Danas sam jela masala. Bas dosta. Moram sada vec da razmisljam o smanjenju kolicine.
Napravila sam sendvic za put od, ni manje ni vise, pola bageta. A Isti takav sendvic sam pojela za dorucak. Dakle, kolicine su: ceo baget, 3 jaja, dva malena avokada, 50 g prsute i saka cherry paradajza. Jeste za ceo dan, ali je, puno brate mili.
DAN 20
D: sendvic od avokada, jaja, prsute i paradajza
R: sendvic od avokada, jaja, prsute i paradajza
E sada cu bas da izguglam koliko to ima kalorija.
Baget, ceo 888 kcal, lele
3 jaja 234 kcal
prsuta 70 kcal
2 avokada 320 kcal
Lele majko

Nego ovako kada se pogleda ovo. Baget ugljeni hidrat, milion kalorija. Prsuta i jaja proteini, malo kalorija. I avokado mast isto bogami dosta kalorija. Ali dobro unela sam sve, i malo povrca u vidu paradajzica. Sada cu da izucim kako bi kalorije trebale da se rasporede.
Aha kaze ovako 45 - 65% dnevnog unosa ugljeni hidrati, 20 - 35% masti, 10 - 35% proteini. E sada ovo kako sam ja podelila nije bas tako. Avokado ima i ugljene hidrate i vrlo malo proteina. Ali mrzi me sada sve da razlazem, ionako su ove preporuke date vise okvirno. Pa da vidimo. Ako kazemo da je hleb cist uh onda sam unela 59% uh. Ako kazemo da su jaja i prsuta cist protein, a nisu jer imaju oba i mast, ali dobro onda sam unela 20% proteina. I ostaje 21% masti. Znaci maltene idealno. Hahha, ko bi rekao. Eto ispade ovo jedan super izbalansiran dan. A vala mi je prijalo. Mnogo je ukusan sendvic. Eto.
Ono sto sigurno znam, vise povrca, vise voca, vise povrca, vise voca.