Odgovori 2547 postova
Srećna, sita i sve manje debela
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 12 godine

Re: Srećna, sita i sve manje debela

od Debeliccka » pre 9 godine

Helen napisao:Uff Narcisa danas ceo dan pravim planove kako ću jesti uglavnom meso, jaja, sir, neskrob i tešim se kako to nije tako strašno i sad čitam kako je tebi dosadilo i kako maštaš o testu :D Uff :D

Nije to baš tako crno kako tebi izgleda, objasniću ti! :wink:
    Slika

5.11.2012.-74kg, 6.12.2012-67kg, 2.2.2013-62kg, 25.3.2013.-60kg, 6.5.2013.-59kg, 8.6.2013.-58kg, polovina juna 2013 - 57kg i posle toga 57kg sa povremenih 58kg na kratko...
  • narcisa
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 11 godine

od narcisa » pre 9 godine

Mi nemamo 24 kitchen ;(. Mogu da ga gledam danima i nista mi se ne jede,samo pasem ocima. Rufolf mi je najveca ljubav....a Dzejmi mi se najbolje uklapa u dijetu...
    Helen ne brini, Debelicka ti je vec objasnila. Mene je kriza na raznim poljima uhvatila pa se to emituje i na ishranu. A skoro pola godine vrtim pet istih stvari... Leonida, Duda, Debelicka isto vrte, ali njima nije dosadilo (i nece). Moj problem je sto ja ne volim normalnu hranu. Jedem je zato sto tako treba (i mora), a ne zato sto mi je ukusna. Leonidi su se promijenili ukusi i stvarno uziva u originalnom ukusu povrca, a ja sam dubinski zatrovana.
    Zeljna sam svega i svacega i nicega. PMS definitivno.
    Dudo ima svega toga i inace, al nema kuma ;(. On je otisao, tako da se hrana & pice vraca u normalu. Samo da dobijem i ozdravim pa da se dokopam teretane, to ce onda biti prava stvar. Mislim da ce mi vratiti elan.

D: jogurt, dvopek
    R: gljive, feta
    V: jaja,paradajz

Smrckam i dalje. :mahalo:

Edit: da vrag ne odnese sNalu otisla sam u teretanu. Radila sam vjezbe za noge. U medjuvremenu su renovirali i izbacili gomilu sprava, a ubacili neke nove. Meni ce dvije bas da fale... Energije ni blizu kao prije,treba se ponovo navici, ali najbitnije je da sam krenula.
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac

Nisam sad u prilici, ali jeeedva cekam da te demantujem da mi (ili bar ja) vrtimo isto!
    8)
    Nesto si pobrkala...
    Slika

5.11.2012.-74kg, 6.12.2012-67kg, 2.2.2013-62kg, 25.3.2013.-60kg, 6.5.2013.-59kg, 8.6.2013.-58kg, polovina juna 2013 - 57kg i posle toga 57kg sa povremenih 58kg na kratko...
  • leonida
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 15 godine

od leonida » pre 9 godine

Evo sad ću i tebi da objašnjavam ... ja sam promenila način na koji spremam povrće ... onako kako sam ga ranije spremala ne bih ga ni sad volela!
    Esperimentiši, ja uopšte ne vrtim isto, zapravo jedem daleko raznovrsnije nego ikad u životu. Isprobavam, mućkam jela koja nisam videla ni u jednom kuvaru ... kad mi se svidi, uvrstim to u svoj redovni jelovnik. Skoro sam pronašla, sasvim slučajno, način da skuvam spanać koji mi je zamenio, vrlo uspešno, klasičnu bešamel varijantu .. dinstam 1/2 kg spanaća na kašiki masl. ulja, kad voda ispari dodam parče fete (oko 80-90 gr, tako je podeljena kad je kupiš), kad se sir istopi, dodam 2 jaja i malo soli i pržim i dalje dok se ne zgusne i sva vode ne ispari ... dobila sam vrlo ukusan i brz ručak i uvrstila to u novu brzinsku varijantu ručka (meni su brzinske varijante često neophodne).
    Hoću da kažem da eksperimentima sama izmisliš jela koja se tebi lično neverovatno sviđaju ... ne moraš kopirate druge kuvare. I hrana nema šanse da ti bude jednolična.
    Početna kilaža 99 kg, krajnja 67 (oko godinu dana dijete).

Nov početak 03.09.2018.početna 79, trenutna 76, cilj 67.
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 16 godine

od dudank » pre 9 godine

Ono, da se ne lažemo, trenutno stvarno vrtim isto jer imamo majstore i nemamo kuhinju. :16:

E sad ozbiljno. Nisam baš ukapirala šta je tu isto. :005: Objasni kad budeš imala vremena.
  • Helen
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 9 godine

od Helen » pre 9 godine

Razumem te Narcisa. Ja zapravo uživam u svakom povrću, jako volim eksperimentisanje, kada napravim nešto ukusno a zdravo presrećna sam :D ALI ništa od toga nije zamenilo mogu ljubav prema testu :ljubav2: Testo na sve načine, slano, slatko, kako god :015: Ali moram da svedem na minimum kao što si i ti uradila i smršala neverovatnih 50 kg!

Bravo za teretanu! :pozdrav:

Leonida mnogo mi se sviđa recept za spanać, kradem :D
    visina 157cm, godine 26
  • narcisa
    Profesionalac
    Profesionalac

Piletina,jaja,sir, tunjevina kao osnovna hrana i gljive,tikvice,paradajz,paprika,krastavac,brokula i karfiol kao prilog. I tako u krug... Ako uzmem da za rucak i veceru jedem razlicito u najboljem slucaju svaki drugi dan jedem isto...
    Kapiram ja da sam JA problem. Jebajiga, takvo vrijeme naislo. Uhvatio me napad secera i tijesta. Bukvalno sve mastam. Sinoc sam sirnicu pojela i neku kosaricu sa vanil kremom i to je bilo savrseno. Javlja mi se zelja da smugnem s foruma i utopim se u cokoladi, ali znam da to ne smijem... Vratice mi se elan, nadam se sto prije. I ne kuva mi se nista. Kad bi nesto bilo skuvano ja bih to i pojela, ali me ovako mrzi da uopste odem do spajza i perem neko povrce i sjeckam.

D: dvopek, jogurt, kulen
    R: jaja, paradajz
    V: tuna, i nesto
    Fa: teretana

Imam blagu upalu misica. :mahalo:
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

od dudank » pre 9 godine

Ma pitam te šta mi vrtimo ukrug. :16:

Pošto sam već gospodža u godinama, izvini što sam pozaboravljala da li neka mesa jedeš ili ne jedeš... ali zašto samo pile i tunjevinu? Naravno da će da dosadi (mada i pile može da se spremi bar na 10 radikalno drugačijih načina). Kod mene bude i guda, i jaga, i lignja, i krava... kuvano, pečeno, prženo, dinstano, sa roštilja... suva mesa, domaće kobasice, džigernjače, slanine, čvarci... OK, pamtim da ovo masno ne jedeš. Ali bar što se mesa tiče, tu stvarno imaš širok dijapazon. Sireva takođe imaš mali milion vrsta, a i mlečno nije samo sir... mislim da nisi nikakav "problem", samo imam utisak da ti manjka ideja za kombinovanje i spremanje, zato raspali po eksperimentu. :)

I ako ostalim danima jedeš kako treba, šta fali da dvaput nedeljno počastiš sebe... jednom, recimo, testom a la pita ili pecivo, i jednom nedeljno slatkišima. Prosto da se podsetiš da ne treba ničeg da budeš željna. :mahalo:
  • Sax
    Amater
    Amater

od Sax » pre 9 godine

Eh ta testa... i ja ih volim na sve načine (osim u tortama :) ).
    Verujem da si ih se uželela, ja se povremeno poželim testa, iako ga nisam izbacila. Napravim pitu sa sirom (nekad sa kupovnim korama nekad razvučem testo), jela sam maminu pogaču, sad sam i picu pravila... a opet kad mi zamiriše negde vruć hleb...uh!
    Baci se jedan dan na čokoladu (samo pazi da imaš ograničenu količinu pri ruci :wink: ) ako treba da to izbaciš iz sistema, ali na šmug i ne pomišljaj :009:
    Svaka čast za teretanu! Nadam se da ćeš se resetovati uskoro i da će kulinarske ideje da nagrnu. :mahalo:
    • start........ 79,9kg, 14.08.2020.
      trenutno.. 78,4kg
      cilj 68,5kg pa 65kg
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac

Pa ja se upravo setih da smo nas dve, kada smo onomad tebi pisale plan ishrane, lepo predvidele i pitu i krompir sa sirom i ponesto iz pekare, plus slatkise. Ti tu opciju maltene nikad nisi iskoristila a i oni planirani VK dani su ti relativno retki. Plus imamo nizak, kalorijski, unos.
    Ali dobro, nikad nije kasno za korekciju rezima. Bolje planirana pita ili pekara par puta nedeljno nego neplanirano brljanje.

Imamo sada tu i psiholoski momentum, ali sve ce se to srediti.

Inace, bas imam zelju da ispisem o tome sta sve ,,isto" ja ,,vrtim" u mojoj ishrani, ali sledecom prilikom..
    :009:
    Slika

• narcisa
    Profesionalac
    Profesionalac

Narcisa zvanicno poklekla i presla na "dijetu za debljanje".
    Previse sam fokusirana na hranu i jednostavno MORAM da pojedem sve sto zelim. Kako sam planirala da taj 12. bude VK, to ce biti zadnji dan ove dijete. Sinoc je pukla pica sa 4 vrste sira i cokolada. Definitivno nisam sva svoja. Zakljucila sam da mi je potreban reset bez ogranicavanja. Ono sto sam isto odlucila je da od 13. idem na UN-ku. Svjesna sam da ce to izazvati opste zgrazanje (a zgrazavam i samu sebe), ali to je konacna odluka. Previse sam rovita i bolje je da se njoj priklonim nego da sje*bem sve sto sam uradila.
    Skrobni cu zamijeniti proteinskim i na UH cu gledati da imam neki sir ususkan.
    Narednih nekoliko dana bez reda i cilja,bahanalije, a od petka po P.S.-u. :mahalo:
  • Milan_Dj
    Amater
    Amater

od Milan_Dj » pre 9 godine

narcisa napisao:Narcisa zvanicno poklekla i presla na "dijetu za debljanje".

Pa cemu to sad? Ajde, dan-dva, ali sloboda od 5+ dana za prejedanje? Hm...

narcisa napisao:Ono sto sam isto odlucila je da od 13. idem na UN-ku. Skrobni cu zamijeniti proteinskim i na UH cu gledati da imam neki sir ususkan.

Ako se vec odlucis za UN onda postuj program kako treba...

Podrska svakako, ali dobro razmisli o svemu.
  • narcisa
    Profesionalac
    Profesionalac

Vremenski je tako zato sto ne mogu stici da pojedem sve sto zelim...
    Dobro sam ja promislila i odlucila. Nisam neki slijepi postivalac pravila. Skrob ce biti jednom u x-dana, jer mi se ogadio i slabo ga konzumiram, a proteini su svako bolji,zdraviji,pametniji izbor, pogotovo sto idem u teretanu. Da je neko drugi napisao ovo sto sam ja napisala imala bih 100+ argumenata zasto to nije dobro. I znam zasto tako ne treba, ali odlucih. Preko dvije godine se ja kotrljam ovuda i poznajem sebe i svoje slabosti. Moram ovako sad da odradim jer ne zelim da se skroz sunovratim. Malo i na kasicicu sa pravljenjem izbora sada nije opcija, zato sto bih stalno patila sto sam nesto izostavila. Sad cu da odradim ovu strasnu nedjelju pa tu modifikovanu un-ku, poslije toga vracanje na ovu normalnu ishranu. Razocarala sam samu sebe, ali bice prilike da se dokazem u ostatku zivota. Trenutno sam ni na nebu, ni na zemlji. :mahalo:
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

od dudank » pre 9 godine

Čuj, razočarala! :NN05: Ja sam štaviše oduševljena što si raspoložena da povučeš kočnicu nakon "raspusta" i što nisi dozvolila da bahanalije traju mesec, dva, tri, pet. I skroz kapiram to sa unkom, da ti je potrebno da malo uvedeš neka pravila u režim itd., da ne nabrajam, shvatam razloge. I ne zaboravljaj da si za te dve godine skinula MNOGO kila, a mislim da je većini nas i išlo tako reckasto, dva koraka napred, jedan nazad. Naravno da nećeš da dozvoliš da vratiš kilograme i da se vraćaš sto puta sa istim... a ovakvi mali usponi težine nit su nešto tragično, niti treba da te "razočaravaju".

Pozdravljam udvajanje proteinca, ne treba ti da ugroziš zdravlje i buduće potomstvo.

I pozdravljam tebe! :mahac:
  • Sax
    Amater
    Amater

od Sax » pre 9 godine

Možda si samu sebe razočarala, ali mene nisi, čak naprotiv. Postigla si ogroman, neverovatan uspeh i par dana bahanalija to neće da ugorzi, a tebi će definitivno pomoći da se resetuješ i vratiš u kolosek. Čak i ne verujem da će biti neke bitne razlike u težini, sve smo mi kilograme nabijale godinama, a ne za 5, 6 dana. Izduvaj se, zadovolji pa u nove pobede od petka :009: :mahalo:
    • start........ 79,9kg, 14.08.2020.
      trenutno.. 78,4kg
      cilj 68,5kg pa 65kg
Odgovori 2547 postova