Odgovori 137 postova
Veca Pereca
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 12 godine

Re: Veca Pereca

od Debeliccka » pre 8 godine

Ja sam ti napisala šta bih ja uradila da sam na tvom mestu (ne znam šta pravila kažu): koristila bih to sočivo kao namirnicu za skrobni dan, isto kao i pasulj.
    A te supe... one obično sadrže i kukuruzni skrob i šećer i zaista su odlične za izbegavanje. :)
    Slika

5.11.2012.-74kg, 6.12.2012-67kg, 2.2.2013-62kg, 25.3.2013.-60kg, 6.5.2013.-59kg, 8.6.2013.-58kg, polovina juna 2013 - 57kg i posle toga 57kg sa povremenih 58kg na kratko...
  • VecaPereca
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 8 godine

od VecaPereca » pre 8 godine

Izgubi mi se poruka.

Znam da su te instant supe grozne, ali mi ni one kocke ne deluju mnogo bolje. Ja obicno pravim domace supe od povrca, one sto su kasaste - slicne kao hrana za bebe. Medjutim, u njima obicno stavim krompir. Mozda da dodam tikvice umesto krompira? Ili da skuvam sve sa komadima neutralnog povrca pa procedim, ali zao mi da bacim toliko povrce. Sta mislite?

Danasni dan

11/90 UH
    Dorucak: cetri sljive
    Rucak: makarone sa pecurkama u paradaiz sosu + tursija
    Uzina: tursija
    Vecera: Cokoladni kolac (tri komada :( )

FA: Fusion trening 50 min
  • Yo-Yo
    Amater
    Amater

od Yo-Yo » pre 8 godine

Moja pokojna baka je bila domacica stare skole i histerisala je na sve instant-varijante. Na zalost, danas se zivotni tempo ubrzava i dolazimo u situaciju da za pripremu i konzumiranje obroka imamo manje vremena nego sto smo u proslosti imali za postavljanje stola.

Sto se tice instant-varijanti, ja praktikujem da skuvam supu na uobicajen nacin, pa da je ukuvam negde na 1/10 i zamrznem u formi za kocke leda, pa onda prepakujem u komadice folije i tako dobijem "kocke za supu". Druga opcija je izblendirati/narendati sirovo povrce i osusiti na suncu ili u mlakoj rerni, pa koristiti kao instant prah za supice.

Bistra supa se posle obroka u UN-ki pije da podstakne/olaksa varenje i da potpomogne sitost, a (neutralno) povrce koje joj je dalo aromu mozes da iskoristis kao kuvani prilog uz glavno jelo. Doduse, licno ne vidim bilo kakvu prepreku da pojedes to povrce u supi i sa supom - u komadicima ili blendirano.

Sto se 3 komada kolaca tice - bez brige, poenta i jeste u tome da zadovoljis potrebu za slatkim na "propisan" nacin, tako da te ista ne progoni tokom ostalih dana.

:mahalo:
    Slika
  • VecaPereca
    Amater
    Amater

Yo-yo,

Svaka ti cas kako si izmislila "kocke za supu". Bas cu i ja to da pokusam. Danas mi dan i nije bas najuspesniji, imali smo organizovani rucak na poslu a meni vocni dan, tako da je pao brlj. :nasilan:

12/90 Vocni dan
    Dorucak: dve kruske
    Rucak: jedan sendvic sa salatom
    Vecera: banana + kruska + ananas
    FA: sofa ispred televizora
  • Yo-Yo
    Amater
    Amater

od Yo-Yo » pre 8 godine

Ne bih bas mogla da preuzmem zasluge za te kocke za supu - ideju sam ukrala sa Youtube-a jos poodavno, u potrazi za tehnikama cuvanja supe (klasicne pilece).

A za te klope u kolektivu te totalno razumem :( Jednom davno, dok nisam presla skroz u samostalce, radila sam sa grupom sjajnih ljudi i bila je organizovana neka klopa, a meni je bio skrobni dan... Sreca moja pa je bilo vreme posta, tako da je na stolu bio i lep prebranac!

Samo imaj u vidu da niko od nas nije nabacio kile od jednog "loseg" obroka i nastavi da guras po planu :hi-fi:
    Slika
  • VecaPereca
    Amater
    Amater

Prodje i vikend. Ja sam bila dobra. Merila sam se posle vocnog ali kilaza je bila ista kao pre cetri dana :(

13/90 Proteini
    Rucak: tofu sa brokolijem, sargatepom i pecurkama + supa
    Vecera: isto
    FA: Body fit 50 minuta

14/90 Skrobni
    Dorucak: pet mandarina (bas su bile sitne)
    Rucak: grasak sa sargarepom + supa
    Uzina: jedna kruska
    Vecera: grasak sa sargarepom

Sutra UH sto me raduje, naravno zbog slatke vecere. Medjutim, ta vecera u kojoj se jedu samo slatkisi nije bas po propisima zdrave ishrane. Inace, stalno trubim deci sta je zdravo i sta nije i kako trebaju da paze i da prave pametne izbore. Trebalo je da ih vidite kada sam prvi put rekla da ja za veceru samo jedem kolace. Nije bas neki primer... Idemo dalje...
  • Yo-Yo
    Amater
    Amater

od Yo-Yo » pre 8 godine

Evo i tvoje redovne gosce u dnevniku :)

Po pravilima UN-ke, voce se jede samo do rucka, pa ti je ona kruska kao popodnevna uzina malo van pravila.

Sto se tice pomaka na vagi, da li meris i obime? Cesto se desava da obimi spadaju, a da vaga pokazuje istu cifru, a razloga je bezbroj. Recimo, mozda si zadrzala vodu, koja je "sakrila" gubitak, a mozda si i dodala malo misicne mase. Zato su obimi (kao i garderoba) mnogo precizniji pokazatelj rezultata. Naravno, postoje i one napredne vage koje mere telesni sastav, ali kucne varijante koje se mogu naci na rafu pored fenova za kosu i epilatora nisu bas najpreciznije. Svakako ako izgubis koji cm u struku i kukovima a vaga stoji, ucinila si dobro za svoj organizam!

Sto se tice slatke vecere, mislim da je mnogo bolje povremeno sebi dopustiti takav obrok kao obrok, a ne kao dodatak na vec kompletan obrok. Fakat, nije dobro da svaka vecera bude kolac, ali je bolje da vecera bude samo kolac nego po pravilu dezerta. Evo ideje: ako ti je zbog filozofije ishrane taj slatki obrok toliki problem, mozes recimo da uvedes uzinu u obliku salate od neskrobnog povrca, pa nakon 2-3h da pojedes i taj kolac. UN-ka takodje dopusta da se na UH dan za veceru jede sto i za rucak, uz dodatak crne cokolade kao dezerta.

Slika
  • VecaPereca
    Amater
    Amater

Draga moja gosco, znam za tu krusku. Nego bila sam na poslu i uzasno gladna. Nisam se dobro spremila
  • leonida
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 15 godine

od leonida » pre 8 godine

Dobro došla.
    Vidim da ti lepo ide, samo napred!
    Početna kilaža 99 kg, krajnja 67 (oko godinu dana dijete).

Nov početak 03.09.2018.početna 79, trenutna 76, cilj 67.
  • narcisa
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 11 godine

od narcisa » pre 8 godine

Ne sekiraj se što vaga stoji. Mjesec je u rastu-tako reći pun- a on dosta utiče na zadržavanje vode i glad.
    Možeš za uh večeru da jedeš i ručak varijantu. Nije nama šećer bitan, to pravilo je više psihološke prirode, bitno je da povremeno razdrmamo unos kalorija da nas se ne uspava proces. Ja sam često jela sirnicu, a ponekad i slano i slatko.
  • Yo-Yo
    Amater
    Amater

od Yo-Yo » pre 8 godine

Eto mene na kaficu kod tebe!

Ne znam kakvi su ti uslovi na poslu, ali ja sam (dok sam "isla na posao" i drzala UN-ku) u frizideru kod kafe-kuvarice uvek drzala teglu kiselih krastavcica bas za takve potrebe. Ako imas tako nesto na raspolaganju, mozes da poneses nekoliko uzinica da ti stoje na poslu za svaki slucaj.

Narcisa ti lepo rece za mesec - sad se bas nesto prisecam, meni se na UN-ki desavalo da stoji kilaza i po 2-3 nedelje, pa onda odjednom spadne po 2kg i vise.

Slika
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 12 godine

od Debeliccka » pre 8 godine

Biće minusa, biće sve u redu! :wink:
    Slika

5.11.2012.-74kg, 6.12.2012-67kg, 2.2.2013-62kg, 25.3.2013.-60kg, 6.5.2013.-59kg, 8.6.2013.-58kg, polovina juna 2013 - 57kg i posle toga 57kg sa povremenih 58kg na kratko...
  • VecaPereca
    Amater
    Amater

Leonida, hvala ti puno na dobrodoslici. Citala sam ti dnevnik i znam da si izgubila oca pa nisam htela da ti pisem posto znam da ti je tesko.
    Narcisa, da znas da cu na sledeci UH dan da imam slanu veceru. Iako obozavam slatkise (oni su me i doterali ovde), ne prija mi samo slatko za veceru. Budem dosta gladna pre vecere, pa kada navakim ne znam da stanem. A to za mesec nisam imala pojma, bas cu da se raspitam kod Gospodina Google-a.
    Yo-yo, kao i obicno, od tebe uvek super ideje dolaze. Na svakom spratu imamo kuhinju sa svom opremom. Sutra cu da kupim teglu sa krastavcima.

15/90 V
    Dorucak: 4 mandarine
    Rucak: “musaka” od pecenih jabuka, sljiva i oraha
    Uzina: banana
    Vecera: opet vocna “muska” i caj od djumbira
    FA: nisam stigla iako sam planirala :(

Za sutra sam ispekla pun pleh povrca: paprika, tikvice, luk i paradaiz. Pa cu uz to da skuvam jaja.
  • VecaPereca
    Amater
    Amater

Bas smo sada pricali kod Debeliccke u dnevniku o nedostatku slobodnog vremena. Toliko sam umorna da mi se izgubio negde jedan dan, jednostavno mi se izgubio i nemam pojma kako i gde. Svakako, danas sam bila na proteinskom danu.

17/90 Proteini
    Rucak: peceno neutralno povrce u rerni + 3 kuvana jaja + bistra supa
    Uzina: tursija
    Vecera: peceno neutralno povrce u rerni + 2 kuvana jaja

I umalo da zaboravim lepe vesti: jutros na vagi 71.1 kg sto je -0.5 kg u odnosu na pre osam dana. :veseljak:

Pasulj spreman za sutra
  • VecaPereca
    Amater
    Amater

Evo posle luda dva dana na poslu. Nije ni cudo sto sam pobrkala dane. Da stvar bude gora, blizi mi se rodjendan pa moram da pretumbam dane da bi za todjendan bila na UH.

18/90 Skrobni dan
    Dorucak: mandarine
    Rucak: Pasulj prebranac sa tursijom + bistra supa
    Vecera: Pasulj prebranac sa kupus salatom (bilo je vise nego pola od rucka :()
    FA: Fusion fitnes 50 min

Umesto UH, danasnji dan je bio vocni
    19/20 Vocni
    Dorucak: Nekoliko mandarina
    Rucak: pecene jabuke sa malinama i orasima
    Uzina: jedna mandarina
    Vecera: pecene jabuke sa malinama i orasima + 2 mandarine
    (kupila sam gajbicu mandarina, pa mora da se pojede!)

Sutra ce mi biti proteinski a prekosutra na rodjendan da bude UH, pa nastavljam sa skrom, vocnim, i onda sve normalno.

Imam jedan problem, idem na put (5 dana) i bice jako tesko da se hranim po UNki. Ne znam kako cu bas to sve da izvedem.
Odgovori 137 postova