Odgovori 445 postova
Dijetica pa Bebica
  • Alisa_GG
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 12 godine

Re: Dijetica pa Bebica

od Alisa_GG » pre 9 godine

Sto se tice trudnoce u pravu je narcisa bolje sa manjom kilazom al ne premalom nego sa viskom.. jer svaka trudnoca nosi svoj novi visak manji ili veci pa sto da se to sad sabira ako ne mora.. zao mi je sto nisam pre trudnoce skinula vise kg ne bi bila sad tu gde jesam... Vodene nemoj ni da drzis zaista ti nisu neophodni. i jos nesto ja sam zatrudnela dok sam bila na odrzavanju i mogu ti reci da se zaista desilo upravo onda kad sam prestala da razmisljam i cak smo se tad bili dogovorili da necemo jos ali eto :D i sad sam ponosna mama jedne savrsene devojcice i obozavam je..
    Zelim da ti se ostvari ta najlepsa zelja jako sam srecna kad cujem da neko zeli decu jer sve je vise onih devojaka i momaka koji to uopste ne zele....
  • MiShīCá Mãllä
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 10 godine

od MiShīCá Mãllä » pre 9 godine

ZeMske moje hvala puno...danas ne pisem glava me rastura od 12, i ne misli koliko vidim da prestaje :( sutra dao Bog skuvam ujutru kaHficu i obilazim vas u dnevnicimaaaa :wink:
    Pa pa :mahalo:
  • Treshnja
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 13 godine

od Treshnja » pre 9 godine

Ajde ajde, kuvam kafu pa dolazi na druzenje!
    Nadam se da ti je bolje :009:
    1. Cilj: 66kg
    05.10.2014. pocetak Unke 82 kg, 05.04.2015.kraj 71,7 kg
    11.05.2015. pocetak II kruga Unke 71 kg, kraj 67.8 kg
    2. Cilj: 62kg
    14.09.2015. pocetak III kruga Unke
  • Spring Summer
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 9 godine

od Spring Summer » pre 9 godine

Što se tiče trudnoće i kilaže, jako je bitno koliko-toliko imali "normalnu" kilažu. Nije dobro ni predebeo ni premršav. Moja komšinica 18 godina nije imala djece, a bila je cijeli život teška 45kg...U 43. godini se za par mjeseci ugoji iz čistog mira 10kg, ni ona ne zna kako, i u tom periodu ostane prirodno trudna i rodi djevojčicu :)
    Kilaža sigurno utiče na hormone, pa i na samu trudnoću :)
    Srećno cure :)
  • MiShīCá Mãllä
    Amater
    Amater

Hvala svima na poseti :009:
    Narcisa draga moja-
    Ono sto si napisala da bi ti bila na Proteinima, tj bazirala se na njih,..mozda i nije losa ideja...jer i sama razmisljam kako cu posle "dijete" tj ovog odrzavanja, ja stvarno nisam gladna tu i tamo imam koji brlj, mozda gresim i imam vise, ali eto kile stoje ja zadovolja, polako i cm silaze dole(jos uvek) i vise ne idem u grad i ne kupujem omiljene mi farmerke jer i ove poslednje koje sam kupila u neimanju cega obuci (da mi dobro-normalno stoji) mi polako spadaju i stvarno je bacanje para...sve u svemu sta hocu reci, zadovoljna jesam ali me malo strah kako cu posle dijete, uopste da se ponasam, da li cu se umeti "kociti" i ostalo...Ali doci ce to vreme pa cemo videti :headbang:
    Hvala puno na zeljicama za prinovu...mada nije to bas tako lako (bar kod mene)..pisala sam o tome ranije,pa zbog toga i imam taj mali strah da i sada to nece ici bas tako lako a za gatanje...jos je rano za test pa cekam...bicete obavesteni u svakom slucaju...ljubac ogroman tebi :009: drugo moja

Alis draga i tebi zelim licno da se zahvalim, i ja sam misljenja da sve vise mladih ima smanjenu zelju za potomstvom, ali mislim da nije to ni samo do njih, nego i nestasica svega i ostalo, ali da se ne bavim tom tematikom :?
    Ja sam se sa starijim ugojila oko mislim 15 kg, sto je dr rekao da je skroz ok, (optimalno mi i on rece i imam neku knjigu u kojoj pise da je 12,5kg), niti sam puno jela, niti sam pokusavala da izigravam trudnicu "pazim sta jedem, zbog linije" pa gladovala...sve je islo spontano...a sa mladjim 9kg ali uz povracanje od pocetka do kraja skoro trudnoce...i oba puta bez dijete isto tako skinula polako kg, (posle obe trudnoce imala 57-58kg) ali moj prvi visak od 13 kg je bio treci mesec posle druge trudnoce zbog hormonske inekcije i tu nastaje "dramaturgija" za 6meseci 13 kg, sto je puno,puno je...da ne duzim...sad sam povratila kilazu, nadam se da ce tako i u buduce ostati, pa ako Bog bude zeleo da posalje rodu na nasu adresu eto i crveni tepih sam oprala neki dan da joj svecano prostremo...u svakom slucaju je dobrodosla :009:

Tresnjicice moja jedva ti pretekoh, davno me ovako nije bolela glava, od juce oko podne bas da je pocela jako,ali i pre toga, sve evo do malo pre, celu noc nisam spavala, mozda oko 2h ukupno, gledanje u plafon, plakanje, okretanje u krevetu, bol,bol,bol..jedva jutros sredih decu za skolicu, i zabaviste, oni su moja snaga, oboje mirni, sve slusaju, oblace se u tisini, navikli su...otisao mladji jutros i odmah svima kaze moja mama je bolesna,boli je glava pa moram da budem dobar :neznalica: a stariji juce kaze ajde mama da te izmasiram,mozda te prodje :wink:
    To je to, kad smo potpuno sami i bez icije pomoci, ali ne zalim se :D

SS (Spring Summer) dobrodosla u moj skromni dnevnik,hvala na poseti i na pisanju...prati cu :hi-fi:

Jelovnici:

14sept 57/91 proteinski
    D: banana, kafa
    U: jabuka,kikiriki,brusnice,brazilski orah,bademi,
    R: 2 batka,hleb beli, keleraba,supa
    +brljic mali kocka cokolade,2 napolitanke
    V: krompiri,paradajz

Skrobni 58/91
    D: banana,kafa aparat
    U: aktivia,müsli,
    R: grasak,parce hleba (za promenu)
    V: svesno 1 Eismarillenknödel (162 kalorije pise na netu)
    *Eismarillenknödel je kugla sladoleda urolana u kikiriki a unutra kuglica zamrznutog fila od kajsije
    ** Nisam bila sa onom jucerasnjom glavoboljom ni za sta, jedva skuvah grasak, nije mi ga ostalo za veceru, i jako mi se trazilo nesto slatko, i eto pojedoh je oko 19:30h, a posle zbog glavobolje skuvala kafu i popila je sa pola limuna

Danasnji 59/91
    D: banana,kafa
    U: nektarina,kikiriki,bademi,4brazilska oraha(bar mi je tako preveo recnik inace se ovde zove Paranuss, ili Paranusskerne)
    R: opet jedva skuvah pirinac sa brokolijem,sampinjonima,sargarepom,hleb
    V: par kasika pirinca,nije mi se jelo nista

Sve u svemu,jedva pretekoh, stvarno je bilo strasno, jos uvek me malo boli, ali nista u poredjenu sa dosadanjim bolom, dosadih vam, odoh u park sa klincima :mahalo:
    Poslednja izmena od MiShīCá Mãllä u 17 Sep 2015, 09:23, izmenjeno 2 puta ukupno.
  • Treshnja
    Amater
    Amater

Ah bre, ta glavobolja! :x Nadam se da te je sad vec napustila :009:
    VIdim ja lepo ti po-malko zabrljavis, al teras dalje 8)
    E i mi koristimo ovo lepo vreme stalno smo u nekim setnjama, doduse malo - po malo, pa mi se starija nakaci na steper na kolicima pa onda mama guraj 30 kila xexe
  • MiShīCá Mãllä
    Amater
    Amater

(((((obrisanoooooo, da ne bude problemaaaa :-P )))))
    Jel uspelo?
    ((((U jednom od narednih postova ima slikica...tacnije ista ova, samo malaaaaaaaa :-P )))))
    Kako da smanjim slikice?
    Poslednja izmena od MiShīCá Mãllä u 21 Sep 2015, 21:10, izmenjeno 1 put ukupno.
  • narcisa
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 11 godine

od narcisa » pre 9 godine

Joj nemam pojma. Ja ih smanjujem u fotošopu, a imaš neke te razne sajtove. Ima i na forumu ovdje gdje su dnevnici to uputstvo, a ja nisam u dobrim odnosima s tehnikom. Negoooo jbttt koliko ti je poprsje (umalo izlanuh do kraja ; ) ) Mašala! Uopte te nisam tako zamišljala :009:
  • MiShīCá Mãllä
    Amater
    Amater

Mislim da cak i ne sme da se stavljaju tako velike slike...veruj i ja i tehnika smo na ratnoj nozi...vise znaju moja deca...al ajd....dobro da sam i uspela da postavim sliku u post...jer sam obecala jos od kad...stavljacu jos, jer imam bas puno sa jelima, i one tortice bi stavila ako se sme...jer svakako to nije vezano za Forum dijete, nek mi neko kaze sta i kako sme :D nek me uputi neupucenu :D
    Moram staviti i slike od pocetka dijete i sad poslednjih dana...
    Jelovnici su bili (nemojte me tuci jer sam svesno pravila karadjordjeve sa sve dve vrste sira i tost salamom, jer ne zelim da u odrzavanju bude sve u fulu i sve po redu, a posle da se kile vrate, nego polako da uvodim...znam i to da ce neko reci zar bas karadjordjeva, al i moja porodica ima dusu i neke "prohteve" tj zelje...i od kad me mole....do sada su sve jeli sa mnom, a eto danas za promenu ja sa njima...al je zato bio rucak bez hleba, i to samo pola karadjordjeve...aj da se malo opravdam, mozda i nije toliki greh a?) ...dakle...

17sept 60/91 kad pre?..
    D: müsli sa aktivia jogurtom
    U: kikiriki,kafa
    R: karadjordjeva pola(tost sir,mozarella,tost salama),bez hleba, supa oko 2dcl,paprika za salatu
    V: bice pola karadjordjeve, i manje

Hajd sad :nasilan: :nasilan: :nasilan: (samo ne po glavi)

P.S. Opet glava malo...mhmhmhmh...pritisak... Ha ha
    Pozdravčigi :pivo:
  • narcisa
    Profesionalac
    Profesionalac

viewtopic.php?f=17&t=2375 Ovo je ta tema, pa možda nešto i uspiješ da skontaš. Protiv pravila su glomazne fotke. Sličice željno čekam. Stavi tortice i sve (hihih primjer uh večere? - zašto da ne : ) )
    Što se tiče Karađorđa - prijatno i indžoj. Ne treba se satira, a ne treba se ni razuzdavati. Dok je u granicama prihvatljivog, sve je ok. :009:
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik
    Pridružio se: pre 16 godine

od 314pezos » pre 9 godine

smanjuj fotke da ih ne brišem 8)
    Slika
    Slika
  • narcisa
    Profesionalac
    Profesionalac

Gigo pa reci joj kako, tj gdje, tj kako - mada mogao bi i ti to da uradiš ? :)
  • Treshnja
    Amater
    Amater

jao sto si nam Le-Pa :009: :009: :009: ma sve ti je oprosteno :D
    Slike mozes i preko nekog cini mi se photobucket-a da postavljas...
    Nemoj Gigo da brises ovu lepotu nego uputi DJevojku :)
  • MiShīCá Mãllä
    Amater
    Amater

Re: Dijetica pa Bebica (Slike str 15)

Slikice ce da bidnu tu dok mi Giga bude dozvolio,... :crybaby: :neznalica: :020: jerbo ne znam da smanjim, a ono sto si mi Narcisa poslala, sam iscitala pre postavljanja slike i kaze "provuci sliku kroz Photobucket?. Pa mi nije tacno jasno kako..."nije zvaka za seljaka"...
    Divne ste mi Narcisa (kako si me zamisljala?) i Tresnjice(jeste preko Photobucket-a ali ne znam kako da smanjim) hvala na komentarima obema :009:
    Bilo juce kao sto sam i napisala,pola karadjordjeve za veceru i manje, nesto mi se ne jede ovih dana bas :skakutalo: bas za divno cudo,a? :pivo:
    Javljam vam se sa "izvestajem" od vikenda....u ponedeljak, kao i do sada uglavnom,jer vikend gledam da maximalno provedemo zajedno sa klincima,i muzicem, :wink: koji vec par dana dolazi kuci u pola 10,pola 11 i ni ne vidimo se zajedno kao porodica, haos...a ako bas budem imala vremena i za vikend...pisacu, ali toliko imam u planu ( mozda padne neko menjanje namestaja, bas bih volela ) , pa trazimo Kimono pocinje iznova karate nova sezonica, a traze se i nova cica-kolica... :skakutalo: ce da vidimoooo....
    Za rucak (jao stigao mi moj omiljenkooooo) ce da bude knedlice sa necim,nesto cu da osmislim...iz onog praha,kupovno...sljiviceeee,sad mi padose na pamet Nemam sljivice...eto a bas bi sa tim mogla...ce da vidimo. A veceraaa....jaoooo,jedva cekam...
    Ljubim vas drugari :009:
  • narcisa
    Profesionalac
    Profesionalac

Knedle sa šljivama za ručak?- zar nisu one slatke, tj večera? :) Il ima neki slani recepAt. Samo uživaj i šopinguj, pa u ponedjeljak izvještaj. E zamišljala sam te sa svjetlijom smeđom kosom, neka srednja dužina i nosiš pletenicu i imaš neke nestašne čuperke, a khm grudi male :020: , kad ono međutim opičiše me sa slike. Zahvali se majci prirodi svako jutro :D I nisi našminkana i nosiš starke (valjda ono u podsvjesti mama koja leta se ne napucava - teška zabluda :D ). Stop predrasudama - pravda za dotjerane ženke! :009:
Odgovori 445 postova