Odgovori 3271 post
Ex Debeliccka Mrsavicc po zakonima hedonizma (slike 170)
  • Winnie
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 13 godine

Re: Ex Debeliccka Mrsavicc po zakonima hedonizma

od Winnie » pre 11 godine

Drago mi je da si bolje. :) E kad već spomenu čajeve i vodeni dan, ja zaboravih, davno beše... jel sme kafa na vodeni dan? Znam da čaj sme samo u slučaju da ne možeš da izdržiš... Ja inače pijem nes sa malo mleka, pa jel to sme i na vodeni ili bolje da si taj dan skuvam crnu kafu? :?
  • mimac
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 11 godine

od mimac » pre 11 godine

sali kako si?
    ja sam danas napisala moje jelovnike za sve odsutne dane i poslala uredno i primljeno bilo i onda na glavnoj strani se nije ponovilo i evo sada opet kontrolisem nema ne znam o cemu se radi?
  • limunada
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 12 godine

od limunada » pre 11 godine

Winnie, sme caj i kafa , naravno bez secera i voda :D
    a povrtna supica ako ne mozes da izdrzis.
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac

od Debeliccka » pre 11 godine

Dobro veče društvo!
    Tebi Winnie sam pisala kod tebe, Mimac tebi kod tebe... Limunado kako smo večeras?

Dopuna informacije za Moravku de la Wasa....ipak je to bio samo mali dan....ništa od Dana....šta da se radi... Sad već imam konkretnu informaciju, nije više nagađanje...

Danas beše hrana....

6. Feb ’14. –Jajojed
    1. Banana
    2. Zelena salata, pečena jaja, malo sira, cvekla salata (ona kao juče), hleb
    3. Kikiriki - jedino to sam mogla da kupim...inače ne bih jela saaatiiimaa
    4. Zelena salata, dimljena ćureća prsa, jedno jaje, malo sira - (naravno sve 4u1), hleb (bajat 4.dan)#
    5. Jogurt sa zez

#Br. 4 - nema čega nema....ali ničeg puno baš....osim salate....

Sutra verovatno post i tunjevina...i tako to...

Inače, odavno hoću da napišem...ako se neko seća Majkomila...... mislim da tu stvari nikako nisu u redu... ne smem ni da izgovorim / napišem.... nestala je....Daj Bože da grešim... Ali još onda je bilo jako jako loše i beznadno..... :cry:
    Poslednja izmena od Debeliccka u 07 Feb 2014, 00:21, izmenjeno 1 put ukupno.
    Slika

5.11.2012.-74kg, 6.12.2012-67kg, 2.2.2013-62kg, 25.3.2013.-60kg, 6.5.2013.-59kg, 8.6.2013.-58kg, polovina juna 2013 - 57kg i posle toga 57kg sa povremenih 58kg na kratko...
  • Maggie Kaye
    Početnik
    Početnik

od Maggie Kaye » pre 11 godine

Ja sam taman nekako otišla s foruma kad je Majkomila došla, ali sam kasnije od prve do zadnje stranice pročitala njen dnevnik i mnogo su me potresli tvoji izvještaji. Iako je nisam znala, bilo mi je stalo da se oporavi... Bilo bi drago da griješiš...
  • Winnie
    Početnik
    Početnik

Jooj, ja sam vidjela da je ona na forumu al nisam baš pratila, ne znam o čemu se radi, al vidim da je mnogo tužno. :cry:
    Hvala ti na odgovoru u dnevniku, proičitala sam.
    Limunadice hvala i tebi, nadam se da ću izdržati... pokušaću da ne mislim o hrani koliko je to moguće...
  • moravka
    Amater
    Amater

od moravka » pre 11 godine

Zao mi je za Dan.......neznaju oni nista, neznaju sta su promasili! Nebrini, bice sigurno uskoro taj sa velikim D! :009:
  • Winnie
    Početnik
    Početnik

Hihihihi slatko me nasmija sad, evo me ipak kod tebe. Nisam završila post do kraja jer mi se djete probudilo pa odnesoh flašicu. U to ratno vreme nisam živjela sa roditeljima, oni ostali u Krajini, sestru i mene poslali u Beograd babi i dedi, tako da mi je ona nekako bila glupo reći zamjena za mamu (samo je 9 godina starija od mene) ali ono, mogla sam je pitati neke stvari koje bih inače mamu pitala, čak nam je odlazila i na roditeljske i tako.... (meni i seki mislim). I slični pričaš kao ona, mislim slično se izražavate. :) Nekako mi baš ličite. :) A to je svakako pozitivno. :)

Izvini sad ti za ovaj off topic, al hoću da znaš da tvoje mišljenje izuzetno cijenim i ovo poređenje je svakako pozitivno, kao što vidiš mnogo mi je značila i znači mi u životu. Ona je kasnije posatla majka tako da imamo djecu sličnih uzrasta pa sad razmjenjujemo neke druge savjete. :)
  • Cirkončić
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 14 godine

od Cirkončić » pre 11 godine

Sećam da si ti pre nekog vremena baš bila zabrinuta za Majkomila... Čini mi se da je poslednji put bila u bolnici, neko je tako javio na forumu (ili baš možda ti). Gde god da je, iako je nisam poznavala, želim kao i svi da se oporavi i da je dobro.
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac

Winnie, Cirkončiću, Maggie.....Ja sam povremeno pisala o Majkomila. Bila je jako bolesna, još davno je bila došla na 48 kila ili manje.....nije mogla ni da hoda...svašta je tu bilo.... U pitanju je oboljenje za koje praktično i nema leka...ona se nadala da će je prihvatiti za neku kliničku studiju i tako neki skupi lek iz inostranstva TESTIRATI NA NJOJ i tako pokušati sa lečenjem... Nažalost, odbili su je za tu studiju jer su je ocenili kao ISUVIŠE BOLESNU ZA TO. Šta je posle moglo da bude.... Jednog dana se više nije javljala... (mada se dotad javljala i jako bolesna, kad god je mogla....naravno sve je bio samo telefon.kontakt, nismo se mi nikada videle... mislim da nije htela da je posetim u bolnici zbog stanja u kojem je bila... iako sam ja svaki dan po dva puta bila na klin.centru jer mi je mama tada bila u bolnici, dakle mogla sam da je posetim svakog dana...ali ne..)...

Moravka, šta da se radi...ne ide to baš tako.....

Winnie, hvala ti za ovo što si napisala! I hvala na poverenju, hehe!
    Osoba A – Ja sam tetka Goca. Osoba B – ja SAM tetka Goca. Osoba C – ja sam TETKA Goca. Ko je stvarno tetka Goca?! 8)
    Inače, ovo što si napisala ,,razmenjujemo neke druge savjete,, (Tetka Goca i ti), na prvi pogled mi je pisalo kao ,,razmenjujemo...salvete,,....pa se setih kad sam bila devojčica, skupljali smo salvete, sve devojčice i onda to razmenjivale, držale u onim kutijama od velikih bombonjera... Ja pojma nemam kako smo mi dolazile do onih prekrasnih salveta od tako lepog papira kao da su svilene, pa sa prelepim dizajnom....otkuda je to došlo u cirkulaciju?.... Tada nije bilo mobilnih telefona, IPADova i sličnog, mp3-ja, kompjutera, devojčice nisu budžile grudi i frizuru....
    Sedele smo po stepeništima u zgradi i slično i listale te salvete a stariji su nas opominjali da ne sedimo na hladnom hehe.....

Da ispišem raport za danas iako smo tek na pola dana, ali veći deo mogu da predvidim

7. Feb ’14. – Post...
    1. Banana, pomorandža – kao voćna salata sa cimetom
    2. Zelena salata prelivena tunjevinom i prazilukom, hleb, malo one salate od sveže cvekle i jabuke#
    3. Kikiriki ali malo, čaša točenog piva (malo)
    4. Isto kao br.2 samo malo manje i bez cvekle

# Kao i prethodnih ,,petaka,, - tunjevina iz salamure je pomešana sa prazilukom (prethodno dinstan pa zamrznut), pa to dvoje zajedno podgrejano sa dodatim raznim začinima, praziluka onako puno baš, više nego tunjevine. To ide preko veeeeelikeee zelene salate i promeša se da bude svega svuda.
    Deo ostavljen za obrok br.3.
    Ljudi ja ne mogu da vam opišem koliko se meni ovo dopada i koliko mi prija....

EDIT: Izmenjen jelovnik, ali ništa od suštinske važnosti... Upala užina između ručka i večere (u protivnom bi razmak bio predugačak) a tako nije ostalo prostora za još jedan obrok...A i da hoću još nešto da jedem, nemam ništa posno što bi moglo da se tako smaže na brzinu....
    Poslednja izmena od Debeliccka u 07 Feb 2014, 22:53, izmenjeno 1 put ukupno.
    Slika

5.11.2012.-74kg, 6.12.2012-67kg, 2.2.2013-62kg, 25.3.2013.-60kg, 6.5.2013.-59kg, 8.6.2013.-58kg, polovina juna 2013 - 57kg i posle toga 57kg sa povremenih 58kg na kratko...
  • AnaV
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 15 godine

od AnaV » pre 11 godine

Neka ti je PRIJATNO!
  • moravka
    Amater
    Amater

od moravka » pre 11 godine

Debeliccka napisao:Ljudi ja ne mogu da vam opišem koliko se meni ovo dopada i koliko mi prija....

Neka ti je u slast, ali ja od ribe nisam dugo sita!
    Bila sai Debeliccka, pa Mrsa....sad si teta Goca.....sta je sledece? 8)
    Skuljale su se salvete, omoti od cokolada, od bombona......Bila neka lepa vremena......pravo detinjstvo......
  • SkadiNor
    Početnik
    Početnik

od SkadiNor » pre 11 godine

Ja se sjećam da je bio neko sa nickom majkomila, ali nisam ispratila dešavanja :/ Baš me potreslo ovo sad..

Ni ja od ribe nisam dugo sita, ali je volim pojesti. Još sa bijelim lukom i malo limuna mmm :):)
    I baš je lijepokad ti prija neka hrana a zdrava je! :)))
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac

Hvala Ana, Moravka, Skadi!
    Inače, ja ribu volim... i nemam veliki problem sa tim da me baš ne zasićuje....ok mi je.. Zavisi sa čim i kako jedem, i koliko naravno. Pa svakako se i preporučuju veće porcije ribe (u gramima) nego mesa, po obroku, nije slučajno.
    I naravno da bi idealno bilo da nije riba iz konzerve ali počela sam da praktikujem ovu tunjevinu kad postim (a i ranije sam ponekad i bez posta, kada nemam drugu ideju ili mi to najzgodnije bilo da ponesem na posao....). Uvek jedem tunjevinu iz salamure. Tako je bio i današnji ručak. Međutim sticajem okolnosti sam imala u kući i jednu tunjevinu u ulju. I, kada je trebalo da pojedem večeru, učini mi se da mi je malo ono što sam ostavila od ručka. Tako odlučim da dodam još malo tunjevine iz nove konzerve (ali ove iz ulja)....
    Uh kako je velika razlika! Baš mi se ne dopada ova iz ulja....Više je nikad neću kupiti....Ne bežim ja inače od malo masnoće, ne radi se o tome....ali ta neka žestina i silina ove masnoće mi je totalno izmenila koncept (a greškom sam i u zelenu salatu koja je jelte deo ovog obroka dodala ulje i to više nego inače)... Čak sam na momenat osetila i tegobu sa stomakom odnosno želucem...ali na momenat srećom. Nema veze, sad znam da je više nikad neću kupiti....ova jedna je zalutala....

Moravka, nećemo me ipak zvati tetka Goca, :) ,da ne pravimo zabunu... Ovo je bila mala šala... bilo mi je simpa ono što je Winnie napisala u Limunadinom dnevniku i palo mi na pamet da se tako predstavim...hehe....

I još nešto, zaboravila sam da napomenem kada sam danas pisala o Majkomila:
    da ne bude nesporazuma...ne bi bilo baš lepo.... Još ranije dok smo komunicirale redovno, ona mi je rekla da mogu u njenom dnevniku (ili svom) da napišem da je bolesna i to... dakle nisam na svoju ruku ,,razotkrivala njenu situaciju,,...Jer, da nije tako, sigurno nikad ne bih. Ona nije želela da otkriva identitet i to...a ovo nije bilo tajna. Ona je prestala da piše u svom dnevniku kada joj se stanje pogoršalo i kada više nije imala snage da čita i kuca...i tad mi je još slala pp ili sms tu i tamo.....ili smo se čule telefonom....U nekom trenutku sam ja napisala u njenom dnevniku šta se dešava i da vas pozdravlja, jer mi je ona rekla tako....

Odoh sad, laku noć!
    P.S. Malo sam izmenila jelovnik za danas.
    Slika

• AnaV
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 15 godine

od AnaV » pre 11 godine

Nisam baš razumela, dali nećeš više nikada da kupiš tunjevinu u ulju, ili ne? Da je drastićna razlika jeste! Već sam jednom napisala, pa da se ne ponavljam Ja tu u salamuri uopšte ne mogu jesti. Ima mi jako čudan ukus! Iz ove sa uljem ocedim naravno ulje i to je to, ustvari iz svake konzerve sa ribom, ocedim ulje, ali najćešće kupujem tunjevinu. Uostalom stvar ukusa!
    Nećeš poverovati da sam u Grčkoj videla konzerve ribe sa čili paprićicom. probala sam i preukusne su, ali ko ne jede ljuto ne treba da proba!
Odgovori 3271 post