Samo napred

kad ga ima u mešavini, ali onda kupim 2 mešavine npr jednu za čorbu, koja ima u sebi graška, ali nema krompira, nego karfiol, šargarepu, peršun ... i jednu mešavinu brokoli/šargarepna/karfiol, pa onda ta količina graška zaista bude zanemariva). Čorbice, osim što doprinose sitosti (mi smo svi navikli da puno jedemo i želudac traži svoju uobičajenu porciju), dobro dođu za unos potrebne tečnosti (da se ne nalivamo silom vodom po ceo dan). Ja pojedem po 1l čorbe kad je se dočepam.
Da se razumemo, ima dana kad je ciljano corba i samo corba za rucak, ali sada pricam o onim pre 
Za decu uglavnom pravim bas sa knedlama. Nekad nece nista drugo, pogotovu sin jer ga mrzi da zvace (tuzno ali istinito-drugo objasnjenje nemam), pa racunam da je kalorijski i proteinski jaca. Hm...nisam razmisljala da li i mi mozemo da je uklopimo negde, obzirom da ide i griz/brasno u knedle..?
) komada 2, tanjir kuvanog slatkog kupusa, malo manje od 100g hleba i salata (paradajz i krastavac). Nisam mnogo pazila na kolicinu ulja, ali nisam ni preterivala...

, mada možda možeš da nakuvaš neku lončugu bistre povrtne supe za sebe i muža bez skroba i rezanaca.
, poslije njega sve bude lakše. Dok si na un-ki lako se navikneš na jutarnje voće, ali mnogo lakse na pravu hranu. Em je zdravije, em duže drži sitost. 

Da, i ja kontam da ih treba izbegavati
Mozda ponekad, da me zelja mine... Danas sam ga bas unormalila, i ceo dan razmiljam da nisam preterala.... Nekako mi cudno 

. Popij tj jogurt- šta zna jogurt kad je vrijeme za spavanje
.

).

Ovako cu moci da guram ihi hi
Jedino moram da pazim na ulje tj.masnocu. To ne umem da racunam kako valja....

ne premastim jelo kada ga spremam, ali volim da lepo zamastim salatu, da namažem puter na tostirani tonus, da jedem punomasan sir... hmmm možda bi mogla da uvedem po neki dan sa manjkom masti, povremeno

Evo danas, stavih kasiku ulja na glavicu luka, i dok se zagrejalo, ulja nigde nema
Kao da je isparilo (sto me podseti na babinu teoriju da je to sve "pola voda", nista ne vredi
) pa stavih jos dve kasike
Ali, nas uobicajeni nacin spremanja podrazumeva drasticno vise ulja... Sve se ovde zaprsava, i sarma i punjena paprika i corbe i pasulj... I to sve sa po dl +...Kad koristim mast, nekako bude lakse. Cim pocne da se hladi, mast se skupi na povrsini pa ja sve to izbacim na kraju.
I tako....
), salate (uvek imam neku kiselu npr.kupus i krastavac + paradajz i krastavac), dve kriske hleba (manje od 100g)
Korisnika u ovom forumu: Nema registrovanih korisnika i 3 gosta
Copyright 2017 © Dijeta.net. All Rights Reserved. Pokreće ga phpBB® Forum Software © phpBB Limited.