Odgovori 445 postova
Dijetica pa Bebica
  • MiShīCá Mãllä
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 10 godine

Re: Dijetica pa Bebica

od MiShīCá Mãllä » pre 10 godine

Koliko vidim uspela sam sa tikerom...
    A danasnji dan je bio ovakav:
    Skrobni
    D: 1 narandza
    U: banana
    R: kuvan krompir,pa zapecen na 1 kasici ulja,sa ruzmarinom i brokolijem
    Salatica (bez hleba danas)
    V: pola rucka bez salate i bez hleba
    Odolela nedeljnom ruckicu sa klincima koji obozavammmmm
    ( supe, mesa (pohovanog), sosa i krompira ) ha ha ha
  • Tija
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 13 godine

od Tija » pre 10 godine

Samo još podesi da bude slika ticker i super je! :)

Nedovoljno su ti kalorični jelovnici, vodi raćuna :hi-fi:
  • Treshnja
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 13 godine

od Treshnja » pre 10 godine

Hajmo Misice hajmo ! Blizi se leto :013:
    1. Cilj: 66kg
    05.10.2014. pocetak Unke 82 kg, 05.04.2015.kraj 71,7 kg
    11.05.2015. pocetak II kruga Unke 71 kg, kraj 67.8 kg
    2. Cilj: 62kg
    14.09.2015. pocetak III kruga Unke
  • MiShīCá Mãllä
    Amater
    Amater

Hihu hi hu. Nekom jutro, nekom dan...
    Meni i ne bas najbolji posle neprospavane noci ( mali ima blagu upalu uha pa smo "se sigrali" sinoc pali gasi svetlo i meri "turu" ) a na vocnom danu...
    16/91 vocni
    D: 2 narandze
    U: 2 kriske dinje
    R: 2 zapecene banane sa malo oraha posuto od gore
    U: jabuka
    V:8suvih sljiva
  • MiShīCá Mãllä
    Amater
    Amater

Hej Tija kad bi kod mene to islo lako, slaba sam ti ja sa tehnikom
    Kod mene znas sta ide...ha ha ha...upali ugasi svetlo i to je to... :-P Bolje barataju moja deca sa svim i svacim, ja bas nisam od te "fele" .
    I ovo je od mene puuuunoooo....ali pokusacu naravno. Eh da videla sam da ima i te mogucnosti pratiti kalorijsku vrednost onoga sto unosim,do sad nisam marila za to,ali stvarno cu obratiti paznju.Moram iscitati na netu sve u vezi toga,sta koliko.....hvala na brizi :009:
  • MiShīCá Mãllä
    Amater
    Amater

Hej hej Treshnja tvoj Ticker kad vidim,odmah dobijem volju. :D
    Jako lepo to sve kod tebe napreduje.
    Ja se merim svaki mali krug,znaci svaki 4-ti dan,sto znaci sutraaaa i nadam se pomaku...videcemo sutra. :009:
  • MiShīCá Mãllä
    Amater
    Amater

Eto ti ga sad :neznalica:
    Nista nije sislo od 64,8 (2.05.), i danas tacno 64,8 ( 06.05.) ali idemo dalje....
    Danasnji menyyyyy:

D: 2 narandze
    U: 1 jabuka
    R: ribica, hleb, salatica, supa
    V: pola rucka bez hleba i supice
    A ko ce danas na Slavu?
    Srecna vam svima koji je slavite :009:
  • branit
    Početnik
    Početnik

od branit » pre 10 godine

U istom smo sosu :mahalo: . I meni stoji vec par dana. Kazu da je to normalno, ajde da im verujemo :roll: . Meni je danas slava, hvala na cestitkama. Upravo rucam hleb i caj 8) . Uvece kolaaaciii :D
  • MiShīCá Mãllä
    Amater
    Amater

Da ali tebi je drugi mesec i (kao sto mi se cini da ti je Tamy pisala taj mesec stoje kile mnogima ali se gubi u obimu) a meni 16 dan i bas pazim,ali vodim sveskicu i ovako privatno i sta je mozda greska sto ja jedem u 9dorucak i na svakih 2h ili vise do rucka imam uzine tacnije nekad jednu ako nisam gladna , ako jesam onda dve, pa rucak i posle nema do vecere nista.Mislim da sam negde procitala da tako i treba a mozda mi se i potkradaju greske ako nisam u pravu. :neznalica:
    A drugo na sta sumnjam je tabletica koju stavljam u kafu (zasladjivac) i to sam citala da nije tako strasno, i naravno da je bolje bez ali nigde drugo ne gresim tj ne brljam ne grickam usput nista,u ovih 16 dana 4puta jela slatko...i pored svega danas nema manjka (merim se svaki mali krug od po 4 dana).
    Za sad je tako, JAKO me zanima sta ce biti sledeci krug-ic....
    Ako ne gresim ti si smrsala 9,5kg (ovo pisem izvuceno iz secanja) i meni je to suuuuuper...
    Tu smo bodricemo se :headbang:
  • branit
    Početnik
    Početnik

od branit » pre 10 godine

Mislim da je dozvoljena jedna uzina izmedje dorucka i rucka osim vocnog dana, tada se moze jesti voce svaka dva sata. :mahalo:
  • MiShīCá Mãllä
    Amater
    Amater

Branit primljeno k'znanju 8)
    Hvala
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 12 godine

od Debeliccka » pre 10 godine

Dobro došla na forum! :)
    Užina je dozvoljeno koliko hoćeš do ručka, ali sa razmakom od recimo 2 sata.
    Ne smeš nikako jesti premalo jer je to pogrešan način iz mnogo razloga.
    Nekome je dovoljna jedna užina, nekome će trebati više, a to zavisi i od načina života i dnevnog tempa i aktivnosti.
    Ako neko recimo ustaje rano i rano uzima taj doručak, npr u 9h, (ili ranije), nedopustivo je da sledeći obrok bude tek u 15h. U tom slučaju svakako treba uzeti užinu i u 11h npr i u 13h i slično...
    Doručak - svakako treba uzeti obavezno te dve voćke a nikako manje. Ako je neko sitnije voće, npr neke baš malecke jabuke, uzeti slobodno 4.. Ili npr kada su mandarine malecke, onda i 4-5 dolazi u obzir.
    Dakle užine ne da su dozvoljene nego čvrsto verujem da su OBAVEZNE jer je suludo i kontraproduktivno gladovanje i iscrpljivanje, izgladnjivanje i pregladnijivanje i preniskokalorični dnevni jelovnici.
    Nikakvo brojanje kalorija nije potrebno, naprotiv, Un je sama po sebi niskokalorična. Dakle užine do mile volje (voće i povrće sa niskim sadržajem UH - u Un dijeti se zove neutralno povrće i dozvoljeno je i kao užina i kao prilog na bilo koji dan). Ručak pun tanjir sa salatom odnosno mesa npr 200 grama, odnosno jaja 3 npr za ručak, odnosno blagog sira slobodno 200-250 grama... Kako god okreneš, ne možeš preterati ako se držiš UN rasporeda i dozvoljenih namirnica.
    Svako umanjivanje količina predstavlja medveđu uslugu sebi, sa više aspekata posmatrano.....

Srećno!
    Slika

5.11.2012.-74kg, 6.12.2012-67kg, 2.2.2013-62kg, 25.3.2013.-60kg, 6.5.2013.-59kg, 8.6.2013.-58kg, polovina juna 2013 - 57kg i posle toga 57kg sa povremenih 58kg na kratko...
  • MiShīCá Mãllä
    Amater
    Amater

Hvala puno Debeliccka....pazi ja sam bas posle ovog dopisivanja sa Branit iscitala opet,ali sam shvatila da sam za sad dobro radila...
    Moj dan bi bio ovakav:
    Svako jutro ustajanje u 7h u 8h dorucak (vidis tu sam zadnjih dana gresila i jela (pametnica) jednu narandzu, ili jednu vecu jabuku...(mozda zato nema minusa zadnjih dana) pa onda uzina oko 11h ( jedna vocka - dinja,jabuka,narandza,banana...nesto od toga) pa oko 13h kafa pa u 15h rucak, ali sve sta god da sam stavila u usta sam racunala kao jedan obrok,cak i kafu koja je sa tableticom zasladjivaca (mozda tu gresim) i do rucka bas tako pravila pauze po minimalno 2h, pa rucak oko 15h ili cak 16h,...da da znam da je kasno jer na proteinski dan i skrobni mora biti razmak 4h,ali ponedeljkom i petkom imam obaveza u gradu do 19:30h tako da mora da mi bude vecera u 20h i posle toga apsolutno nista sem vodice....
    Iskreno i meni je bilo nelogicno samo dorucak rucak i vecera,ja nisam od tih koji bi se zarad nekih 5kg minusa izgladnjivali,niti bi mogla izdrzati, pa onda posle dijete ajmo navali...videcemo sledeci krug kako ce biti...
    Hvala ti puno sto si se javila, :009: moram detaljno iscitati ovih dana tvoj dnevnik :D
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 12 godine

od Debeliccka » pre 10 godine

Taj razmak od 3 sata na skrobni i 4 sata izmedju obroka na proteinski dan, odnosi se na minimalni razmak izmedju rucka i vecere i nema veze sa doruckom i uzinama.
    Inace, ne opterecuj se toliko, jedi normalno i budi strpljiva. Minusa ce biti.

A te tabletice, zasladjivaci za kafu npr, to je dozvoljeno i to ni na koji nacin ne usporava tvoje minuse.
    Medjutim, ti vestacki zasladjivaci su jako losi, nezdravi i preporucljivi samo za najgoreg neprijatelja. Izuzetak je jedino stevija. Bolje ti je da se naviknes na gorku kafu ili, ako to ne mozes, da jednostavno koristis secer npr jednom dnevno u kafi. Mozes da pokusas da to ne bude mnogo secera nego jedna manja kasika - kasicica. To nece ugroziti tvoju dijetu, a usput mozes da se navikavas na manje i manje secera u toj kafi tj postepeno se navikavas na manje sladak ukus.... :)
    Slika

5.11.2012.-74kg, 6.12.2012-67kg, 2.2.2013-62kg, 25.3.2013.-60kg, 6.5.2013.-59kg, 8.6.2013.-58kg, polovina juna 2013 - 57kg i posle toga 57kg sa povremenih 58kg na kratko...
  • MiShīCá Mãllä
    Amater
    Amater

Rekoh ja ovih dana...ma sta ovih dana, taman sto sam sisla sa tvog profila,tj izasla iz dnevnika....i naravno da nisam sve procitala,hu hu :-P ali sustinu sam shvatila...smrsala si cini mi se 14 kg i odrzavas fino to i dalje,sto je mislim mnogo teze nego smrsati...ispravi me ako gresim u bilo cemu...
    E ajmo redom... :-P
    Za taj razmak od cetiri na P dan,i mislim isto i za S dan ide 4h, a 3h na Uh dan takodje znam da se odnosi na rucak- vecera, e zbog toga i jesam ja pravila uzinice izmedju dorucka i rucka...isla sam nekom svojom logikom...osecam glad,zasto bih mucila organizam (iskreno i ne smem jer imam migrene koje da ne verujes su par puta trajale i po 12 dana,8 dana,7...)...i nisam od onih sto zele instant resenje...pa sam uzinala, i gledam da dijetu prilagodim sebi (sto naravno vecina nas i radi) , jer posle dijete zelim da "nastavim u nekom ovom smeru" i istog sam misljenja kao sto sam kod tebe procitala,da ako jedes kvalitetno neces biti gladna non stop.
    E jedino te nisam najbolje razumela za te zasladjivace jer si napisala da su dozvoljeni, i da ni na koji nacin ne usporava minuse,a odmah zatim da su losi i nezdravi. Da li si mozda pogresila u pisanju, ili si mislila na nesto a nisi se izrazila ( sto bi rekao moj tata "odrazila" ) ha ha...
    Puno puno pozdrava od mene i veruj uzivacu u iscitavanju tvog dnevnika.... :009: :009: :D :009: :009:
Odgovori 445 postova