Odgovori 4679 postova
Pitanje u vezi UN dijete
  • BUCKICA
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 14 godine

Re: Pitanje u vezi UN dijete

od BUCKICA » pre 14 godine

Pozdrav svima, 8)

Ja sma nova, i danas sam pocela, jela sam pecurke i jaja.Prvo cestitam svima koji su uspeli,i ja se nadam da cu, cilj mi je do 7 novembra 10 kg.Trenutno imam 75 kg, kilogrami su mi ostali od trudnoce, i nikako da ih skinem.Imala sma 65 kg pre trudnoce.Moje pitanje bi bilo, da li smem ujutro da jedem lubenicu, posto je sezona lubenice,jutros sam pojela dva parceta, tako da me zanima da li mogu ujutro da je jedem.Takodje, pijem i biljni antikilogram,i nadam se da mogu da kombinujem sa dijetom.
    :wink:
    Hvala

Nisam jos pitala, koliko je onda ukoliko sme, lubenice dozvoljeno ujutro.Pretpostavljam da to ovde negde pise, ali ja imam malo dete i stvarno nemam vreman da to sad trazim.Citala sam dosta,ali sto se tice lubaje, bas sam u dilemi, jer lubenica je ipak povrce...Nista mi nije jasno :(
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik
    Pridružio se: pre 16 godine

od 314pezos » pre 14 godine

BUCKICA napisao:da li smem ujutro da jedem lubenicu, posto je sezona lubenice,jutros sam pojela dva parceta,

Lubenicu možeš da jedeš za doručak al jedno osrednje parče a pošto još traje sezona lubenica a u zaletu je i grožđe pa pročitaj i sledeće:
    Lubenica i grožđe spadaju po glikemijskom indeksu u istu grupu sa bananom tako da važe sva pravila i za njih.
    Odnos:
    1 banana = 1 manji grozd = 1 tanja kriška lubenice

BUCKICA napisao:Takodje, pijem i biljni antikilogram,i nadam se da mogu da kombinujem sa dijetom.
    :wink:

Možeš da ih kombinuješ sa dijetom.

I naravno intenziviraj vežbanje a pogotovo u predelu stomaka (trbušnjacima) 8)
    Slika
    Slika
  • BUCKICA
    Početnik
    Početnik

Hvala, eto nisam znala za taj odnos.Takodjem me zanima, jela sam pecurke s ajajima zajedno, kao omlet.Koliko je dozvoljeno, da li s eonda jaja smanjuju, da li je dozvoljeno piti sokove bez secera i da li je dozvoljeno menjati redosled dana?

Hvala
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik

Pečurke iako spadaju u proteine one su po pravilima UN režima ishrane neutralne namirnice i mogu se jesti svim danima, a ograničena količina jaja za ručak je 3-4 a za večeru je pola od ručka a pečurke su tu samo prilog i ništa ne smanjuju osnovu ručka.

Sok bez šećera i to još ako je kupovni je imaginarna stvar jer obično i nemaju šečra ali su krcati veštačkim zaslađivačima tako da ih do daljnjeg zaboravi i ako hoćeš da piješ sok bez šećera onda su to jedino sveže ceđeni sokovi i ti sokovi se smatraju 1 šolja je jedan obrok/užina.

Po pravilima UN režima ishrane "menjanje redosleda dana nije dozvoljeno" ali na forumu imamo neku vrstu prećutne saglasnosti da se to i može uraditi čisto da se spreči neki mogući brlj u ishrani povodom nekog slavlja ili nečeg sličnog. Al najbolje je da se obratiš u svom dnevniku nekih 10-15 dana pre dana na koji treba da se udesi zamena da bi eventualno na što bezbolniji način rokirali dane.
    Slika
    Slika
  • BUCKICA
    Početnik
    Početnik

Hvala puno, ovde bas vlada kolegijalnost.Nista, ja sam pocela , pa sta mi Bog da :)
  • Ivanna
    Početnik
    Početnik

od Ivanna » pre 14 godine

Kada se smije jesti ponfrit, gnjeceni grah ili zrnjo grah...?
  • lasata
    Urednik
    Urednik
    Pridružio se: pre 17 godine

od lasata » pre 14 godine

Gnjeceni pasulj i onaj u zrnu jede se na skrobni dan... Pomfri ne bi trebalo da jedes na dijeti... :)
    "...i svaki put kad budeš komadić sebe dao i svoje snove svetu po vetrovima slao, ličiće jutro na tebe više nego na druge..." Mika Antić
  • Ivanna
    Početnik
    Početnik

od Ivanna » pre 14 godine

Jooooooj Ponfriiii :(....PS.Nisam ga ni jela, ali reko da pitam mozda me neko obraduje da mogu :(.
  • Lenna
    Početnik
    Početnik

od Lenna » pre 14 godine

Imam jedno pitanje..
    Ako za rucak pojedem lignje na zaru, da li za veceru mogu da pojedem npr. ribu list, pastrmku, oradu.. ili moram opet lignje..? Mislim sve je to riba :)
  • lasata
    Urednik
    Urednik

Najbolje bi bilo da budu lignje i za veceru ali eventualno moze i ovo sto si navela... :)
    "...i svaki put kad budeš komadić sebe dao i svoje snove svetu po vetrovima slao, ličiće jutro na tebe više nego na druge..." Mika Antić
  • Kokosinela
    Početnik
    Početnik

od Kokosinela » pre 14 godine

Može li vodeni dan da se pomeri 4 dana kasnije? Baš mi nikako ne odgovara datum kada mi je on na redu :( Hvala!
  • lasata
    Urednik
    Urednik

Ne... Vodeni dan se ne pomera... :)
  • Kokosinela
    Početnik
    Početnik

od Kokosinela » pre 14 godine

Znači to mi je što mi je :shock:
  • Gorana
    Početnik
    Početnik

od Gorana » pre 14 godine

Dragi moji, imam jedno pitanjce za vas.

U sta spada ta biljna pavlaka?
    Ima je u bavarskim kiflama, pa me interesuje gde se ona svrstava? :shock: :shock:
    Ja ne mogu `vako radit` :)
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik

Biljna pavlaka kao i biljni sir bi po pravilim spadalo u neutralne namirnice, ali, ali pošto su svi biljni (mlečni) proizvodi na bazi ulja a znamo da je upotreba ulja strogo ograničena u dijetama pa tako i u ovom načinu ishrane a i ti proizvodi iako spadaju u posne namirnice nisu nimalo dijetalne, čak šta više vrlo su kalorične.
    Znači, zaboravi na te proizvode dokle god si na režimu skidanja kilograma. 8)
    Slika
    Slika
Odgovori 4679 postova