Ide, ide, nije frka za klopu uopste. Cim vidim meso ili ribu, automatski sam srecna i sita
Slonce, za patlidzan ne znam sta da ti kazem. Ja ga inace volim, ne obozavam ga, ali ga jedem. Ima specifican ukus, malo opor, cesto ljudima to smeta. Znam da postoje varijante da se on nesto prvo obari, pa sta ja znam, al meni je to komplikacija.
Svo povrce koje sada konzumiram ili jedem presno ili pripremljeno na najjednostavniji moguci naci, sto ce reci - samo malo proprzeno, koliko da nije skroz presno, dakle, ne duze od nekoliko minuta. To je neko poludinstanje - poluprzenje. Pustim da na ulju uhvati koricu malu, onda dolije malko vode, ostavim 5 minuta i kraj. Posolim samo jer sam sve tipa vegete izbacila.
Razlog krajnjoj jednostavnosti nije samo cinjenica da za muza i klinca spremam svakodnevno ,,normalnu`` kuvanu hranu (ako je kupus, tad i ja upadam:)), nego i to sto nema potrebe za pravljenjem filozofije posto u ovoj fazi Atkinsa ne kombinujem previse razlicitih namirnica. Obicno je to jedno povrce, meso i salata. Meso izdinstam ili grilujem posebno.
Patlizan je lep kad se izreze i ispece na plotni, pa ga pripremis kao salatu s belim lukom i sircetom. Takodje je lepo da ga ispeces, oljustis, izgnjecis, stavis neki tvrdi sir i malo belog luka ako volis. Moze se puniti kao tikvica. Ima varijanata raznih.
Danas
krastavac 3g
tunjevina, paradajz 5g
paprike i jaja, paradajz 18g
malo sunke, aj nek bude 2g
UKUPNO 28g