Odgovori 2547 postova
Srećna, sita i sve manje debela
  • Sax
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 11 godine

Re: Srećna, sita i sve manje debela

od Sax » pre 9 godine

Dobra ti je FA :D
    A tek štiklice!!! Ne pamtim kad sam stala na njih, verovatno pre 15ak kilograma :wink:
    Kakva mačka, suknjica, štiklice... 8)
    A veličine sve manje i manje :009:
    • start........ 79,9kg, 14.08.2020.
      trenutno.. 78,4kg
      cilj 68,5kg pa 65kg
  • leonida
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 15 godine

od leonida » pre 9 godine

Da ... štikle ... ja sam stala na štikle od pre 10-ak godina (koje je ćera pregledala i odobrila sa komentarom nećeš mi ići babasto obučena) i hladno otišla u njima peške na posao (doduše na pola radnog vremena sam obula anatomske papuče koje tamo držim za svaki slučaj, ipak su ove sa baš popriličnom visinom, odvikla se noga od tog položaja), ali s obzirom da prošle godine nisam mogla da stojim pola sata u minijaturnim štiklama ... ovo je drastična promena ... moram priznati da sam se uželela da šetam na štiklama ... nekako drugačije hodaš, drugi je položaj tela, kompletno držanje nego kad si u patikama ...
    Početna kilaža 99 kg, krajnja 67 (oko godinu dana dijete).

Nov početak 03.09.2018.početna 79, trenutna 76, cilj 67.
  • Cirkončić
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 14 godine

od Cirkončić » pre 9 godine

Odlična FA! :) Najbolja za nas žene... Baš mi je drago što si našla ono što ti se sviđa. :) Hej, a šta je leban?
  • narcisa
    Profesionalac
    Profesionalac

od narcisa » pre 9 godine

Moja noga je pet puta u zivotu bila na stiklama, iskljucivo svecane prilike. Velicina je 42 pa je bas zeznuto za naci, a u ove sam se zaljubila. Probacu negdje da se odvucem u njima pa cemo saznati koliko sam sposobna da ih izdrzim (ili one mene ;)).
    Pa ovdje je skoro sve iz uvoza, a negdje na planeti je sezona jabuka;).
    Leban je cudna vrsta jogurta, rjedje i vise na kiselo mlijeko vuce. To je onaj ajran sto je Duda pravila.

Dan116
    D: dvopek, leban
    R: tunjevina, paradajz, mladi luk
    V: isto
    Fa: plivanje

Ja sam sva neka napuhana... Mislim d se voda zaglavila u sistemu.
    Hranidbene zalihe opasno utanjile, pa su konzerve bile na meniju.
    Sutra idemo na plazu i vesela sam kao malo dijete.
    I da nesto mi sasolji po grlu - mrzim klima uredjaje. :mahalo:
  • volja cini cuda
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 9 godine

od volja cini cuda » pre 9 godine

I sa nosenjem cipela je stvar navike. Vezbaj hodanje u cipelama po stanu i bices super. Cestitam ti na istrajnosti. Opusti se, ne razmišljaj da si na dijeti. I videces kako kad se psihicki opustis kako ce sve da dodje na svoje. Pozz
  • leonida
    Profesionalac
    Profesionalac

Nošenje cipela ... nije samo stvar navike ... ja sam dok se nisam ugojila redovno u tim štiklama išla peške na posao, bez ikakvih problema ... onda , kad se ugojiš, noge ti otiču, cipele koje su ti ujutru taman oko podne ti postanu tesne, a da ne pričam o pritisku koji dodatna težina vrši na deo noge (ne znam kako se stručno zove taj prednji deo stopala) koji je inače opterećen u tom položaju ... prosto u jednom momentu nisam mogla duže od pola sata da izdržim u štiklama ... što je zaista bio problem u nekim svečanim prilikama kad je takva cipela definitivno neophodna ... pa onda ne možeš da đuskaš (ne možeš ni da stojiš, a kamoli da đuskaš) pa celu priliku za dobru zabavu presediš ... leti sam nekoliko puta, u društvu bližiš prijatelja jednostavno izula cipele i skakala bosa ... (prosto ne volim da propuštam život), ali kad si u okruženju manje-više nepoznatih elegantno obučenih ljudi ... tipa neke svadbe ... zaista nije u redu uraditi tako nešto ... sve u svemu težina ti uskrati neke stvari u životu!!!
    Sad sam na par zadnjih svečanih prilika đuskala u štiklama i jako sam srećna zbog toga ... iako noga još uvek nije naviknuta, težina je manja i može se.
    Jedan od razloga da se skinu kile je i taj da ne propuštaš divne stvari u životu (ja ih nikad nisam propuštala zbog kompleksa, ali fizička ograničenja prosto postoje ...)

• dudank
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 16 godine

od dudank » pre 9 godine

Priča o toplesu, ukratko.

Moje merilo izgleda u javnosti jeste da "ne vređam publiku u estetskom smislu". Valjda sam se dobro izrazila, mislim na to da neke stvari realno jesu ružne/neukusne kad se vide. Pa sam tako sudila da ne bi bio prijatan prizor ni da se razmašem svojim b'jelim dvojkama (posle dvostrukog ćapćanja). A ludo volim da plivam bez gornjeg dela, pa sam se godinama patila s trikovima (odem u dubinu, skinem gornji deo, vežem ga oko mišice, isplivam se, uz pomoć trikova opet ga vratim na mesto, izlazim iz vode regularna). Dok nismo prešli u Bugarsku, gde su talasi takvi da je trik s gornjim delom neizvodljiv. Ali smo igrom slučaja već druge godine zabasali u mesto koje je istovremeno i banjsko lečilište, tako da na plaži imaš često oko sebe ljude sa različitim i čak vrlo teškim vrstama invaliditeta, ima i dosta starih, i shvatiš da su svi ti ljudi potpuno normalni, lepi, i niko se ni zbog čega ne stresira, očigledno se samo ja kao konj stidim da pokažem neki deo svog tela... ukratko, shvatiš da si povukao crtu estetike na totalno pogrešnom mestu. Otad sam u toplesu gde god je dozvoljen, a "vređanje publike u estetskom smislu" ograničila sam na neke druge stvari i situacije. :)

Kad biraš štikle za konkretne izlaske (tj. kad ne ideš da sediš, nego da hodaš, igraš i sl.), biraj one koje su na neki način pričvršćene za nogu (cipele s kaišićima, sandale a la rimljanke i slično), jedno četiri puta se manje napreže stopalo kad ne moraš da paziš da ti ne klapću pozadi.
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 12 godine

od Debeliccka » pre 9 godine

Izgleda da smo svi bili apsolutno oduševljeni tvojom izjavom
    Nekako nisam mogla da propustam zivot zbog kilaze.

samo ja nisam imala vremena pre da ti pišem..
    Mislim... znam ja ionako da si ti takva, to i jeste jedna od tvojih fenomenalnih osobina. :)
    Predobro! :pivo:

Htedoh i ja da ti napišem nešto za taj pritisak ali su ti već napisali.. Duda reče voda sa šećerom i solju a ja sam htela da predložim posoljenu vodu (garantovano pomaže)...
    No... odoh sad, da ne davim...
    (pošalji mi slike svoje zgodne figure, meilom)
    :009:
    Slika

5.11.2012.-74kg, 6.12.2012-67kg, 2.2.2013-62kg, 25.3.2013.-60kg, 6.5.2013.-59kg, 8.6.2013.-58kg, polovina juna 2013 - 57kg i posle toga 57kg sa povremenih 58kg na kratko...
  • narcisa
    Profesionalac
    Profesionalac

Dan 117
    D: leban, dvopek
    R: jaja, gljive, paradajz
    V: tuna, mladi luk, krastavci
    Fa: plivanje, penjanje po pijesku

Stiklice su dobro fiksirane, kod mene nema sanse da ce ikada biti one vratolomne sa tankom stiklom. Volim da cvrsto stojim na zemlji;).
    Jetrvo, nesto se uznedah, taman slike + mejl, 2u1.
    Vrijeme je prilicno sugavo. Juce sunca bas malo bilo, ali sam ja svoje isplivala. Sinoc smo isli u pustinju i sjedili pored vatre. Divno iskustvo.

Dan 118
    D: leban, malo dvopeka
    R: tikvice, gljive, jaja, paradajz
    V: nutela, keksi, banti, mlijeko

Danas VK. Nesto mi tako doslo... PMS u najavi. Mislim da je voda napokon izasla. :mahalo:
  • leonida
    Profesionalac
    Profesionalac

I ja sam mišljenja da VK treba da bude kad nam dođe ili kad se ukaže prilika tipa neših proslava koje uključuju prejedanja ... (nije u svim kulturama tako, imala sam prilike da prisustvujem svadbama gde su se naši venčavali za Norvežane, Francuze i te nacije su bile zgranute obiljem hrane na našim proslavama ... mi ga stvarno preteramo ... prase za 2 osobe :D )

• Sax
    Amater
    Amater

od Sax » pre 9 godine

Baš ti je dobar taj VK dan!
    Mm je juče gledao nutelu u prodavnici, bila je na nekoj akciji, samo sam ga odvukla dalje, rekoh: "ta je poljska znaš da ti se ne sviđa koliko nemačka" :wink:
    Dogovorili smo se da u kući može da bude čokolade koliko voli (a voli je baš baš) ali da ne kupuje keks i pre svega kremove, na kremove i sladoled sam slaba :oops:

I meni je logično da VK dan bude kad nam prija ili kad je prilika (samo da prilika nije svakog dana hehehe).
    Ja već sad planiram VK vikend :020: mami je rođendan, a praviću tortu sama jaja, orasi i čokolada (nema brašna, eventulano ide još šlag odozgo), planiram i drastično smanjenje šećera u odnosu na recept, videćemo kako će da ispadne :D

Pustinja, noć, vatra, fino društvo... verujem da je iskustvo bilo divno. :009:
      trenutno.. 78,4kg
      cilj 68,5kg pa 65kg
  • leonida
    Profesionalac
    Profesionalac

Jaoj, to su one torte sa korama od sušenih belanaca bez brašna ... to su retke torte koje ja volim !!! Ove kore su malo zahtevnije za pripremu, držim fige !!!

• Sax
    Amater
    Amater

od Sax » pre 9 godine

I meni su omiljene, volim testa ali ne volim patišpane, a te kore sa belancima i orasima ili bademima, a vala i samo od belanaca su mi savršene.
    Da znaš da će mi trebati sreća, ne samo za kore već i za posle :wink:
      trenutno.. 78,4kg
      cilj 68,5kg pa 65kg
  • narcisa
    Profesionalac
    Profesionalac

Zamislila sam tortu i sve te fine kolace. Ovdje nisam vidjela ni jedan da mi se istinski svidja... Smrc. Zbog toga sam na ovim keksima i industriji.

Dan 119
    D: leban, dvopek
    R: jaja, brokula, paradajz
    V: dimljeni losos, krastavci
    Fa: plivanje, preko 10000 koraka

Nasla sam raj. Ljudi knjizara je kao fudbalski teren. Satima sam kopala i citala i gledala i umirala.
    Plivala sam ozbiljno, bas ozbiljno. Mislim da cu imati upalu misica.
    PMS na snazi, bice dug i opak sve mi se cini. :mahalo:
  • Luna85
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi
    Pridružio se: pre 9 godine

od Luna85 » pre 9 godine

Narcisa, ti postavljaš ozbiljne zadatke sa ovom FA :) baš sam pričala mužu kako si se penjala na 30.sprat i to ne samo jednom slučajno :skakutalo:
    Početak 9.1.2016 - 74 kg 17.4.2016 - 61.3 kg drugi novi početak 17.9.2017 - 66 kg
Odgovori 2547 postova