Npr. ja bih otprilike četvrtog dana UN dijete završila u bolnici, ali neću zato reći da je "nezdrava" i nigde je ne bih kritikovala, jednostavno ne odgovara meni. Tačno je da mozak ne može da radi bez goriva, ali razgradnjom se i masti svode na prostije ugljene hidrate, samo što proces traje duže, a za razliku od šećera, koji se neposredno (i praktično neograničeno) deponuju, organizam prepoznaje višak unetih masnoća i izbacuje ih (ukoliko su unete u čistom stanju). Štono rekli, nekom lek, nekom otrov...

A eto, taj Atkins koji jeste vrlo kontroverzan (i čak je i meni delovao krajnje sumnjivo) - ispade za mene savršen. (Naravno, IPAK ne bih nikad eksperimentisala sa onom najstrožom verzijom, tipa čvarci i zelena salata, ništa mlečni proizvodi i tako to.) Nego, sad sam se setila kako i gde sam prvi put naišla na Atkinsa - postojala je izvesna knjiga "Jesti a mršaviti" (knjigu više nemam, pa sam sad izguglovala, piše: program za redukciju telesne tezine i kondicioniranje, Dr Berislav Dimitrijevic, BIGZ 1978), koja je meni svojevremeno bila otkrovenje (posle niza knjiga o zdravoj ishrani, kad mi se pojavio taj problem sa netolerancijom/alergijom na šećere i koješta drugo), ne znam koliko je ona relevantna, ali mene je lično oduševilo što čovek vrlo stručno objašnjava procese u organizmu (ne na previše popularan način, nego baš onako medicinski), što su sve dijete u toj knjizi pre svega kreirane za starije ljude - dakle, s maksimalnom pažnjom da se ne ugrozi srce, krvna slika, jetra, pritisak, nivo šećera itd. - i što su sve uglavnom bazirane na kombinaciji namirnica i/ili blago modifikovanoj Atkinsovoj dijeti. Meni je tad bila korisna da naučim da se hranim zdravo bez onoga što ne smem da jedem (moja mama je u mladosti predavala domaćinstvo, pa smo skoro svi u kući bili opsednuti zdravom hranom
- zato sam ovako matora željna šunke i paštete, ona bi to odmah proglasila za "otrov"), ali mi je posle - pre nekih 10 godina - knjigu maznula pomenuta mama, skinula uz pomoć te knjige jedno 30 kila koje je nabila jedući "zdrave baklave" (nikad joj se više nije vratila težina, odluta poneko kilo gore, ali odmah to reguliše), pa je posle nekom dala, i ja sad više nemam te divne dijete i preporuke, nego nešto kombinujem onako napamet. Baš bih volela da je negde opet nađem, jer ako dobro pamtim, nisu sve dijete bile redukcione, bilo je i čisto zdravstvenih (vezanih za određene bolesti i poremećaje), ili jednostavno preporuka za zdravu ishranu. (Auh, ala sam se raspričala.)

Mene samo interesuje da li moze da se jedu suhomesnati proizvodi tipa sunka, cajna,suvi rat , kada se drzi Atkins dijeta. Inace ja sam za nedelju dana sa ovom dijetom skinula 5kg. Hvala u napred 

Moja drugarica je drzala ovu dijetu i za mesec dana je skinula 15 kg i nije se uopste lose osecala. Zanima me koliko ste vi smrsali(ko je dogurao do mesec dana)? I dali smeju da se jedu preradjevine u smislu salama,cajni itd. Unapred hvala. Drzim vam palceve 

sto uopste nije pametno
i sto je i glavni razlog zasto sam se odlucila bas na UN.......kako tvrde iskusniji UN dijeta ce regulisati nacin ishrane....
Korisnika u ovom forumu: Nema registrovanih korisnika i 1 gost
Copyright 2017 © Dijeta.net. All Rights Reserved. Pokreće ga phpBB® Forum Software © phpBB Limited.