Odgovori 3271 post
Ex Debeliccka Mrsavicc po zakonima hedonizma (slike 170)
  • AnaV
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 15 godine

Re: Ex Debeliccka Mrsavicc po zakonima hedonizma

od AnaV » pre 11 godine

Ne znam kako mi je promakao ovaj tvoj post sa tim bolovima u stomaku tj. želudcu! Meni to lići na gastritis! On daje takve iznenadne bolove u želdcu da ne možeš da se ispraviš i hodaš pogrbljeno i boli da ne prićam. Ako te boli donji stomak tu već ima više varijanti, tako da ne ulazim u detaljisanje! Kada te tako boli, a ne uzimaš nikakav lek izgrickaj polako koricu suvog hleba, ili prepečenog, lezi, skupi noge u fetus položaj i treba da ti bude lakše!
    O kupovini više pari iste obuće, radi lepe i odgovarajuće štikle, kao i ostale garderobe, ja se ubrajam u vaš klub! Mislim tako sam se nekad ponašala, sada ne izlazim iz pantalona!
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 16 godine

od dudank » pre 11 godine

Je li prošlo? Ako nije, gde te boli? :(
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 12 godine

od Debeliccka » pre 11 godine

Hvala na pitanju, proslo je.
    Nije mi ovo prvi put, mada mislim da je u proslosti bilo blaze.
    Pisacu detaljnije kad budem pri racunaru...
    Ne da mi se ovako sa telefona...
    Hvala drustvo!
    Slika

5.11.2012.-74kg, 6.12.2012-67kg, 2.2.2013-62kg, 25.3.2013.-60kg, 6.5.2013.-59kg, 8.6.2013.-58kg, polovina juna 2013 - 57kg i posle toga 57kg sa povremenih 58kg na kratko...
  • SkadiNor
    Početnik
    Početnik

od SkadiNor » pre 11 godine

Nadam se da se to neće vraćati..
    Čekam detaljniji izvještaj :P
  • WolfPrincess
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 11 godine

od WolfPrincess » pre 11 godine

Draga madam Debelić, kakve su te to stomačne tegobe skolale? :cry:
    Što god da je, nadam se da ćeš se brzo otarasiti bede, jer pored zubobolje, upale jajnika i migrene, bol u želucu svakako spada u najgore za podnošenje.
    Ako mogu da pomognem nekako... samo reci. Čaj od nane je dobar za stomak, kao i da popiješ čašu mlake vode sa lanenim semenom u kojem je kašičica lanenog semena odstojala bar pola sata. To pomaže i kod gastritisa i kod čira, a i kod hemoroida, jer ekstrakt lana stvara oblogu koja štiti unutrašnju sluzokožu od iritacije.
    Ako imaš gorušicu, Rupurut tableta za žvakanje pomaže u roku od nekoliko sekundi.
    Bareni pirinač i krompir su dobra hrana za smirivanje želuca.
    Želim ti brz oporavak, draga. Javi kako si. Šapomah! :009:
    Mogu sve što hoću, pa i da savladam vučju glad!
  • boki 66
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 14 godine

od boki 66 » pre 11 godine

Mrso da te pozdravim i pozelim br oporavak.
    Ko se bori, taj može i izgubiti, ali ko se ne bori, taj je već izgubio. (Bertold Breht)
  • cupikau
    Početnik
    Početnik

od cupikau » pre 11 godine

Zao mi je za stomacne tegobe..nadam se da si bolje..

Bravo za zakucanih 58.. :)
  • limunada
    Početnik
    Početnik

od limunada » pre 11 godine

Pozdrav od mene. Super za 58. Zdravstveno stanje ce nadam se biti ok.Mozda ima nesto sto ti smeta, isprati...
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac

Evo obišla sam stopedeset dnevnika, pokupila utiske i trendove i došla i ,,do sebe,, ili da kažem ,,došla sebi,,...

Dobar dan drugarice, Ružo, Somborka, Moravka, Skadi, Dudo, Magi, Allena, Cirkončiću, Ana, WolfPrincess, Boki, Cupka, Limunada! Hvala na posetama i komentarima..... :)

Prvo da prokomentarišem što se tiče 58-ice. Dotakla sam 58 nakon perioda vrludanja. Ne znam danas, nisam bila kod kuće ovih dana itd.. Međutim, mogu slobodno da konstatujem da će se kod mene za sada pre stabilizovati 59 nego 58. To je potpuno jasna stvar. U poslednjih mesec dana se hranim za nijansu drugačije nego prethodnih meseci i tokom 2013.godine.... To su nijanse ali nijanse odlučuju o kilogramu gore ili dole (tu i tamo pavlaka,više hleba i slično).... Ne da mi se da preduzimam ništa radikalno niti ću za sada, nisam raspoložena za to. Ići će svojim tokom zasad, a posle ćemo videti... Možda onako poluspontano uvedem te sitne korektivne mere a možda i ne... Posle će se možda promeniti i okolnosti... Ako (ako bog da) se zaposlim u neko dogledno vreme, i taj ritam će uticati na dalji razvoj događaja.... zavisno od toga kakve ću uslove imati tamo gde budem radila, kakav će mi biti tempo jurnjave, stresa, slobodnog i neslobodnog vremena, itd......
    Elem, zasad sam pre stabilna na 59 nego na 58.......

Što se tiče ovih tegoba ovih dana Moravka, nije to povezano sa mokraćnim kanalima... Jesam spomenula da sam tog dana osetila da imam prehladu ili upalu jer me je na specifičan način boleo donji trap (to je ono kada deluje da te bole jajnici, a nisu)...kad te tako cela ta aparatura tu i tamo boli i žulja....ALI, to nije uzrok tegoba, jer ovo što je nastalo uveče je isključivo vezano za želudac i tu nema dileme.

WolfPrincess, znam za tu vodu sa lanenim semenom, to često praktikujem. Baš sam pre neki dan isto to savetovala Sandričak. Veliki sam poštovalac ,,lika i dela,, lanenog semena. Gorušicu nemam NIKAD ALI BAŠ NIKAD (dobro, možda jednom u godini). Taj Rupurut uzimam čim osetim malu mučninu u danima mestruacije jer ja u tom periodu mnogo povraćam pa tako sa Rupurutom pokušavam da predupredim to povraćanje. To sam počela tek pre nekoliko meseci i često pomaže.

Ovo su isključivo želudačni problemi.
    Ultrazvuk abdomena sam radila redovno i više puta i nema problema sa organima iz tog domena. OK, imam presavijenu žučnu kesu i polipe u istoj (malecke) ali to nije uzrok tegoba....
    Što se želuca tiče, planiram gastroskopiju ali mi je žao da dam te pare sada kad sam ostala bez posla pa razmišljam da sačekam da se (ako bog da uskoro) ponovo zaposlim... Helikobakterija..i taj test je skup. Imam uput za gastroenterologa na KCS ali nisam imala sreće sa zakazivanjem a i nisam ni potrefila te dane kada se treba pojaviti u 7 ujutro.... Odlučila sam se za gastroskopiju, samo je odlažem.

Što se tiče opštepoznatih simptoma gastritisa i / ili čira na želucu ili dvanaestopalačnom crevu (ja to ne mogu imati jer imam samo 4 palca, zezam se)... po tom pitanju neke simptome imam a mnogi izostaju....
    Gorušica NIKAD (ali mučnina se javlja, kad sam gladna)
    Gubljenje apetita koje se javlja kod čira nemam naravno...nikad ne gubim apetit.... Tu sam sve samo ne gubitnik, po tom pitanju hehe....
    Bolovi levo desno gore dole od pupka, ne mogu da ih identifikujem...
    Još nikad nisam uspela da upratim specifičnu namirnicu koja smeta...

Od nepoželjnih namirnica / stvari konzumiram sledeće:
    Dosta kafe, alkohol, cigarete, pavlaka (ali ne puno), kiseli kupus (ne često), palačinke, nutela u palačinkama, čokolada tu i tamo, papriku i krastavac kad je leto, svinjsku mast (ali retko i malo, možda jednom nedeljno u nekom jelu koje je spremljeno na masti), sarmu (ne često naravno, otkud mi?!), slaninu (ali baš malo i užasno retko), svinjsko i jareće meso (ali ne masno i nemam nameru da ga ukidam), iznutrice (ali ne često), voće na prazan stomak (mada je u taj stomak najčešće došla topla voda i med pre voća ili čaj), pasulj (ali baš ne često, često sam jela kad sam bila na UN), sladoled (kad je leto, mada ne često i ne puno, samo mali sladoled jednom u nekoliko dana ili ređe), hladna voda, biber, senf (ne puno i ne često), pržena jaja (ali meko i na teflonu i bez preterane masnoće)....

Mnogo toga što je preporučeno za izbegavanje ja ionako apsolutno nikad ne jedem...
    Mnogo toga što je preporučljivo ja svakako koristim i to u nekom dobrom maniru.

Ovaj slučaj u subotu:
    prvo sam dobila naglo nadimanje i stomak je bio ogroman, kao da sam pojela kamen.. Posle je postepeno nestajalo, malo po malo, to nadimanje a bol se preneo baš na želudac.....U nekom momentu jače a u nekom slabije.....Onako visoko, ispod grudi – tamo gde bi došla ona traka od grudnjaka..... Trajalo je tako satima...mislim da je na kraju čaj od majčine dušice pomogao.....
    Dešavalo se i ranije s vremena na vreme i uvek bi trajalo po nekoliko sati a potom skroz prestane....
    Ovo je bilo u subotu. A sinoć (nedelja) sam imala ponovo frkicu ali je trajala dvadesetak minuta (ovog puta želudac – napred plus bol u leđnom delu – tamo gde bi bio grudnjak...i na levoj i na desnoj strani, više na desnoj)... To je verovatno u pitanju bol ,,zadnjeg zida želuca i /ili dvanestopalačnog,,, što bi rekao Dr.....i možda je i čir.... ili samo gastritis......(Sinoć pila vino, eto đavola! :oops: )....

Sad ću da napravim jedan lek.....jednostavan je . To ću da uzimam 15 dana....

Evo otprilike jelovnika za prošla dva dana, valjda sam ih dobro memorisala....

1. Feb ’14. - ...
    1. Banana, pomorandža
    2. Čorba od geršla sa nekoliko zalogaja krtog mesa, kis.kupus kao salata, hleb (čemu hleb?!)
    3. Malo geršla ( u maloj činijici) sa dodatih par kašika jogurta (odvrnuo mi se apetit, imala rupu u stomaku)
    4. Neka vrsta pite sa tikvom (sastojci pomešani pa razliveno u tepsiji, kao patišpanj....ne znam kako se te pite zovu....neki to zovu ,,razljevuša,,)...

2. Feb ’14. - ...
    1. Banana
    2. Dve kriške hleba sa pavlakom tanko namazanom a preko salata (rendana cvekla, organska jabuka i limunov sok)
    3. Dve ćufte, malo pirinča sa karijem, sa nekim kao saftom preko, kis.kupus salata, kora od hleba...
    4. Pileće belo (kupljeno celo pile), malo nekih paprika i tikvica sa žara, kis. krastavčići, cvekla, tri zalogaja hleba
    5. Vino.....

P.S. Znam da ovde ima mnogo štošta inkriminisano....ako ćemo da se bavimo želucom...
    A ona čorba sa geršlom, to je bilo kod mojih... napravljena je veća količina.... i nudili su mi da ponesem za jedan ili dva ručka, a ja nisam htela...ne znam zašto, baš mi sad žao.. to je nešto jako prijatno...

Vidimo se kasnije...
    Slika

5.11.2012.-74kg, 6.12.2012-67kg, 2.2.2013-62kg, 25.3.2013.-60kg, 6.5.2013.-59kg, 8.6.2013.-58kg, polovina juna 2013 - 57kg i posle toga 57kg sa povremenih 58kg na kratko...
  • Winnie
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 13 godine

od Winnie » pre 11 godine

Eh, nema me kod tebe 2 stranice i svašta nešto se izdešava. Žao mi je što te to snašlo sa želudcem ali svakako treba da odeš da ispitaš šta je. Moja drugarica je baš imala problema s tim dugo i dali su joj i neke lekovi, u suštini se prvo mučila da uopšte otkriju šta joj je dok konačno nije došla do prave dijagnoze (ne znam tačno šta je bilo, znam da je neka bakterija bila ali ne znam koja). Elem, nije se s tim za zezati tako da čim budeš mogla, doktoru!
    A drago mi je da se držiš na 58, a i 59 je super jer i sama kažeš da ti i 62 super stoji tako da, don't worry, be happy :)
  • cupikau
    Početnik
    Početnik

od cupikau » pre 11 godine

Ma kilo gore dole, ja o tome cak i ne razmisljam..uvek tako variram, cak i dva gore dole..
    Njabitnije je ogledalo.. :)
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac

Eh da... Propustih jos jedan uzrocnik problema sa zelucem.... Diklofenaci i slicne stvari...
    Elem, jos nikad ne upratih nesto konkretno sto mi smeta... A i nisu problemi redovni nego s vremena na vreme...
    Slika

• AnaV
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 15 godine

od AnaV » pre 11 godine

Sećam se skoro si imala isti problem, ali je kraće trajao. Ne vredi nagadjati. Svi simptomi mogu da varaju, a ovo što si poslednje napisala da ti se bol širi i u ledja to je verovala ili ne sve od kičme i gastritisa! Svi se mi varamo kada nam lekari kažu da je od kičme, a mi verujemo u suprotno. Znam, a toliko sam puta ležala u bolnici, gde sam se uverila mnogo puta da ljudi imaju svakave simptome i da na kraju ispadne da je od kičme. Ne znam šta da kažem, ali bol u želudcu može biti baš jak. Znam nekada sam imala česte napade gastritisa, a da znaš i da je tvoja sadašnja kilaža i slabljenje dovelo do spuštanja želudca i da to može takodje da ti pravi problem. Moraš se ispitati, a u medjuvremenu jesti po malo i samo ono što ti ne stvara dodatne probleme. Nemoj voće na pazan stomak, opasno je!
  • Magi
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 13 godine

od Magi » pre 11 godine

Mršo, diži sidro i na detaljni veliki servis!
    Imaš vremena, polako, jedno po jedno!
    Drži se :009:
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac

Winnie, Cupka, Ana, Magi ! :)
    Ana, nisam sigurna da sam najbolje razumela šta si htela da kažeš u vezi sa bolom i to da li je u vezi sa gastritisom ili kičmom itd....
    U svakom slučaju, ovo sve što sam opisala u onom dugačkom postu danas su definitivno problemi vezani za želudac, sigurna sam 99.9%. A bol na leđima je takođe sa tim u vezi.
    (Ono što smo privatno komentarisale u vezi sa mojim RTG kičme i slično – to je sasvim odvojena tema.....).

Magi, hvala ti, ali biće to sve dobro.... Videću šta sa ovim želucem i biće i to u redu, a ostalo je sve OK. Prilično sam ja dobrog zdravlja i od kvalitetnog materijala.... :D Ja sam godina proizvodnje koja je ipak zakačila period kad je bilo kvalitetnijih sirovina, čistijeg goriva/hrane, i boljeg održavanja...hehe..., no sekirare! Ponešto genetski (kao što je ono što smo komentarisale pp....reumatizam, spondiloza, neke artroze....ali ni tu nisam neki endemski primerak kao Pančićeva omorika nego imam tegobe koje ima većina sveta..)...malo ovo sa želucem, ali rešiću to.. inače OK...ipak sam prilično zadovoljna zdravljem, da kucnem. :)

Što se ovog želuca tiče, s obzirom na to da se ovo retko dešava nisam baš tačno mogla da upratim konkretnu hranu koja je trenutni uzročnik (može samo da bude hronični uzročnik iz potaje.... :? ). Sinoć sam pila vino. Ali pila sam vino i sto puta pre i nisam imala nikakve tegobe....
    No, neću više da vas davim sa ovim... Kad dođem do dijagnoze, mogu da je napišem. U međuvremenu, neću da vas davim, dovoljno je već i ovo danas....da ne bude previše kukanja...

Danas hrana...

3. Feb ’14. - ...
    1. Banana
    2. Zelena salata sa sirom preko (mladi sir iseckan u činijici pa dodato malo jogurta da bude kremasto, začini i to preliveno preko salate), hleb bajat treći dan (fenomenalan)
    3. Zelena salata, dinstano svinjsko nemasno meso, malo mladog sira, kriška hleba (istog)
    4. Šolja jogurta sa nešto zezalica

Eto tako...
    Slika

Odgovori 3271 post