Odgovori 410 postova
Kako izgleda moj UH dan?
  • Eva Braun
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 15 godine

Re: Kako izgleda moj UH dan?

od Eva Braun » pre 15 godine

oooo gresna li sam..... ja pojedem 2 parceta capricoze,znaci sa svim propratnim materijalom-sir,salama,kecap.....ili skuvam tanjir testa(to je jedino sto umem da napravim) pa ga prelijem kecapom(kupovnim)..... je l' bas,bas ne smem to da jedem ili nije strasno ?
    znam da su to i proteini,ali nemogu da odolim. Kad mi se bas prijede pizza je l' bolje da je pojedem za proteinski ili UH dan?
  • Ruzica
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 16 godine

od Ruzica » pre 15 godine

Pizza moze za UH dan ali je pravis sa domacim sosom od paradajza i sa povrcem, bez sira i sunke... :D
  • Eva Braun
    Početnik
    Početnik

Hvala Ruzice...
    sahrani ti mene :(
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik

od 314pezos » pre 15 godine

Pizza povrtara ili baštanara :D

V1: testo, pelat, origano, na tanke kolutove paradajza, pečurke, paprike babure (zelena ili žuta pa isečeš na dugačke trakice) 2-3 maslinke i na sve to lepo pospeš susamom ... neki put mesto paprike isečem luk na kolutove pa ih razdvojim i tako ih pobacam po pizzi.

V2: testo, pelat, origano, plavi patlidžan i tikvice (prvo napola propržene na teflonu) može malo luka na kolutove i malko barene šargarepe na isečene na trakice ili ako su one jako mlade i tanke možeš i par komada ucelo 2-3 maslinke i na sve to lepo pospeš susamom.

Tips & Tricks:
    Podlogu od testa po obodu koji nije pokriven pelatom premazati četkicom (ili kako su to naše bake radile sa guščijim perom) sa maslinovim uljem tako da se ivica ne prepeče nego dobije fini hrskavi ton dok se gricka.

Mesto kečapa napravite svoj: Uzmite konzervu paradajz pelata, iseckajte 2-3 čena belog luka, dodajte origana, svežeg (ili sušenog bosiljka) dodajte 1 kašiku maslinovog ulja i sve to sameljite u blenderu ... ukuvajte na laganoj vatri da se zgusne i ohladite u frižideru.
    Slika
    Slika
  • Eva Braun
    Početnik
    Početnik

a pezos s' obzirom da su przenice i makarone vrhunac mog kulinarstva meni ovo sto si napisao izgleda kao da je napisao na hebrejskom :)
    Ja kecap(kupovni) ionako jedem na uglj. hiidratni dan,pa posto je samo taj dan,kontam da nije problem....ili??
    A salamu i sir izbacujem,to stoji. :(
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik

Kupovni kečap nije zabranjen al nije nimalo preporučljiv i on je u ishrani samo krajnja opcija.
    Slika
    Slika
  • tackica
    Početnik
    Početnik

od tackica » pre 15 godine

Mooolim Vas dajte mi neku ideju za lazanje sa povrcem ovim koje sad amozemo naci...
    Pravila bih prekosutra,ali ne znam kako :shock:
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik

pogledaj na http://kuvar.krstarica.com/l/internacio ... s-povrcem/ al sa izuzetkom šećera (bar u ovom receptu) al inače za lazanje (bar u pravoj recepturi) ide i bešamel sos kao i sir koji naravno takođe treba izostaviti ako ide u nekom receptu.
    Slika
    Slika
  • tackica
    Početnik
    Početnik

Da,uglavnom su sa besamel sosom i sirom...
    Ovaj recept je dobar,mogla bih da izbacim besamel sos,ali gde da nadjem tikvice :cry: .zato sam htela sa npr.spanacem,jer njega uvek ima....Ali nemam ideju kako bih mogla,a da ne stavim jaja,pavlaku...http://kuvar.krstarica.com/l/glavna-jel ... -spanacem/

Ima li nekog ko je pravio nesto slicno,da podeli recept sa nama :-D
  • lasata
    Urednik
    Urednik
    Pridružio se: pre 17 godine

od lasata » pre 15 godine

Tikvica ima svuda i to lepih i malih a pavlaku mozes da zamenis sa posnom, biljnom pavlakom... :)
    "...i svaki put kad budeš komadić sebe dao i svoje snove svetu po vetrovima slao, ličiće jutro na tebe više nego na druge..." Mika Antić
  • tackica
    Početnik
    Početnik

Da videla sam ih danas u Maxiju...Nesto ne bih tu biljnu pavlaku,mislim da je masna dosta.
    Vidim da je Malena-ok pisala da je pravila lazanje,sa raznim povrcem,pa cu je pitati za recept ;)
    Mada bih ja najradije sa spanacem mmmmmm...Giga je dao jednom prilikom recept,mislim da se taj recept moze jesti i u prvom krugu dijete,ali me buni slatka pavlaka u receptu :-/...izbacicu je.

E da nasla sam i ovaj recept : na vodi izdinstati beli i crni luk, papriku, paradajz i tikvice, dodati začine, slagati u manju vatrostalnu činiju lazanje (prethodno obarene), povrće, lazanje, povrće, lazanje i na kraju preliti šoljicom paradajz soka i zapeći samo malo, oko 15-minuta.

Mora da valja :-D
  • jedna mala
    Amater
    Amater

od jedna mala » pre 15 godine

lazanje ako napravis i bez pavlake nece biti lose jer ce ti kore upiti recimo neki tomatino i preko toga dodas povrce bice extra ima jako puno zanimljivih ideja samo dok se uhodas u dijeticu
  • tackica
    Početnik
    Početnik

Hvala jedna mala....Pa da pravicu ih tako,bez pavlake,sa povrcem.Nisam neki poznavalac kulinarstva,pa ne znma koje bi povrce mogla da stavim,a da se slaze uz tomatino...Hmmmm
  • lasata
    Urednik
    Urednik

od lasata » pre 15 godine

To je ipak stvarn licnog ukusa... Pecurke svakako, mozda malo praziluka... :)
    "...i svaki put kad budeš komadić sebe dao i svoje snove svetu po vetrovima slao, ličiće jutro na tebe više nego na druge..." Mika Antić
  • tackica
    Početnik
    Početnik

E da moze moze,i praziluk...E samo jos jedno pitanjce,je l' se to prvo proprzi pa redja na koru ili...?
Odgovori 410 postova