od leonida » pre 9 godine
signorina, pod nož ne idem osim u urgentnim situacijama. Stomak mi se i preliva zbog ožiljka od jedne neophodne operacije - izgubila dosta krvi, jedva me probudili posle operacije, oporavljala se mesec dana, ostao ožiljak (on se ne vidi, na donjem delu stomaka je, ali ... u delu ispod reza nema sala, a iznad reza se salo skuplja i preliva preko reza. To je tako i tu nema pomoći. Kao što rekoh, svaka operacija je rizik. Kad moraš zbog urgentnih zdravstvenih problema, to je jedna priča, ali zbog toga da bi lepše izgledala, pogotovu u mojim godinama ... ne pada mi na pamet.
A da ne spominjem činjenicu da takve operacije nisu ni malo jeftine! Bila kod privatnog hirurga da mi skine neki mladež koji je počeo da se čudno ponaša, pa se ja prepala. Dok sam čekala na pregled proučavala cene - zategni tamo-vamo, sve što bi trebalo, u tom momentu je kod nas, koji smo verovatno najjeftiniji za takve usluge, izašlo oko 10.000 EUR (bez silikona, samo zatezanje tamo-vamo), što za naše finansijske prilike i nije baš mala cifra ...
Jelovnik za ponedeljak:
doručak: ovsena kaša, kruška
užina: jabuka
ručak: potaž čorba, 3 tanjira, 2 tonusa, 35 gr kikirikija
užina: parče tonusa sa kašičicom meda
večera: pečena bundeva
Ukupno 1260 kcal
FA: / - od onog virusa, skupim snage za vežbanje svaki drugi dan. Stvarno sporo prolazi.
Što se vežbanja tiče, sad proučavam pilates. Čini se da ima efekta u zatezanju i da je puno preporučljiviji za moje godine od drugih stilova vežbanja (ja imam genetski dosta slabe zglobove, što sve više dolazi do izražaja iz godine u godinu). Proučavaću još malo, pa kad posledice ovog virusa definitivno prođu, možda ...
Početna kilaža 99 kg, krajnja 67 (oko godinu dana dijete).
Nov početak 03.09.2018.početna 79, trenutna 76, cilj 67.