Odgovori 3271 post
Ex Debeliccka Mrsavicc po zakonima hedonizma (slike 170)
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 12 godine

Re: Dnevnik Ex Debeliccke Mrsavicc po zakonima hedonizma

od Debeliccka » pre 11 godine

Ćao društvo! :)
    Ružo, eto vidiš...kad često dolaziš kod mene upoznaš neke dobre ljude......u mojoj kućici forumskoj....
    Dionne je nova ,,otvaračica očiju,,!

Dudo, ulepšala mi jesi veče to stoji....Sve ostalo u vezi sa petkom veče je bilo zlo i naopako....dva tri sata sam povraćala i malteretirala se neviđeno.....menst. tegobe.....jedino sam u pauzi između tih frka videla nešto zanimljivo na tv....i pročitala tvoj post tj pogledala link...
    Verovala ili ne, ja taj link nisam videla ranije...Oduševio me je i sve je rekao....kao da sam ja pisala tzv ,,članak,,...
    A što se tiče tih raznih niskomasnih stvari...mislim onih koje stvarno postoje...
    Nisam pre pisala o tome, mislim bar da nisam....ali ja imam veliku averziju prema tim 0% proizvodima ....jogurt ili sir sa 0% mlečne masti je po meni besmislen, da se izvinim svima koji to konzumiraju....Ja kupim Balans (iako nisam luda nešto ni za njim) ili čak neki punomasni (npr Granice)....Mislim da je bolje da ga učinimo niskomasnim tako što ćemo mu dodati pola vode nego da se ,,ložimo,, na nula posto.....
    Sir Ella 0% jednom kupih, prevarih se....apsolutno nisam mogla da to jedem....toliko nešto neukusno i besmisleno u životu nisam probala.....odmah sam ga otpremila na jedno mesto gde ima mačka pa su ga lepo iskoristili...a to je vanjska mačka koja jede skoro sve što joj se da, ili bolje reći sve...
    Isto tako me nerviraju i gazirana pića bez šećera kao ( a sa tonom drugih otrova)....Mislim ne pijem ni ova sa šećerom...(mada jesam u prošlosti bila navučena na koktu, kao na svaku drogu, ali sam se skinula u potpunosti)...Zatim no fat, low fat....ali o tome je već sve rečeno...

Ana, ma jeste bonžita kao relativno ok mada mene malo nerviraju ti ,,zdravi slatkiši,,....ali pričala sam o tom konzumiranju užina koje su bespotrebne... jer je svejedno uskoro ili već vreme pravom obroku i treba se samo bolje organizovati....
    Vikend je bio OK....malo uznemirenja ali šta da se radi...dobro je...

Tamariška, dobro došla! Nadam se da je kucnuo tvoj čas i da konačno krećeš u odlučnu borbu sa kilogramima i navikama!

Bebe, ti se sve kasnije i kasnije prikradaš...sve neki sitni sati....Ti si kao noćni čuvar mog dnevnika!

------------------------------------------------------------------------------------------------
    Dionne, e pa ovako....(sad si me inspirisala da pridodam još nešto na tu temu)....
    Nije tu u pitanju ništa posebno komplikovano...niti iziskuje preterano planiranje i energiju....Zahteva onoliko planiranja ili energije koliko i bilo kakav obrok....samo se odlučiš da nećeš danas jesti to i to nego ćeš nešto drugo...
    Inače teorija dokazana ili nedokazana....u stvari se oslanja na dokazane fakte....o tome gde (u našem telu) tj na kojoj ,,lokaciji,, i pomoću kojih enzima se vari i procesuje koja vrsta namirnice, koje druge namirnice smetaju ovoj prvoj namirnici da se nesmetano vari.....koje se podudaraju a koje ne...koliko čemu treba vremena da se svari a koliko nečemu drugom...
    U tom smislu, teorija nije mistična nego se apsolutno oslanja na fakte. A druga je stvar tvrditi da se mora isključivo tako živeti i jesti.....Ali u svakom slučaju, mi koji smo skloni gojenju (da li zbog nekakve urođene ,,sklonosti,, ili zbog urođene ili stečene ,,alavosti,,) možda bi baš trebali da se okrenemo ovom principu pa tako iskoristimo prirodne prednosti ovog principa da izvučemo više količine koju možemo da pojedemo i budem sitiji i srećniji....samo ako pazimo šta sa čim...

Evo ti neke smernice
    Voće do podne ili voće posle podne – stvar izbora....Poenta je da se jede između obroka kao užina i nikako ne uz obrok ili neposredno posle. Trebalo bi ipak da se ne jede uveče, jer ako smo već pojeli dovoljno kalorija tog dana, onda će se skladištiti kalorije na isti način kao i one iz slatkiša, koliko sam ja to laički razumela...
    Dodatno na to imamo priču o GI pojedinih vrsta voća pa ne bi bilo loše i na to obratiti pažnju, kad je Bog dao i ta saznanja, pa da i to iskoristimo....

U jednom obroku, npr ručak, ako jedemo proteine ....recimo meso.....ne bi trebalo da prilog bude skrobni....Pa nije tako teško planirati da sa mesom jedemo neutralno povrće a ne krompir. Pa i ako smo u restoranu, naručićemo tu šniclu, a ako nemaju prilog od blitve i nude samo pomfrit....povrće može da nam bude salata (od neutral.povrća naravno) i eto dobili smo sve...Uz to meso ne bismo trebali jesti ni hleb (kao što ja to radim)....Po meni to nije ni komplikovano ni teško...
    Podvarak npr je apsolutno OK, mesa do mile volje a kupus neutralan...
    Ako je skrob ,,nosilac obroka,, ...šta fali da jedemo pasulj bez mesa? Da jedemo pirinač ili rižota sa neutralnim povrćem i /ili šampinjinoma....Ili da meso izvadimo iz tanjira i sačuvamo za večeru? Ili recimo ono gore pomenuto meso i krompir ili bilo koji drugi skrobni prilog...Recimo da smo napravili takav ručak za porodicu....Pojedemo jedan deo za ručak a drugi odvojimo za večeru...
    Masnoće ne bi trebalo da idu uz UH takođe (a tu su teški kremasti slatkiši, lisnata testa....pogače a kajmakom) ...Ili sa proteinom... tipa ćevapi sa kajmakom...Dobro ja to ionako ne volim...ne bih u životu pojela pljeskavicu ili ćevape sa kajmakom koji se topi uz to toplo...meni je to nespojivo prosto mi je to kao neki apsurd, sve i da ima 0 kalorija....mislim mene to ne da ne privlači nego odbija.....Ali, znam da to mnogi vole....a to nije dobra kombinacija takođe...

Kolač i slatkiši ne bi trebali da idu uz obrok, znaš onaj sistem...ručali smo i lepo se naručkali svega, pa odmah potom desert...Desert treba da se odvoji u poseban obrok.
    Voće takođe izravno posle obroka totalno pravi poremećaj varenja i totalno pokarabasa započeti proces u našim stomacima...
    Voda pre obroka, ne bi trebalo da se nalivamo uz obrok i neposredno posle...
    Kafa se takođe preporučuje pre obroka, nikako direktno posle....što je takođe tradicionalno kad se ode u goste...

Zašto kažem da me je ovo usrećilo...
    Pa mogu lepo da pojedem veliku količinu tj koliko mi se jede i koliko mi treba da budem sita i srećna i da se apsolutno dobro osećam, bez ič težine u stomaku i da lepo osetim kako se to procesuje, vari, ode svojim putem, funkcioniše kao na traci neke moderne i efikasne fabrike...
    Sigurno ti se nekad desilo da se posle jela osećaš onako teško i kao da si pojela vola, mada nisi pojela tako puno količinski?!
    U stvari, treba da u jednom obroku jedemo što jednostavnije. To je ključ. Da ne jedemo šesnaest nečega u jednom obroku. Jer, upravo posle takvog obroka nam je teško (zamisli slavu...pojedemo recimo meso, prilog, pitu, rusku salatu, predjelo pre toga, kajmak, sir, kolač, hleb / pogaču, i još štošta.....pa nek su najmanje količine, osećala bih se teško i tromo). Ali zato, ako se opredelimo šta ćemo uzeti a šta ne...možemo da pojedemo dobru količinu ali da se osećamo dobro, ne ugojimo od toga i da se to lepo vari...
    Ja se sećam, kada sam bila na UN i 99% vremena se pridržavala pravila kombinacija i namirnica i desi mi se brlj s vremena na vreme....bez obzira što je količina brlja bila mala...smetalo mi je jako...jer sam tako dobro funkcionisala i osećala se odlično sa tim poštovanjem ove vrste pravila...Bila sam baš naviknuta na to. Ok sad sam se već navikla na svaštarenje...ali tada, osećala sam svaki brlj kao kamen u stomaku....

Usrećilo me jeste.....
    58kg sam ustanovila čini mi se 8.juna i još uvek imam tu kilažu a jedem se i svašta....a držim se tog principa. Još se ja toga držim jako labavo..a zamisli da stvarno poštujem...
    Prethodno sam skinula onolike kile bez osećaja gladi i odricanja...
    Zašto me usrećuje....usrećuje me što sam MRŠAVA SA LAKOĆOM I JEDEM SVE. Zar to nije sreća?! (ako uzmemo da su kilogrami najvažnija ,,sporedna,, stvar u životu)..

Bila sam mnogo mnogo mlađa kada sam ovakvu kilažu održavala sa mnogo mnogo vežbanja....Eh da sam se tada setila da primenim ovaj princip.....gde bi mi bio kraj...

Kad je bio npr Božić ili slava.....jednostavno sam se opredelila šta od svega toga jedem šta ne....npr na Božić, preskočila krompir, a zato jela pečenje, podvarak....malo li je.....Kad je bila posna slava...preskočila pasulje i slično ali se najela ribe i salata.......OK, dodala sam kolač......ali dobro...

Eto tako, razmisli malo.....jednostavno je jako....planira se onoliko koliko se planira bilo šta drugo....Pravim danas meso...ok, ali sa tikvicama umesto krompira (uzimam krompir kao dežurni primer skroba, mada ja krompir retko kad jedem, ne padne mi na pamet nikad...)....

-------------------------------------------------------------------------------------------

A sada kuhinjica:

5. Okt ’13 – 154. Dan - Još uvek tovarim hleb više od jednom dnevno! Polako moram da korigujem to!
    1. Mala banana
    2. Mala banana
    3. 2 tonusa sa pavlakom
    4. Pirinač, povrće (brokoli svi delovi i po neka boranija), pavlaka, paradajz, hleb, šolja supe bez testenine na kraju (količine svega bile sasvim skromne)
    5. Voć.salata: mala jabuka, malecka kruška, manji grozd grožđa – sve organsko
    6. Jaja (2), patlidžan salata (ona koju je Boki skoro opisivala, slično, odlična), hleb malo
    7. Manja šolja kozjeg mleka

Izgleda strašno, 7 stavki....ali ja mislim da ničega nije bilo puno.....bio je dug dan.....bilo je i FA....a hleb je priča za sebe.....navukoh se na hleb polako..iako su količine male....moraću ponovo da ga svodim na jednom dnevno max event.dvaput ponekad....

Danas je dan započeo ovako...planiram da se završi u skromnom baš maniru....ali videćemo....ima još sati i sati do spavanja....(doduše evo već je skoro 18h). Biće još jedan obrok samo.....Presrećna sam što neću preći 3 stavke danas, za promenu....

6. Okt ’13 – 155. Dan - Moram polako da se sredim posle pms bahanalija
    1. Grožđe
    2. Pita sa tikvom, neutralni sataraš
    3. Crvena paprika sa kojom kapi ulja, malecko parče hleba, čaša jogurta (sa lanom, susamom, karijem, cimetom, origanom, majčinom dušicom)

EDIT 1:
    E da....da dodam još nešto...
    Pisala sam malopre i kod Ane....što se tiče kozjeg sira koji jedem bar pet dana nedeljno....
    Konačno sam se setila i izmerila taj ,,kolut sira,, kakav dobijam...ima recimo 280 grama....a traje mi nedelju dana...tj od ponedeljka do petka ga obično pojedem (a onda preko vikenda ne jedem sir)...tako da je to moja nedeljna količina tog sira (a kada ga nemam, kupim President mladi...).....Pravi se od neobranog kozjeg mleka....dakle nije niskomasan, fenomenalan je....ali 280gr nedeljno nije puno...zar ne?! Često mi je ručak salata sa tim sirom i sa malo hleba.....To je lagan ručak ali me sasvim zadovolji. Ponekad taj sir dodam obroku i kada je prisutan neki drugi protein ali tada ga bude još manje....
    Eto tako, da se pohvalim mojim dragim sirom....domaćim, proverenim, neindustrijskim, od koza koje se šetkaju i jedu desetine lekovitih biljaka....

EDIT 2: dodala obrok br 3 za danas. Samo tri obroka, jeeee!!!

:mahalo:
    Poslednja izmena od Debeliccka u 06 Oct 2013, 20:04, izmenjeno 2 puta ukupno.
    Slika

5.11.2012.-74kg, 6.12.2012-67kg, 2.2.2013-62kg, 25.3.2013.-60kg, 6.5.2013.-59kg, 8.6.2013.-58kg, polovina juna 2013 - 57kg i posle toga 57kg sa povremenih 58kg na kratko...
  • moravka
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 13 godine

od moravka » pre 11 godine

Obicno citam...nista ne pisem jer neznam sta bih dodala na sve ove Aristotelske ili Sokratske pisanije! :010:
    Ali moram da ti kazem da me je tvoj komentar kod Hocke nasmejao do suza :16: ! Sama sam u kuci, dragi otisao u turneju po bivsoj YU, nasmejala sam se tako jako da je odjeknulo u kuci! Hvala ti sto postojis!
    Kod mene nista novog...status quo! Nadam se da je kod tebe bolje ! Ljubim te! :009:
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac

Počastvovana sam tvojom posetom Moravka jer u poslednje vreme retko posećuješ i drago mi je što sam te nasmejala! Hvala ti puno! :009:
    I kod mene status quo po istom pitanju po kojem je i kod tebe :( .

Odoh sada da editujem jelovnik u prethodnom postu. Pojela treći i poslednji obrok danas.
    Zadovoljna!
    Slika

5.11.2012.-74kg, 6.12.2012-67kg, 2.2.2013-62kg, 25.3.2013.-60kg, 6.5.2013.-59kg, 8.6.2013.-58kg, polovina juna 2013 - 57kg i posle toga 57kg sa povremenih 58kg na kratko...
  • AnaV
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 15 godine

od AnaV » pre 11 godine

Ovo što si napisala o slaganju namirnica, mada se to odavno zna i ne znam zašto se bar forumaši ne pridržavaju, bez obzira na tip dijete?
    Ja se trudim da slažem namirnice i ne trpam previše u stomak!
    Kafu pijem samo ujutru, vodu preko celog dana, 2 limunade posle ručka, voće izmedju rućka i većere, a jedino mi je većera malo jaća da ne budem gladna, pošto onda ne znam da stanem. Uostalom i ta većera je jaća, ali ne jaka kao ručak!
    Ujutru savko jutro popijem toplu vodu sa limunom i kašičicom meda, a pola kašičice meda rastvorim lagano u ustima, popijem taj moj sok, a nakon toga pijem kafu. Posle jedno 2 sata doručkujem.
    Kada bih složila moje obedovanje kao ti po stavkama bilo bi ih isti broj kao kod tebe, ako ne po nekad i više. Zato mislim da smo na istom. :neznalica:
    Ja mislim da imam dobar ritam u konzumiranje hrane!?
    Za sir President si u pravu, zaista je divan, ali ja bih mogla celu kutiju odjednom da pojedem - onu od 1/4 kg. Kupujem ga povremeno.
  • hocu60
    Početnik
    Početnik

od hocu60 » pre 11 godine

moravka, blago tebi zeno draga, ja bre debeliccku sve shvatam ko svetiteljku bre, mrtva ozbiljna, pa se jos zamisljam nad njenim porukama.

ja se ne nasmeja jadna ;)
  • divlja ruža
    Amater
    Amater

od divlja ruža » pre 11 godine

Kuda li se šmucaš,da mi je znati
    'nit coveka nit karaktera od osobe koja sopstvenom gooyicom ne moze da gospodari'.
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac

Ana, ja mislim da si ti sa svojim pravilima i ustaljenošću sasvim OK....samo još planski brlj jednom u nekoliko dana.....inače može da se kaže da ti je harmonija savršena, odnosno bar ja tako mislim...President sir... pa slobodno pojedi celu tu kutiju od 250gr...nije to ništa problematično...sa salatom i eto fenomenalnog obroka...

Hoćka, šalim se ja :D ali sam ozbiljna :nasilan: ....Znaš da te proganjam kao manijak po kuhinji....mislim dnevniku....Ne želim da vidim poh! To može da te učini debelom! /znaš kako su nekada deci govorili da ne piju kafu npr jer može da im poraste rep npr/

Ružo, smucam se i šmucam.....na kraju popih piće....završih danas nekoliko važnih stvari ali se i nove stvari otvaraju stalno...znaš život je čudo...problemi kao da se razmnožavaju i stalno otvaraju novi....možda da ih nekako sterilišemo bar da se ne umnožavaju....multiplikuju...

Danas opet izgleda kao bezbroj obroka...ali sve sasvim ok što se mene tiče....Zadovoljna sam...

7. Okt ’13 – 156. Dan - Zadovoljna, 1 kriška hleba ukupno
    1. Jabuke G.Smit – 1.5 kom (bile čudne)
    2. Banana
    3. Sasvim malo parče int. hleba
    4. Banana
    5. 2 sveže crvene paprike, pečenje od svinjskog buta možda 120 gr max, 1 malo parče int hleba
    6. Malo kikirikija
    7. Salata od pola crvene paprike i kupusa i u to usečeno malo pečenja od svinjskog buta
    8. Votka 2 kom

-Dugačak dan (ili se pre kaže dug dan..?)
    -....ove čudne jabuke, ko zna šta jedemo i šta uvozimo, ozbiljno sam zabrinuta za našu budućnost u svakom smislu......ali ne postoji ništa što možemo da uradimo
    -Pečenje od svinjskog buta.....celo veliko parče pečeno u rerni, pa posle hladno sečeno i hladno konzumirano....zamrznute porcije / porcijice
    -Stigla da večeram tek u 9.30
    -Sklepala na brzinu i nešto za naredne dane (mlev.meso sa bezbroj začina i čilijem između ostalog, tikvice Svemirski brod i seckan kupus....nema ime jelo ali je OK i domaće i ne baš čorbasto ali ne ni suvo....možda dodam još vode pa bude više nalik čorbi)
    - kao da sam (jok i nisam!) malo naduvena i uvećana posle pretrpljenog pms-a (zamalo da napišem sms-a hehe)...i onih količina koje unesoh u sebe neposredno pred ms....ali kao da je tokom dana počelo da splašnjava.....ili sam Debela u Glavi...Inače, interesantno je to sve i jako relativno....Kad sam imala 65 kg bila sam prezadovoljna...(ono kad sam nagurala 72 neću ni da komentarišem....apsolutno neprihvatljivo)...a kada mesecima imam 58 pa se neki dan nadmem ili naguram na 59....osećam se kao da imam 80.....Vrlo je tu prisutan psihološki momenat u svemu ovome...Valjda osećaj te tzv ,,krivnje,, čini da se osećamo debljim nego što jesmo....Ja kao nemam kud manje kg da imam, mislim nema potrebe....ali zato u momentima pmsa ili tako nečeg mislim da imam 150 kg......Ništa...samo ,,glasno,, razmišljam...... :)
    - U svakom slučaju, danas takoreći proteinski dan i četiri dana bez slatkiša.....zadovoljna

Sutra nova jurnjava.....novi dan sa novom trkom i novim maratonom.....
    Odoh sad da se vratim započetoj votki (votci) i ostalom.....
    :mahalo:
    Slika

• Dionne
    Početnik
    Početnik

od Dionne » pre 11 godine

Tvoj dnevnik je definitivno najedukativnije stivo ovde kod nas!

Evo, pokusacu ukratko (meni je konciznost nesto misticno, estetski sterilisano, savrseno, i nedostizno za postici, nesto poput japanske kuhinje :)) da objasnim zasto, nazalost, ja ne mogu jos uvek da uvedem novi element u dnevnom ritmu obroka.
    Jedem onako kako je kuvala moja mama, tatina mama, mamina mama, i od komisinice mama hahahaa osim sto sam sam izbacila hleb sa testeninom (2 mame), hleb sa krompirom uglavnom (sve mame), sto jedem mnogo manje masno i sto mi krompir i meso nisu na meniju 6 od 7 dana u nedelji (tatina mama). Ne nedostaje mi vremena da porazmislim o kombinacijama, mislim cak da isto vremena terba za bilo kakvu kombinaciju, nego psihicke snage iliti cuvene volje. Kada hranu slozim po ukusu, to mi stvori osecaj da ja gospodarim, radujem se tom obroku i ne osecam nikakvu stegu ili odricanje. A taj ukus je verovatno naucen od mame i baka, formiran u toku odrastanja i vremenom se lagano transformise. Drugo sto meni hrana dosta budi secanja, toplinu, emocije, a to mi je trenutno najvaznije.
    Pretpostavljam da bih se vremenom navikla na 'dobre' kombinacije i da bi mi one bile instiktivne i samim tim ne bi iziskivale dodatni napor, ali je ternutno problem u periodu navikavanja za koji jeste potrebna dodatna snaga, a ja je nemam jer mi je sva trenutno raspoloziva u pogonu. Dobra stvar je da kako se kontinuirano oko necega trudis, to ti sve manje snage treba, jer prelaze akcije u automatizam, a onda cu moci da probam i nesto novo, i jedva cekam!

:pivo: :30:
  • AnaV
    Profesionalac
    Profesionalac

od AnaV » pre 11 godine

Za planske brljeve, ne brini, imam ih, ali pošto se dešavaju neočekivano i ne pišem ih. Ustvari nemam planske, već neplanske, zato ih i ne pišem. Sreća da se dešavaju uglavnom samo jedanput nedeljno i baš sam zadovoljna zbog toga.
    Nekako sam od kada se vratih sa mora krenula u veću konzumaciju sveže paprike i to me baš ćini sitom, kada sam gladna. Uveće posle većere dodatno sigurno još pojedem polovinu paprike, onako je pogrickam i dosta jedem uveće salatu sa krastavcem i kiselim mlekom i sa dosta začina, uglavnom mirodjije, belog luka u granulama i malo maslinovog ulja. Obožavam je-nije kao grčka, ali je perfektna!
    Tvoja kilaža je odlična i ne verujem da bi ti manja odgovarala. Super je što je dosta dugo održavaš na istom, a to je dokaz dobre ishrane!
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac

Drage moje, drago mi je da se razumemo...
    Nego samo da prijavim da sam jutros između 57 i 57,5.....što je prolaznog karaktera naravno....i nije mi ni potrebno...
    Međutim poenta je u tome da sam zadovoljna što posle par dana bahanalija, pmsa, unosa preterane količine UH, malog plusa, dakle mogu da se regulišem i vratim u sistem….a bez da gladujem ili bilo šta…
    Eto tim sam zadovoljna….
    Viđamo se kasnije…

.............................................................
    Edit tj dodatak u kasne večernje sate:

Elem Dionne.....razumem te ja.....i nema veze....svaki način koji radi je dobar način......Ti prati svoje instinkte i analiziraj kao što si i dosad....Svako se rukovodi nekim objektivnim sklonostima i mogućnostima....neko ima više vremena za spremanje a neko manje, neko više ljubavi prema spremanju a neko izbegava isto, neko je veći gurman a neko ne (ja recimo nisam neki gurman npr). Svi različito funkcionišemo. Nekome je na prvom mestu da lepo spremi, servira, aranžira....a nekome kao meni npr da što manje vremena potroši na pripremu hrane, što manje suđa isprlja, što manje zaliha bilo čega ima u kući....i da na hranu odvoji minimum vremena, energije, suđa i rada....Ja sinoć sklepah ono tzv jelo...i naravno da sam napravila veliku količinu pa da zamrznem, da ne bih morala ponovo da spremam.....
    A i kako...evo malopre sam stigla kući i večerala u 10.40...

Ana, ove paprike nas spasiše, tebe i mene....em ih volimo, em su ipak ekonomične kako god okreneš, em mogu i sveže da se jedu a i spremljene na razne načine i uvek su dobre....Imam nameru da ih jedem dok god ih ima...Ove poslednje sam plaćala po 80 din na Bajlonijevoj pijaci i savršene su u potpunosti, velike, debele, mesnate (sve ono što mi žene ne želimo da budemo hehe)...i crvene sa eventualno malo zelenog...

Danas takođe stigoh na sto strana...pa čak i na malo šopinga pa nek ide život....

Hranom zadovoljna, s tim što je ovaj poslednji obrok bio u 22.40h a obrok br 4 u 16h....
    No, kao što napisah jutros, zadovoljna sam kilažom i činjenicom da mogu brzo da se oporavim posle pms i brlj dana....da se vratim u normalu. Da kucnem!

8. Okt ’13 – 157. Dan - Zadovoljna
    1. Banana
    2. Jabuke x 2
    3. Zeljanica 250 grama savršena
    4. Čorba – MMKT (mleveno meso, kupus, tikvice), pola sveže crvene paprike #
    5. Čok.bananica
    6. Jogurt sa uobičajenom dodatom vrednošću i malecko parče int.hleba

#Čorba je odlična osim što je glupa u smislu da je sve zeleno (i tikvice i kupus) ili žuto....ali sam jednostavno htela da sklepam i iskoristim šta sam imala, one domaće tikvice o kojima sam pre pisala i kupus. Meni lično je važno da je čorba i da je topla i da je tečna a da ima i mesa...pa kakva god da je....dok god je ukusna, bez obzira što je izmišljena kao jelo i nije neka fora...i tako je jednobojna (ako izuzmemo parčiće mesa).....Ali sam zadovoljna što je povrće neutralno, meso nemasno....i sve super.

PS. Vidim, na forumu mrtvo more......
    Slika

• bebe
    Amater
    Amater

od bebe » pre 11 godine

Piaf piaf..pa i ja da se piafnem..posto mi se meso sve vise gadi..nekako se okrecm siru..a cujem odjekuje po kuci predCednik..predddddCednkk..pa bih ja da znam sta to bi.. A i dobila sam zrnca kefira..pa i time planiram da se bavim..i to jis od kozijeg mleka.. samo kako da ga ukomhinujem u sve danel.ne znam..nisam pametna..ah da moja zrnca kefira su dobila,ime,jer ih smatram prijateljem i samim tim ona imaju licnost..dakle bice su..tako da se zove Roman..a kumina Olga..hahaaha sorry za greske pravop. Touch screen i nokti ogromni nisu frendovi kao mi! Mwa

E znas da slovenci imaj dva izraza za volim te..jedan je za prijatelje,ok i partnere ali nije tako intiman..i svet..kazu imam te rad.. A intimniji je.. Ljubim te.!! Zar nije precudovito? Mwa
    Imperfection is beauty, madness is genius and it's better to be absolutely ridiculous than absolutely boring..
  • AnaV
    Profesionalac
    Profesionalac

od AnaV » pre 11 godine

Neću o paprikama, pisala sam u svom dnevniku, ali kako ih opisuješ konzumiramo iste, a i po istoj ceni! :pivo:
    Inaće ja sam gurman i iako mi se dopada ova tvoja čorbica, naravno samo zbog mesa, ali možda će se neko nasmejati, ja posle supice, ili čorbe moram pojesti nešto na viljušku! Jesu to manje količine, ali nekako čorba, ili supa nije mi kompletan obrok. Možda grešim, ali...
    Tvoja težina je zaista perfektna i drago mi je što si zadovoljna!
    Forum je odavno "mrtvo more"!
  • Tamarichka
    Početnik
    Početnik

od Tamarichka » pre 11 godine

Tu sam Mrso, uporno pisem a u dnevniku se cuje fijukanje vetra, toliko je prazan. No ja sam zadovoljna, pa makar i sama sedela tamo. Guram, gresim, ispravljam i vidim promenu. Kratak je period ali se osecam bolje, ne samo fizicki (jer to jos ocekujem u buducnosti) vec psihicki. Upoznala sam par divnih teta na moru koje mi se eto iz potpuno cistog i dobrog u njima, javljaju svaki dan i bodre me na razne nacine. Kako zivot ume da nas odvede na neki put i podari nam drustvo kakvo nismo imali nikad... :roll:
    Mislim da mi se i samopouzdanje vraca i moram priznati da osetim raaazne promene.

Nasmejala sam se na onu stavku "kikirki" u tvom jelovniku, jer me je podsetila na proslu godinu i ono luuuudo konzumiranje pod nazivom "malo kikirkija". Radila sam to punom parom. Dobro sada su kod mene na meniju domaci orasi (nedavno pali s drveta i familijarno krckani), ali to je samo dok ne legne plata, onda kupujem voce.

Mislim da to sa sirom nije uopste losa ideja i nije ni mnogo. Bolje sir nego slatkisi i neke druge gluposti. Meni je zao sto sam intolerantna na sve mlecne proizvode inace bih jela svaki dan neki siric, a ovako mogu da ga ubacim jednom nedeljno, cisto da "poplasim" organizam malo, a i da me zelja mine. To sam prosle nedelje radila sa grckim kiselim mlekom, sa sve onim glinenim cinijicama.. Ahhh Grcka... Zaljubila sam se...

Dionne napisao:Tvoj dnevnik je definitivno najedukativnije stivo ovde kod nas!

Evo, pokusacu ukratko (meni je konciznost nesto misticno, estetski sterilisano, savrseno, i nedostizno za postici, nesto poput japanske kuhinje :)) da objasnim zasto, nazalost, ja ne mogu jos uvek da uvedem novi element u dnevnom ritmu obroka.
    Jedem onako kako je kuvala moja mama, tatina mama, mamina mama, i od komisinice mama hahahaa osim sto sam sam izbacila hleb sa testeninom (2 mame), hleb sa krompirom uglavnom (sve mame), sto jedem mnogo manje masno i sto mi krompir i meso nisu na meniju 6 od 7 dana u nedelji (tatina mama). Ne nedostaje mi vremena da porazmislim o kombinacijama, mislim cak da isto vremena terba za bilo kakvu kombinaciju, nego psihicke snage iliti cuvene volje. Kada hranu slozim po ukusu, to mi stvori osecaj da ja gospodarim, radujem se tom obroku i ne osecam nikakvu stegu ili odricanje. A taj ukus je verovatno naucen od mame i baka, formiran u toku odrastanja i vremenom se lagano transformise. Drugo sto meni hrana dosta budi secanja, toplinu, emocije, a to mi je trenutno najvaznije.
    Pretpostavljam da bih se vremenom navikla na 'dobre' kombinacije i da bi mi one bile instiktivne i samim tim ne bi iziskivale dodatni napor, ali je ternutno problem u periodu navikavanja za koji jeste potrebna dodatna snaga, a ja je nemam jer mi je sva trenutno raspoloziva u pogonu. Dobra stvar je da kako se kontinuirano oko necega trudis, to ti sve manje snage treba, jer prelaze akcije u automatizam, a onda cu moci da probam i nesto novo, i jedva cekam!
    :pivo: :30:

Hahaha ovo kao da sam ja pisala! Hleb uz sve. Najbolje mi je kad odem kod bake a ona napravi "krumpirom nasuvo" (iliti testo s krompirom). Da umres, a ono kaloricno, uzasno, tesko... Ne fali mi.
    Navicices se na dobre kombinacije, samo budi uporna, veruj mi, mi smo kao glina, mozemo vrlo lako da se promenimo (ala mi je poredjenje :009: ), ali zaista covek se uci dok je ziv :)
    Ako nemas nista pametno da kazes, nemoj ni da se javljas.
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac

Bebe, President je kupovni mladi sir koji ja kupujem ponekad ili kada nemam onaj domaći kozji:
    https://www.google.rs/search?q=Presiden ... =749&dpr=1
    Ja kefir ne pravim ali bih volela da pravim. Inače je zdrav i dobar ali isključivo taj domaći, ne kupovni iz samoposluge.
    Zahvaljujući tebi otkrivam prečudovitost slovenskog jezika (slovenačkog)...

Ana, čorbica je ipak gusta, i ima tu sadržaja tako da sasvim može da zasiti ali što je još važnije, da zadovolji čula. Današnja ostade u frižideru na poslu, nisam stigla da pojedem.

Tamariška, drago mi je što se pronalaziš sa ishranom. Pisala sam malopre i u tvom dnevniku. Molim te samo nastavi da budeš fokusirana i shvati ovo ne kao dijetu nego kao svoju ishranu, jednostavno ti tako jedeš a nisi na dijeti, kao što ja jedem ovako kako jedem i nisam na dijeti.
    Što se mog sira tiče, ja za njega i ne tražim izgovore. Ne da je to bolje nego slatkiši, nego mi je to osnovna hrana, osnovni protein pored mesa i jaja....i jednostavno je bolje rešenje za pravi obrok nego mnoge druge stvari...Šteta je što imaš intoleranciju za sir.
    U pravu si što kažeš da se čovek uči dok je živ! Pogotovo pametan čovek se uči dok je živ!

Danas nastavak maratona, a sutra imam posebnu trku....
    Nosila čorbu na posao, ali ostade u frižideru na poslu....poješću sutra ako stignem....
    Pojela sam dosad što sam pojela, a kasnije stiže pečenje pa ću da večeram kasnije (pravo pečenje, ne ono iz rerne koje sam spominjala).......Biće relativno kasno ali takve okolnosti...

9. Okt ’13 – 158. Dan - NaVratNaNos!
    1. Banana
    2. Banana
    3. Zeljanica 130 grama, 1 crvena sveža paprika sa malo ulja i soli – 13h
    4. Jogurt sa zezalicama, parče integr.hleba – 19.20 (jer sam gladna iako stiže pečenje)
    5. Kasnije u planu: neka salata, praseće pečenje
    HA u planu: crno vino baš
    Slika

• divlja ruža
    Amater
    Amater

od divlja ruža » pre 11 godine

Draga Debelićka,
    daj.š mu po ritmu,nema šta.Ja sam luda za prasećim pečenjem.Znači svinjetinu u hrani ne volim,ne jedem je ni ovako...ali kao pečenje,mmmm.Lepo bi se pobila za rebarca.
    veče si lepo isplanirala,za svako poštovanje...samo se pazi pritiska.Sve navedeno ga diže :16:
    'nit coveka nit karaktera od osobe koja sopstvenom gooyicom ne moze da gospodari'.
Odgovori 3271 post