Odgovori 9033 postova
Puževska dijeta (slike str. 3, 78)
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 16 godine

Re: Puževska dijeta (slike str. 3)

od dudank » pre 16 godine

dudank napisao:...npr. ne smem da jedem jaja, integralni hleb, pšenične klice, kakao, koštunjavo voće...
    :( GInko već konzumiram, mada ne baš redovno. Bolje da ne razmišljam kako će biti za 10 godina... tad neću ni znati kako sam, zapravo, biće mi blaženo svejedno. :D

Nego, zaboravila da upišem jelovnik za 30. jun:

D: ogromna neskafa (tj. više mleko s vodom, samo trun kafe)
    R: tanjir čorbe od brokolija, malčice šargarepe i malčice graška (bez mesa), jogurt
    U: isto
    V: pljeskavica na suvom tiganju, salata (verovatno krastavac)

Čorba od brokolija je inače bila pretežno BEZ brokolija jer mi je moj "fitnes-sin" povadio skoro sav brokoli dok nisam gledala... :x a pljeskavica će morati na tiganju jer je "neko" pametno ostavio toster na terasi (nisam ja), pa je pokisao... :x Lass, hvala od srca što hvališ mog sina koji uredno vežba svaki dan i hrani se zdravo, ali posle svega što je slomio po kući svojim vežbanjem (uključujući i PLAKAR), a naročito posle tostera i ove krađe brokolija... osećam da će mi sutra jelovnik biti "odrezak od sina u pokislom tosteru". :x
  • Kolacic
    Početnik
    Početnik

od Kolacic » pre 16 godine

Baš si me nasmejala sa ovom poslednjom rečenicom :16: :16: :16:
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Imam čak i recept. :evil: Jedna od mojih boljih "kulinarskih" ispala... :D Čim na televiziji krene neki egzotičan recept, a ja odmah papirče i olovče... pa sam tako pre jedno dve godine videla na te-veu neku Afrikanku kako priča o spremanju mesa... pa krenula da zapisujem... da bi se ispostavilo da je posredi neko ljudoždersko pleme i da žena priča o tome kako se spremaju pripadnici protivničkog plemena. :( Nešto a la sarma, samo koriste list od one afričke kisele banane... bljak.
  • lasata
    Urednik
    Urednik
    Pridružio se: pre 17 godine

od lasata » pre 16 godine

Lass, hvala od srca što hvališ mog sina koji uredno vežba svaki dan i hrani se zdravo, ali posle svega što je slomio po kući svojim vežbanjem (uključujući i PLAKAR), a naročito posle tostera i ove krađe brokolija... osećam da će mi sutra jelovnik biti "odrezak od sina u pokislom tosteru".

:17: Sreca te nemas sve potrebne sastojke... Slika
    "...i svaki put kad budeš komadić sebe dao i svoje snove svetu po vetrovima slao, ličiće jutro na tebe više nego na druge..." Mika Antić
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Ma snašla bih se i baz bananinog lista, samo neću da rizikujem da me drmne struja. :evil:

Elem, današnji jelovnik izgurah (bez trunke dvopeka - samo sam dodala kašiku mrvljenog nemasnog sira preko pljeskavice, kao začin, ali količina je zanemarljiva, a i pljeskavica je bila mnogo manja nego što sam planirala); za 1. jul sličan raspored:

D: čorba od brokolija
    R: 1 pivo
    V: čorba od brokolija, jogurt
    *edit

*Pljeskavica i dve salate ispale iz plana jer nisam mogla da ih pojedem. :(

E, ovo sad već liči*edit na lepo kombinovanje... koje ću morati da pokvarim u petak, pošto mi je rođendan. :( Nije problem u hrani (roštilj i salate - to bi trebalo da je OK), nego u pivu (i još se pominje neka nesrećna tekila), a ne mogu više da puštam goste da piju a ja da blenem trezna... to mi se desilo na bar deset poslednjih žurki. Tj. da sam blenula trezna, izuzetno je glup osećaj, i još mi uvale da ja budem DJ. Molim za dozvolu da u petak ne pišem jelovnik... i pilovnik... :(

*Tj. ličilo je dok nisam upropastila preskočivši dva obroka.
    Poslednja izmena od dudank u 02 Jul 2009, 09:30, izmenjeno 2 puta ukupno.
  • lasata
    Urednik
    Urednik
    Pridružio se: pre 17 godine

od lasata » pre 16 godine

'Sol' i tequila - limuna po' kila... Znas tu stvar... Pa po' kila limuna je dijetalno, sta se sekiras... Gde ces biti trezna na svom rodjendanu, to ne bi imalo smisla... :16:
    "...i svaki put kad budeš komadić sebe dao i svoje snove svetu po vetrovima slao, ličiće jutro na tebe više nego na druge..." Mika Antić
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Yeah, već sam je ubacila na listu (pošto NEĆU da budem DJ, spremila sam muziku unapred). :16: A ima i ona još starija (i još crnja):

"Kako je dobra tekila (Šila!)
    još jednu litru mi daj..."

Ali dijetalni limun u prvom planu, to ti je apsolutno genijalno. :16: Ostavlja super prostora za "limun pišem, teklu pamtim..." :D E pa, šta da kažem sem HVALA na gledanju kroz prste... :) Prošli rođendan sam provela skroz trezna (kao i poslednje dve Nove godine i još ko zna koliko društvenih događaja), baš mi nešto ove godine ćef da malo poludim... mislim, punim 39... poslednja trojka, vredi da se obeleži. :)

PS Editovala sam jelovnik za jučerašnji prvi jul, jer nisam mogla da pojedem pola od onog što sam planirala. Naravno da danas nemam ni gram manje, i naravno da nije pametno da jedem tako malo, ali baš nešto nisam mogla. Pojma nemam šta ću s jelovnikom danas, trebalo bi da spremim dva ručka jer muž i mlađe dete predveče stižu s puta, a naravno da mi se ne spremaju dva ručka. Plus sudovi koje će da zaprlja stariji sin spremajući sebi svoju "sportsku hranu"... :( Sad treba biti pametan pa iskombinovati da bar nešto od svega toga mogu svi da jedu... Sve četvoro imamo različit režim ishrane, užas. Ovo više i nije za forum, nego za direktan SOS - pomoć ženama... :D
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Jelovnik za 2. jul (promašen u startu :( - jutros sam imala tonu obaveza van kuće i nekoliko malera):

D: preskočen
    R: pljeskavica (s kašičicom soja sosa), pivo
    U: čorba od brokolija i tikvica, jogurt
    V: čorba od brokolija, sa malo mesa (možda 20-30 grama) i desetak makarona pozajmljenih iz druge supe

Nego, tek sam sad ukapirala da ja sve vreme pišem samo "pivo", a jedna doza mi je zapravo 0,33. Tj. ja sam mislila da su mi pivske čaše od 0,5... ali nisu, proverila sam pre neki dan. :shock: Ko b' reko da mi je 0,66 maksimum...
    Poslednja izmena od dudank u 03 Jul 2009, 00:55, izmenjeno 1 put ukupno.
  • KALESIJA
    Amater
    Amater

od KALESIJA » pre 16 godine

A uh draga ti bas volis pivo 8)
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Zar se vidi? :D Mmmm, šta da kažem... 8) Homer Simpson pa ja. :D

Jelovnik za 3. jul (provizorno):

D: čorba od brokolija i tikvica, jogurt
    R: namenski preskačem*
    V: roštilj, lagane salate (danas bez ograničenja), od pića "limun i so"... :roll:

*inače neću moći da se uvučem u planiranu garderobu :oops:
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik

od 314pezos » pre 16 godine

Hmmmm ... piće ... Limun, So a gde je Tekila :D
    Slika
    Slika
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Ja sam lepo pitala smem li, lično Lasata mi dozvolila da se častim za rođendan. :D Napisala sam negde ranije, biće "limun pišem, tekilu pamtim...". Ne brini, ne treba meni mnogo, tako da neće biti previše "kalorično" veče, a planirano je kvalitetno igranje do besvesti, pa će sve to da se utroši. ;) (A sutra ću verovatno da imam žešću upalu trbušnjaka i gooznih mišića, pošto je moje "igranje" u rangu teretane. Posle svake žurke izgubim najmanje kilo.) 'Ajd da se malo i pohvalim, za poslednjih godinu i po dana SVE žurke provela sam trezvenjački iako su svi oko mene pili. :) I nije mi baš ništa falilo, jedino što se čovek oseća malo glupo kad su svi ostali pod gasom... i još ti (što sam se već žalila) uvale da budeš DJ i traže da im puštaš ne samo muziku nego i spotove sa YouTube-a, pri čemu, naravno, baš TIH spotova koje oni hoće nema na YouTube-u, a traže ti po troje odjednom (pa dolazi do sukoba interesa, gde kriv ispada onaj ko pušta muziku), i uopšte uzev... ne bih da ove godine budem DJ. :D
  • Jelena_78
    Početnik
    Početnik

od Jelena_78 » pre 16 godine

Ako sam dobro shvatila danas je nekom rođendan :D

Srećan rođendančić! :veseljak: :pivo:
  • Sani
    Početnik
    Početnik