Odgovori 410 postova
Kako izgleda moj UH dan?
  • lasata
    Urednik
    Urednik
    Pridružio se: pre 17 godine

Re: Kako izgleda moj UH dan?

od lasata » pre 15 godine

Da, prvo sve izdinstas na kasicici ulja i malo vode i lepo zacinis... :)
    "...i svaki put kad budeš komadić sebe dao i svoje snove svetu po vetrovima slao, ličiće jutro na tebe više nego na druge..." Mika Antić
  • tackica
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 15 godine

od tackica » pre 15 godine

Hvala.Ove nedelje cu da smuljam nesto,pa javljam kako je uspelo :007:
  • praslic
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 16 godine

od praslic » pre 15 godine

Koliko makarona (spageta) smem da pojedem na UH dan? Znam da je valjda 250g kuvanih, ali koliko mu to dodje nekuvanih? Jedna, dve sake...? 100g?
  • lasata
    Urednik
    Urednik

Oko 100gr... :)
    "...i svaki put kad budeš komadić sebe dao i svoje snove svetu po vetrovima slao, ličiće jutro na tebe više nego na druge..." Mika Antić
  • praslic
    Početnik
    Početnik

Da li na UH dan za veceru mogu da jedem kesten pire sa slagom? I u kojoj kolicini?

Racunam da moze, malo sam kopala po netu i nadjoh da 100g kesten pirea ima oko 200 kalorija, sto u odnosu na druge slatkise nije mnogo, mada ko zna, bolje da pitam
  • lasata
    Urednik
    Urednik

Mozes, mozda jedno 150gr... :)
  • praslic
    Početnik
    Početnik

Uh al cu da se sladim :sladoled:
  • adrian
    Početnik
    Početnik

od adrian » pre 15 godine

Mene interesuje koja količina tjesta se može pojesti na uh dan? :D Koliko grama :neznalica:
    Moja porodica je moja oaza mira!
  • unnamed
    Početnik
    Početnik

od unnamed » pre 15 godine

Kada jedem picu testo uzimam kupovno od 100grama, za makorone i spagete standardna porcija ni malo ni puno :) proceni sam kolko ce ti odgovarati da se zasitis :)
    SVAKI SUVIŠAN ZALOGAJ JE LUKSUZ KOJI TE GOJI!!!
  • jedna mala
    Amater
    Amater

od jedna mala » pre 15 godine

ja sam danas citala u novinama tekst nutricioniste gde pise da je za jedan obrok za zene dovoljno 60 gr a za muskarce 100 gr nekuvanih makarona
  • amigaaa
    Početnik
    Početnik

od amigaaa » pre 15 godine

Jel moze za veceru da se pojede sutlijas ( pirinac, voda, malo mleka, secer i cimet) i koliko? Hvala unapred :)
  • lasata
    Urednik
    Urednik

Odgovorila sam ti na to pitanje kod tebe u dnevniku... 8)
  • mica258
    Početnik
    Početnik

od mica258 » pre 15 godine

Recept za tortjle (kupovne, bez jaja):

Rucak: Slane-kolicine za 5 tortilja
    *1,5 glavicu crnog luka i malo belog luka disntati na 1 kasiki ulja. Dodati smrznuto povrce (pola kese kineskog mix-a, proizvodjac Higlo), par sampinjona. Po potrebi dodati vode. Pred sam kraj, kada voda ispari, dodati 3-4 kasike tomatina. Zaciniti po ukusu.

* salata 1: pola glavice crnog luka iseci na rebarca, pola krastavca iseci na tanke kockice i dodati 5-6 iseckanih maslina.

* salata 2: par listova zelene salatei seci na manje komade, posoliti i iscediti malo limuna.

Jednu po jednu tortilju zagrejati u tiganju ili mikroalatsnoj. Zagrejanu tortilju premazati sa malo ajvara, napraviti fisec, pa zatim dodati dinstano povrce, salatu 1, satalu 2 i na kraju jos malo dinstanog povrca.

2. Vecera: Slatke- kolicina za 5 tortilja
    0.5 kg oljustenih i iseckanih jabuka skuvati. Skuvane jabuke ostaviti da se cede. Odmeriti 0.5l vode, u kojoj su se kuvale jabuke, i skuvati 1 puding, i dodati malo secera. Dok se puding hladi (puding ne treba skroz da bude hladan), jabuke izgnjeciti i dodati malo cimeta. Tortilju podgrejati, celu pramezati pudingom, a jabuke staviti samo na pola tortilje. Tortilju presaviti na pola, ostaviti u frizider da se ohladi. Umutiti slag sa vodom, i premazati tortilje pre sluzenja.

PS. kolicina secera koju sam dodala u puding i slag je jedna kasika. 5 komada nije samo za mene. :D
    Za 6 dana, 2 kg manje...
    22. dan, jos 1.5 kg manje
    32. dan. 1 kg manje; do cilja jos samo o.5 kg
    37. dan, jos 1 kg manje... i dijeta gotova
  • yugoslovenka
    Početnik
    Početnik

od yugoslovenka » pre 15 godine

Za danas sam kupila neku pizzu u prodavnici koja je inace posna, znaci nema ni sira, niti nekog mesa na njoj. Ima neki sos, nije kecap, i masa porvrca (sampinjoni, articoke, suseni paradajiz i paprika). Ta pizza je 340grama pa me zanima koliko se sme pojesti za rucak. Pozzzzz
  • lasata
    Urednik
    Urednik

Ne bi trebalo vise od 250gr kad je pecena... Kupovne podloge za pice su uglavnom lagane ali ta je ocito bogata pa ne moras bas celu da je pojedes... :)
Odgovori 410 postova