Videla sam da je negde Luna pitala za steviu... pa sam zaboravila gde sam videla... pa sam prokomentarisala u Luninom dnevniku...

.. pa ću sada ovde da prekopiram komentar (svakom loncu poklopac):
Stevia je prirodna i koliko sam ja razumela, neškodljiva.
Ali, ja bih uvek uvek uvek glasala za to da se šećer /stevia, šta god da je slatkog ukusa, ne unosi svakodnevno nego da se živi na slanoj hrani. Hrani bez dodatka šećera / aspartama, bilo čega! Obratiti pažnju na ovo hrani bez dodatka šećera (jer se i u kupovnim SLANIM pecivima i kiflama nalazi šećer, voćnom jogurtu, svemu i svačemu, slanim grickalicama, poboljšava ukus svemu, o kečapima da ne govorimo, itd...)
Prema tome, ni šećer ni steviu ni ništa ne bih uzimala svakodnevno - život na slanoj hrani treba da je opredeljenje.
A slatko - jednom u nekoliko dana, pa neka onda ne bude važno ni da li je šećer ili stevia ili bilo šta... neka bude slatko.
A integralno brašno u npr štrudlama i slično (u smislu ,,pametnijeg izbora,,)... bilo bi dobro ne ,,ložiti,, se na to integralno brašno... Testo je testo pa koje god da je brašno (još ako je testo+šećer ili testo+masnoća).. isto nam se vata.
Uzeti jednom u x dana slatko pa neka je i od belog brašna i belog šećera i ne znam čega (osim ako neko može da ne jede slatkiše nikada) odnosno jednom u x dana testo npr pitu pa od kakvog god da je brašna....
Integralnost brašna ne menja stvar u priči o odvikavanju od šećera, otklanjanju zavisnosti od šećera i slično...
I svi koji biraju kikiriki Gud Diet da znaju da je kaloričniji od običnog kikirikija. OK, svaki je kikiriki kaloričan (a prženi posebno ali o njemu neću da pričam jer njega ne treba jesti nikako) ali Gud Dijet sadrži šećer -obratiti pažnju na sastav (na ukupne UH i UH iz šećera). To je ,,jedared,, Duda slučajno otkrila i zagledala se u deklaraciju. Dakle pečeni kikiriki bez ovog Diet.
.....
A ti Narcisa... jede ti se slatko ovih dana...
Pa ja bih to ovako posmatrala...
Ti nisi na dijeti nego na normalnoj ishrani (pri kojoj vodiš računa o nekim pravilima).
Jede ti se slatko, pojedi nešto slatko.
Čuvaš se za VK dan? Ok, ne mora ovo da bude VK dan ali uzmi nešto malecko. I završi sa tim. Ne treba da čezneš. Mislim ako ti se baš jede.. ako nije baš baš onda nema ni neke potrebe. A i ako uzmeš nešto malo, pa za koji dan dođe vreme za tvoj VK.. opet će tvoj VK da bude u redu. I dalje ne jedeš slatkiše svakodnevno i dalje ti VK dan nije svakodnevan.....
Ali možda te je to već prošlo...
Nego, sutra sreda... merenje, radoznala sam...