Odgovori 2547 postova
Srećna, sita i sve manje debela
  • cupikau
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 11 godine

Re: Srećna, ali debela

od cupikau » pre 11 godine

Jedan dobronameran savet od mene sto se vezbanja tice..vec dugo sam u tom svetu fitnesa, pa znam mnogo o tome..
    Dok ne smanjis kilazu, nemoj da radis nikakve vezbe, vec samo setnja..i to onako malo brzi hod, kolika ti brzina prija, u trajanju od 30-40 min..jos kada bi mogla ujutru, bio bi pun pogodak..

Svako drugo vezbanje moze dovesti do blokiranja topljenja masti, a bome i povreda..
  • Betmenka
    Početnik
    Početnik

od Betmenka » pre 11 godine

Cek, da li je to minus?! Zbunjuje me placljivi smajli. :-P Iskreno i ja razmisljam o toj trpezi na kojoj ce biti svega i svacega. Nije lose ni da se odmori jedan dan od dijete ali ja sam se uvek plasila onog da li cu sutradan uspeti da se vratim na pravi put, da ne bude ono aaaj jos jedan dan i slicno. :evil: A sto se tice tvog novogodisnjeg cilja, ne sumnjam da ce biti tako, a verovatno ces ga i presisati kad se zainatis. :009:
  • narcisa
    Profesionalac
    Profesionalac

od narcisa » pre 11 godine

cupikau, važi, od danas neću više :)
    Betmenka nije to minus (mada imam neki u najavi :wink: ) nego cijepanje od smijeha na Debelickino tepanje mojim kilogramčiima.
    Da da opštenarodna veselja utjeruju strah u kosti, pogotovo što sam prošli put posustala baš za vaskrs. Ovoga puta nema predaje! :) Hvala na bodrenju i lijepim željama ****

9/91
    D: 2 narandže
    R: Oslić (rernasti na pak papiru), salata, supica
    V: pola
  • Penellope79
    Početnik
    Početnik

od Penellope79 » pre 11 godine

Narcisice, da i ja uletim u tvoj dnevnik i da ti poželim srdačnu dobrodošlicu kao i svu sreću u skidanju kilograma...
    Vidim da te je debeliccka uzela pod svoje pa se ne brinem za tebe uopšte hihi ..
    Hvala ti i za podršku u mom dnevniku :009:
    "OD SEBE NE ODUSTAJEM, NIKAD VISE!!!"
  • mimac
    Početnik
    Početnik

od mimac » pre 11 godine

srecno ti bilo skidanje kilica 8)
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 12 godine

od Debeliccka » pre 11 godine

Žvake sam ti spomenula samo zato što si ti pisala o njima tamo u pdf Pitanja o UN dijeti, inače mi ne bi ni pale na pamet (mislim žvake kao pojava uopšte).....

Čitala si moj dnevnik...hehe.... pa to ti je izvor jeresi i greha.... kao priručnik za brljanje.... Nisam ja baš ,,politički korektna,, na ovom forumu i čudo je da nisam zabranjena.... rušimo tabue hehe....

Ne sećam se više šta sam tačno kad uradila (ta dva puta kada sam menjala ili korigovala dane)...ali otprilike...
    Mislim da sam za Božić jednostavno preskočila UH dan u prethodnom krugu (a brojala normalno, npr 27/91, 29/91....tako da se ne remeti ukupan broj dana – nominalno i zvanični ,,termin za tzv vodene dane,,).... Tako mi se namestilo. Tako mi je vitaminski došao upravo kao Badnji dan kada bih postila a Proteinski na Božić.
    Kad je bila slava, Nikoljdan, mislim da sam zamenila proteinski i skrobni da bi mi na dan slave bio proteinski (a prethodni je dakle bio skrobni)....tako sam mogla da jedem ribu (pravimo posnu slavu) i plus da uzmem i vino i kolač.

Kasnije sam jednom prilikom, u sklopu društvenog života i HA, imala u planu jedan događaj a padao mi je vodeni dan. Tada sam preskočila S dan (bila sam na UN održavanju gde je bilo ,,pregršt,, skrobnih dana: P,S,S,P,UH, V) i taj vodeni mi je došao dan pre nego što je trebalo pa sam ,,odgladovala,, jedan dan pre žurke....

Sve ti to možeš da radiš, šta će da se desi!? Nije ovo nikakvo sveto pismo niti magična formula. Ovo je najobičniji režim ishrane i ne bazira se na tajnoj formuli nego na kombinovanju namirnica i psihološkom efektu zabrana, plus vitamini i voda....blabla.... Možeš čak da uradiš ovako: da na taj dan Vaskrsa jednostavno jedeš šta želiš – i to će biti nazvano Brlj, a sutra da nastaviš dan koji ti je po redu. Dakle, na Vaskrs, koji god ti je dan po redu ti jednostavno jedi ono što ti se jede.... i zvaćemo to planiranim brljom.

Nemoj samo da jedeš za troje nego za sebe s tim što ćeš uzeti sve vrste namirnica koje želiš.
    Ja mislim da AKO čovek poštuje Vaskrs i Božić - da na taj dan treba da jede ono što je običaj da se jede na taj dan (a ne što je po UN dijeti). Jedino ako neko ima zabrane iz strogih zdravstvenih razloga, to je drugo....

Jedino što ne smeš da radiš je (pogodi šta!) da nastaviš Drugi dan Vaskrsa, Treći dan Vaskrsa.. n-ti dan Vaskrsa....
    ... a jedan ,,brlj,, dan, bez brige.....imaš ti važnija posla (da skidaš kilogramčiće polako i sigurno i pritom budeš srećna i vesela) nego da se brineš oko trivijalnosti.....

U potpisu,
    UN Jeretik

PS. Spominjala si neki brlj pre par dana...nešto za ručak čini mi se.... Ma bez brige!

Kritika: ovaj navedeni vitaminski meni (8/91), nadam se da je to 1/3 ukupne hrane za taj dan?! Reci mi da se šališ i da to nije sve za dan? (a rekla si da ne jedeš malo)....
    Slika

5.11.2012.-74kg, 6.12.2012-67kg, 2.2.2013-62kg, 25.3.2013.-60kg, 6.5.2013.-59kg, 8.6.2013.-58kg, polovina juna 2013 - 57kg i posle toga 57kg sa povremenih 58kg na kratko...
  • narcisa
    Profesionalac
    Profesionalac

Debeliccka :009: bila bi apokalipsa da te zabrane :) - a dnevnik ti je pravo štivo sa raznim zapletima i razrešenjima.
    Za žvake dont vori znam da si upratila moj džinovski post :), i valja li čemu osim žvakica?
    Da, taj drugi, treći n-ti dan me ukopao prošli put, ovaj put sam odlučila da mu stanem šapom za vrat. Odluka zvanično donesena vaskrs će biti dan :prasence: :prasence: :prasence: :10: :08: :sladoled: :sladoled: :prasence:

Brlj je bio u vidu lisnatih pogačica sa sirom, minijaturne veličine na dan UH. - da li ikada i kada smijem da jedem pitu sa sirom? ona mi najfali

E a što se vitaminskog dana tiče, to je bilo sve. Kruška je bila veliiika i jabuka istooo.
    Prije un sam jela dosta manje, samo nezdravo. Kolači, peciva, sendviči. Naravno da ne bih gladovala pogotovo na taj V dan, jerbo obožavam voće, a pogotovo što nisam količinski ograničena, ali tako se zadesilo.

10/91 skrob
    D: šačica suvog grožđa
    R: tri polovine krompira sa pak papira, teflonirana tikvica sa zerom ulja, paradajz salata, kriška hljeba
    V: jedna preostala polovina krompira i još malo paradajza

Penelope i mimac :pivo: hvalaaa
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac

Ako za UH veceru mozes da pojedes palacinke npr ili tortu - a zamisli tortu sa korama, slagom, vocem, secerom, nekim kremom - dakle skrob i proteini ....ili recimo cheesecake...
    ...
    ..ne znam zasto ne bi mogla pitu sa sirom umesto torte...to ti je u stvari torta bez secera.

Moderatori bi ti rekli NE, a ja bih ti rekla DA i da se ne zamaras nebitnim stvarima.

P.S. I super ti je post!
    Slika

5.11.2012.-74kg, 6.12.2012-67kg, 2.2.2013-62kg, 25.3.2013.-60kg, 6.5.2013.-59kg, 8.6.2013.-58kg, polovina juna 2013 - 57kg i posle toga 57kg sa povremenih 58kg na kratko...
  • narcisa
    Profesionalac
    Profesionalac

11/91 UH- dođe i taj dan
    D: krušketina
    K: kafa, produžena bez šećera
    R: kupovno tijesto za picu sa kečapom i origanom (jedva izdržadoh do kraja, ali se izborih)
    V: Palačinka sa bademima (+ fizička aktivnost u vidu odlaska po istu, po 20 minuta u oba pravca žustrijim hodom :wink: )

Baš se veselim danas. Razlog nepoznat. Inače šejtan tačno namiriše kada treba da se pojavi. Prije ciglo pet godina sam se nešto kladila sa drugom u velllliku milka čokoladu sa krupnim lješnjacima, i kao za inat mi se juče javio da se ratosilja duga. Bili smo danas na kafi pa u kupovini dotične čokolade, samo što brzo odreagovah i uzeh 100g najljepših želja, koje ću da čuvam u šteku za ugljenohidratne bahanalije. :009:
    Poslednja izmena od narcisa u 04 Apr 2014, 19:15, izmenjeno 1 put ukupno.
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac

Čudno ti se vidi ticker (kaže da imaš 2 kg)...ti si praktično u bestežinskom stanju....
    No nisam zbog toga došla nego da ti kažem da ti šaljem neke recepte na pp.....
    Ajd zdravo sad!
    Slika

• narcisa
    Profesionalac
    Profesionalac

Zahvaljujem na receptićima, poslužiće vala. A tiker mi je čudnovat, on ustvari pokazuje umjesto kila taj BMI šta god, a ta dvojka su izgubljene kile koje putuju do 56 (ako bog da). Dakle od 146 dve izgubljene, novo vaganje u pon pa ću da se abdejtujem, možda i provalim tu foru kako da pišu kile. :009:
  • Dionne
    Početnik
    Početnik

od Dionne » pre 11 godine

Tiker ti je dobar. Stavila si veliki raspon kilograma da se izgube, pa je onda dva vrlo malo u odnosu na to. I onda nema mesta da ispise i trenutna kilaza i izgubljena. Kada oslabis jos malo to ce se pomeriti u desno i videce se lepo pocetni kilogrami. Tako da vec sve pise, samo sacekaj malo.
  • Pink
    Amater
    Amater

od Pink » pre 11 godine

Narcisa, da se upisem i ja kod tebe. Kako vidim ti lepo napredujes :) samo tako nastavi!
    A sto se cokolade tice, ustekaj jenegde za UH dan, pa ako naidje kriza, misli na nju :D
  • narcisa
    Profesionalac
    Profesionalac

12/91
    Vitaminski dan koji ja čitam kao voćni
    Pola ogromnog nara, dve kruške, banana i narandža

Kao što rekoh ovo mi je omiljeni dan (dok mi se ne ogadi :) )

Dione, hvala na razjašnjenju situacije, Pink hvala za upis u moj dnevnik.

Čokoladu sam poklonila drugarima, oni meni dobru svirku i provod ja njima mmm najljepše želje. Inače ovo je prvi put da sam trijezna dibidus otišla na svirku, tabani mi otpadaju, ostarilo se (hihihihihihihihi) zvanično sam prešla u tabor "starijih" koji stoje sa strane i slušaju ziku, bez lomatanja u prvim redovima.

Sutra proteini mmmmmm-mljac, u najavi spektakl!
  • Betmenka
    Početnik
    Početnik

od Betmenka » pre 11 godine

Kako si ti dobra pa delis cokolade. :-P Sto se tikera tice, mozda bi ti bilo lakse da prvo za cilj postavis manju kilazu koju zelis da dostignes, pa onda da povecavas cilj postepeno. Drzim fige da sutra bude minusa, da nam otvoris nedelju pozitivno. :D
Odgovori 2547 postova