Odgovori 2547 postova
Srećna, sita i sve manje debela
  • Eleonor
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 15 godine

Re: Srećna, sita i sve manje debela

od Eleonor » pre 9 godine

Ti prosla i dosla, a ja tek sad vidim... :)
    Imam pitanje. Zasto je povrtna pica =VK dan? Zbog UH??? (pokusavam da ucim iz vasih jelovnika-za kasnije :) )
  • volja cini cuda
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 9 godine

od volja cini cuda » pre 9 godine

Cao narcisa! A ja bih da pitam sta je to dvopek? Odnosno, ako mozes da okacis link koji hleb jedes. Jel to kao oni suvi hlebovi ili tonus pa prepeces ili? Bas cesto pomislim rekoh sta je to al nikad da pitam.
  • narcisa
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 11 godine

od narcisa » pre 9 godine

Da, da, zbog tijesta;). Bila je sasvim pristojna.
    Volja, ja mijesim standardni hljeb od nekog cudnog arapskog brasna. Kad ga ispecem bude zivkast a nakon par dana normalan da ga ostali mogu koristiti. Ja moj pretvorim u dvopek cim se ohladi. Samo ga narezem i ubacim u rernu da se isusi.

Dan 132
    D: sir, dvopek, ceri
    R: jaja, tikvice
    V: tuna, mladi luk, paradajz

Imam bolesnika kojeg njegujem. Caj s limunom, djumbirom i medom, supa iz kesice, oblog na vrat od meda, bibera i rakije, propolis, otrivin, inhalacije s parom i ispiranje grla kurkumom i solju. Jel neko ima jos kakvu ideju?
  • leonida
    Profesionalac
    Profesionalac

od leonida » pre 9 godine

Možda ... umesto te supe iz kesice u većini kultura iz nekog razloga pileća supica važi kao tradicionalni lek protiv gripa / prehlade ... stvarno nemam pojma zašto, ali kad to već svi priznaju ... uvek vredi pokušati ...

Evo ... pronađoh i objašnjenje zašto

http://www.zenasamja.me/zdravlje/927/pi ... v-prehlade
    Početna kilaža 99 kg, krajnja 67 (oko godinu dana dijete).

Nov početak 03.09.2018.početna 79, trenutna 76, cilj 67.
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 12 godine

od Debeliccka » pre 9 godine

Odlično pitanje koleginice Cvetić Hadži-Floretić! Samo još nisi rekla koja bolest. :neznalica:
    Šala, pretpostavljamo svi koja je bolest...

A Luk Beli Sreću Deli?! :wink:
    Može i Crni!
    (odlični prirodni antibiotici i anti svašta....)
    Slika

5.11.2012.-74kg, 6.12.2012-67kg, 2.2.2013-62kg, 25.3.2013.-60kg, 6.5.2013.-59kg, 8.6.2013.-58kg, polovina juna 2013 - 57kg i posle toga 57kg sa povremenih 58kg na kratko...
  • narcisa
    Profesionalac
    Profesionalac

Dan 133
    D: dvopek, sir, ceri
    R: sir, mladi luk, rotkvice, ceri
    V: tuna, mladi luk

Bolesnik striktno odbija luk bilo kakve vrste :neznalica: . Mnogo je bolje danas. Ja koliko znam bas ove supe iz kesice su pogodne za prehladu...
    Ja sam malo zbrckana. Inace vaga pokazuje 96.5. Ne pomaze mi trenutno. Jeste da imam, ali mi je to nesto mnogo vise nego sto mislim da treba biti manje....
    :mahalo:
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac

Pa nije logično da si se ,,ugojila,, zbog nečeg jer nemaš baš od čega...
    Dakle samo može biti neka prolazna faza... I kod mene u poslednjih recimo 4-5 dana nije 57 nego je više 58, manje-više iz čista mira.... (to nam ovi sa satelita nešto gataju :neznalica: , ali proći će)...
    Ignoriši i teraj dalje, znaš i sama.... :wink:
    Slika

5.11.2012.-74kg, 6.12.2012-67kg, 2.2.2013-62kg, 25.3.2013.-60kg, 6.5.2013.-59kg, 8.6.2013.-58kg, polovina juna 2013 - 57kg i posle toga 57kg sa povremenih 58kg na kratko...
  • Sax
    Amater
    Amater

od Sax » pre 9 godine

Verujem da je pacijent bolje, sve si moguće recepte primenila, svaka čast, ja se pola stvari ne bih setila.
    Baš si hrabra kad staješ na vagu dok imaš, mene uvek bude strah :oops:
    Sačekaj par dana da prođe i da se vratiš u normalu pa ponovi merenje, ne verujem da će biti plusa.
    A ako si nestrpljiva metar u ruke pa proveri kako stojiš sa centimetrima, taman da se oraspoložiš.

Super ti je klopa, hoću i ja mladi luk :09:
    • start........ 79,9kg, 14.08.2020.
      trenutno.. 78,4kg
      cilj 68,5kg pa 65kg
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac

Uh da.... ja i zaboravih za menstrualni momenat... Pa to ti je to...
    Slika

• Pija
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 9 godine

od Pija » pre 9 godine

Narcisa, meris li obime? Mozda je i ono 'misici su tezi od salceta'?
    :009:
  • narcisa
    Profesionalac
    Profesionalac

Evo me nazad nakon dva dana migrenoznog pakla i pet brufena. Mislila sam da cu da umrem koliko je bolilo.prespavala sam maltene oba dana. Hrana je bila kako i dolikuje. Sir,jaja,dimljeni losos,samo nije bio dvopek nego hljeb. Dobice proslo, sad samo jos plus da ispari. Spustila se kilaza do 95,3.
    Pod velikim sam stresom i stalno mastam cokolade i kekse a okruzena sam njima na veliko :010: .

Dan136
    D: jaja,sir,paradajz,hljeb
    R: piletina,tikvice,krastavci
    V: isto sto i R

Odlucila sam da probam sa ozbiljnim doruckom. Lebana mi je preko glave,a i kasnije ustajem pa mi treba nesto jace. :mahalo:
  • Sax
    Amater
    Amater

od Sax » pre 9 godine

Meni je ozbiljan doručak, omiljeni doručak :020:
    Volim kad ujutru imam vremena da lagano popijem čaj i još polaganije da klopam. Posle mi u toku dana jurnjava, gužva i gomila posla mnogo lakše padaju.
    Žao mi je zbog migrena, uvek su iscrpljujuće :(
    Kad ti je vreme za VK dan, da malo udovoljiš mašti? Moj je malko poranio, toliko sam se uželela griza kao da ga sto godina nisam jela, a tek kako mi je legao... ceo dan sam bila blago euforična, čist doping 8)
    • start........ 79,9kg, 14.08.2020.
      trenutno.. 78,4kg
      cilj 68,5kg pa 65kg
  • leonida
    Profesionalac
    Profesionalac

Ja ti odavno rekoh da je o meni tvoj doručak tanak ... pojedem i ja nekad kiselo mleko (sitije mi je od jogurta), ali jedno duplo veću količinu :oops: , ali u većini slučajeva držim se kombinacije jaje ili sir + povrće + zdrav hleb ili onaj moj manastirski doručak. Ovo me drži sitom, često ni ne pojedem užinu ... a meni je baš veliki razmak između doručka i ručka ...
    Ali opet ... to koliko će ko od nas pojesti za koji obrok je stvar našeg organizma, kako kome odgovara, meni su večere prilično mršave, ručak mi je najobilniji ... ne znam da li je to iz navike, ili mi jednostavno tako prija ...
    Sve u svemu ... ja zaista nisam gladna niti željna nijedne namirnice, baš mi prija ovakva ishrana. Ali ... nisam ni previše opterećena ... ako osetim ludu potrebu za čokoladom (što je retko) poješću jednu štanglu prave čokolade bez ikakve griže savesti. Tako da to što si ti osetila potrebu za jačim doručkom je sasvim u redu i po meni dobro za malo razmrdavanje organizma ... po pravilu, ako je jedan obrok jači, za drugi ne možeš da pojedeš uobičajeno ili sutradan manje jedeš ... prosto si manje gladan ... nekako se organizam navikne na manju količinu hrane :neznalica: . Meni se desi da sam za ručak baš gladna (baš zbog tog velikog razmaka između doručka i ručka), i onda mi večera bude baš bedna (ne zato što tako planiram, nego ne mogu da pojedem više ...)
    Samo nastavi ovako pametno i minus mora da dođe !!! Neobjašnjivi privremeni zastoji uvek postoje (možda ti jednostavno neka namirnica zadržava tečnost, možda si jela slanije nego obično - meni vrlo mala količina domaće kobasice / šunke poveća svaki put težinu za 1 kg), utvrdićeš vremenom kako koja namirnica deluje na tebe lično ... a i dosta si fizički aktivna, pa nije isključeno da se deo salceta pretvorio u mišiće . Mišići nisu malo teži ... ja sam pre nekoliko godina gledala emisiju sa jednom profi bodi-bilderkom, prilično niskom ženom (sa moje tačke gledišta), naravno onako nenaduvana, ne na takmičenju, nego u svakodnevnom životu izgleda odlično ... i kad je u jednom momentu rekla da ima 100 kg :shock: ... tek tad shvatiš koliko su mišići teži od salceta !!!

• narcisa
    Profesionalac
    Profesionalac

Dan 137
    D: sir,paradajz,krug hljeba
    R: dimljeni losos,krastavci,mladi luk
    V: jaje, tikvica

VK ce biti tek za koji dan...
    Jesu misici teski i tezi od sala,a ja sam nezahvalna :oops: . Cilj mi je bio da sam ispod sto,a sad kad jesam bih da budem ispod 90. Pristojno izgledam - prava velika zena,ali ali ali...
    Nekako do 1.7. ako je ikako moguce hocu da ugledam osmicu. Cini mi se da je cilj realan.
    Od sutra nazad na plivanje. :mahalo:
  • leonida
    Profesionalac
    Profesionalac

Naravno da je cilj realan, samo polako i bez nervoze ... kad se totalno opustiš puno lakše ide i ne osetiš da vreme prolazi ...

Odgovori 2547 postova