Kod mene je počelo naglo. Bila sam bolesna, obična respiratorna infekcija, ali sam se mnogo naprezala i kašljala. To se smirilo, ali je valjda izazvalo sve te probleme koji su za mene dramatični i nepodnošljivi, jer dosad nisam imala nikakvih teškoća sa želucem, osim manjih nadimanja kad se prejedem slatkiša. Pročitala sam svašta na ovu temu i šokirala se jer o ovome nisam znala ništa, ne mogu da vjerujem koliko je to raširen problem.
Odjednom mi je sve ostalo nevažno, a dobrih sati dnevno je sve manje. Naravno, ja još nisam na lijekovima, a doktoru tek trebam otići. Naravno, imam višak kilograma ( 70 kg na 160 cm visine ) i prvi put imam toliku kilažu. Kao mlađa, dosta sam se kretala i mada sam cijeli život bucka, uvijek sam uspijevala smršati i do 12 kila ako se nadebljam na 65. U zadnjih godinu dvije, stres za stresom, sjedilački posao, pa gubitak posla, neizvjesnost i mnogi drugi stresovi i tjeskobe. Onako tjeskobnu po prirodi bio me zabrinuo i smak svijeta.
Tako da smatram da su se ti faktori rizika skupili na gomilu a taj kašalj ih je pokrenuo.

,Kvaka77 napisao:
Zanima me zašto doktori ne vjeruju u ove metode namještanja želuca ( ili se prave da ne vjeruju ) i za njih postoje samo lijekovi i operacije. Vjerovatno zbog zarade?
Kvaka77 napisao:A na nekim drugim forumima pročitah da doktori ljudima govore da je hijatus hernija neizlječiva.![]()
Kvaka77 napisao: Sad, po pretpostavkom da ovi tretmani uspiju i srede tegobe, da li treba nakon toga uvesti sistematsku gastroskopiju kao prevenciju, ukoliko kiselina ostavi posljedice?
Kvaka77 napisao:I još da vas pitam: da li biste problem sa pomjerenim želucem svrstali u manji ili veći zdravstveni problem? Koliko je sve ovo zaista opasno po zdravlje i da li na neki način ugrožava život? Na internetu sam pročitala da ta neka vrsta kile u crijevima koja ugrožava život boli mnogo i nepodnošljivo, a ovo što ja imam ne boli jako, iako jest nepodnošljivo zbog neugode. Sad me najviše brinu pluća, a odmah potom dugoročna opasnost refluksa za jednjak i želudac.

.Prije nego sto krenem sa svojim problemom ,zelim da vas prvo sve pozdravim.Evo ovako.Imam 35 godina i ovo sto mene muci ja ni sama ne znam sta je.Mislim da je zeludac u pitanju ali opet u neku ruku ne mogu da vjerujem,da zeludac ovako zna iskomplikovat zivot.Ne znam ni kad je ovo sve poceko jer muku mucim od svoje 16 godine i niko mi jos nije rekao pravu dijagnozu.
i na ovoj temi, ali i na cijelom forumu i sajtu. To je ono što ne možeš naći kod ljekara a vjerovatno ni kod biznismena ''skidača strune'' koji se tim poslom bave isključivo radi novca. Zajedno smo jači, a najviše mi se dopada što promičeš sveobuhvatan pristup problemu, pristup koji je valjana mješavina klasične i alternativne medicine te se takođe potrudiš svakome odgovoriti na direktna pitanja.
Informativni su, eto recimo prvi put čujem za Pritkinovu dijetu, a slažem se da ljekari nisu svemoćni, oni griješe i pored toga što mnogi ljudi vole vjerovati da jesu svemoćni pa im slijepo vjeruju a ljekari, opet, opterećeni mnoštvom pacijenata uopšte nemaju vremena ni volje za individualan pristup pacijentu, savjeti su im često van svake pameti, čak i nestručni ( negdje pročitah da je neki ljekar rekao pacijentu: ''Šta je tebi, otkud ti ideja da se želudac uopšte može pomjeriti?''
Zamislite da ljekar ne poznaje ni osnove želučanih kila )
) pa reci mi svoje mišljenje ili saznanja, naročito me zanimaju prvo i drugo pitanje, jer sam još u fazi dijagnostike:

sladja78 napisao:Evo jos jedne nove forumasice.Prije nego sto krenem sa svojim problemom ,zelim da vas prvo sve pozdravim.Evo ovako.Imam 35 godina i ovo sto mene muci ja ni sama ne znam sta je.Mislim da je zeludac u pitanju ali opet u neku ruku ne mogu da vjerujem,da zeludac ovako zna iskomplikovat zivot.Ne znam ni kad je ovo sve poceko jer muku mucim od svoje 16 godine i niko mi jos nije rekao pravu dijagnozu.
Mucila me je nadutost,kiseline ali neke vece bolove nisam imala.Prije 4 godine radila sam UZV trbuha.Dijagnoza je bila Haernia hiatalis.Reflux oesophagitis,gastritis chr. Jako naznacen zeludac Meteorizam crijeva.Terapija controloc,espumisan i normia LGG. To sam popila i na kontrolu vise nisam ni isla.
Ono sto mene muci to je nadutost i neki cudan osjecaj u glavi,koji me koci normalno da zivim.Sve bi mogla da podnesem ali ovo lelujanje u glavi kao da sam pjana e to tesko podnosim.Kada me uhvati to u glavi imam cudan osjecaj u zeludcu.Od tog lelujanja dobila sam strah da sama izadjem iz kuce jer imam osjecaj da cu pasti.Kazu da sve to moze biti od zeludca ali ja nesto prosto sumnjam.Isla sam kod jjednog cike koji mi je namjstio zeludac i ja sam se bukvalno preporodila.Nije me htio podvezivat jer su bile nesnosljive vrucine ali mi je rekao da tesko ne dizemali ja nisam bila disciplinovana.Cak sam isla i kod homeopate koji mi je na ledjima vidio kao neku kvrgu i upitao me kako uopste hodam.Navodno da imam devijaciju zeludca.Sad me zanima,da li ja ova lelujanja mogu imat od zeludca i kakva bi mi trebala biti ishrana?Pitam za ishranu jer mi nije jasno,danas pojedem npr.cokoladu i sve bude ok a pojedem je sutra i onda umirem od kiseline.Izvinite na ovako opsirnom postu ali izludi vise sa ovim nadutim stomakom.

I upravo tako - kod mene uvijek određenu fobiju potakne neki stresni događaj ili previše informacija o istom - imala sam nevjerovatnu nezgodu s liftom koja se ne bi smjela desiti i tu je bila moguća pogibija, a dotad se nisam plašila lifta, agorafobija i strah od saobraćajnih nesreća me uhvate kad previše čitam crnu hroniku, ergofobija ( strah od rada ) me uhvatila nakon dužeg perioda bez posla pa sam se osjećala nedoraslo bilo kom poslu i iz te anamneze se jasno vidi da mi se jest javila kancerofobija i strah od smrti - tako da: i to si upravu.

dok nisam ukapirao sta mi je

Korisnika u ovom forumu: Nema registrovanih korisnika i 2 gosta
Copyright 2017 © Dijeta.net. All Rights Reserved. Pokreće ga phpBB® Forum Software © phpBB Limited.