Sto se Atkinsa tice, ako ces da se drzis pravih preporuka (originalnih) - savrseno. Ali ako ces da ides na ono sto se kod nas zove "Atkins", odnosno da za dorucak pojedes kajganu sa slaninom, za rucak 10 cevapa sa 2 kisela krastavcica, a za veceru 2 krmenadle i listic zelene salate - bolje razmisli jos jednom.
Mozes i da modifikujes UN-ku, tako da se po obrocima drzis pravila (dakle, da imas proteinski/skrobni/UH/vitaminski obrok, umesto dana). Ja se sad drzim tako neke varijante i sasvim mi odgovara. To ti ostavlja prostor da pojedes i giros (na nacin koji ti gore napisah) i bilo sta drugo sto ti padne pod ruku (OK, ne bas bilo sta

Ja sam nakon prvog drzanja UN-ke (koju sam dobila u to vreme kopiranu na 2 strane od koleginice) nastavila po opstim pravilima - voce do nekih 2-3 popodne, 3 cisto proteinska dana (pon, uto, sre) ali cesto sa razlicitim proteinima za rucak i veceru; 3 polu-skrobna dana (sre, pet) jer sam zivela sa bakom koja je postila, pa da se uklopim za rucak, a za veceru obicno sir ili gomila jogurta; subota - UH; nedelja - vocni dan. Tada sam bila ubedjena da mogu da pojedem pola pecenog pileta za obrok i da se necu ugojiti, ali ako uz pola belog mesa uzmem samo zalogaj hleba, krompira ili sira - ode sve u persun. Doduse, tada sam bila i deo inventara u teretani (svaki radni dan izmedju rucka i vecere) i zbog "kvaliteta" gradskog prevoza sam barem 2-3 dana u nedelji hodala i po 10ak km...
Posto si mnogo stariji (po stazu) clan od mene, znas da ovde ima stosta korisno za procitati po dnevnicima veterana, pa se baci na "samoedukaciju". Ja sam usla na forum sa jednom idejom i ciljem da konacno naucim da se hranim (u redovnim, ali i vanrednim uslovima), a za ovo malo vremena sam naucila vise nego za sve godine yo-yo dijetalisanja. Fakat, jos sam na "skidanju" sa fazona "sve ili nista, stroga dijeta ili ozderavanje", ali ide.
Sto se vise mucis i uskracujes "na dijeti", vece su sanse 1) da je prekrsis i 2) da posle vratis skinuto - mozda i sa kamatom. Zato: nemoj da se mucis

Za sobni bajs sve pohvale, ali nemoj ga koristiti kao sredstvo za okajanje grehova. Pre ili kasnije ces poceti da ga gledas kao pokoru, a fizicka aktivnost bi trebalo da bude nesto pozitivno, za zdravlje i raspolozenje, a ne za tesanje kalorija. Sem toga, da bi sagorela taj giros (sa lepinjom, pomfritom, prelivom), morala bi da pedalas jedno 2h tempom dostojnim Tour de France. Svakako se nemoj odricati sobnog bajsa, ali ga koristi pametno - recimo, pedalaj dok gledas omiljenu seriju.
Eto udavih. Pisi, razmisljaj na glas, tu smo