Odgovori 4679 postova
Pitanje u vezi UN dijete
  • Nodi
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 14 godine

Re: Pitanje u vezi UN dijete

od Nodi » pre 14 godine

Thenks Majiceee :009:
  • Nodi
    Početnik
    Početnik

od Nodi » pre 14 godine

Imam jdeno pitanje:
    Znam da nije pravilo niti OK ali mi dusa jednostavno posle tolku vremena trazi i to jako puno....jel mogu popiti casu gazirane vode ili kako je vec vi zovete(mineralna)? Imam jaku potrebu od gazirane vode, ali evo samo jednu casu. I to ne od one jako gazirane nego sto idu vec kao light gazirane vode....mogu ili nikako ne smem?
  • lasata
    Urednik
    Urednik
    Pridružio se: pre 17 godine

od lasata » pre 14 godine

Tokom UN dijete nije dozvoljeno nikakvo gazirano pice jer usporava metabolizam... Odvikavaj se od te potrebe... :)
    "...i svaki put kad budeš komadić sebe dao i svoje snove svetu po vetrovima slao, ličiće jutro na tebe više nego na druge..." Mika Antić
  • mamy
    Početnik
    Početnik

od mamy » pre 14 godine

314pezos napisao:
    BlackMaja napisao:eh kad mi niko ne odgovara u temi, ja moram da smaram ovde

Uvek je bolje postaviti pitanje u temi UN dijete gde su pitanja jer je veća verovatnoća da ćemo pre videti pitanje kad se i ulogujemo na forum ali ako si prvo postavila pitanje u dnevniku onda bi i odgovorili u dnevniku kad bi došli do tvog dnevnika čitajući redom jer je postavljanje istih pitanja na više mesta zabranjeno.

BlackMaja napisao:jel posle tog rucka sa kiselim mlekom ili jogurtom opet ide mleko ili jogurt 3dcl?

Pošto je spanać već dosta redak i ako ga jedeš sa kiselim mlekom ili jogurtom onda ti je bolje kad dobro ocediš spanać nakon kuvanja da ga u blenderu izmiksaš (samelješ) sa kiselim lekom i/ili jogurtom i dobićeš jednu prelepu krem čorbu od spanaća koju ćeš još malko dokuvati da se zgusne (u toplu čorbu možeš pred samo konzumiranje dodati na kockice isečeno parče dvopeka) i ako je tako pripremljeno onda je jogurt ili mleko na kraju ručka nepotrebno a ako spanać kombinuješ sa nekim sirom onda ti je 3 dcl mleka/jogurta/supe obavezno.

Giga, jeli to znači da mi je na proteinski dan obavezno popiti supu, mlijeko ili jogurt? Vjerovatno prije glavnog obroka?
  • Nodi
    Početnik
    Početnik

od Nodi » pre 14 godine

Jel smem na UH dan proju sa filom samo od spanaca?
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik
    Pridružio se: pre 16 godine

od 314pezos » pre 14 godine

mamy napisao:Giga, jeli to znači da mi je na proteinski dan obavezno popiti supu, mlijeko ili jogurt? Vjerovatno prije glavnog obroka?

Supa je "obavezna" na proteinski dan i to 3 dcl bistre (po preporuci povrtne iz kockice) da se popije "na kraju ručka" ... alternativa supi je mleko ili jogurt ali samo, isključivo samo, ako je nosioc proteinskog dana "mlečni proizvod", mada možeš i taj dan da se opredeliš za supu.

Nodi napisao:Jel smem na UH dan proju sa filom samo od spanaca?

Ako je klot proja (bez ikakvih mlečnih dodataka i bez jaja) i klot spanać onda može.
    Slika
    Slika
  • BlackMaja
    Amater
    Amater

od BlackMaja » pre 14 godine

Klot proja, bljak. Ja je jela :D Zna se sta je proja :D

I batali se tih pica, ja nisam mogla da prezivim dan bez 4l coca-cole.. Ali sad jok, aa-a :D
    Slika
  • Jelena92
    Početnik
    Početnik

od Jelena92 » pre 14 godine

Da li mogu da krenem prvi put turno un, jel ona bolja od obicne un i zanima me dal ce mi pomoci da smrsam. Jer sam skroz sebe da oprostite sj....a, sa mojim prejedanjem povracanjem gladovanjem, laksativima i svim i svacim. I sad sam se od depresije ugojila 10 kg za nedelju dana. I zelim nesto lepo da krenem i da smrsa i da jednom za svagda uspem i da se osetim srecno. A ne stalno da budem u istom krugu
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik

od 314pezos » pre 14 godine

Ako si postavila pitanje o turbo UN u rubriku za tu temu onda je ovo pitanje ovde suvišno.
    Slika
    Slika
  • Jelena92
    Početnik
    Početnik

od Jelena92 » pre 14 godine

izvinite ne snalazim se bas najbolje
  • Jelena 92
    Početnik
    Početnik

od Jelena 92 » pre 14 godine

Imam 3 pitanja :skakutalo: ....
    Posto pijem 3 leka u vreme dorucka ne smem da ih popijem a da nista ne pojedem, a ove dve vocke mi nimalo ne pomazu, jer su mnogo jaki lekovi. Da li bih mogla nesto drugo umesto tih vocki? :(
    I kakve sokove smem ,znam da gazirani ne dolazi u obzir? I kakve cajeve?
  • joxy
    Početnik
    Početnik

od joxy » pre 14 godine

Unapred se izvinjavam ako je bilo slično pitanje, ali ne mogu da listam svih 114 strana.
    naime danas sam krenuo sa ovom dijetom i čvrsto rešio da istrajem a da li ću uspeti videćemo!
    Radim ono radno vreme 12-24-12-48, tj svake četvrte noći dežuram pa me interesuje kako prilagoditi režim ishrane, i kako izdržati cele noći na vodi, a moram biti budan naravno. Pa onda dan posle, koji pola prespavam? Jel ima neko iskustva?
  • Zumbulka
    Početnik
    Početnik

od Zumbulka » pre 14 godine

Zdravo svima!Zovem se Jelena,imam 26 godina i poprilican visak kilograma :oops:
    Pratim desavanja na ovom forumu vec neko vreme,a sad sam se odvazila i da nesto pitam :)
    Naime,i ja sam jedna od onih koji muce muku,pa sam resila da konacno pocnem da resavam taj problem. Od sutra sam na UN rezimu,pa bi mi neke informacije dobro dosle,bar dok se ne uhodam.

Imam nekoliko pitanja:

1.Da li se na proteinski dan moze jesti salata od svezeg kupusa?
    2.Da li mogu da u flasu obicne vode od 2 litra nacedim limun i da to pijem tokom dana?
    3.Da li na skrobni dan uz rucak ide parce hleba ili ne?
    4.Da li na uh dan moze za rucak umesto kifli,na primer, parce francuskog bageta?
    5.Smem li da u toku dana popijem jednu solju zelene kafe (ostalo mi pola kutije,pa mi zao da bacim :wink: )?
    6.Koje sve povrce spada u neutralno,koje moze da se jede uvek?

Udavih vas ja,odmah na pocetku,ali oprosticete vi meni,znam :D
    Hvala unapred na odgovorima!
  • BlackMaja
    Amater
    Amater

od BlackMaja » pre 14 godine

Zumbulka napisao:1.Da li se na proteinski dan moze jesti salata od svezeg kupusa?

Moze

Zumbulka napisao:2.Da li mogu da u flasu obicne vode od 2 litra nacedim limun i da to pijem tokom dana?

Naravno da, da... Mozes i jabukovo sirce.

Zumbulka napisao:3.Da li na skrobni dan uz rucak ide parce hleba ili ne?

Ide, jedno parce hleba crnog ili razenog (ja uzmem 30g , kako kad, nekad da,nekad ne.

Zumbulka napisao:4.Da li na uh dan moze za rucak umesto kifli,na primer, parce francuskog bageta?

Moze, ipak je to belo testo. (ja uzmem dve kifle do 100gr obe)

Za ostalo cekaj druge :D
    Slika
  • Zumbulka
    Početnik
    Početnik

od Zumbulka » pre 14 godine

BlackMaja,hvala ti puno na ovim odgovorima!

Citala sam tvoj dnevnik,pa se nadam da cu biti bar upola uspesna kao ti :)

Pozdrav!
Odgovori 4679 postova