Odgovori 1289 postova
Krećem i ja
  • signorina
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 9 godine

Re: Krećem i ja

od signorina » pre 9 godine

Čestitam na minusu, Leonida! Za ruke, hm, ne znam, moguće da vježbe rješavaju problem - operacija sigurno rješava :wink: ! Meni su ruke uvijek bile jače, a sad su nepregledne planine sala :prasence: . Nikad nisam nosila ništa bez rukava a uvijek sam željela. I moj je cilj konferkcijski 42.
    [color=#00BF00][b][i]Nikad nisam upoznala čokoladu koja mi se nije svidjela.[/i] [/b][/color]
  • Tebi_Za_Ljubav
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi
    Pridružio se: pre 10 godine

od Tebi_Za_Ljubav » pre 9 godine

Signorina...zar je tako lako leći pod nož? :?

Napravila sam tegove od dve tegle( od po 1l ),napunila vodom, poklopac uz poklopac i selotejpom spojila kad ih izvažem imaju tačno 2kg. Super radi :)
    Bez obzira šta mi se desi, ja sam borac, a ne žrtva!
  • signorina
    Amater
    Amater

A nije draga TZLJ, ja nisam nikad dosad, ali razvučena koža je zjb stvar nakon 25-te. Sad se polako privikavam na pomisao. Reče mi prijateljica koja je ljekar da to žene rade mnogo češće nego što mi mislimo i da nije toliko strašno. Naravno da treba pokušati sve da se to izbjegne, ali kad nemaš drugih opcija...
    [color=#00BF00][b][i]Nikad nisam upoznala čokoladu koja mi se nije svidjela.[/i] [/b][/color]
  • leonida
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 15 godine

od leonida » pre 9 godine

signorina, pod nož ne idem osim u urgentnim situacijama. Stomak mi se i preliva zbog ožiljka od jedne neophodne operacije - izgubila dosta krvi, jedva me probudili posle operacije, oporavljala se mesec dana, ostao ožiljak (on se ne vidi, na donjem delu stomaka je, ali ... u delu ispod reza nema sala, a iznad reza se salo skuplja i preliva preko reza. To je tako i tu nema pomoći. Kao što rekoh, svaka operacija je rizik. Kad moraš zbog urgentnih zdravstvenih problema, to je jedna priča, ali zbog toga da bi lepše izgledala, pogotovu u mojim godinama ... ne pada mi na pamet.
    A da ne spominjem činjenicu da takve operacije nisu ni malo jeftine! Bila kod privatnog hirurga da mi skine neki mladež koji je počeo da se čudno ponaša, pa se ja prepala. Dok sam čekala na pregled proučavala cene - zategni tamo-vamo, sve što bi trebalo, u tom momentu je kod nas, koji smo verovatno najjeftiniji za takve usluge, izašlo oko 10.000 EUR (bez silikona, samo zatezanje tamo-vamo), što za naše finansijske prilike i nije baš mala cifra ...

Jelovnik za ponedeljak:
    doručak: ovsena kaša, kruška
    užina: jabuka
    ručak: potaž čorba, 3 tanjira, 2 tonusa, 35 gr kikirikija
    užina: parče tonusa sa kašičicom meda
    večera: pečena bundeva
    Ukupno 1260 kcal
    FA: / - od onog virusa, skupim snage za vežbanje svaki drugi dan. Stvarno sporo prolazi.

Što se vežbanja tiče, sad proučavam pilates. Čini se da ima efekta u zatezanju i da je puno preporučljiviji za moje godine od drugih stilova vežbanja (ja imam genetski dosta slabe zglobove, što sve više dolazi do izražaja iz godine u godinu). Proučavaću još malo, pa kad posledice ovog virusa definitivno prođu, možda ...
    Početna kilaža 99 kg, krajnja 67 (oko godinu dana dijete).

Nov početak 03.09.2018.početna 79, trenutna 76, cilj 67.
  • Pink
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 11 godine

od Pink » pre 9 godine

Bravo :013:

Ti najbolje znas kada se osecas najlepse, pa sama i odredi koliko ces jos da smrsas.

Kupi tegice od 1kg za ruke, pa radi vezbice kod kuce, to ce dosta pomoci.

Recepte za humus i pastete i ja nalazim po netu. Riblji namaz pravim tako sto ribi dodam jedno kuvano jaje, crni luk i maslinovo ulje.
  • Tebi_Za_Ljubav
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

KAd bih dala 10,000 e smršala bih i bez operacije od muke :16: verujem da su vežbe jedine i prave-prirodne. A samim ti se pospešuje celokupno zdravlje. Nisam neki tremaroš i prpadžija od operacija, ali znam da i "rutinske" operacije umeju da krenu po zlu, pa što se ne mora...Same smo krive za svoj izgled. Same treba i da se dovedemo u red.
  • narcisa
    Profesionalac
    Profesionalac

od narcisa » pre 9 godine

Pa ja sam seljanka koja je zaboravila da čestita na minusu, dakle ČESTITAM! Pilates je odlična stvar, spor u neku ruku i dosadan, ali se sve istegne i zategne. Naravno da ti ne pada na pamet da ideš pod nož, mislim i ja da imam čovjeka i dvoje odrasle djece ne bih ni u tragovima razmišljala o tome. Cijene su sada prilično niže, ali to ne znači da su niske. Ja sam sebe računala i mislim da bih zatvorila posao sa 6-7 hiljada, ali o tom po tom. Za stomak nisam sigurna da ću raditi, čak mi toliko ni ne smeta, ali ta krila odletiti moraju. Uradiću maksimalno što se vježbama da, a onda nažalost kod kasapina. :mahalo:
  • signorina
    Amater
    Amater

Pa tačno tako, Narcisa, i ja da imam muškarca koji me voli i veliku djecu ne bih ni pomislila da legnem pod nož. Ovako, ja sebe ne mogu da prihvatim ovakvu, a kamoli da se ovakva ili sa oklembešenom kožom skinem pred nekim kome trebam biti kao seksi... Ne. A bojim se operacije strašno i hoću li se probuditi iz anestezije i bolova i svega, ali sama sam se dovela u ovo stanje. Glupača.
  • Tebi_Za_Ljubav
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

A da li si razmišljala o tome da nadješ muskarca kojem ćeš biti sexy i sa "oklembešenom kožom"? :)
  • tamy
    Amater
    Amater

od tamy » pre 9 godine

signorina da krenes ti devojko da vezbas dok si na dijetici, pa ako bas moras idi pod taj noz :009:
  • signorina
    Amater
    Amater

TZLJ, takav ne postoji! 100%! Još u današnje vrijeme kada su svi nekako prezgodni :bas_tuzan: ...
    Tamy, još ne mogu ni da hodam kako treba - poslije ću da uvedem vježbe, definitivno.
  • narcisa
    Profesionalac
    Profesionalac

Dakle vježbanje je ključna riječ :D . Opasan off topic smo razbacile po Leonidinom dnevniku i izvinjavamo se. Trudićemo se da ubuduće škrabamo po našim kućicama. :009: (ozb predlažem Sinjorinin dnevnik tamo mi je nekako najveselija atmosfera ;)- imam i ja repliku - glasanje?) Ili ako Leonidi nije frka ovdje da pišemo iako je ova tema uopšte ne interesuje?
  • leonida
    Profesionalac
    Profesionalac

od leonida » pre 9 godine

Samo piskarajte ... meni je ovaj forum postao svakodnevna razonoda ... onako, kao da sam izašla sa prijateljicama na kaficu ...

Ne znam u vezi operacije ruku ... mislim da ostaju vidljivi ožiljci - možda se ja varam, ali negde moraju da iseku, a svaki rez ostavlja ožiljak ...

Meni za juče:
    doručak: ovs. kaša ukus malina
    užina: jabuka
    ručak: rižoto sa prazilukom, karfiolom, masl. uljem (ja nešto eksperimentisala, puno povrća, malo pirinča, i ispalo baš ukusno), turšija. 2 tonusa
    večera: 2,5 tonusa, 1 humus sa šitake pečurkama (stvarno ukusno, puno bolje od onog natural ...), salata od cvekle , 3 kom posnog keksa (bila sam toliko gladna da sam bila u stanju da pojedem celo pakovanje, ali sam se nekako iskontrolisala, popila čaj i legla na spavanje)

Ukupno: 1450 kcal (i mogla još ...)

FA: ništa posebno ako se ne računa šetnja pri kupovini i spremanje namirnica na mesto ....

Popodne išla u predprazničnu kupovinu namirnica, smrzla se najstrašnije, bukvalno sam jedno sat vremena sedela umotana u ćebe i tvrdila da je u kući hladno (temperatura je bila uobičajena) ... onda se setila da popijem onaj čaj i bilo mi malo toplije ....
    Mislim da sam zato i bila toliko gladna, kad se smrzneš, nekako si gladniji ....
    Početna kilaža 99 kg, krajnja 67 (oko godinu dana dijete).

Nov početak 03.09.2018.početna 79, trenutna 76, cilj 67.
  • narcisa
    Profesionalac
    Profesionalac

Hvala na dozvoli :D . To smrzavanje na tvoje trenutno stanje nije uopšte pametna ideja. Ja kad se dovedem u to stanje moram hitno zaspati i pokriti se po glavi.
    Sinjorina takav postoji samo ga moraš tražiti svijećom kao što je Diogen tražio čovjeka (njegovo bure taman dođe kao ta oklembešena koža). Ja sam imala momke i sa 150 i niko se nikada nije požalio na razvučene dijelove i ruku na srce ja sam bila ku*ka koja ih je sve redom bacila u agoniju (tih par mojih veza su završile tako što sam ja raskinula i doslovno ih ostavila plačući i nisam ponosna na to, ali nisam više mogla da trpim razna sra*a). Dakle ima njih, naravno ne toliko da stoje u redu kao za vrijeme novogodišnje rasprodaje, ali su tu oko nas.
    Opet kažem da treba proći x vremena dok se utvrdi činjenično stanje sa tom kožom. Ja vježbam tek dva mjeseca i sve izgleda mnogo bolje. Počela sam redovno i da se mackam kremicama i vidim rezultate instant. Jedino za šta sam sigurna da se neće vratiti je desno krilo i spremna sam da živim sa tim ožiljcima koji nastanu poslije operacije. Rez je s unutrašnje strane i vidi se samo kad se "beru jabuke". Ožiljku trebaju čitave dvije godine da izblijedi koliko može i na kraju izgleda kao jedna dugačka ispucala strija (mislim živim sa toliko strija da ću preživjeti i te dvije dugačke).
    Dakle opusti se Sinjorina i stvarno ćeš tek za godinu dana znati na čemu si, ne treba unaprijed donositi ishitrene odluke i živjeti u strahu od posljedica mršavljenja. Opusti se i po pitanju muškog roda jer taj neki xyz je tu negdje u blizini samo se trebate "sresti". :mahalo:
  • signorina
    Amater
    Amater

Narcisa, kako si mi dala vjetar u krila! Ma mene niko niti gleda niti hoće, a ne bih se ni ja usudila da probam. Kako da neko zagrli ovu planinu sala pored toliko krasotica na svakom koraku - ja bih stalno o tome mislila (jače od mene)? Ti si kraljica potpuna, svaka čast! Ohrabrila si me i za kreme i za kretanje i sve. Za ožiljke, ni meni ne smeta, bolje ožiljak na zategnutoj ruci nego da se talasa pola sata nakon što nekom mahnem :D :D :D .
    Što se mene tiče, slobodno pišite o čemu god vam volja na "mojoj" temi.
    Leonidice, što se meni sada jede taj rižoto, mljac! :07: A meni nikada nije hladno zbog salca, uvijek se znojim, i na minus 15.
Odgovori 1289 postova