Odgovori 9033 postova
Puževska dijeta (slike str. 3, 78)
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik
    Pridružio se: pre 16 godine
    Re: Puževska dijeta (slike str. 3)

od 314pezos » pre 16 godine

Ovo mi je prvi smeh nakon par dana, hvala ti puno, samo nemoj da me poredite sa nekom Kleopatrom i slično :16:
    Slika
    Slika
  • lasata
    Urednik
    Urednik
    Pridružio se: pre 17 godine

od lasata » pre 16 godine

Ma kakva Kleopatra... Ti mu vise dodjes kao 'vidovita Zorka'... :-P
    Puzicu, pozdrav za kolegu malignaca... :013:
    "...i svaki put kad budeš komadić sebe dao i svoje snove svetu po vetrovima slao, ličiće jutro na tebe više nego na druge..." Mika Antić
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik

od 314pezos » pre 16 godine

:16: :16: :16:
    Slika
    Slika
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

od dudank » pre 16 godine

Evo, ja napravila kompromis: sipala pola čaše od 0,33 - znači, decilitar i po, jel' to može? A zauzvrat može i Giga da se reklamira kompromisno, kao "VidovitA Giga". :D Ili još bolje, "Gigovita Vida", tako neće niko da ga prepozna. ;) Uhuhuh, prijao i meni ovaj smeh. :) :) :)
  • Leca
    Amater
    Amater

od Leca » pre 16 godine

Dudank, ti si se opasno približila cilju, sve čestitke od mene. Verovatno si u stvari već tu, imajući u vidu onu priču o preraspodeli kilaže u mladosti i sada, tj. da sada sa ovom kilažom verovatno jednako dobro izgledaš kao nekada sa 49, i možda bi sa 49 izgledala premršavo. Mislim da je sada na redu pritezanje i fizikalija, da sve u paketu izgleda kako treba, pre nego dalje mršavljenje. :)
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Hvala, Leco. :) Al' nema šanse da sad izgledam kao tada, kad mi je obim struka bio 61 (pre prvog deteta 59), sad je... ne smem da kažem. :( Mislim da je 72, ako sam dobro izmerila. Nije isto zategnutih 49 i razbljakanih 49, a kamoli razbljakanih 52 kila na 159 visine, to hoću da kažem... :crybaby: Eto, sad sam sama sebe ubila u pojam. :D Ma nema ništa bez vežbanja ili neke druge vrste oblikovanja, definitivno. :D Na moru tri nedelje plivanjac i trčanjac, a kad se vratim, volela bih da krenem ozbiljno, ako bude pola od mog starog vežbanja, na konju sam!

Nego sam danas tako ubijena od posla da zaboravih da upišem jelo. Znači, jelovnik 10. jul:

D: pola velike pljeskavice, pola velikog paradajza
    R: isto plus pola kiselog mleka
    U: pola kiselog mleka
    V: čorba od povrća i malo junetine, jogurt
  • Sani
    Početnik
    Početnik

od Sani » pre 16 godine

Sad tek videh ovu zadnju sliku sto si dodala, pa ti izgledas super i sa tih 54. :mahalo:
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Hvala na komplimentu, Sani, ali da znaš da je to magična haljinica koja skriva sve viškove. :D Već razmišljam da je ponesem umesto kupaćeg kostima na more. ;)

Nego, ja u totalnom zabrlju, ali pošteno ću da prijavim samu sebe. :( Juče mi krene alergija, ali ne obična koprivnjača, nego grozna, kakvu sam imala samo dvaput u životu (nagla i sa oticanjem stopala i dela iza kolena), i pošto mi je oba puta trajala danima, krenem blagovremeno na pressing sirup, ali da li od šećera u sirupu ili od alergije, noćas mi tako pripadne muka da sam morala nešto da pojedem, i tako spucam DVA DVOPEKA, POLA PLJESKAVICE I NEKOLIKO PAPRIKA. (Ne znam gde i kako da upipšem ovaj dupli prekršaj, em što sam odavno izbacila noćno jelo, em što sam sad ubacila i skrob.) Pojma nemam od čega je krenulo, juče sam baš jela strogo sve prirodno, nisam pila čak ni moje pivce, jedino ako nije zato što u poslednje vreme jedem uglavnom hranu koja podstiče stvaranje histamina (s pivom na čelu kolone, ali tu su i jogurt, i sir, i paradajz, da ne pominjem onaj sudžuk). Tako da, elem, pregreših ja, a tu je i dodatni zabrlj, normalno da posle onog ždranja u 4 ujutru danas nisam mogla da doručkujem (i još mi je muka), a ne znam ni šta ću kasnije za jelo, tj. ne znam šta je najpametnije da radim. :( Ovo čudo opet kreće, znači opet pressing, opet oticanje, ne znam da li bi bilo štetno da probam jedan "vodeni dan", tj. ne baš doslovno, pošto nisam na unki, nego samo da malo properem organizam od svake moguće hrane ili hemikalije koja je ovo izazvala, da lepo pijem vodu i čajeve, i kasnije možda da ošinem neku laganu čorbicu? Sad nešto razmišljam, juče je moj muž prerađivao neku stolicu na terasi i koristio užasno jak razređivač, možda je i od toga, ali svejedno se osećam zatrovano, otprilike kao da sam jela pesticide kašikom, a tuširala se staklenom vunom. Ako neko zna kako se ovo rešava... :(
  • Lola
    Amater
    Amater

od Lola » pre 16 godine

Zemljakinjo, pročitala sam ceo tvoj dnevnik da bih te malo bolje upoznala. :D
    Vidim da mučiš muke sa nekim alergijama, a izgleda da nezanš na šta si sve alergična. Pri tome mislim da pored onih stvari za koje znaš, postoje verovatno još neke, ili kombinacije nekih jela koje ti prave probleme pa ne možeš sve da ih pohvataš. :neznalica:
    Nemam nikakvog iskustva sa alergijama i ne mogu ništa da te savetujem, ali sam se javila da ti čestitam na postignutim rezultatima i da ti dam podršku da opet, po ko zna koji put, savladaš alergiju. :headbang:
    Koliko godina ti imaju deca i kako se zovu? To nigde nisi pomenula u dnevniku.
    I koji je to posao kojim se ti baviš pa možeš da ga radiš kod kuće? 8)
    Ma imam milion pitanja, a naročito sam ti zahvalna što si se onako lepo založila za naš izvor i objasnila da je voda Karadjordje jedna od najcenjenijih u inostranstvu.
    Ja je pijem celog života i uživam u vodi jedino kada nju pijem. Inače sam u stanju da ne popijem ni čašu vode u toku dana, ako mi je balon sa Karadjordjem prazan.
    Pozdrav :wink:
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Opa, nisam znala da nas ima još na forumu! :D Hehe, pravimo palanački lobi. ;) (Sa sve mineralnom vodom. Treba da nas časte što ih promovišemo. :pivo: ) Je li OK da informacije razmenimo lično, nije da se krijem (mislim, postavila sam slike kao na najboljoj poternici :D ), ali nekako mi glupo da pišem o sebi javno... :oops: Može?

Moje alergije su očigledno neprebrojne i to više niko ne može da pohvata, pitanje je zapravo bilo koliko je pametno da "vodenarim" (s obzirom na to da nisam na UN), nikad to nisam radila, ali danas mi prosto duša vapi da se propere od čega već. Ceo dan teram čaj i vodu, nemam pojma da li je zdravo. (Ako nije, opomenuće me neko valjda. :cry: )
  • lasata
    Urednik
    Urednik

Nema razloga da ne bude zdravo... Svakom organizmu je ponekad potreban 'odmor' od hrane... Tako da, samo ti lepo vodenari ali mozda ne bi bilo lose da zbog alergije ubacis danas i red-dva crne cokolade sa sto vecim procentom kakaa... :)
    "...i svaki put kad budeš komadić sebe dao i svoje snove svetu po vetrovima slao, ličiće jutro na tebe više nego na druge..." Mika Antić
  • Lola
    Amater
    Amater

od Lola » pre 16 godine

Ne moraš ti o sebi ništa da pišeš ni na pp ako nećeš. :mahalo:
    Nego ja pitam onako, zato što to svi radimo, pa sam mislila da ti nisi jer te niko nije pitao.
    Mene je baš zanimalo da saznam nešto više o tebi jer smo isto godište, ali zato se čuvaj, od ponedeljka sam kod mame u Palanci pa ako te neko potapše po ramenu a ti ga ne poznaješ, to ću verovatno biti ja. :-P
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

lasata napisao:Nema razloga da ne bude zdravo... Svakom organizmu je ponekad potreban 'odmor' od hrane... Tako da, samo ti lepo vodenari ali mozda ne bi bilo lose da zbog alergije ubacis danas i red-dva crne cokolade sa sto vecim procentom kakaa... :)

Hvala, Lass! :) Izvodenarih ja (sa malo čorbaste večere), i danas mi je već mnogo bolje! :skakutalo: Na čokoladu sam nažalost takođe "netolerantna", nju ne jedem već godinama, jedino da probam sa 100% čistim kakaom? Da li ima isti efekat? (Nadam se da nisam alergična i na njega. :( Btw, moj muž kakaom izlečio čir na želucu, ali meni za sve to vreme nije palo na pamet da ga probam - kakao, ne muža, muža "probavam" već odavno. :D )

Lola napisao:Ne moraš ti o sebi ništa da pišeš ni na pp ako nećeš.
    Nego ja pitam onako, zato što to svi radimo, pa sam mislila da ti nisi jer te niko nije pitao.
    Mene je baš zanimalo da saznam nešto više o tebi jer smo isto godište, ali zato se čuvaj, od ponedeljka sam kod mame u Palanci pa ako te neko potapše po ramenu a ti ga ne poznaješ, to ću verovatno biti ja.

Ako smo isto ili približno godište, nema šanse da se ne znamo makar iz viđenja... s obzirom na veličinu našeg velegrada. :D Ja sam sedamdeseto, ali sam u školu išla sa generacijiom '69, gimnazija. Bila matematički smer, ali posle upisala istoriju umetnosti, a završila u književnim vodama... Jedan sin 17,5 godina, drugi 8... Ostatak šaljem lično. :) Ako me potapšeš po ramenu, idemo na kafu, dil? :) (Pod normalnim okolnostima pozvala bih te na pivo, ali ne da Giga.)

PS Upravo sam otkrila da je ovo prvi forum na kojem ne umem da pošaljem privatnu poruku. :cry: Pomoć! :crybaby:

Da od silne priče ne zaboravim jučerašnji jelovnik. Znači, 11. jul:

D, R: zeleni čaj, voda
    V: bistra supa sa malo junećeg mesa i šargarepe, salata od crnog luka i malčice jogurta

(Današnji ću da dopišem kad budem znala šta jedem. Ni danas mi baš nije do jela, ali valjda ću da se nateram makar na neku užinu akonto preskočenog doručka.)
  • KALESIJA
    Amater
    Amater

od KALESIJA » pre 16 godine

Ispod poruke onog kome zelis poslati pp ima kockica u kojoj se nalazi napisano pp(dole levo) :009:
  • lasata
    Urednik
    Urednik

Da, kakao ima isti efekat pa mozes sebi da priustis lepo topli napitak... :)
Odgovori 9033 postova