Sva sam blesava ovih dana
Što se tiče osteoporoze, tu pomažu vežbe koje ti u principu ne možeš da radiš zbog zdravlja. Najviše pomaže treniranje sportova gde trčiš sa brzim i naglim promenama pravca - košarka, fudbal i slično.
Hodanje je korisno zbog kardiovaskularnog sistema, što je tebi najbitnije, ali za osteoporozu nije nešto značajno.
Dakle, trebaju ti neke vežbe snage. U principu bi sve vežbe za snagu ruku pomogle.
Na primer:
- uzmeš tegiće (ili flašice pune vode) u svaku ruku, podigneš ruke iznad glave, leđa držiš pravo, pa onda lagano savijaš ruka u laktovima tako da plašice spuštaš iza glave
- uzmeš tegiće (ili flašice pune vode) u svaku ruku, sagneš se u struku tako da ti gornji deo tela bude paralelan sa podom, nadlaktice držiš uz telo do laktova, i onda savijaš u laktovima gore-dole
- uzmeš neku loptu, ispružiš ruke ispred sebe, leđa ravna, ramena opuštena, onda loptu pritiskaš dlan ka dlanu
dovoljno ti je 5-7 minuta vežbanja svaki dan da imaš efekta
takve vežbice možeš da radiš i svaki dan pošto su lagane
Naravno da bi najbolje bilo da radiš Tai Či, ali eh...

Dogovorila sam se sa ekipom da idemo na fitnes,sve smo smislile...E,a jel može da posluži preskakanje užeta za super-kondiciju?

, zato sam te molila da bude ovde na forumu, da mi je pri ruci, mada sam i kopirala i stavila u svoju fasciklu.