Ne znam da li si izmerila to parce piletine pre kuvanja i posle, to bi ti dalo najtacniju vrednost koliko je masnoce u supi/corbi .
Ja bih uzela prosecnu vrednost izmedju ove dve, 100 kcal, pa kud puklo da puklo

lilit napisao:Videla sam u Velikom vojnom kuvaru racunali su 91 kcal, za 2,5dl supe sa testeninom. a Ellina pileca supica - 220 gr ili 2 kutlače 112,94 kcal.
Ne znam da li si izmerila to parce piletine pre kuvanja i posle, to bi ti dalo najtacniju vrednost koliko je masnoce u supi/corbi .
Ja bih uzela prosecnu vrednost izmedju ove dve, 100 kcal, pa kud puklo da puklo.
Ella napisao:Ajde da probamo da pojednostavimo.
Lepo izmerite sve: i povrće i jaje i meso i vodu i izračunajte kcal vrednost za 100 gr. Kad sipate u tanjir recimo 1 kutlaču samo čorbe to će racimo biti teško x gr a ako se sipa sa mesom biće znatno teže i kaloričnije.
Zašto komplikovati.
Ella napisao:A gde je u svemu tome isparavanje vode prilikom kuvanja?
Šalim se...ja kako god okrenem i izračunam dobijem ono što je Lilit rekla na samom početku 100 kcal za tanjir te tvoje supice
melisa napisao:Lilit, sorry, čitam dva puta od sada...
lilit napisao:Zato ja stalno ponavljam da se namirnice mere pre kuvanja, da se izmeri i posuda u kojoj se kuva, a na kraju da se izmeri gotovo jelo sa posudom i da se od toga oduzme tezina posude () i ono sto se dobije je tezina jela. Onda kcal vrednosti namirnica podelimo sa tezinom jela, pomnozimo sa 100 i dobijemo koliko kcal tog jela ima u 100gr istog . Uh, umorih se
.
Lulu, ne mozes kuvati nesto masnjikavo, a onda negirati istu.
na toj trtici je bilo koze na samoj trtici i na 3l vode to ne moze da bude prst ili dva masnoce.
Masnoca se odstrani tako sto se jelo stavi u frizider i kada se ona stegne, lepo je skinemo i ne mucimo nase lepe glavice oko toga koliko je teska ili, cak sta vise, izmeris i tu masnocu, pa je oduzmes od ukupnog skora, pa tek onda racunas kcal vrednost .
Korisnika u ovom forumu: Nema registrovanih korisnika i 9 gostiju
Copyright 2017 © Dijeta.net. All Rights Reserved. Pokreće ga phpBB® Forum Software © phpBB Limited.