobro promješati i sad imaju dvije kombinacije ili usuti vrhnje za kuhanje pa pustiti da malo se zgusne ili samo preliti sa 2 umućena jaja./ovo se kod nas zove ćušpaiz od špinata/,uz dobru salatu super ručak.

2. Za škrobni dan
    Ja ću ovo praviti sutra jedva čekam.........
    Špinat isto očistiti obariti i pustiti na đevđir da se ocijedi.
    U šerpu staviti 1 malu kašikicu ulja /ja koristim maslinovo/ isjeći jednu veću glavicu luka ,malo prodinstati i na to spustiti obareni špinat.Naliti vode da prekrije špinat jedno 2 prsta.Povegetiti i kada proključa presuti sa rižom /ne znam koliko otpirlike pustiti polago da riža pokupi svu vodu i dobićete fino i ukusno jelo /mi to u Hercegovini zovemo pirjan od špinata/.

E jesam otegla,evo neka iskusniji članovi ovog foruma kažu da li sam negdje fuilila u mom današnjem meniju i da li sam fulila u ovim receptima vezano za špinat.

Svima želim ugodan ostatak ovog prekrasnog dana.
  • Pralina
    Početnik
    Početnik

od Pralina » pre 14 godine

Nermice, super su ti ovi recepti sa spanacem! Spanac inace obozavam. I ja sam na novom pocetku, imam 10 kg za skinuti do ljetnjeg odmora (sredina jula) i kad ako ne sad? :)
    Puno uspjeha i cvrste volje ti zelim!
  • SAD IL NIKAD
    Početnik
    Početnik

od SAD IL NIKAD » pre 14 godine

Moze jedno pitanje :D Posto sam 2 dana jela proteine, sta sada? jel skrobni dan???? Vec mesec dana sam na UNki i izgubila sam 7kg :013: :013: :013: :013:
  • BlackMaja
    Amater
    Amater

od BlackMaja » pre 14 godine

nastavi sa onim koji ti je poredu... UH..

Imam i ja jedno pitanje.. Da li je pre rucka dozvoljeno uzinati povrce,ili to mora biti voce. Recimo sargarepa jedna..
    Slika
  • SAD IL NIKAD
    Početnik
    Početnik

od SAD IL NIKAD » pre 14 godine

UH :D :D
    Hvalaaa
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik

Nermica napisao:Evo jedan recept za špinat na proteinski dan....
    obariti špinat malo više špinata,pustiti da se ocjedi ,u tavu staviti jednu kašikicu maslinovog ulja i jednu kašiku brašna /mislim da hljeb ne bi trebalo jesti ako ćemo staviti ovu kašiku brašna- ukusnije je puno sa brašnom,može i raženo brašno/malo propržiti i odmah na to spustiti špinat dobro promješati i sad imaju dvije kombinacije ili usuti vrhnje za kuhanje pa pustiti da malo se zgusne ili samo preliti sa 2 umućena jaja./ovo se kod nas zove ćušpaiz od špinata/,uz dobru salatu super ručak.

Jeste da je spanać po pravilima neutralna namirnica ali zbog sadržine pektinske kiseline u spanaću, spanać je poželjno spremati sa mlekom da ne bi pektinska kiselina vezivala kalcijum iz organizma što nije dobro za kosti, za zube i još što-šta i na osnovu ovoga je spanać preporuka da ide na proteinski dan.
    Takođe upotreba bilo koje vrste brašna u spremanju jela po pravilima ovog režima ishrane nije dozvoljeno na proteinski i na skrobni dan a od volje Vam je da li će te jesti hleba ili ne, mada je parče nekog integralnog hleba poželjno.
    AKo se već sprema spanać sa mlekom onda je upotreba jaja zabranjena jer bi u tom slučaju dolo do mešanja vrsta proteina, zato u tom slučaju kombinujte spanać sa nekim lepim mladim nemasnim sirom.
    BlackMaja napisao:Da li je pre rucka dozvoljeno uzinati povrce,ili to mora biti voce. Recimo sargarepa jedna..

Najkasnija užina pre ručka je na 2 sata pre i naravno da se može užinati i sveže povrće kao i povrće iz turšije.
    Slika
    Slika
  • vozdovac
    Početnik
    Početnik

od vozdovac » pre 14 godine

Da li mogu da napravim sarmu bez pirinča na proteinski dan?
    Inače ne zapržavam sarmu znam da neki to rade.
    Mnoogo mi se jede sarma!
Odgovori 4679 postova