Odgovori 578 postova
KALORIJSKE I NUTRITIVNE VREDNOSTI POJEDINIH NAMIRNICA
  • Lana
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 17 godine

od Lana » pre 17 godine

Ide 130 u softverčić - hvala Melisa :009:
    Boze, molim te, daj mi strpljenja - i to odmah
  • lulu
    Amater
    Amater

od lulu » pre 17 godine

I ja bih se slozila tako! Mislim da nije vise od 130kcal.

:009:
    Slika
  • Pippi
    Početnik
    Početnik

od Pippi » pre 17 godine

Mozda nije pitanje za ovde, ali pricali smo nesto ovde u firmi koliko grama ima 250ml jogurta? :shock: Jedni tvrde jedno drugi drugo, pa sam odlucila da pitam ovde. :oops:
  • lulu
    Amater
    Amater

od lulu » pre 17 godine

Imas u tablicama...

A i zavisi kog!
    Slika
  • lilit

od lilit » pre 17 godine

Kod mene 200ml - 205gr .
  • Pippi
    Početnik
    Početnik

od Pippi » pre 17 godine

lilit i ja sam mislila da ima tako oko 200 gr. Hvala :009:
  • lulu
    Amater
    Amater

od lulu » pre 17 godine

lulu napisao:Imas u tablicama...

A i zavisi kog!

Ej drage ja se izvinjavam zbog ovog posta potpuno sam pogresno razumela pitanje :oops: :020: !!!

Ja sam pre neki dan pretrazivala net trazeci pretvaranje iz ml u gr ali nisam nasla bas dobre informacije, samo sam nasla da svi mlecni porizvodi daju vise gr u odnosu na ml istog proizvoda. A da voda i ostale tecnosti su iste u ml i gr.

:009:
    Slika
  • Pippi
    Početnik
    Početnik

od Pippi » pre 17 godine

Nista strasno :) . :009: :009:

Edit:
    Na ambalazi Balans jogurta sa psenicom i psenicnim klicama pise sledece (100 gr proizvoda sadrzi)
    Proteini 3,5gr
    Ugljeni hidrati 12,2gr
    Mlecna mast 1gr
    Kalcijum 120mg
    Energetska vrednost 80kCal
  • coffee

od coffee » pre 17 godine

evo naletela sam na ovaj sajt, jako je zanimljivo, ukucamo sastojke i izadje kcal vrednost pizze

http://www.golub.rs
  • Venoma :)
    Početnik
    Početnik

od Venoma :) » pre 17 godine

Imam pitanjce... Na sladoledu macho od kafe (frikomov) pise kcal vr 277 kcal. Al ne pise po 100 gr nego samo gola brojka. Znaci misli se na sladoled u kesici a ne na 100 gr istog?
    Muku muci da ne jede previse :)
  • lilit

od lilit » pre 17 godine

Misli se na sladoled :) .
  • lulu
    Amater
    Amater

od lulu » pre 17 godine

Moze li mi neko reci koliko kcal ima kuvano zito, ali bez secera?

Ovde se zito cesto kupuje vec napola skuvano pa ga ti jos malo dokuvas, nekih 10min i to se jede kao dodatak (npr. kao pirinac) i na kutiji pise kcal vrednost oko 368kcal (nisam sigurna da je bas precizno nemam je na dohvatu ruke...) e ja mislim da je tako suva ali kad skuvam 120g u 4xtoliko vode sigruno ima bar koju kcal manje :wink: !

Ajd ako znate vi mi recite.
    Ej i za onu famoznu corbu, juce sam sve izracunala u detalje, cak i pilecu mast, posto sam stavila samo 40g kozice od bataka sto sam ga ogulila pre pecenja u rerni i razlika je posle kuvanja 7g i tu vrednost sam pogledala u tablicama. Ispalo mi je jako malo kalorija za 100g supe 35kcal (naravno racunala sam odvojeno kcal same corbe sa jajetom i lukom i mascu na 2l vode tj 2000g, i posebno krompirice (tri mala) i sargarepu (1 velika), pa cak i u trenutku sipanja odvojeno sam merila krompir i sargarepu..). Nemojte misliti da sam zaludnja samo sam detaljista :( !
    Htela sam ovo da podelim sa vama jer sam bas on precizno izracunala i nadam se da je tacno...

Tako da necemo u buducnosti pisati vise o tome... :009:

I hvala vam u napred za kuvano zito! :31:
    Slika
  • Sunset

od Sunset » pre 17 godine

Nisam sigurna da li sam te razumela tacno, ali u mom softveru 100 gr. sirovog zrna psenica ima 340 kalorija...
  • lilit

od lilit » pre 17 godine

Lulu, opet i to zito izracunas kao i corbu. 380 kcal je zato sto je ono vec obradjeno i ima u sebi vode, kada ga izmeris pre kuvanja i nakon, opet upotrebis matematiku, dobices kcal vrednost svog zita kuvanog i spremnog za njami-njami :009: .
  • Missy
    Početnik
    Početnik

od Missy » pre 17 godine

Pozdrav svim brojacima,
    od 09.04 krecem i ja sa brojanjem,pa mi treba par informacija,jer nisam nasla u ckal tablicama.
    Koliko kalorija imaja tunjevina rio mare insalatisimo i da li je bolje jesti vocnu salatu uvece ili ujutru??!!
    comkic svima
Odgovori 578 postova