Odgovori 2547 postova
Srećna, sita i sve manje debela
  • volja cini cuda
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 9 godine

Re: Srećna, sita i sve manje debela

od volja cini cuda » pre 9 godine

Kako mislis sade?
    Super ti je rezultat i cestitam ti jos jednom na minusu! :013: :hi-fi:
    Ako tebi odgovara ishrana- super. Mada, znas mene..ja sam pobornik- gluten free, dairy free, sugar free. Kao sto bivsi pusaci postanu najveci protivnici cigara, tako i ja ovog troje. Od toga najvise prostog secera.
  • narcisa
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 11 godine

od narcisa » pre 9 godine

Avionom;). Ispustaju to sjemenje koje napravi vjestacke oblake i kad se oblaci udebljaju pada kisa. Mislim da je tu trenutno ljepse proljece od ovog ovdje. Sve moje drugarice primjecuju ogromnu klimatsku promjenu. Prosle godine jedva dvije kise da su pale, i to simbolicne od par minuta, a za ova dva mjeseca je bilo bar sedam kisnih dana, i jako mnogo oblacnih.
    Sad se sjetih onog filma sa Dzim Kerijem? kad je cijeli njegov zivot rijaliti so... Eto tako se osjecam.
    Znam da si ekstrem, bez brige, ali ja sam i dalje pobornik umjerenosti i zdravog razuma(necu nicega da se lisavam). Cak ni to pusenje u umjerenoj kolicini nije lose...
    Ja sam isto tezak siroljub. Samo par vrsta mi se nikako nije dopalo. Jedan od njih je neki teski delikates luksuz koji je smrdio na smrt. Imaju ovdje ruske tradicija sireve, mlade, izuzetno blage (bezukusni na granici bljutavog) i skupe. 200g je cca 7e. Ukus nije na tom nivou. Nema straha od vage, do sljedece krize :007:
    :mahalo:
  • narcisa
    Profesionalac
    Profesionalac

Dan 123
    D: leban, dvopek
    R: jaja, tikvica, krastavci
    U: pivo
    V: dimljeni losos, krastavci

Hladno je. :mahalo:
  • Sax
    Amater
    Amater

od Sax » pre 9 godine

Super ti je klopica, voda mi krene na usta od tog dimljenog lososa :)
    Sireve i ja volim, osim mladih, oni mi nisu nešto primamljivi, izgleda da sam ljubitelj jačih ukusa.
    Ne mogu da verujem kakvo ti je vreme, kao da smo se zamenile, ovde je sunčano i preko 25 stepeni 8)
    • start........ 79,9kg, 14.08.2020.
      trenutno.. 78,4kg
      cilj 68,5kg pa 65kg
  • narcisa
    Profesionalac
    Profesionalac

Dan 124
    D: bananoled sa bademom
    R: riblja corba, tost, salata (krastavac, paradajz, luk),casa vina crnog
    V: tunjevina i salata
    Fa: plivanje

Bananoled je odlican, pogotovo s bademom.
    Na rucku kod drugarice i napravila je vrhunsku riblju corbu. Odusevljena sam - ukrala recept.
  • Pija
    Početnik
    Početnik

od Pija » pre 9 godine

Jelovnik TOP! Alal vera!
    Zaintrigira me zadnaj kise :D
  • Luna85
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

od Luna85 » pre 9 godine

narcisa napisao:Avionom;). Ispustaju to sjemenje koje napravi vjestacke oblake i kad se oblaci udebljaju pada kisa.

E svašta ćemo mi naučiti od tebe, ti nam dođeš kao prozor u daleku pustinjsku zemlju :D Čini mi se da kod kuće nisi imala toliko mnogo FA koliko je imaš tamo, stvarno za svaku pohvalu t.j. to je već sada tvoja svakodnevica. Stanje sa vagom me onda i ne čudi, ipak su mišići teži i tope masne naslage jer ih držiš stalno aktivnim. Go Girl!
    Početak 9.1.2016 - 74 kg 17.4.2016 - 61.3 kg drugi novi početak 17.9.2017 - 66 kg
  • Sax
    Amater
    Amater

od Sax » pre 9 godine

I ja sam pravila bananoled za vikend, doduše nisam ga jela, ali sam probala i ta jedna kašičica je bila prosto savršenstvo.
    Rešila sam da kad počnu vrućine stalno imam zaleđene banane i frizu, pa kad zatreba poslastica je začas gotova :D
    Jesi li jela odmah ili je stajao nako vreme u ledu? Živo me insteresuje da li je podjednako lep i kad se izvadi iz friza skorz zaleđen.
      trenutno.. 78,4kg
      cilj 68,5kg pa 65kg
  • narcisa
    Profesionalac
    Profesionalac

Ja sam ga jela cim sam ga izblendala - nemam vremena za zaledjavanje;). Iz nekog razloga mislim da je bolji svjez, ako se zaledi kontam da se razvodeni i ubije aroma. Mozda sam u teskoj zabludi. Mislim da moze svasta da se doda i da bude bas prava poslastica. Badem, keks, cokolada... I jos izgleda kao da si se potrudio;).
    Imala sam ja pravu FA kad sam bila kuci, ponekad mi fali teretana, ali ovako se bar odrzavam i razmrdavam.
    Cudna je ova zemlja. U nekim stvarima je jako napredna, a u drugim u proslom vijeku (ako ne u srednjem).

Dan 125
    D: bananoled s bademom
    R: sir, paradajz, hljeb
    V: jaja, krastavac
    Fa: traka 30 min

Vrijeme je opet sugavo. Bljak.
    Bananoled je trenutna navlakusa i nece biti konstanta. PMS u jeku i treba mi secera. Dobicu sutra ili prekosutra... A prekosutra se vracam u AD. :mahalo:
  • Sax
    Amater
    Amater

od Sax » pre 9 godine

I meni se čini da je svež najlepši, leden, a kremast, pa mu još dodaš razne đakonije...
    Planiram ga za zaslađivanje kad god zatreba, pošto se opet vraćam u nešećerni režim (šećer samo u specijalnim prilikama), i za goste je super poslastica, začas gotov, a što kažeš izlgeda kao da si se potrudio :D
    Meni se mamina rođendanska torta savršeno uklopila u pms, sve vreme sam samoj sebi zamazivala oči "ma šta ti se sad jede masno, slatko, slano... praviš tortu za vikend" :roll:
    a za vikend sam se vala pošteno zasladila :D
      trenutno.. 78,4kg
      cilj 68,5kg pa 65kg
  • Eleonor
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 15 godine

od Eleonor » pre 9 godine

I ovde o sladoledu :sladoled: Jadno moje grlo, ali sutra moram da se podsetim ukusa :D
  • Cirkončić
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 14 godine

od Cirkončić » pre 9 godine

Jooooo, ja već imam ms i možeš zamisliti koliko se meni jede nešto slatko... :cry: Uživaj u sladoledu, to je samo faza, dok ti prija ručkaj, bolje to nego neki drugi slatkiš pun svega i svačega. :wink:
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 12 godine

od Debeliccka » pre 9 godine

Stvarno je nezgodno što si u zemlji gde je čudan izbor hrane u ponudi, pa te takve cene....
    Kad dođeš, ponovo pakuj zalihe.. šta god se može... ali naravno, ne možeš poneti vreće povrća (ili da odeš na kvantaš i otkupiš pun kamion ,,zeleni, i pošalješ kargom).....
    Poslala sam ti tamo nešto... :mahalo: :009:
    Slika

5.11.2012.-74kg, 6.12.2012-67kg, 2.2.2013-62kg, 25.3.2013.-60kg, 6.5.2013.-59kg, 8.6.2013.-58kg, polovina juna 2013 - 57kg i posle toga 57kg sa povremenih 58kg na kratko...
  • Pija
    Početnik
    Početnik

od Pija » pre 9 godine

Moze recept za riblju corbu kada budes imala vremena? :D
  • narcisa
    Profesionalac
    Profesionalac

Dan 126
    D: leban
    R: gljive, krastavac, paradajz, krug arapskog hljeba
    V: palacinke s nutelom i bademima, keks
    Fa: plivanje i plesanje

Bice i vina kasnije. Idemo da zalijemo moje zadnje vece ovdje i da pjevamo na karaokama;). VK u visokom stilu.

Riblja corba:
    Na malo ulja (da tanko prekrije dno) izdinstati 2 glavice luka. Trebaju fino da se smeksaju, a nikako da prigore. Dodati 1,5-2 kljucale vode, posoliti, pobiberiti, dodati paprike u prahu. Nakon 15 min provjeriti stanje ukusa i po potrebi dodati jos svega. Nakon cca pola sata od pocetka kuvanja dodati pola tube paradajz paste. Kad se ukrcka dodati iskomadanu ribu i kuvati 15-20 min. Kad je riba vec u loncu paziti kako se mjesa da se ne raspadne, samo stihijski po coskovima. 5 min prije kraja ubaciti jednu svjezu papriku koja je izbockana.
    Ona je stavila neku ribu imena Telapija(2kom,kao malo veca pastrmka velicina), iz tropskih mora. Popularna kod amera. Blaga je. Meni se bas svidjelo.
    Malo sam zguzvana danas. Cmok za sve. :mahalo:
Odgovori 2547 postova