Odgovori 9033 postova
Puževska dijeta (slike str. 3, 78)
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 16 godine

Re: Puževska dijeta (slike str. 3)

od dudank » pre 16 godine

KALESIJA napisao:Ispod poruke onog kome zelis poslati pp ima kockica u kojoj se nalazi napisano pp(dole levo) :009:

Hvala! :) (Mislim, lepo i piše... za pismene... ja gledala gore iznad... tupson. :D )

lasata napisao:Da, kakao ima isti efekat pa mozes sebi da priustis lepo topli napitak... :)

Hvala! :) Beležim sve što je korisno! :)

I opet da ne zaboravim, današnji (tj. već jučerašnji) dan, 12. jul:

D: preskočila
    R: kuvana junetina i šargarepa, komad belog sira (svaka stavka pojedinačno oko 100 g)
    U: lubenica (ogromno parče kojim sam verovatno probila tavan u pogledu kalorija
    :cry: - ali bila je divna)
    V: isto kao ručak
  • lasata
    Urednik
    Urednik
    Pridružio se: pre 17 godine

od lasata » pre 16 godine

Sa lubenicom sigurno nisi probila limit kada su u pitanju kcal jer ona ima vrlo malo kcal ali si sigurno probila limit za dnevni unos UH... 8)
    "...i svaki put kad budeš komadić sebe dao i svoje snove svetu po vetrovima slao, ličiće jutro na tebe više nego na druge..." Mika Antić
  • Leca
    Amater
    Amater

od Leca » pre 16 godine

Obožavam lubenice, a još više ananas dinje...danas planiram probijanje UH limita s tim, pa kud puklo!
  • Bobili
    Amater
    Amater

od Bobili » pre 16 godine

I ja isto, mogu da jedem lubenice i dinje citav dan...
    :009: za dudank
    Volim te ne zbog toga sta si ti, vec zbog toga sta sam ja kad sam pored tebe...
    ...Que yo siempre la adoré Y que nunca la olvidé,Que mi vida es un desierto, y muero yo de sed
    Y dígale también Que sólo junto a ella puedo respirar...
  • Lola
    Amater
    Amater

od Lola » pre 16 godine

Pošto danas stižem u Palanku, baš da mi kažeš gde si kupila tu tako dobru lubenicu :09: . Obavezno ću i ja da kupim tamo. Nešto mi se nije dalo ove godine da naletim na neku slatku.

Ja sam takodje sedamdeseto godište, ali sam redovno išla u školu.
    Nadam se da ti je danas dobro i da je ona dosadna alergija zaboravljena. :wink:
    Ako se sretnemo, obavezno ćemo negde da popijemo kafu ili možda još bolje kakao. Mogu da zamislim konobara kome bismo naručile kakao :shock: ......... :16:
    Pozdrav :pozdrav:
  • Bobili
    Amater
    Amater

od Bobili » pre 16 godine

Svaka lubenica je dobra, ako kad se kucne u nju, imas osjecaj kao da odzvanja :wink:
    Vjeruj mi na rijec... :009:
    Volim te ne zbog toga sta si ti, vec zbog toga sta sam ja kad sam pored tebe...
    ...Que yo siempre la adoré Y que nunca la olvidé,Que mi vida es un desierto, y muero yo de sed
    Y dígale también Que sólo junto a ella puedo respirar...
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Auh, uhvatila me Lasata u senilnosti - mislila sam na UH, a napisala kalorije. :D Dobro, sad svi znamo na šta sam mislila... :D

Leco i Bobili, slažem se da je bostan zakon!!!! Ja bih isto mogla da živim na lubenicama i dinjama! :D Ova sinoć, da je bila još samo trun slađa, morala bih da pijem vodu uz nju. Smo što nisam birala ja nego muž - i ubio me u pojam po hiljaditi put, kad ja biram, to je kuckanje, zagledanje peteljke, boje, šara, a on samo pogleda i kupi bolju nego što bih ja. :x Znači, Lola, ako ti se jede dobra lubenica, ovaj prodaje preko puta Mukerove škole, tj. malo niže, tamo gde je usputna stanica autobusa za V. Planu. :) Kakao ne znam da li negde prave, ali za nuždu možemo i svežu limunadu bez šećera, dobru prave gore na novom trgu. :)

Iskušenje jače od mene, danas doručkujem lubenicu, odoše UH nebu pod oblake... ali pošto sam spala malo ispod 52 (i prestala mi alergija, ura!!!), računam da smem da se častim. :)
  • lasata
    Urednik
    Urednik

GdI ces boljeg dorucka od 'ladnog bostana... :D

Slika
    "...i svaki put kad budeš komadić sebe dao i svoje snove svetu po vetrovima slao, ličiće jutro na tebe više nego na druge..." Mika Antić
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Još kad bih našla toliku krišku... :D Ne bi bilo kraja mojoj sreći, nego ovaj moj zlotvor :evil: - sve mi meri (navodno zarad moje dijete), a on samo što ne kusa bostan kašikom... :crybaby:

Nego, ja danah ubrljah opet - ne u smislu kalorija, nego što mi je princip da unosim RAZNOVRSNU hranu, a ovo je bila prilična katastrofa. Nepredviđen događaj, svratile dve prijateljice, tako da sam jela i pila sve drugo sem čorbe koju sam bila planirala za danas. :cry: Čorba će da ostane za sutra, a ja primam sve kritike, i hrabro pišem jelovnik za 13. jul:

doručak: lubenica
    ručak: 2 piva (krive prijateljice :cry: )
    večera: miks domaćih suhomesnatih proizvoda i sira, paradajz bez soli

napomena: kalorije u nivou predviđenih dnevnih, oko 1500, ali bolje da "proizvode" ne nabrajam, da ne teram drugima vodu na usta

A sve bi bilo dobro da sam umesto piva ručala moju juneću čorbu... :( Eh, jesam slab karakter... Mada vaga, zapanjujuće, pokazuje 51,5.
  • lasata
    Urednik
    Urednik

Dudank treba da vidis moje dogadjaje sa lubenicom... Obzirom da se jede uglavnom leti, je li, jede se pretezno da ne kazem hronicno na splavu... E sad na splavu sam uvek naravno ja, moj sin, njegovo drustvo, veliki broj camdzija koji se vezuju kod mene na marini, gro redovnih gostiju i da ne nabrajam dalje... Onda posaljem nocnog cuvara po dve najvece lubenice koje ovaj skoro pa dokotrlja na splav, ohladimo, isecemo na kocke i sve to vratimo u cetiri polovine lubenica... E tu nastaje haos kad se to stavi na sto... Gomila viljusaka i svi nagrnu i pobodemo se viljuskama pa ti meni sad reci koliko sam ja grama lubenice pojela, koliko si brz i spretan toliko pojedes... Isprobaj sistem, mozda se taj tvoj dasa povuce kad ga par puta bocnes viljuskom... :D
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik

od 314pezos » pre 16 godine

ha hha haha ahh aha aaaa ... mogu da zamislim kakvo je otimanje za lubenicom i još ako bi ko mogao zamračiti :16:
    Slika
    Slika
  • Lola
    Amater
    Amater

od Lola » pre 16 godine

Ja cu da ti cestitam na tom minusu iako ga jos nisi upisala na ticker.
    Tebi ovo ide prilicno ekspresno, obzirom da si planirala da kilograme koje si imala na pocetku, skidas godinu dve dana.
    U svakom slucaju CESTITANCIJA!!!!!!! :013: :013: :013:

A za informaciju za bostan ti hvala. Moracu da trknem do tamo iako mi je mama na Koloniji. :roll:
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Ja bolje da ne pričam svoju bruku, u prvoj trudnoći sam jela po dve lubenice dnevno... :oops: Jednu danju, drugu noću (Gigin sistem zamračenja :D ). Ali izgleda da ova fora s lubenicom za doručak stvarno lepo deluje, ja danas opet 51,5, ali čekam bar još dva dana da budem sigurna. Nije mi baš jasno, sinoć sam jela prilično kao stoka. Mislim, ni jedan jedini dan i inače nisam gladna, ne unosim baš ni premalo kalorija (uglavnom oko 1500, što za sedeći rad i nije neko ekstra smanjenje) i uvek računam da je bolje i da se omakne neka kalorija više nego da dobijem čir na želucu, ali nešto se dešava. :shock: Lola, hvala na čestitanciji, i tebi želim da ti se tiker što elegantnije smandrlja naniže. :)

E, sad imam jedno VAŽNO pitanje... tj. treba mi pomoć jer pokušavam da napravim sebi neki raspored jela za more. Na moru ne želim da skidam kilažu, već samo da ostanem na istom (i da se malo zategnem ;) ), ali tamo nemam baš osećaj koliko i kako jedem jer se hranimo po restoranima, samo ponekad uveče, kad smo preumorni, kupimo u prodavnici neko meze za večeru. A s druge strane, izvesno trošim mnogo više kalorija jer sam takoreći čitav dan u pokretu. Prošle godine sam uspela da ostanem na istoj težini, ali tad je to bilo 58 kila (ili 59, nisam sigurna jer sam tad imala staru vagu koja je divljala), ne znam da li će ove godine da mi upali isti sistem, a to su tri nedelje, pa ako ne pazim, mogu vrlo lako da se opet nagojim. Da ja lepo zapišem ovde prošlogodišnji raspored jela, pa ako neko ima neki dodatni savet/komentar/kritiku...

Doručak - uz kafu neko voće (breskve, grožđe), potom na plaži nešto skrobno, da bih imala brzo iskoristive kalorije koje ću da trošim preko dana (tipa parčeta pice, ili male pljeskavice u tortilji sa dosta sveže salate, ili mala porcija pomfrita s rendanim belim sirom, ponekad kuvan kukuruz - kupovna peciva jok, to mi već miriše na aditive)
    Ručak - salata kao predjelo, zatim neka lepa bistra čorba (favorit - ruski boršč), mada mi se jedno dvaput jesu omakle punjene paprike, a jednom bogme i musaka
    Večera - "koncentrovanija", tj. masnija (moram da ubacim jedno prozaično objašnjenje - ovako tempirana večera izuzetno lepo rešava problem probave i jutarnjih "rituala") - npr. neki propisno spremljen roštilj (od čistog i neugljenisanog mesa, gde vidim šta jedem) i salata, ili meze tipa pršuta/sir/masline (ribu ne jedem, objašnjenje bi bilo predugačko)

Sad su tu još dva dodatna problema, prvi je taj što u Bugarskoj NEMA običnog jogurta, tako da ostajem bez mog omiljenog mlečnog proizvoda. I drugi problem je što je zbog peska (i vetrića koji non-stop kovitla taj pesak) praktično nemoguće jesti voće na plaži (tj. nemoguće je jesti ga bez peska), a od vrućine i plivanja padne šećer, tako da se ponekad častim "100%" sokom, pri čemu, naravno, samo mogu da nagađam čega sve ima u tom "100%". E sad, šta tu da se menja i kombinuje... :neznalica:

Edit:

Zaboravila da upišem klopu za 14. jul:

D: mala kriška lubenice
    R: bistra čorba s junetinom, šargarepom, celerom i lobodom
    U: bistra čorba (bez ostalih sastojaka)
    V: povrće i meso iz čorbe, jogurt (
    Edit: naknadno dodala još malo mesa i salatu od paradajza i luka)

Tj. večera je planirana takva, a da li ću da se otrgnem današnjoj krizi za dvopekom... :( Mnogo će mi biti, i lubenica i dvopek, mada danas imam manje kalorija nego inače.

Edit:

Uspela sam da savladam krizu, samo sam pojela malo više mesa nego što mi je dnevna doza (danas sam spucala oko 300 g), ali sad su mi taman kalorijice na broju, i još sam dodala vitamine, a nisam preterala sa UH... dobro je. :)
  • lasata
    Urednik
    Urednik

Da ne bude na plazi mala porcija pomfrita jer ako ne smrdi na aditive smrdi na deep oil a to smrdi na vrlo los izbor... Ako ces na plazi posle podne da pijes '100% sok' treba da znas da se casa soka racuna kao puna uzina a vecera gledaj da bude mesce i salata dok hleb mozes i da preskocis jer dosta uneses pre podne sa lepinjom, tortiljom i sl. Prsuta, sir, masline su izvor soli i njih bi definitivno trebalo da izbegavas koliko god je to moguce... Nesto sad razmisljam, ti i nisi neki 'slatkoguzic'... Vidim da sa tim nemas problema... :) Trudi se da pijes sto vise vode naravno... I budi fizicki aktivna...
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik

od 314pezos » pre 16 godine

Pogrešila si Duda za Bulgariu, nema dva problema ima ih tri :o

1. Jogurt ... jeste nema ga ... al imaju kiselog mleka od 0.5% mlečne masti pa na više, i fantastični su
    2. Pesak im je čudo, stvarno se zavuče gde ne treba, al na primer dok jedeš bananu jedino u Bulgariji banana krcka dok je jedeš :16:
    3. Ovaj problem je i najgori ... bar po tebe ... PIVO ... puno vrsta piva :03:
    Slika
    Slika
Odgovori 9033 postova