Moravka, niko sebi ne može da dozvoli vrdanje....ali pošto smo ljudi a ne neke mašine, šta ja znam..., dozvoljavamo tu i tamo....
Boki, ovaj kozji sir obožavam i fenomenalan je apsolutno.... Moram da ispitam tačan recept kako ga prave pa da mu procenjujemo (ne)dijetalnost....Ispričali su mi jednom ali sam zaboravila....Nekad je jači, nekad slabiji, zavisi koje je doba godine jer kozje mleko nije jednake jačine preko cele godine...ali generalno nije jak. Onako se lepo seče, gladak je i perfektan. Blag i ne baš slan – baš kako ja volim....Trebalo bi ga posoliti da duže traje, ali ja svejedno dobijam male količine tako da nema neke potrebe da ga soljenjem prezerviram, jer se brzo svakako pojede.....Ponekad dobijem verziju poput mladoh sira, onaj koji nije tako u celini, ali ovaj prvi svakako češće i mislim da je pravi specijalitet...
Slažem se
Ana za oboje. Kozje mleko je čudesno zdravo....tamo gde ove koze pasu i brste ima sigurno na desetine lekovitih a čistih biljaka....A nije proizvedeno za komercijalne svrhe nego za uži krug ljudi samo...Ja ne volim baš da pijem mleko inače bi to bilo baš baš zdravo, ali sigurno je da sir ne može mnogo zaostajati po svojstvima...
SkadiNor, hvala ti. Bićeš ako želiš!

Inače, prokomentarisala sam kod tebe da mislim da nema potrebe da insistiraš na ishrani i spremanju u potpunosti bez ulja. Nije masnoću potrebno izbacivati iz ishrane nego samo svesti na optimalnu meru i voditi računa o kombinacijama.
Razmišljala sam o tome zašto je moja UN bila uspešna...zbog toga što nisam smanjivala porcije nego koristila to što je to dijeta zasnovana na kombinacijama a ne količinama (i ako se pravilno drži ne može se ni uneti previše kalorija)...pa sam slobodno jela dozvoljene količine da bih bila normalno sita, a ponekad je večera bila i veća od pola ručka....Zbog toga kasnije, kada više nisam bila na dijeti, mogla sam da jedem normalno jer normalna ishrana nije predstavljala nikakvo uvećanje količina u odnosu na ishranu na Unovanju...
Po meni su te neke filozofije i tehnike važnije od samih pravila dijete.....i moja večita poenta je da dijeta mora da bude što je moguće sličnija normalnoj ishrani tako da nema šta da nam dosadi, nemamo čega da se zaželimo i da posle ,,navalimo,,.....Vanda, hvala, a i ti si bogme na odličnom putu!
Tamarichka, ja fitness volim! Što češće to bolje! I nikako ne volim da propuštam priliku za ,,fitness,,.
Hvala na pitanju za mamu.

Uspeli smo da prevaziđemo taj problem. I dalje je ona stara žena i težak bolesnik, ali rešismo problem koji su i doktori bili proglasili nerešivim. Odstranjen je kamen iz žučnih puteva, a kad su je već otvarali onda i sama žuč, da se ne bi pravilo novo kamenje. Trajalo je dugo, bilo je problema i trzavica, bio je jako težak period u svakom smislu, ali se eto završio.
Somborka, poljubac i tebi! Opet sam ti malo pridikovala! (pokušavam i dalje da ti gradim odnos prema hrani i prema dijeti)...
Danas se desio tipičan scenario..
Već duži niz dana jako kasno idem na spavanje i rano ustajem...iskrsavali su i neplanirani izlasci i svašta nešto...pa alkohol....tako da sam danas bila potpuno bez snage...možda se i naspavam jednog dana...
Zato je ishrana puna greha, ali ja sam grešnica svakako...pa život teče dalje...
20. Avgust ’13 – 107. dan - SkroBnost nije vrlina
1. Banana
2. Paradajz sa zezalicama, zeljanica fenomenalna
3. Banana
4. Paradajz, štapići sa susamom malo (grisine)
5. Palačinka sa nutelom, plazmom, višnjamaEto tako!