Ja bolje da ne pričam svoju bruku, u prvoj trudnoći sam jela po dve lubenice dnevno...

Jednu danju, drugu noću (Gigin sistem zamračenja

). Ali izgleda da ova fora s lubenicom za doručak stvarno lepo deluje, ja danas opet 51,5, ali čekam bar još dva dana da budem sigurna. Nije mi baš jasno, sinoć sam jela prilično kao stoka. Mislim, ni jedan jedini dan i inače nisam gladna, ne unosim baš ni premalo kalorija (uglavnom oko 1500, što za sedeći rad i nije neko ekstra smanjenje) i uvek računam da je bolje i da se omakne neka kalorija više nego da dobijem čir na želucu, ali nešto se dešava.

Lola, hvala na čestitanciji, i tebi želim da ti se tiker što elegantnije smandrlja naniže.
E, sad imam jedno VAŽNO pitanje... tj. treba mi pomoć jer pokušavam da napravim sebi neki raspored jela za more. Na moru ne želim da skidam kilažu, već samo da ostanem na istom (i da se malo zategnem

), ali tamo nemam baš osećaj koliko i kako jedem jer se hranimo po restoranima, samo ponekad uveče, kad smo preumorni, kupimo u prodavnici neko meze za večeru. A s druge strane, izvesno trošim mnogo više kalorija jer sam takoreći čitav dan u pokretu. Prošle godine sam uspela da ostanem na istoj težini, ali tad je to bilo 58 kila (ili 59, nisam sigurna jer sam tad imala staru vagu koja je divljala), ne znam da li će ove godine da mi upali isti sistem, a to su tri nedelje, pa ako ne pazim, mogu vrlo lako da se opet nagojim. Da ja lepo zapišem ovde prošlogodišnji raspored jela, pa ako neko ima neki dodatni savet/komentar/kritiku...
Doručak - uz kafu neko voće (breskve, grožđe), potom na plaži nešto skrobno, da bih imala brzo iskoristive kalorije koje ću da trošim preko dana (tipa parčeta pice, ili male pljeskavice u tortilji sa dosta sveže salate, ili mala porcija pomfrita s rendanim belim sirom, ponekad kuvan kukuruz - kupovna peciva jok, to mi već miriše na aditive)
Ručak - salata kao predjelo, zatim neka lepa bistra čorba (favorit - ruski boršč), mada mi se jedno dvaput jesu omakle punjene paprike, a jednom bogme i musaka
Večera - "koncentrovanija", tj. masnija (moram da ubacim jedno prozaično objašnjenje - ovako tempirana večera izuzetno lepo rešava problem probave i jutarnjih "rituala") - npr. neki propisno spremljen roštilj (od čistog i neugljenisanog mesa, gde vidim šta jedem) i salata, ili meze tipa pršuta/sir/masline (ribu ne jedem, objašnjenje bi bilo predugačko)
Sad su tu još dva dodatna problema, prvi je taj što u Bugarskoj NEMA običnog jogurta, tako da ostajem bez mog omiljenog mlečnog proizvoda. I drugi problem je što je zbog peska (i vetrića koji non-stop kovitla taj pesak) praktično nemoguće jesti voće na plaži (tj. nemoguće je jesti ga bez peska), a od vrućine i plivanja padne šećer, tako da se ponekad častim "100%" sokom, pri čemu, naravno, samo mogu da nagađam čega sve ima u tom "100%". E sad, šta tu da se menja i kombinuje...
Edit:Zaboravila da upišem klopu za 14. jul:
D: mala kriška lubenice
R: bistra čorba s junetinom, šargarepom, celerom i lobodom
U: bistra čorba (bez ostalih sastojaka)
V: povrće i meso iz čorbe, jogurt (Edit: naknadno dodala još malo mesa i salatu od paradajza i luka)Tj. večera je planirana takva, a da li ću da se otrgnem današnjoj krizi za dvopekom...

Mnogo će mi biti, i lubenica i dvopek, mada danas imam manje kalorija nego inače.
Edit:Uspela sam da savladam krizu, samo sam pojela malo više mesa nego što mi je dnevna doza (danas sam spucala oko 300 g), ali sad su mi taman kalorijice na broju, i još sam dodala vitamine, a nisam preterala sa UH... dobro je.