od 314pezos » pre 15 godine
UN i nije dijeta, ono je način ishrane koji ima dva perioda, period skidanja kilograma i period održavanja postignutog.
U prvom delu t.j. u prvih 90 dana dolazi do gubitka većeg broja kilograma a u drugom može da dođe do manjeg gubitka a i ne mora, što opet zavisi koliko ko ima kilograma u početku ovog načina ishrane. Osobe koje imaju veći ili puno veći višak kilograma za izgfubiti one posle isteka drugih 90 dana, dana održavanja mogu započeti novi krug t.j. početi ispočetka za prvim delom načina ishrane.
Kad je kraj ... nema kraja, da li dolazi do promene metabolizma, da, ali po tvrdnji najeminentnijih svetskih stručnjaka iz te oblasti do promene metabolizma može da dođe do maksimalnih 2-3% ubrzanja od onog što mi imamo u našim genima, što znači da je to sve jedan veeeeliki marketinški trik, ali autori ovog načina ishrane računaju u nama jednu drugu stvar, a to je da ćemo mi sami promeniti navike u ishrani, da ćemo naučiti kroz ovaj period od 2 x 91 dan da se pravilno i racionalno hranimo, da se počnemo baviti nekom fizičkom aktivnošću tako da će posle biti lako održavati postignuto, a ukoliko se nakon toga vratiš svojim starim navikama onda je unapred rat izgubljen iako ćeš možda dobiti prvu bitku u borbi sa kilogramima.
Ovim načinom ishrane možda i nećeš doći do svog željenog cilja, jer tvoj organizam će sam odlučiti kad mu je dosta uz ovaj način ishrane i tu je kraj. Možda će to biti koji kg pre tvoj idealne težine a možda to i nije tvoja idealna težina pa ćeš izgubiti možda još kilo dva i tu je onda kraj, što znači da ne prekidaš nego teraš do kraja prema pravilima. Mnogo osoba koje su i postigle svoju idealnu težinu su i dalje nastavile da se hrane po principima ovog načina ishrane t.j. po pravilima razdvajanja namirnica ali neće ni odbti povremene izlete u hrani povodom nekih specifičnih dana ali će ostalim danima voditi računa šta i koliko jedu.