Odgovori 4679 postova
Pitanje u vezi UN dijete
  • slatkis
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 15 godine

Re: Pitanje u vezi UN dijete

od slatkis » pre 15 godine

Zdravo cure,interesuje me da li ima lista sa neutralnim povrcem na ovom forumu.Sada ima raznog povrca na marketima i volela bih da sve to izmesam kao salatu. Nigde ne mogu da nadem listu, a ne bih da pitam za svako povrce posebno...

Hvala,
    Poslednja izmena od slatkis u 07 Jun 2010, 19:16, izmenjeno 1 put ukupno.
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik
    Pridružio se: pre 16 godine

od 314pezos » pre 15 godine

Nama lista neutralnog povrća jer je sve što nije skrobno povrće (krompir, pirinač, pasulj, sočivo, grašak, boranija, sojine ljuspice) sve ostalo spada u neutralno.
    Slika
    Slika
  • _colokadica_
    Početnik
    Početnik

od _colokadica_ » pre 15 godine

Narode da vas pitam,prvi put u zivotu sam pre 2 dana odlucila da drzim ovu dijetu i prvi dan sam se vec osecala malaksalo ,juce sam ceo dan prespavala i sinoc kad vide nisam znala kako se zovem ,verovatno nizak pritisak,i uzela sam pola case coca cole one dijetalne i odma mi je bilo ok.Jutros kad sam izmerila pritisak bio mi je povisem 125/90 (pre jela) a do sad mi je skoro uvek bio 120/80 cak nekad i nizi,e sad problem je sto kafu ne pijem uopste i kad ne drzim dijete jedino mi te 2-3 case coca cole da kazem drze nivo i secera i pritisak u normali , sad nemam pojma sta da radim da li da nastavljam sa ovom dijetom ili ne ?! Znaci ne osecam glad ok mi je mogu da izdrzim sto se hrane tice tj. do rucka prezivljavam a posle rucka je ok jer posolim salatu pa mi valjda so malo digne pritisak,moja mama je drzi i kaze da jesu prvi dani najtezi sto se navikavanja tice ali meni stvarno lose osecam se malaksalo i slabo,ako ko ima ideju kako da resim problem sa pritiskom pre podne bilo bi extra! Da moze npr salata mesto voca pa posolim bilo bi super al vidim da bi trebalo 2 vocke za dorucak :(
  • Ruzica
    Amater
    Amater

od Ruzica » pre 15 godine

_colokadica_ ne znam sta da kazem ja sam ovu dijetu drzala godinu dana i bas sam se fino osjecala... isto imam nizi pritisak ali nema veze sa dijetom, imala sam ga i prije dijete

Ubaci uzinu pre podne i ona moze da bude od povrca ( salatica ) ali neku vocku... ja sam pila i pijem redovno kafu, ali svakako nebi preporucivala coca colu, nije zdrava :)

Dorucak treba da ostane voce, ali kao sto sam rekla oko 10:00 mozes uzet salaticu
  • Etaine
    Početnik
    Početnik

od Etaine » pre 15 godine

Imam ja par pitanja :)

Pošto imam za izgubiti jedno 10-ak kilograma, da li mogu nekako da kontrolišem gubitak kilograma tokom dijete tako da tih 10 kilograma rasporedim na 3 mjeseca držanja dijete?
    I da li se u slučaju prekidanja dijete prije kraja sprovodi održavanje? Mislim, s obzirom na to da ne dolazi do promjene metabolizma (čini mi se da sam tako pročitala)... :)
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik

UN i nije dijeta, ono je način ishrane koji ima dva perioda, period skidanja kilograma i period održavanja postignutog.
    U prvom delu t.j. u prvih 90 dana dolazi do gubitka većeg broja kilograma a u drugom može da dođe do manjeg gubitka a i ne mora, što opet zavisi koliko ko ima kilograma u početku ovog načina ishrane. Osobe koje imaju veći ili puno veći višak kilograma za izgfubiti one posle isteka drugih 90 dana, dana održavanja mogu započeti novi krug t.j. početi ispočetka za prvim delom načina ishrane.
    Kad je kraj ... nema kraja, da li dolazi do promene metabolizma, da, ali po tvrdnji najeminentnijih svetskih stručnjaka iz te oblasti do promene metabolizma može da dođe do maksimalnih 2-3% ubrzanja od onog što mi imamo u našim genima, što znači da je to sve jedan veeeeliki marketinški trik, ali autori ovog načina ishrane računaju u nama jednu drugu stvar, a to je da ćemo mi sami promeniti navike u ishrani, da ćemo naučiti kroz ovaj period od 2 x 91 dan da se pravilno i racionalno hranimo, da se počnemo baviti nekom fizičkom aktivnošću tako da će posle biti lako održavati postignuto, a ukoliko se nakon toga vratiš svojim starim navikama onda je unapred rat izgubljen iako ćeš možda dobiti prvu bitku u borbi sa kilogramima.
    Ovim načinom ishrane možda i nećeš doći do svog željenog cilja, jer tvoj organizam će sam odlučiti kad mu je dosta uz ovaj način ishrane i tu je kraj. Možda će to biti koji kg pre tvoj idealne težine a možda to i nije tvoja idealna težina pa ćeš izgubiti možda još kilo dva i tu je onda kraj, što znači da ne prekidaš nego teraš do kraja prema pravilima. Mnogo osoba koje su i postigle svoju idealnu težinu su i dalje nastavile da se hrane po principima ovog načina ishrane t.j. po pravilima razdvajanja namirnica ali neće ni odbti povremene izlete u hrani povodom nekih specifičnih dana ali će ostalim danima voditi računa šta i koliko jedu.
    Slika
    Slika
  • zumbul
    Početnik
    Početnik

od zumbul » pre 15 godine

Zanima me da li "vodeni dan" mora da se drzi ili moze da se zameni necim drugim ili cak da se preskoci?
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik

Vodeni dan, nije obavezan ali je poželjan, veruj mi nije težak, ispočetka će ti biti teže na vitaminski dan nego kad dođe dan za vodenarenje. Bilo Vas je puno (kao i ti) koji su unapred i pre početka prvog dana dijete već sebi pravili ogradu od vodenog dana pa kad je došlo do njega, izgurale su ga bez po muke ... zato sačekaj da prođe vreme i da se približi vodeni dan :)
    Slika
    Slika
  • Etaine
    Početnik
    Početnik

Giga, hvala ti puno :)
  • zumbul
    Početnik
    Početnik

314pezos napisao:Vodeni dan, nije obavezan ali je poželjan, veruj mi nije težak, ispočetka će ti biti teže na vitaminski dan nego kad dođe dan za vodenarenje. Bilo Vas je puno (kao i ti) koji su unapred i pre početka prvog dana dijete već sebi pravili ogradu od vodenog dana pa kad je došlo do njega, izgurale su ga bez po muke ... zato sačekaj da prođe vreme i da se približi vodeni dan :)

Hvala... :D

Imam jos jedno pitanje: da li moze dorucak da se deli u dva dela npr. da se prvo pojede jedna narandza pa za uzinu jos jedna to su taman dve koliko je potrebno za dorucak?
  • blucbluc
    Početnik
    Početnik

od blucbluc » pre 15 godine

Ovde ima mnooogo postova....verovatno negde postoji i odgovor na moje pitanje......

Da li na dan ugljenih hidrata mogu da jedem testo sa jajima, ili iskljucivo bez jaja?
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik

testo je testo, ako je pravljeno bez jaja onda još bolje a ako nema ništa drugo onda je prihvatljivo i sa jajima u pripremi testa.
    Slika
    Slika
  • lasata
    Urednik
    Urednik
    Pridružio se: pre 17 godine

od lasata » pre 15 godine

Imam jos jedno pitanje: da li moze dorucak da se deli u dva dela npr. da se prvo pojede jedna narandza pa za uzinu jos jedna to su taman dve koliko je potrebno za dorucak?

Dorucak ne treba deliti na dva dela... Dorucak su dve iste vocke u paru ili jedna banana... Izmedju dorucka i rucka mozes na svaka dva sata da ubacis uzinu u vidu jedne vocke... :)
    "...i svaki put kad budeš komadić sebe dao i svoje snove svetu po vetrovima slao, ličiće jutro na tebe više nego na druge..." Mika Antić
  • zumbul
    Početnik
    Početnik

Hvala ti puno... :009: a od suta pocinjem... :)
  • Etaine
    Početnik
    Početnik

Smijem li tokom ove dijete piti Ness kavu?
Odgovori 4679 postova