Odgovori 2547 postova
Srećna, sita i sve manje debela
  • narcisa
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 11 godine

Re: Srećna, sita i sve manje debela

od narcisa » pre 8 godine

68/91 P-dan
    D: banana
    R: velika porcija ćevapa sa sve lepinjom, paradajz salata
    V: sir + paradajz

Sinoć je bilo ekstremno veselo, jutros se kafetin pio. Komplimente berem na veliko. Motivacione hlače nošene, čak samo morala da ih žnjiram pošto spadaju.
    Helen, manekenka da budem :wink: (zaje*ava me okologuzični predio). Nisam još, ali ko zna šta vrijeme donosi.
    Hvala vam na hvali.
    :mahalo:
  • Vedrana
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 9 godine

od Vedrana » pre 8 godine

Narcisa, čestitam novi minus :wink: .
    19.09.2018. 103.3 kg
  • narcisa
    Profesionalac
    Profesionalac

Hvala Vedrana.
    Dan iz sekcije nista ne stizem. Ribanje podova iz klececeg polozaja satima. Sad hitno na pranje same sebe i na fest.
    Nisam se izorganizovala za klopu, jbg znam da ne valja...

69/91 Uh-dan
    D: banana
    R/V: sirnica, ferero torta
    Fa: ribanje kuce + ples

:mahalo:
  • Sax
    Amater
    Amater

od Sax » pre 8 godine

Meni tvoj dan ne liči na ništa ne stižem, bila si vredna za medalju!
    • start........ 79,9kg, 14.08.2020.
      trenutno.. 78,4kg
      cilj 68,5kg pa 65kg
  • narcisa
    Profesionalac
    Profesionalac

70/91 V-dan
    banana, šljive, breskva, kikiriki, punjena paprika, paradajz, tanka kriška hljeba
    71/91 P-dan
    D: 3 kolača, ala medenjak
    R: piletina sa tikvicama, patlidžanom, paprikom, sir, paradajz salata, komad pogače
    V: 2 krmenadle, paradajz, mali komadić lepinje

Konačno svoj na svome.

Iz poslednja dva jelovnika se da zaključiti da nisam sva svoja.
    Tokom festa sam se hranidbeno držala odlično. Pila sam u rasponu od umjerenog do neumjerenog. U nedjelju čim sam ustala otišla sam kod kume. Ovog puta nisam uspješno preskočila ležeće policajce. Odlično sam gurala V-dan do 21 h. Onda je kum uzeo da večera. Slaba sam na punjene paprike...brlj br 1.
    Jutros uz kafu stradaše medenjaci...-savršeni su, recept ukrala...brlj br. 2.
    Što sam miješala proteine i jela ih iz različitih izvora ne smatram brljanjem, ali ovaj komadić lepinje i te kako smatram. Uljence se neće samo pokupiti...i tako dođosmo do brlja br. 3.

Šta mogu da kažem u svoju odbranu? - NIŠTA!

Inače prilično dobro balansiram u gostima, ali ovog puta mi je karakter bio ispod nule. Nije baš ispod nule, mislim mogla sam da pojedem još paprika, još pogače, a da ne pričam o kolaču koji je sinoć bio satima ispred mene.
    Nemam pad inspiracije, nisam u pms-u, mjesec je u opadanju,... Stvarno ne znam šta mi bi. Najgore od svega je što "da opet mogu, ja opet bih isto".
    Dobra stvar je što sam donjela pun ceker neprskanih tikvica, patlidžana, krastavaca, mrkve, paprika, mladi sir i dvije tegle pekmeza od kajsija. O emotivnoj dobrobiti je suvišno govoriti.

Od sutra bez brljanja do kraja "dijete". Alkohol ne brojim u brljanje.

Od jutra me čeka gomila obaveza, a uveče krećem na put. U ovim gostima neće biti prilike za miniranje. Ne znam koliko ostajem, ali imaću pristup internetu.

Budite pametniji od mene. :mahalo:
  • maša*

od maša* » pre 8 godine

Narci, izgleda da su brljevi u roku službe. Teško da može bez njih da prođe, ali nekako vidi, opet su slatki. Kad vidim ukupne rezultate na vagi, prvo mi brljevi padnu na pamet.
    Jedino što možemo, to je da ih ne pretvorimo u kontinuitet, jer tada se ruši svijet, ode sve... sav trud i sve muke odoše. Kao u crtanim filmovima kad se crna devetoglava neman uzdiže uz buahahahah :-)
    Odmah se mora prestati sa brljevima, odmah... pa da ih opet, tamo negdje za par nedelja, opet malo dopustimo.
    Što kažeš "budite pametniji od mene", i ja isto to mogu da kažem, jer sam ovo gore napisala iz ličnog iskustva.
    Prije par godina lijepo skidoh 32 kila, lagano, s pjesmom, kao da su same otišle.
    I onda, šta bi? Krenuh sa domaćim sladoledom. Napravim djeci najveću mogući količinu, ma to je bila eksplozija ukusa i kvaliteta, boja i ljepote. I supenu kašiku u ruku, aj malo, aj malo, de još, mmmm.... mmmmm... ma mršava sam, mogu.
    Gleda me muž molećivo, nemoj Mašo molim te... nemoj, ostavi, pokvarićeš liniju, zar ti nije žao?
    Ma neću, pusti me čovječe, šta ti je, ne daš mi da uživam.
    Pa onda pite, pa kajmak, pa domaća peciva, kolači i znaš već kako to ide.
    I znaš šta mi je od svega najčudnije? Ali zaista?
    To što zaista nisam primijetila koliko sam se ugojila, kao da mi je neko mrak navukao na oči.
    Nema to perioda gdje sam se gojila.
    Nisam se vagala, nisam obraćala pažnju, jer sam svo vrijeme u svojim očima bila mršava i zadvoljna.
    Buđenje je bilo bolno.
    Znači, mogu samo da zaključim, ako je brlj jednokratan, oprostiv je.
    Ako se produži na sutra i prekosutra, ili ne daj Bože dalje, gotovo. Gotovo. Nemoj draga, budi ti pametnija od mene :-)
    Takav rezultat koji si postigla, to nema da se vidi svaki dan. :-)
  • Sax
    Amater
    Amater

od Sax » pre 8 godine

To što zaista nisam primijetila koliko sam se ugojila, kao da mi je neko mrak navukao na oči.
    Nisam se vagala, nisam obraćala pažnju, jer sam svo vrijeme u svojim očima bila mršava i zadvoljna.
    Buđenje je bilo bolno.
    Sve ovo mogu da prepišem i potpišem! I meni je neverovatno kako sam mogla da budem toliko slepa kod očiju!?!??!!?!?!?!?

Narcisice naša, prosto ne znam šta bih dodala, sve si sama rekla.
    U mojim očima to nije neki brlj, ali znam koliko si ti disciplinovana i da ti nikakvo brljanje nije svojstveno.
    Bitno je da je prošlo i da se ne ponovi uskoro (što kaže Maša samo da se ne nastavi dan, za danom...).

Srećan puuuut :mahalo:
    • start........ 79,9kg, 14.08.2020.
      trenutno.. 78,4kg
      cilj 68,5kg pa 65kg
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 12 godine

od Debeliccka » pre 8 godine

Pa ne znam... :neznalica:
    I ljudi koji nisu na nikakvoj dijeti, ili nisu nikada ni bili na dijeti, jedu normalno i u zdravoj su i stabilnoj težini... (i ja koja nisam na dijeti npr) ponekad pojedu nečega više ili nešto što nije baš najzdravije, planirano ili neplanirano....
    Pa šta?! To je sve normalan i sastavni deo života, bilo čijeg života. Tako i života osobe koja je na dijeti.

Niti je to nešto što će te ugroziti niti si ti osoba koja u ovih dve godine i više pokazuje neke osobine koje su za kritiku (po pitanju brljanja).. prema tome, ne vidim uopšte nikakav problem..
    Da ne ponavljam sada stoti put onu priču koja ide dalje (kako bi bilo kada bi ovako nastavila tri dana u nizu... ) jer znam da nema potrebe...

Radujem se skorom susretu! 8)
    Slika

5.11.2012.-74kg, 6.12.2012-67kg, 2.2.2013-62kg, 25.3.2013.-60kg, 6.5.2013.-59kg, 8.6.2013.-58kg, polovina juna 2013 - 57kg i posle toga 57kg sa povremenih 58kg na kratko...
  • narcisa
    Profesionalac
    Profesionalac

Hvala Maso na dijeljenju iskustva. I ja sam imala jedan uspjesan izlet prije puno godina i isto tako nisam primijetila kad je bila prelomna tacka u vracanju kila. Ovog puta nema predaje. Pomracenje uma dodje s vremena na vrijeme... Ali trajno vise nikada.
    Jetrvo, stalno mi ta mudrost plovi po mozgu. Nije problem prvi dan brlja, drugi dana brlja, problem je n-ti dan brlja.

72/91 P-dan
    D: kruske
    R: sir, gljive sa sirom, mijesana salata, kifla, jogurt
    V: sir, krastavac, jogurt

Sve zavrsila, cak se i ofarbala :wink: .
    Uveliko putujem i jedva cekam da stignem. :mahalo:
  • Vedrana
    Amater
    Amater

od Vedrana » pre 8 godine

pite, pa kajmak, pa domaća peciva, kolači i znaš već kako to ide.
    Buđenje je bilo bolno.
    E moja Mašo, to se dešava mnogima, slično je bilo i sa mnom, samo sam jela i jela nezdravo, lagala sebe kako fino izgledam, kako sam samo ''elegantno popunjena'', pa posle par meseci - vrlo neprijatno iznenađenje, farmerke mi ''omalele''. Plašila sam vage, a kad bih se usudila da stanem na nju, pokazala je nedopustive brojke, pogotovo za moju visinu i godine. Pa bih se onda uplašila, ali i vrlo brzo vratila u začarani krug. Ali kada mi je zaista kliknulo u glavi, tada su i kile počele da odlaze.
    Samo treba biti karakter i odolevati, evo ja sam večeras kod dečka pravila filovane oblande i nisam uzela nijedan kolač. Nedavno sam tako odolela i palačinkama sa eurokremom.
    Da se ne lažemo, imam i ja brljeve, dešava mi se, ali trudim se da odolevam što češće mogu. I sva ta naša odolevanja i odricanja se nakupe i nagrade nas minusom na vagi :) . Baš kao što nas je uživanje u toj lošoj hrani i dovelo do viška.

Narcisa draga, i ne treba da govoriš ništa u svoju odbranu :) . Ti si neko ko je postigao najveći uspeh ovde ako se ne varam, kad god mi je teško u ovoj borbi ja se setim tebe i kažem sebi ''ako je Narcisa mogla, mogu i ja''. Brljevi se dešavaju i najboljima i smatram da su povremeno neizbežni, ono, čisto da osetimo da nismo željni ničega.
    Ma samo glavu gore i pametno ovih dana, ja ni sekunde ne sumnjam u tebe, odavno si dokazala kakav si borac :009: .
    19.09.2018. 103.3 kg
  • Helen
    Amater
    Amater

od Helen » pre 8 godine

Narcisa, previše si stroga prema sebi. To što ti zoveš brljevima meni je svakodnevni jelovnik :006:
    Mnogo ti se divim na svemu. Skinula si tolike kilograme a ni ne razmišljaš o zadovoljavanju ovom kilažom nego teraš napred kao da si tek počela. I prekorevaš se oko pola pogače i par medenjaka. Potpisujem da bi 99% ljudi koji skinu toliko kg bili zadovoljni i verovatno prešli na održavanje. Ali ti ćeš sigurno skinuti još ko zna koliko i verovatno postati manekenka :D
    Sramota me je svog karaktera pored tebe. Kad nastupi pomračenje samo uđem u tvoj dnevnik i sve je opet jasno kao dan :)
    visina 157cm, godine 26
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 16 godine

od dudank » pre 8 godine

Ja mislim da će sada obe autorke knjige najstrašnije da se potresu zbog tvoje punjene paprike na V dan...

Haman, ženo, samo si jela kako Bog zapoveda. :) Mislim, onaj drugi dan nemoj baš svaki dan, zbog količina, ali kad sabereš - nisi popila 2 l koka-kole, pojela 6 hot-dogova, činiju pomfrita i bombonjeru od kilo. Jela si zdravu i dobru domaću hranu u količini primerenoj mladoj i zdravoj osobi, znači, hranu kakvu bi mogla da jedeš svakodnevno da imaš malo više potrošnje (a možda čak i sa sadašnjom potrošnjom, videće se kad dosegneš cilj).

Lepo putuj! :pivo:
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 12 godine

od Debeliccka » pre 8 godine

Ja mislim da će sada obe autorke knjige najstrašnije da se potresu zbog tvoje punjene paprike na V dan...
    Nadam se da će one biti dobro, pažljivo pratim vesti iz Slovenije.... (jel beše Slovenija?!)
    Obavestiću vas ako nešto saznam....

P.S. Dudo ti mi sad zavidiš, danas ću videti Narcisu! :-P 8)
    Slika

5.11.2012.-74kg, 6.12.2012-67kg, 2.2.2013-62kg, 25.3.2013.-60kg, 6.5.2013.-59kg, 8.6.2013.-58kg, polovina juna 2013 - 57kg i posle toga 57kg sa povremenih 58kg na kratko...
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 16 godine

od dudank » pre 8 godine

Autorke spomenuh u šali... ali stvarno, zašto je jedna od njih debela? :005: Nije baš neka reklama. :neznalica:
  • Kufi
    Amater
    Amater

od Kufi » pre 8 godine

ali stvarno, zašto je jedna od njih debela? :005: Nije baš neka reklama. :neznalica:
    Zato sto kvalitetnu ishranu i zdrav zivot mnogi jos uvijek smatraju za luksuz ili hir, pa im je potrebna dobra reklama. Tako da ljudi nemaju povjerenja u nutricioniste i fitness trenere koji nisu tip top i u formi, ali ce bez problema otici kod kardiologa koji ima 150 kila.
    Nema sveca bez Velike Petke, ni pištolja bez duge devetke.
Odgovori 2547 postova