od Debeliccka » pre 11 godine
Žvake sam ti spomenula samo zato što si ti pisala o njima tamo u pdf Pitanja o UN dijeti, inače mi ne bi ni pale na pamet (mislim žvake kao pojava uopšte).....
Čitala si moj dnevnik...hehe.... pa to ti je izvor jeresi i greha.... kao priručnik za brljanje.... Nisam ja baš ,,politički korektna,, na ovom forumu i čudo je da nisam zabranjena.... rušimo tabue hehe....
Ne sećam se više šta sam tačno kad uradila (ta dva puta kada sam menjala ili korigovala dane)...ali otprilike...
Mislim da sam za Božić jednostavno preskočila UH dan u prethodnom krugu (a brojala normalno, npr 27/91, 29/91....tako da se ne remeti ukupan broj dana – nominalno i zvanični ,,termin za tzv vodene dane,,).... Tako mi se namestilo. Tako mi je vitaminski došao upravo kao Badnji dan kada bih postila a Proteinski na Božić.
Kad je bila slava, Nikoljdan, mislim da sam zamenila proteinski i skrobni da bi mi na dan slave bio proteinski (a prethodni je dakle bio skrobni)....tako sam mogla da jedem ribu (pravimo posnu slavu) i plus da uzmem i vino i kolač.
Kasnije sam jednom prilikom, u sklopu društvenog života i HA, imala u planu jedan događaj a padao mi je vodeni dan. Tada sam preskočila S dan (bila sam na UN održavanju gde je bilo ,,pregršt,, skrobnih dana: P,S,S,P,UH, V) i taj vodeni mi je došao dan pre nego što je trebalo pa sam ,,odgladovala,, jedan dan pre žurke....
Sve ti to možeš da radiš, šta će da se desi!? Nije ovo nikakvo sveto pismo niti magična formula. Ovo je najobičniji režim ishrane i ne bazira se na tajnoj formuli nego na kombinovanju namirnica i psihološkom efektu zabrana, plus vitamini i voda....blabla.... Možeš čak da uradiš ovako: da na taj dan Vaskrsa jednostavno jedeš šta želiš – i to će biti nazvano Brlj, a sutra da nastaviš dan koji ti je po redu. Dakle, na Vaskrs, koji god ti je dan po redu ti jednostavno jedi ono što ti se jede.... i zvaćemo to planiranim brljom.
Nemoj samo da jedeš za troje nego za sebe s tim što ćeš uzeti sve vrste namirnica koje želiš.
Ja mislim da AKO čovek poštuje Vaskrs i Božić - da na taj dan treba da jede ono što je običaj da se jede na taj dan (a ne što je po UN dijeti). Jedino ako neko ima zabrane iz strogih zdravstvenih razloga, to je drugo....
Jedino što ne smeš da radiš je (pogodi šta!) da nastaviš Drugi dan Vaskrsa, Treći dan Vaskrsa.. n-ti dan Vaskrsa....
... a jedan ,,brlj,, dan, bez brige.....imaš ti važnija posla (da skidaš kilogramčiće polako i sigurno i pritom budeš srećna i vesela) nego da se brineš oko trivijalnosti.....
U potpisu,
UN Jeretik
PS. Spominjala si neki brlj pre par dana...nešto za ručak čini mi se.... Ma bez brige!
Kritika: ovaj navedeni vitaminski meni (8/91), nadam se da je to 1/3 ukupne hrane za taj dan?! Reci mi da se šališ i da to nije sve za dan? (a rekla si da ne jedeš malo)....
5.11.2012.-74kg, 6.12.2012-67kg, 2.2.2013-62kg, 25.3.2013.-60kg, 6.5.2013.-59kg, 8.6.2013.-58kg, polovina juna 2013 - 57kg i posle toga 57kg sa povremenih 58kg na kratko...