Odgovori 4679 postova
Pitanje u vezi UN dijete
  • KPJ
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 15 godine

Re: Pitanje u vezi UN dijete

od KPJ » pre 14 godine

Jbg. :020: sta je kurkum?
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik
    Pridružio se: pre 16 godine

od 314pezos » pre 14 godine

evo malko prošitaj o Kurkumi na viewtopic.php?f=28&t=2660 a možeš je pronaći po bolje snabdevenijim radnjama zdrave hrane na merenje i kod nas je 100 gr oko 70-80 din.
    Slika
    Slika
  • 3 BEBICE
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 14 godine

od 3 BEBICE » pre 14 godine

Mozete li mi reci da li za vrijeme un dijete umjesto vode mogu da pijem kompot(bez konzumiranja voca),skuvan od voca(suvih sljiva,brusnice susene,drenjka,borovnice,kruske i jabuke)bez secera?
    Nikako ne mogu da popijem dovoljno vode,cak ni sa limunom!
    :bas_tuzan:
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik

3 BEBICE napisao:Mozete li mi reci da li za vrijeme un dijete umjesto vode mogu da pijem kompot(bez konzumiranja voca),skuvan od voca(suvih sljiva,brusnice susene,drenjka,borovnice,kruske i jabuke)bez secera?

Žao mi je al odgovor je ne.
    3 BEBICE napisao:Nikako ne mogu da popijem dovoljno vode,cak ni sa limunom!

To ne može da se stekne navika preko noći ... samo gledaj da je flašica stalno uz tebe i malo po malo i eto 1,5-2L u toku dana.
    Slika
    Slika
  • 3 BEBICE
    Početnik
    Početnik

Cao,evo mene opet sa pitanjima(knjigu sam porucila,ali je trenutno nemaju na lageru,tako da moram jos malo da vam dosadujem sa pitanjima)!
    Danas mi je 35 dan(uh-dan) un dijete i danas sam shvatila da sam zaboravila da je 29.dan trebao da bude vodeni :cry:
    Sta mislite,moze li taj vodeni dan da bude prekosutra(tj.posle vocnog)?
    Mozete li mi objasniti kako da pomjerim slikicu na tickeru za -1kg?
    Unaprijed se zahvaljujem!
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

od dudank » pre 14 godine

Za tiker - uđi na svoj link http://www.TickerFactory.com/weight-loss/wFBy1gN/ i tamo gde piše "PIN" unesi šifru s kojom si i napravila sebi tiker, pa klikni Enter na tastaturi ili uđi na Edit/Update Weight data. Naravno, ovo važi ako pamtiš šifru. :)
  • 3 BEBICE
    Početnik
    Početnik

Uspjela sam,hvala! :)
  • gaga_81
    Amater
    Amater

od gaga_81 » pre 14 godine

Moram malo da obnovim gradivo :D
    Na koji dan se jedu kus-kus i proso?
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik

- kus-kus je testenina pa samim tim ide na UH dan
    - proso u zrnu je žitarica i ide na skrobni dan
    Slika
    Slika
  • MayaL
    Početnik
    Početnik

od MayaL » pre 14 godine

Cao,pocela sam sa dijetom pre pet dana i omrsala sam oko 2kg,sto je super. Imam par pitanja pa ako neko moze da mi odgovori.

Jela sam ajvar u prevelikoj meri,pola tegle za prva dva dana umesto povrca,procitala sam negde da je ajvar dozvoljen ali da treba paziti kolicinu,molim za savet

Da li mogu malo da gucnem dijetalne koka kole(pola case maksimalno)

Na vitaminski dan sam pila next sokove 100 % voce ,a i za to sam procitala da gresim

Hvala unapred i svaka cast za forum,najbolji ste
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik

MayaL napisao:Jela sam ajvar u prevelikoj meri,pola tegle za prva dva dana umesto povrca,procitala sam negde da je ajvar dozvoljen ali da treba paziti kolicinu,molim za savet

Ajvar nije zabranjen i smatra se salatom/prilogom al treba obratiti pažnju na količinu zbog sadržaja ulja u njemu, 1-2 supene kašike je sasvim dosta u jednom obroku.
    MayaL napisao:Da li mogu malo da gucnem dijetalne koka kole(pola case maksimalno)

Ono što piše na nekom prooizvodu diet ili posno ne mora da znači da je i dijetalno a i zdravo a pogotovo ne koka kola. Zapamti !!! ... tokom bilo koje dijete ili načina ishrane gde se od toga očekuje gubitak kilograma, konzumiranje "gaziranih" i "alkoholnih" napitaka je najstrože zabranjeno.
    MayaL napisao:Na vitaminski dan sam pila next sokove 100 % voce ,a i za to sam procitala da gresim

Sve industrisjke sokove pa i sokove tipa 100% voće do daljnjeg ih zaboravi zbog sadžaja raznih konzervansa, aditiva a iako piše da pojedini nemaju šećera znaj da onda imaju skriveno u E oznakama veštaćke zaslađivače.
    Jedini industrijski sokovi koji su ti dozvoljeni je sok od paradajza i to Tomatino i Tomatelo a takođe su ti dozvoljene i "sveže ceđeni" sokovi i to ih možeš piti umesto užine jer je 1 šolja = 1 obrok, kako na vitaminski dan tako i ostalim danima u vremenu samo od doručka pa do ručka.
    Slika
    Slika
  • KPJ
    Amater
    Amater

od KPJ » pre 14 godine

Danas mi je dan 50/91 UN dijete a na dan 46/91 pocela sam Turbo UN.Zanima me dali sada do kraja 91 dan trebam biti na ovu Turbo UN ili mogu se vratiti na normalnu UN dijetu nakon vodenog dana sto sledi?
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik

tuirbo je tempiran i on se završava vodenim danom, nakon vodenog dana se vraćaš ciklusima od po 4 dana.
    Slika
    Slika
  • KPJ
    Amater
    Amater

od KPJ » pre 14 godine

Sutra mi je skrobni dan i vodim neke poslovne partnere na rucak, ajde narucicu sebi neki rizoto sa povrcem i salatu.Dali mogu uvece de jedem kuvani kesten posto je i to skrobna namirnica ili opet moram neki pirinac spremiti?
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik

Po pravilu je šta za ručak isto i za večeru (eventualno se može se razlikovati način pripreme zato što ti je ručak u restoranu a večera kući) ... alternativa u različitosti obroka za večeru je ostavljena za period koji se zove održavanje.
    Slika
    Slika
Odgovori 4679 postova