Odgovori 2547 postova
Srećna, sita i sve manje debela
  • leonida
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 15 godine

Re: Srećna, sita i sve manje debela

od leonida » pre 9 godine

narcisa napisao:Nasla sam raj. Ljudi knjizara je kao fudbalski teren. Satima sam kopala i citala i gledala i umirala.

Na kom jeziku su knjige? Meni je samo engleski prihvatljiv, ali čak i na njemu bih teško pratila ozbiljniju literaturu ... svaka čast na čitanju knjiga na bilo kom stranom jeziku !!!
    Početna kilaža 99 kg, krajnja 67 (oko godinu dana dijete).

Nov početak 03.09.2018.početna 79, trenutna 76, cilj 67.
  • Sax
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 11 godine

od Sax » pre 9 godine

Svaka čast za FA!!!
    Plivanje je savršeno za telo, a meni i za dušu.

Interesantno je to za slatkiše, nisam bila na mnogo egzotičnih destinacija, ali je zanimljivo da ni u Egiptu ni u Turskoj nema neki izbor slatkiša u prodavnicama, to me je oduševilo.

Plivaj malo i za mene :mahalo:
    • start........ 79,9kg, 14.08.2020.
      trenutno.. 78,4kg
      cilj 68,5kg pa 65kg
  • leonida
    Profesionalac
    Profesionalac

Joj, kako u Turskoj nema ... oni njihovi savršeni ratluci ... a Turci imaju slatkiše od kojih ti voda kreće na usta (srećom, uglavnom preslatke, pa ne možeš pojesti puno) !!!!

• Sax
    Amater
    Amater

od Sax » pre 9 godine

U prodavnicama nisam viđala slatkiše (ratluk ne računam, njega ima na svakom ćošku u Turskoj), a fenomenalno je da skoro uopšte nema ovih industrijslih, kojih kod nas u prodavnicama ima na tone (čokolade, kremovi, keks na milion načina, milka na milion i jedan način...).
    Baklave su im savršene, mogu da ih pojedem dve, eventualno tri (ako su baš, baš, baš male) uz crnu kafu ili čaj, mnogo su slatke.
    Imaju i sutlijaš i još gomilu zanimljivh poslastica, ali nisu u prodavnicama, gledaju te iz izloga poslastičarnica, kafedžinica, čajdžinica... po celom gradu, ali te ne bombarduju kad uđeš u radnju po vodu :wink:

Bar ih ja nisam primetila :neznalica:
      trenutno.. 78,4kg
      cilj 68,5kg pa 65kg
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 12 godine

od Debeliccka » pre 9 godine

Narcisa nije u Turskoj!
    8)
    Slika

5.11.2012.-74kg, 6.12.2012-67kg, 2.2.2013-62kg, 25.3.2013.-60kg, 6.5.2013.-59kg, 8.6.2013.-58kg, polovina juna 2013 - 57kg i posle toga 57kg sa povremenih 58kg na kratko...
  • narcisa
    Profesionalac
    Profesionalac

od narcisa » pre 9 godine

Knjige su na engleskom, a ima sekcija s arapskim, ali njega naravno ne znam ;). Nije meni problem čitanje na engleskom, sva literatura na masteru mi je bila engleščina, da ne pričam o internet literaturi. Ja ne znam da pišem, a i prilično lupetam dok govorim, još uvijek :D .
    Definitivno nisam u T, tamo bih bar mogla baklavu naći. Ovdje su svi kolači američkog koncepta, a to ne želim čak ni da probam. Ono dvije ogromne patišpanje, a između tanak sloj nekog krema. Zato u prodavnicama može da se krepa od keksova, čokolada, tviksova i nutela. Čokolade su im jako skupe, 3e za 100g, tako da ne dolaze u obzir.
    Luna hvala na osvježavanju memorije, skroz sam zaboravila stepenice :D .

Dan 120
    D: leban, dvopek
    R: tuna, krastavac, paradajz
    V: dimljeni losos, brokula, ista salata
    Fa:? Možda se popenjem, nisam odavno

Tiker - 200g. Haj nekako se kotrlja. Moglo bi i brže da se mene pita :007: .
    :mahalo:
  • leonida
    Profesionalac
    Profesionalac

I dobro je što nema kolača po prodavnicama ... bar te ništa ne mami - te američke ni ja ne volim ... svi su nešto oduševljeni mafinima ... meni je to suvo i preslatko .... a američke palačinke me posebno ne privlače ... verovatno se kod njih slatkiši prave kući ... arapski svet generalno voli slatkiše .
    Na tvom mestu ja bih sebi za VK dan napravila sutlijaš ili nešto slično na brzaka, a kremasto i ukusno. Ja sam na moru redovno mm-u za rođendan (tako se svake godine potrefilo) pravila keks tortu - smućkaš neki fil sa mlekom, čokoladom, puterom i pudingom (puding kao nužno zlo) i ispadne sasvim solidna tortica, naravno ovo nema smisla praviti samo za sebe ...

• narcisa
    Profesionalac
    Profesionalac

Vjerujes li mi da puding nisam nasla! Ili ga nisam prepoznala.... Cokolade su vec same po sebi skupoca pa mi se ne zamajava sa prljanjem lonaca. Sutlija nije moj favorit, riza generalno.... Prezivicu.
    Ja inace volim mafine, ali ovi ne lice ni na sta...

Dan 121
    D: leban,dvopek
    R: slatki krompir, gljive, brokula, krastavci
    V: jaje, brokula, paradajz
    Fa: traka 30min, orbitek 30min,plivanje

Juce nije bilo penjanje, ali sam otisla do teretane. Okurazila sam se i probala orbitek i traku prvi put u zivotu. Svidja mi se.
    Slatki krompir mi je drugarica kupila prije 10 dana da probam i nikako se nije potrefilo, pa sam ga danas zbuckala. Meni se to ne svidja. Slatkasto je i lici na bundevu, mrkvu i krompir zajedno. Srecom napravila sam puno povrca, pa ne ostah gladna. :mahalo:
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 12 godine

od Debeliccka » pre 9 godine

Videla sam slike!!!!!!!!!! :14: :01: :013:
    Izgledaš potpuno fenomenalno, oduševljena sam, ali stvarno!!
    (sad će svi da traže da postaviš slike a ja pretpostavljam da ti čekaš neki jubilej ili novi klub ili tako nešto, pa će morati da se strpe 8) ali ne zadugo).
    Molim te nemoj da ti padne na pamet da budeš nečim nezadovoljna ili nestrpljiva... Kad smo se beše mi videle, koji je to datum bio pred tvoj polazak u inostranstvo? Sad izgledaš mnogo vitkije nego onda, a u pitanju je sigurno mali broj kilograma razlike (ti sigurno znaš i koliko)?!
    Zanemari vagu i ,,spori,, tempo mršavljenja... ti očigledno nemaš nikakve veze sa vagom, kod tebe se drastično vidi na tvom telu i vaga to uopšte ne prati.. To je način ishrane, kontinuitet, redovna fizička aktivnost i to u nekim vrlo kvalitetnim vidovima čak može i da se kaže savršenim vidovima (ples na prvom mestu, zatim pešačenje)...
    Oduševljena sam!
    Ti si apsolutni idol! Ne zato što jedeš ili ne jedeš povrće ili meso ili sir ili ne znam šta, nego zato što si takva ličnost kakva jesi... Ti još uvek nemaš pojma ko si ti i kakva si ti jedna fenomenalna ženska! Zato si ovo ostvarila!

Dakle, da se dogovorimo, nije sporo, odlično je sve! Tebi tako dobro ide da vaga ne stiže da te prati, ti si vagu prevazišla... ona treba da se štima prema tebi a ne ti prema njoj.... Tebi vaga nije ni potrebna... Nek se ona deprimira što joj sporo ide...

Bravo!
    P.S. Ponosna sam što sam te pročitala od početka!
    P.P.S. Imaš meil.
    Slika

5.11.2012.-74kg, 6.12.2012-67kg, 2.2.2013-62kg, 25.3.2013.-60kg, 6.5.2013.-59kg, 8.6.2013.-58kg, polovina juna 2013 - 57kg i posle toga 57kg sa povremenih 58kg na kratko...
  • leonida
    Profesionalac
    Profesionalac

Naravno da jeste i treba da bude idol svima koji žele da promene svoje nezdrave navike u životu !!!
    Narcisa je dokazala da je sve moguće !!! Bez ikakvih čarobnih štapića, samo uključivanjem mozga i uz neverovatnu volju !!! Nije tu samo stvar o ishrani ... ona dokazuje da je sve u životu moguće i da čovek sve može da postigne ukoliko to dovoljno želi i bori se za to !!! Samo treba imati cilj !!!

• Sax
    Amater
    Amater

od Sax » pre 9 godine

Ti američki kolači sa patišpanom mi nikada nisu bili jasni, a ni njihove palačinke, probala sam ih jednom i uopšte mi se nisu svidele.
    Mafine volim u domaćoj radinosti, čokoladni pa još sa seckanom čokoladom i maline unutra, lepo, sočno, aromatično, a pomalo i kiselkasto...
    Nego da se ja zaustavim na vreme, ode mi post u pogrešnom smeru :roll:

Jesi nam svima uzor i samo napred, pratimo te u stopu htela ili ne :D :009:
      trenutno.. 78,4kg
      cilj 68,5kg pa 65kg
  • Pija
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 9 godine

od Pija » pre 9 godine

Imas jos jednog clana fan kluba! :D
  • narcisa
    Profesionalac
    Profesionalac

Jetrvo suza je kanula :placljivko: . Kako me čitaš od početka, čitaš me i sad. Slike će biti kad nuliram tiker, dakle za jedno dva mjeseca ;).
    I da, nisam svjesna...voljela bih ponekad da vidim sebe tuđim očima. Ja sve ovo uzimam zdravo za gotovo, uopšte nemam taj vau vau stav. Biće da je neka greška u fabrici, ali možda je baš u tome tajna...
    Vaga je definitivno u depresiji :16:, a ja sam se iskulirala.
    P.S. zadovoljstvo je biti tvoj veliki projekat;)

Ju što me nahvaliste, sva se :020: . Hvala vam što ste tu i što me bodrite, ali ja nisam ništa bolja od vas, mislim svi mogu (ste uradile) to isto, ali pu pu pu daleko bilo da morate toliko da skidate.

Dan 122
    D: leban, dvopek
    R: gljive, brokula, paradajz, mladi luk, sir
    V: isto

Ako neko nije jeo brokulu dinstanu sa gljivama neka obavezno proba. Meni je to nešto posebno i slučajno otkriveno u sekciji "da se ne baci".
    Našla sam jako pristojan sir, bugarski, jeste jači ali jako ukusan.
    Kiša pada li ga pada...oni sade kišu, zato što im je to isplativija varijanta za zalijevanje bašti nego prečišćavanje soli iz mora...posljednja vremena...
    :mahalo:
  • leonida
    Profesionalac
    Profesionalac

Bugari zaista imaju divne sireve ... imala sam prilike da probam više vrsta ... prave i ovčiji i koziji ,,, meni su svi predivni (doduše, ja sam zaista ljubitelj sireva i ne propuštam da probam neku novu vrstu čim mi se ukaže prilika :) )
    Samo napred, ignoriši vagu, moguće je i da ti se formiraju mišiči od onog silnog pentranja po stepenicama ... mišići su teži od sala !!!

• volja cini cuda
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 9 godine

od volja cini cuda » pre 9 godine

Kako mislis sade?
    Super ti je rezultat i cestitam ti jos jednom na minusu! :013: :hi-fi:
    Ako tebi odgovara ishrana- super. Mada, znas mene..ja sam pobornik- gluten free, dairy free, sugar free. Kao sto bivsi pusaci postanu najveci protivnici cigara, tako i ja ovog troje. Od toga najvise prostog secera.
Odgovori 2547 postova