Odgovori 4679 postova
Pitanje u vezi UN dijete
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik
    Pridružio se: pre 16 godine
    Re: Pitanje u vezi UN dijete

od 314pezos » pre 14 godine

1 kafenu kašikicu ulja na jednu porciju salate ... ne više
    Slika
    Slika
  • yugoslovenka
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 15 godine

od yugoslovenka » pre 14 godine

314pezos napisao:Yu, kiseli kupus možeš da jedeš svim danima jer on spada u neutralne namirnice, samo neka količine budu umereno manje jer se u kupus prilikom kišeljenja stavlja veća količina soli.

Hvala puno :))
  • Misa80
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 14 godine

od Misa80 » pre 14 godine

Juce mi je bio 13 dan dijete, proteinski dan i uvece sam povracao nekoliko puta i imao dijareju. Danas nisam postovao dijetu, zato sto sam samo pio caj i jeo keks. Sta da radim sutra? Nastavljam sa sledecim danom ili krecem iz pocetka sa proteinskim????
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik

Nastavlja se sa danom koji je po redu ... jer dijeta traje 91 dan.
    Slika
    Slika
  • Marijana02
    Početnik
    Početnik

od Marijana02 » pre 14 godine

riza u sta spada? :)
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik

U skrobne namirnice.
    Slika
    Slika
  • Marijana02
    Početnik
    Početnik

od Marijana02 » pre 14 godine

Ja sam smrsala i sada mi je drug rekao a sam nesrazmerna i totalno sam izgubila volju za sve i da nastavim dijetu i sve .. gledam se u ogledalo i mislim da i ja to vidim :(
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik

Nek tvoj drug gleda sebe u ogledalo a ti nemoj tražiti i najmanji izgovor za prestanak sa dijetom već glavu gore i nastavi dalje, a da li imamo baš idealnu (srazmernu) građu ili ne, u tom nam nijedna dijeta neće pomoći kao što ni meni nije pomogla da ispravim x noge :D
    Slika
    Slika
  • slavce
    Početnik
    Početnik

od slavce » pre 14 godine

Dobar dan svima,
    ja sam nova ,na forumu , procitala sam instrukcije u vezi UN dijeti..ali da bi pravilnije primenjivala istu hocu da procitam knjigu, ali neznam gde mogu da je nagjem u Makedoniji.

Molim vas ako neko zanm gde da je nabavim.

Unapred Hvala
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik

Posredstvom izdavača se ne može naručiti knjiga van Srbije ali ima nezavisnih prodavaca preko koje se može naručiti i van Srbije i pogledaj više na http://www.dobra-knjiga.com/Home.asp?NaslovID=4644
    Slika
    Slika
  • bubamara86
    Početnik
    Početnik

od bubamara86 » pre 14 godine

cao, ja sam nova, na forumu, a na dijeti sam od 29.11. i smrsala sam vec 4 kg :) otvorila sam dnevnik, mada se ne snalazim jos uvijek bas najbolje. elem, interesuje me par stvari-postoji li opcija da jedem musli? kao vecera na uh dan? i ima li neko ideje za mlijecne proizvode? obozavam sir a ne znam ni jedan interesantan recept sa mlijecnim proizvodima. i kad dodje bas kriza-da li postoji nesto sto je dozvoljeno gricnuti? :) ja sam sad pocela da imam krize jer mnogo ucim i ostajem budna do 3-4 ujutro... eto, raspricah se :)
    ''gde god krenem imam te, na dlanu si ti moja linija zivota...''
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik

bubamara86 napisao:postoji li opcija da jedem musli?

u toku dijete ne ... u delu za održavanje da
    bubamara86 napisao:obozavam sir a ne znam ni jedan interesantan recept sa mlijecnim proizvodima.

u suštini sirevi su obično prilog ili završnica nekog jela a u toku UN dijete sir je osnova a prilog je neutralno povrće. Tako da možeš da kombinuje sa nekim dinstanim povćem kao što je šargarepica, karfiol, bokuli, šargarepa i sl. kao i spanać, blitva, kupus što znači povrće koje nije na spisku za skrobni dan.
    bubamara86 napisao:i kad dodje bas kriza-da li postoji nesto sto je dozvoljeno gricnuti? ja sam sad pocela da imam krize jer mnogo ucim i ostajem budna do 3-4 ujutro

ne, večera je do 20 h eventualno do 21 h s'tim da nakon večere mora da protekne minimum 3 sata do odlaska na počinak što je po tebi i duže jer se po pravilima UN načina ishrane od 20h do 04 h ništa ne jede zato lepo uči do ponoći pa na spavanje pa se probudi ranije jer već možeš doručkovati od 04 h i do ručka su ti dozvoljene užine na minimum 2 sata razmaka izmežu obroka i najkasnije na 2 sata pre ručka od svežeg voća i povrća kao koštunjavog i sušenog voća (ali ne i kandiranog) ... popodne nema užina t.j. ima ali su dozvoljene samo na vitaminski dan.
    Slika
    Slika
  • BlackMaja
    Amater
    Amater

od BlackMaja » pre 14 godine

Postovanje ljudi 8)
    Evo, danas je prvi dan moje UN dijete, upravo sam ruckala. Dugo vec mucim muku sa kilogramima, slobodno mogu reci citav zivot, problem je sto smrsam gladovanjem,padanjem u nesvest, a onda kroz godinu sve to povratim. Imam mnogo pitanja u vezi dijetice, pa se nadam da cete mi pomoci sa informacija... Jer imam viska 34,8 ... Uzela sam i knjigu Rinas i spremna sam ko zapeta puska :D

Spadaju li gde integralni stapici? :neznalica:
    Slika
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik

Dobrodošla i da sa uspehom proslavimo gubitak kilograma.

Integralni (bart) štapići spadaju u UH dan i možeš ih jesti za ručak da li same ili uz neku salaticu a ako nisi ljubitelj slatkog možeš ih jesti i za večeru na UH dan s'tim što je nakon večere obavezno rebro crne čokolade bez obzira šta večerala, slano ili slatko.
    Slika
    Slika
  • BlackMaja
    Amater
    Amater

od BlackMaja » pre 14 godine

Imam par pitanja...
    1. Gde spadaju kokice, da li su uopste preporucljive
    2. Da li na proteinski dan mogu popiti Nes kafu
    3. Da li to znaci da ako je popijem moram rucati neki mlecni proizvod?
    4. Kakva je ishrana sta preporucujete za taj mlecni rucak. :neznalica: Da li je to jedan jogurt, malo sira, pavlaka ili ... :neznalica:
    5. Ide docek, smem li makar jednu casu soka uzeti i pljuckati ceo dan ili bilo koji drugi napitak koji kazete, ili ostajem na casi vode?
    Slika
Odgovori 4679 postova