Današnji dan: KONAČNO mi vaga opet pokazuje moja lepa i s mukom postignuta 53 kilograma (već sam bila na ivici da je odnesem u kontejner) i kapci su mi splasli, dakle voda izbačena, sad otprilike ponovo imam uvid u realno stanje. Lasata, pitanje za tebe: ako šljokam ivu i kad nemam problema s vodom (prija mi da je pijuckam onako usput, zamenjuje mi pivo), da li a) može da izazove "zavisnost", tj. da posle nekog vremena prestane da deluje? b) da li može da izazove neke nepoželjne efekte, tipa preteranog izbacivanja vode?
E sad... šta danas.

Zarekla sam se da ću onaj svoj kupus da jedem dok ga ne pojedem, u nadi da će da mi pomogne stariji sin, ali pošto se još nije vratio s puta (a trebalo je juče), ja sam sad sama s tonom kupusa koji mrzim. Ustala sam u 11, a još ništa nisam stavila u usta, pokušavam da nateram sebe da ogladnim ne bih li se odvažila na kupus (dan treći); naravno, sad imam i drugog povrća, ali nekako nisam zagovornik bacanja hrane, a ako krenem dan s nečim drugim, ode kupus u WC šolju. Znači, još jedno pitanje: da li je prevelik prekršaj ako se koncentrišem na jelo koje ne podnosim - što automatski znači da ću jesti duplo manje i uneti premalo kalorija? Ili da se ne igram s kalorijama i da kupus lepo zaboravim? (U oba slučaja ispadam slab karakter, i unapred se slažem sa svim kritikama na tu temu, bar kad je o kupusu reč.)
NASTAVAK: Sad kad sam ponovo pročitala post, vidim da sam ipak MNOOOOOGO slab karakter, tako da sam naterala sebe da ustanem i sipam svoju "dozu" dotičnog kupusa, upravo ga jedem nad tastaturom. ("Doza" je moj već legendarni duboki plehani tanjir koji moji ukućani zovu "lavor", ali odlično je da se ima tako neka posuda u koju staje tačno određena količina, em znaš koliko otprilike kalorija imaš u tanjiru, em imaš tačno odmeren obrok i ne preti opasnost da pojedeš više. U moj lavor staje tačno petina dnevno planiranih kalorija - tj. kad je reč o čorbi koja mi je osnova dijete - tako da ako preskočim takav obrok, znam sa koliko kalorija smem da ga zamenim.) Znači, krećem s današnjim nasumičnim i potpuno neizvesnim jelovnikom, dodavaću obroke redom:
D: preskočen
R: kupus s junetinom, pola jogurta (i mnogo snage volje)
U: isto
V: jedan dvopek, oko 100 g šunke, 100 g sira, srpska salata
V2: jedan dvopek, malčice šunkeObično ne večeravam ovoliko... ali nešto mi se danas baš prijeo dvopek. Mašala, sutra opet ima da bude "pokvarena vaga".