Odgovori 4679 postova
Pitanje u vezi UN dijete
  • BorisTheSpider
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 14 godine

Re: Pitanje u vezi UN dijete

od BorisTheSpider » pre 14 godine

Ehehe smrznuto povrce, dobra ideja :D
    Hvala za savete, moracu provezbati nesto od toga za naredni skrobni dan :) A za UH dan, moze pica vegetarijana i neki random slatkis za veceru jel?
  • lasata
    Urednik
    Urednik
    Pridružio se: pre 17 godine

od lasata » pre 14 godine

Moze... :)
    "...i svaki put kad budeš komadić sebe dao i svoje snove svetu po vetrovima slao, ličiće jutro na tebe više nego na druge..." Mika Antić
  • KPJ
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 15 godine

od KPJ » pre 14 godine

Dali na vitaminski dan moze rendano sargarepa,cveklo,kupus zacinjeno s malo soli i maslinovog ulja?
    Za isti taj dan dali moze tursija salata i ajvar?
    06.11. je mladi mesec, ako odlucim mesecariti za taj dan dali posle nastavljam kako mi dolaze dani da se ne bi prekinuo niz?
  • lasata
    Urednik
    Urednik

Dali na vitaminski dan moze rendano sargarepa,cveklo,kupus zacinjeno s malo soli i maslinovog ulja?

Moze sa jednom kasicicom maslinovog ulja...

Za isti taj dan dali moze tursija salata i ajvar?

Što se tiče salate iz turšije može a ajvar isto može samo količina treba da bude umerena zbog većeg sadržaja ulja u njemu.

06.11. je mladi mesec, ako odlucim mesecariti za taj dan dali posle nastavljam kako mi dolaze dani da se ne bi prekinuo niz?

Nastavljas kako ti dolaze dane a redovni dan dijete menjas mesecevom menom... :)
    "...i svaki put kad budeš komadić sebe dao i svoje snove svetu po vetrovima slao, ličiće jutro na tebe više nego na druge..." Mika Antić
  • 3 BEBICE
    Početnik
    Početnik

od 3 BEBICE » pre 14 godine

Hvala na rijecima dobrodoslice i jedno veliko IZVINJENJE za moje pisanje velikim slovima(pored moje tri djevojcice uz mnogo muke jedva sam uspjela da posaljem email,stalno mi je paznja skoncentisana na njih)! :020:
    Imam dva pitanja:
    1.da li se za proteinski dan mogu jesti kuvane makarone sa sirom zapecene u rernii jedna kasika kis.pavlake?
    2.da li se za proteinski dan moze jesti svo povrce kao i za skrobni?
  • lasata
    Urednik
    Urednik

1.da li se za proteinski dan mogu jesti kuvane makarone sa sirom zapecene u rernii jedna kasika kis.pavlake?

Ne, ne mogu... Makarone se jedu na UH dan ali naravno ne ni sa sirom a ni sa plavlakom...

2.da li se za proteinski dan moze jesti svo povrce kao i za skrobni?

Odgovor je ponovo, ne... Na proteinski dan mozes da jedes svo neutralno povrce dok na skrobni mozes da kombinujes skrobno i neutralno... :)
  • 3 BEBICE
    Početnik
    Početnik

od 3 BEBICE » pre 14 godine

Mozete li mi objasniti sta spada u neutralno povrce(za proteinski dan),meni je samo poznato da pečurke spadaju u neutralno?! :(
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik
    Pridružio se: pre 16 godine

od 314pezos » pre 14 godine

Neutralno povrće ti je povrće koje ne spada u skrob (krompir, pirinač, pasulj, grašak, sočivo, boranija, kukuruz u zrnu, soja u zrnu)
    Slika
    Slika
  • BorisTheSpider
    Početnik
    Početnik

Cao ljudi, brzo pitanjce! Koliko je vazno da pijem vodu? Negde procitah 2 litra dnevno, to tacno da mi procuri na usi voda :D Tipa, drzim flasu vode pored mene i locem non stop. Jel to bitno za varenje/metabolizam ili mogu normalno da pijem kad ozednim?
  • lasata
    Urednik
    Urednik

Veoma je bitno da pijes vodu... Prilikom drzanja dijete u organizmu se oslobadjaju toksini koje ne bi mogao da izbacis bez vode... Onda bi bila veca steta nego korist... :)
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik
    Pridružio se: pre 16 godine

od 314pezos » pre 14 godine

Kad ožedniš onda je već učinjeno nažao tvom organizmu ... tečnost se pije u proseku oko 2L dnevno i ona nam je potrebna za izbacivanje sagorelnih masnih ćelija iz organizma.
    Slika
    Slika
  • BorisTheSpider
    Početnik
    Početnik

Ouch. Odo' da pijem vodu :)
  • mamaDAM
    Početnik
    Početnik

od mamaDAM » pre 14 godine

kelj i prokelj je isto neutralno?
  • lasata
    Urednik
    Urednik

Da...
  • BorisTheSpider
    Početnik
    Početnik

Ja nemam nikakve vitaminske tablete pri ruci. Jel ok casa cedevite? Ili neka sumeca tableta?
Odgovori 4679 postova