Hvala vam svima na podršci!
Jetrvo, nisi ni svjesna koliko ti više vjeruješ u mene od mene same <3. Vječno zahvalna, a lakovi su SAVRŠENI!
VČČ, dobrodošla u moj dnevnik. Najvažnije je da si krenula, a samo ako kreneš možeš stići do cilja. Moja trenutna lokacija je Abu Dabi.
Dan 69
D: ?
R: komadić piletine
U: malo više piletine + zelena salata+ kriščica hljeba
V: mlijeko
Dan 70
D: hljeb, pavlaka, mlijeko
R: sir + kupus
V: palačinka (nutela, plazma, višnje)
Dan 71
D: đevrek, mlijeko
R: žilava govedina (pokušaj), simbolična salata x2, kiflica, mala voćna salata
V: čaša vina, a par sati kasnije 1 oblatna, 2 vanilice, 1 neki kokos kolačić čajni
Dan 72
D: leban, hljeb
U: šaka studentskog miksa
R: jaja, paradajz, kriščica dvopeka
V: piletina, paradajz
Fa: ljuljanje i glupiranje u parkiću 2 sata, nošenje 20 kila od prodavnice do kuće, penjanje na treći sprat
U mnogome sam zadovoljna kako mi izgledaju jelovnici, ako uzmem u obzir u kakvom sam stanju bila. Trka, frka, panika, histerija danima prije puta. Jedino što stvarno ubrajam u brlj je večera 71.
Dan 69 je pored putnog haosa, suza u potocima, mamurluka, začinjen i teškom migrenom. Užicala sam brufen kad sam sjela u autobus i komirala se u roku od 10 minuta. Vozač je morao da me probudi da mi pregleda kartu...Ručak 71. je serviran u vazduhu. Ja žilavije meso jela nisam. Drugarica (srećom po mene) ne jede salatu pa sam dobila i njenu posudicu.
Sletila sam oko pola 9 po lokalnom vremenu, ekspresno sprovedena na dekontaminaciju i izgurana iz stana. Kad smo se vratili bila sam jako gladna. Majke mi mile da sam pokušala naći nešto normalno za jelo, ali sam ostala kratkih rukava (možete zamisliti na šta liči frižider dvije stjuardese... pobacala sam gomilu stvari danas...).
Bila sam u velikom šopingu da iole upristojim stanje u frižideru. Izbor u prodavnici nije najsjajniji.
Smrznuti karfiol i brokula su jezivo skupi, a sve ostale mješavine imaju u sebi skrob. Kupila sam fetu i mladi sir da testiram, piletina (lafo bez aditiva, aha hav jes no), jaja, vodu, brašno, jogurt (Aktivia, piše leban, ali se nadam da je jogurt, pošto mi leban nije baš ukusan), proteinski hljeb?(jedini koji je ličio na nešto, nalik tonusu, skup ko đavo, soja unutra - naravno, instant pretvoren u dvopek, ima ga za 5 dana).
Jedino čime sam baš zadovoljna je lokalni paradajz, cijena kao kod nas, a u mnogo je boljem stanju (čini mi se da će biti svakodnevno na meniju). To im je jedino povrće koje ne izgleda kao da je napravljeno u kalupu. Ima odgovarajuću boju, miris, oblik, čak i ukus.
Stan je pun nagaznih mina u vidu čokolade, nutele, kolača, bombona... Mislim da se najteže odupirem vanilicama. Slaba sam na te starinske kolače...
Fa iako izgleda šašavo nije uopšte bezazlena. Ljulja je idealna za zamjensku teretanu. Tobogan je vrhunski, mogla bih satima da ležim na njemu i gledam u zvijezde.
Na aerodromu sam saznala da je kompanija promijenila politiku oko kofera. Umjesto jednog kofera do 30 kg prebacili su u 2 kofera do 23 kg. Nad izgubljenim kilama ne valja plakati, ali to je 16 kg knjiga i hrane

Srećom drugarica je letila sa mnom pa smo uspjele da se prepakujemo bez kupovanja dodatnog kofera (zlikovci imaju samo jedan model koji košta 70 e, a svaki kinez je kvalitetniji od njega

)
Kičma me odvaljuje, što zbog dvodnevnog vukljanja kofera, što zbog pretvrdog kreveta. Probaću još večeras, a ako je krevet definitivni uzročnik selim se na kauč.
Javljaću se, ali nemojte zamjeriti ako povremeno isparim.

Edit: zaboravih da kažem kako sam vagu ponjela sa sobom. Jutros je pokazala 98.8. Ja sam zadovoljna, koliko god to nenormalno zvučalo.