Dionne, da ....tako je ,,zvučalo,,....
Ovaj tvoj komentar o mojim jelovnicima...pretpostavljam da ulazi u ,,analizu reprezentativnog uzorka,,...pa ću evo pokušati da i ja doprinesem istoj....
Ne znam da li su mi jelovnici stabilni i utemeljeni ili nisu....ali evo ovako ja to gledam.... Mislim da treba da sledimo potrebe i signale svog organizma....
Dobro, kao prvo....nisam ja ni u prošlosti jela drugačije u smislu da sam doručkovala vola a večerala picu.... Moj problem u tom periodu kada sam počela da se gojim i ugojila se (što sam spomenula hiljadu puta) bilo je preskakanje obroka, nejelo, pogrešno identifikovanje potreba i apetita, navlačenje na slatkiše i ta vrsta poremećaja u ishrani... Inače meni nikada u životu nije ni odgovarao jak doručak niti sam ikada jela fast food (osim s vremena na vreme po parče pice npr ili pljeskavicu, nikako često)....niti sam ikada volela burek npr..... Tako da sam ja samo izbacila redovne slatkiše i počela da se trudim da uvek imam ono što mi treba i što volim...salatu npr.... Dalje, što se tiče praćenja potreba tela i organizma.... ja verujem da jednom u nekoliko dana moramo pojesti nešto jače i ,,grešnije,, .....konkretnije... Tako i ja imam jače i slabije dane i ja samo pratim te ,,porive,, (osim što sam u poslednjih mesec dana skoro malo sve pobrkala..ali moraću da se popravim)... Čak i ta ,,kontroverzna,, UN....pored svih njenih manjkavosti, jedno sam sigurna – autor je lepo ukapirao kako neke stvari funkcionišu i sve te zaključke ,,uposlio,, u ovoj dijeti i zato je uspešna. Prvo, autor nije imao iluziju da iko (tj većina ljudi) može ili želi da potpuno preseče slatkiše. Drugo, autor je svestan da najverovatnije većina dijeta ,,strada ,, upravo negde četvrtog dana pa je u UN dijeti dao jednom u četiri dana UH i slatkiše... itd....
Tako eto i ja nekako sledim potrebe...jedem sve što volim, snalazim se kako znam....
Edit: Skrob (osim u hlebu i slatkišima) me i ne vuče nešto baš....krompir nikada nemam u kući niti mi padne na pamet, nego ga jedem kad se negde namesti (kad sam kod nekog ili kod mojih i slično)....kajmak ionako ne jedem, itd... Tako da moji jelovnici i jesu odraz onoga što volim (naravno da bi bili i lepši i maštovitiji kad bih volela da spremam i bavim se tim, što ja ne volim....da nije zelene salate, ne bih izgleda ni jela povrće već mesecima....
)Winnie, ne vidim razlog da ti ne dođeš u klub 6, samo nastavi kako si započela i biće sve u redu!

Kao što sam eto pisala gore....moja promena se ogleda u tome sa sam se kao eto skinula sa slatkiša....a ostalo su nijanse, ostalo je uglavnom konzumiranje svega što volim i kako volim....i ništa mi ne nedostaje....Nisu mi jelovnici mršavi, čini ti se. Normalni su...(i više nego normalni tj nenormalni ponekad u poslednje vreme....dok ispratismo ovu sezonu)... a i životni ritam i navike su mi se ,,dobrano,, promenili.....pa sam se izgleda malo poremetila..
Ana, upravo taj đevrek volim, taj ,,Zube da polomiš,,...pogodila si... (i meni je
Mandarina bila slatka, u pravu si!). Hvala ti i za komentar o mom dnevniku!
Moravka i ja se nadam da ćemo zajedno! ..što se tiče foruma, nisam ni rekla da ću da idem...nego eto objašnjavah Winnie zašto pišem dnevnik pa rekoh da bi mi bilo žao da nestane i tako smo se svi nadovezali na to....
Tinčice, kako mi je drago da si svratila! Javi se opet, kod mene ili otvori novi dnevnik....Piši kako si i kako sve ide, kako porodica, kako linija, da li radiš..pošalji meil ili pp ili otvori dnevnik...Ljub, ljub!
Ja se kobeljam iz PMS-a koji je prerastao u MS pa se eto nadam da ću se zaista dovesti u red od npr sutra.... poslednjih tri nedelje ispadoše baš turbulentne..... nisam sva svoja...
18. Jan ’14 - Post
1. Banana
2. Pomorandža
3. Posni pasulj, kiseli kupus salata, hleb
4. Tri kockice ratluka (hm, sto mu gromova)...
5. Sardina, malo sasvim krastavca (bio više gorak nego što nije bio pa sam birkala), hleb
19. Jan ’14 – malo haotično...
1. Pomorandža
2. Hleb, malo pečenja, malo pavlake
3. Neko neutralno povće tj neki saft od neutr.povrća (predviđen kao preliv za pire krompir koji na kraju nismo napravili...), hleb
4. Sendvič sa nekom šunkom i senfom....malo veći
5. Improvizovani slatkiš ## Improvizovani slatkiš....Jeo mi se sladoled i budna sam ga sanjala dva sata ali nisam htela da odem po njega...Onda sam iseckala bananu i prelila sa kašikom meda pa sa malo jogurta i izmešala.... Sad se osećam kao da sam pojela manjeg vola....još posle glupog obroka koji je prethodio.......
Sve bezveze....