beleznica
  • Bakica
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 8 godine

Re: beleznica

od Bakica » pre 7 godine

Happy da li mozesh da mi objasnish ( ukoliko znash) kako chovek uopshte ZNA da je ushao u ketozu? Chitam svashta po internetu i imam utisak da ljudi ZNAJU kad su ushli u ketozu...znachi ZNAJU a ne da osecaju i samo misle da su? Kakvi bi to bili znaci osim naravno da sad shta ja znam chovek vadi krv ili radi druge medicinske pretrage...bash bi me zanimalo :)
    SlikaSlika

SlikaSlika
    UN 06/2/2017 do 10/05/2017 119.9kg - 103.5kg - 16.4 kg
  • happyhappy
    Početnik
    Početnik

od happyhappy » pre 7 godine

Ima da se kupe tracice u apoteci kojima preko urina to proveris. To je bitno ljudima koji su na trajnijim keto rezimima (ali ti trajni keto rezimi ne podrazumevaju obicno konstantnu ketozu, vec predvidjaju i period tzv. punjenja, ali to je vec druga tema). Meni licno nije to sad mnogo bitno, pa nisam ni kupovala. Realno, sa do 30g bi verovatno trebalo da sam u ketozi, ali ne mora biti tako, sasvim je individualna stvar. Neko ce upasti u blagi ketozu i sa oko 50g (moja kuma, zivi dokaz), nekom treba da se spusti mnogo vise. Neke ljude neke bzv. namirnice izbacuju iz ketoze, drugi tako ne reaguju.
    Inace, ja sam malo preterivala sa kostunjavim vocem juce, svakako nisam presla UH granicu, ali tu su ipak i kalorije, a ima ih tu ihaha. Tako da se od danas malo kontrolisem po tom pitanju. Sto mi nije lako kad ih imam u kuci. Badem po badem, pa aj jos jedan, pa jos dva tri...
    S jedne strane su zgodne kao mala uzina, ali mame nevidjeno.
    Jos jedno malo licno zapazanje. Kod mene gubljenje kg na Atkins rezimu ni izdaleka ne ide velikom brzinom. To se, s jedne strane, verovatno moze pripisati cinjenici da je vec dosta otislo i pre prelaska na ovaj rezim (dakle, nije bilo nikakve vode i sl.), a i BMI nije visok (sad je 24,1 u granicama normalnog), nesto je verovatno individualno uslovljeno (uz to, fizicka aktivnost mi nije bas jaca strana, posebno po ovim vrucincinama). Ne opterecujem se, zadovoljna sam sto se proces ustalio i sve ide u zeljenom pravcu, a ja se konacno zauzdala sto se krkanja tice. Evo, sada ima oko 4 meseca kako sam pocela da radim na celoj stvari, s usponima i padovima (mentalnim, kile nikad nisu isle gore, nekad se vaga zakucavala, ali sam, srecom, istrajala) i kad pogledas, prosek je 3kg u mesec dana, sto je relativno sporo. Ali mesec po mesec...

Danas:

nekoliko badema 1g
    koka kola zero (zivo zlo, al dozvolih je sebi danas, jaku zelju imadoh kad je videh) treba zaracunati kao bar 1g uprkos deklaraciji
    dinstane pecurke, tikvica, plavi patlidzan, paradajz, krastavac oko 25g
    jos malo badema oko 1g
    malo pecenice, tunjevina, pola crvene paprike oko 4g

UKUPNO oko 32g
    Poslednja izmena od happyhappy u 22 Aug 2017, 03:08, izmenjeno 1 put ukupno.
  • happyhappy
    Početnik
    Početnik

Napravicu ovde tabelu prema kojoj mi je laksa orijentacija za namirnice, da ne kopam stalno po tabelama nekakvim:

srednji paradajz - 5g
    srednja zelena paprika - 5g
    malo pakovanje sampinjona - 3g
    solja (150ml) tikvice 4g
    solja patlidzana 4g
    zelena salata - glavica srednja - 2g
    krastavac srednji 4g
    kupus
    badema 3o kom 5g
  • happyhappy
    Početnik
    Početnik

Nocas sam radila do kasno, a onda sam navalila na kikiriki (koji uopste nije naivan u UH smislu). Bila gladna nisam, al taj kikiriki ima tako zaraznu moc. Kako god, sigurno sam prevazisla i 40g uh juce, sta je tu je. Od sad kupujem na meru bademe, da ne padam u iskusenje, a i ponavljam sebi da malo prikocim s tim orasastim zezancijama.
  • slonche88
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 14 godine

od slonche88 » pre 7 godine

To je najbolje, kad ga nema - ne moze se ni pojesti :D

Ono sto je meni zarazno i sto je najbolje da nikad vise nemam u kuci su Pionirovi minjoni. U stanju sam da pojedem kutije toga :prasence:
  • happyhappy
    Početnik
    Početnik

Jes vala, najbolje kad nema nista ni u frizideru, to sam primenjivala dok sam zivela sama i bilo mi je super. Sad, muz, dete... Moraju nesto da jedu. Ja sam slaba na kobaje i sve suhomesnate proizvode, debil sam skroz. Sreca pa izbegavam i zbog deteta da ih kupujem, ne bih da se navlaci na te gluposti. Ali kad ih ima, gledam i placem :oops: A nekad i pokleknem. Jes da teorijski mogu to donekle da jedem na LCHF, ali je cinjenica em da imaju dodat secer, em da su zivo zlo.

Danas

kikirikija vrlo malo, nekoliko zrna, nek bude 4g uh
    tikvice, patlidzan, krmenadle, paradajz, krastavac oko 20g

UKUPNO 24g
  • happyhappy
    Početnik
    Početnik

Danasnji plan:

nekoliko cvaraka od mangulice
    upala je kafa s mlekom oko 4g
    grilovan svinjski vrat, przena paprika (do 1og), pola krastavca (2g)
    kolut sunke, paradajz oko 5g

UKUPNO 23g

Vratila sam se malo unazada s kolicinom UH zbog dvodnevnog preterivanja uzrokovanog orasastim plodovima, teracu s 25 grama do nedelje, pa se opet penjem na 30.
  • happyhappy
    Početnik
    Početnik

Danas

1. bademi vrlo umereno - oko 3g
    2. patlidzan, paprika, paradajz, piletina 18g
    3. bareno jaje, krastavac oko 4g

FA: brzi hod, malo trcanja, 2x10 cucnjeva, trbusnjaka, iskorak isl. 40 min. Nije lose za pocetak, kondicija nikakva, ali pregurah u duetu s prijateljicom koja je i inicirala sve :D

UKUPNO 25g
  • Bakica
    Profesionalac
    Profesionalac

od Bakica » pre 7 godine

Ide to ide :headbang:
    "Svakim danom u svakom pogledu sve vishe napredujem" :D
    Samo napred :hi-fi:
    SlikaSlika

SlikaSlika
    UN 06/2/2017 do 10/05/2017 119.9kg - 103.5kg - 16.4 kg
  • slonche88
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 14 godine

od slonche88 » pre 7 godine

Super za fa! :hi-fi: Trebalo bi i ja da se pokrenem malo, trenutno sve sto radim je setnja. Imam sobni bajs koji mi je nekad bio najbolji prijatelj i njime sam uspevala da odrzavam kilazu na nekih 80kg (tad sam mislila da sam predebela, pitam se sta bi ta ja rekla sada ovoj ja :roll: ). Ali me uzasno mrzi da mu se vratim. Mozda kad spustim kilazu malo.

Kako ti se dopada patlidzan i na koji nacin ga spremas? Nikad ga nisam probala i ne znam sta da ocekujem :D
  • happyhappy
    Početnik
    Početnik

Ide, ide, nije frka za klopu uopste. Cim vidim meso ili ribu, automatski sam srecna i sita :D

Slonce, za patlidzan ne znam sta da ti kazem. Ja ga inace volim, ne obozavam ga, ali ga jedem. Ima specifican ukus, malo opor, cesto ljudima to smeta. Znam da postoje varijante da se on nesto prvo obari, pa sta ja znam, al meni je to komplikacija.
    Svo povrce koje sada konzumiram ili jedem presno ili pripremljeno na najjednostavniji moguci naci, sto ce reci - samo malo proprzeno, koliko da nije skroz presno, dakle, ne duze od nekoliko minuta. To je neko poludinstanje - poluprzenje. Pustim da na ulju uhvati koricu malu, onda dolije malko vode, ostavim 5 minuta i kraj. Posolim samo jer sam sve tipa vegete izbacila.
    Razlog krajnjoj jednostavnosti nije samo cinjenica da za muza i klinca spremam svakodnevno ,,normalnu`` kuvanu hranu (ako je kupus, tad i ja upadam:)), nego i to sto nema potrebe za pravljenjem filozofije posto u ovoj fazi Atkinsa ne kombinujem previse razlicitih namirnica. Obicno je to jedno povrce, meso i salata. Meso izdinstam ili grilujem posebno.
    Patlizan je lep kad se izreze i ispece na plotni, pa ga pripremis kao salatu s belim lukom i sircetom. Takodje je lepo da ga ispeces, oljustis, izgnjecis, stavis neki tvrdi sir i malo belog luka ako volis. Moze se puniti kao tikvica. Ima varijanata raznih.

Danas

krastavac 3g
    tunjevina, paradajz 5g
    paprike i jaja, paradajz 18g
    malo sunke, aj nek bude 2g

UKUPNO 28g
  • happyhappy
    Početnik
    Početnik

Danas

malo cajne, krastavac oko 4g
    pileci file, przena paprika sa crnim lukom, krastavac 18g
    bademi 20 komada 3g

UKUPNO 25g
    Poslednja izmena od happyhappy u 27 Aug 2017, 13:06, izmenjeno 1 put ukupno.
  • happyhappy
    Početnik
    Početnik

Popila sam nekoliko puta koka kolu zero u poslednje 2 nedelje. Inace ne pijem ta s****, ali mi doslo, a i htela sam da proverim da li utice na proces. Kako bilo, razmisljam koliko je to glupavo i odlucila sam da nemam vise takve izlete koji su totalno beskorisni, stavise, svakako stetni. Isto vazi i za moje drage kobaje. S obzirom da domace nemam, bolje da ne jedem ovo za sta i ne znam sta je. Premda i u limunu ima UH, bolje da popijem limunadu, kad odlucim da uvedem limun kao takav. Plan je da bukvalno uvodim namirnicu po namirnicu i da cekam po nedelju dana do uvodjenja nove (kao beba kad pocinje da jede :D ). Dakle, u ovom momentu sam uvela orasaste plodove, badem pre svega, na 25g UH dnevno i cekam da vidim sta se dogadja. Plan je da se premerim nakon prvog jutarnjeg praznjenja crevca, da se tako izrazim :D Lose je sto ne merim obime, a i ne znam kako to da radim, mislim, kako da znam da ih merim uvek na istom mestu.
    Nema sumnje da pantalone lakse zakopcavam, te i da ulazim u one u koje nisam mogla ranije.

Danas:

bareno jaje 2 komada, paradajz 5g
    svinjsko od buta s lukom, paradajz 15g
    bademi dvadesetak komada 3 - 4g
    dva przena jaja

Kakav jajodan, malko sam preterala :evil:

FA sredjivanje kuce, generalka :D
    Misici jos bride od prve fa u cetvrtak, cekam da se upalica sanira, sutra regularna FA.

UKUPNO 24g
  • happyhappy
    Početnik
    Početnik

Juce

Dorucak preskocen
    Neko posno meso oko 200g, tikvice dinstane, paradajz 17g
    malo mleka u kafi oko2g
    bademi 15 / 20 komada 3g