narcisa napisao:.... ovako ispada da smo non stop u off-u.
Pa i nije off... Ishrana i gojenje i mršavljenje i odnos prema hrani itekako imaju svoju psihološku dimenziju... uostalom to je bila udarna tema mog dnevnika dugo vremena... Ne moje psihološko stanje nego moje mišljenje o tome kako se treba postavljati prema stvarima kako bi se uspostavila funkcionalna i normalna ishrana.
A tu dolazimo i na odnos prema sebi, drugima, osećaj za odgovornost prema sebi i drugima, vođenje računa o sebi a zdravlje / kilaža su jedan veoma važan segment vođenja računa o sebi i drugima... Nemam pravo da zapustim svoje zdravlje i uvalim u probleme sutra svog partnera ili porodicu tj osobe koje treba da vode računa o meni, ako ništa drugo..
narcisa napisao:.... Droga se i te kako može porediti s debljanjem, samo te droga brže preseli na ahiret.
Apsolutno može. Loša hrana dokazano stvara zavisnost. To više nije nikakva dilema.
Šećer je otrov takoreći i čini groznu štetu kada se zloupotrebljava. Sve ono što se nalazi u bilo kojoj lošoj hrani odnosno sve ono što se dešava sa telom tj organizmom usled nepravilne / prekomerne ishrane nije ni malo mačji kašalj.
Jeste uporedivo ako se ja pitam.
I jeste veoma slično, jer se ljudi koji zloupotrebljavaju hranu, hranom služe na isti način kao narkoman drogom ili alkoholičar pićem..
Ja kada sam bila u onoj debeloj fazi, te jedne debele godine mog života, i kada sam jela svakodnevne slatkiše a znala da to nije dobro i da se gojim (imala sam ogledalo ako ništa drugo) - da to nije imalo aspekte zavisnosti, ne bi ni trajalo tih godinu dana...
Tako da, hrana jeste uporediva sa drogom a off topic i nije baš off topic...