Odgovori 3271 post
Ex Debeliccka Mrsavicc po zakonima hedonizma (slike 170)
  • AnaV
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 15 godine

Re: Dnevnik Ex Debeliccke Mrsavicc po zakonima hedonizma

od AnaV » pre 12 godine

Interesantan eksperiment, ali ja ne mogu bez mesa! Krastavac jedem, ali sa kiselim mlekom, a u pavlaci je njam njam! Bez šale, zaista, ako toliko vremena provodiš na poslu, ishrana je dodatno otežana. Ja sam penzionerka, ne mrzi me da sebi pripremam hranu, mada neke moje poznanice kažu "da sam ja sama kao ti nikada ne bih kuvala", sa tom konstatacijom se ja ne slažem. Ne kuvam ja često, ali uvek nešto pripremam, naravno meso obavezno uz povrće za rućak, doručak isto jak, a ostali obroci lagani!
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 12 godine

od Debeliccka » pre 12 godine

Niste me razumele vas dve Somborka i Ana... :)
    Eksperiment nema nikakve veze sa mesom ni sa krastavcem...

Napisala sam:
    ,,Kada prođe 10 dana možemo da pričamo o tome....bez obzira na uspešnost eksperimenta....hvaliću se kako je uspeo ili ću priznati zašto nije uspeo....,,

...dakle ništa vam nisam rekla o eksperimentu, reći ću vam kada prođe 10 dana....za sada samo brojim dane a ne pišem o čemu se radi... Tako da....o eksperimentu još uvek niko ništa ne zna...hehe...
    Naravno, nije ništa spektakularno u pitanju, naprotiv, nešto vrlo obično….ali sa razlogom neću da kažem šta je, zbog sebe i uspešnosti eksperimenta.…

A onaj krastavac i to sve redom, to je samo svakodnevna ishrana....korigovaćemo je u mimohodu,....a i objasnih da sam nakupovala onu pavlaku greškom..Tako da je spominjanje krastavca i te salate samo obična priča o hrani kao što svaki dan pričamo o tome šta smo jele i zašto i šta nismo…..

Ana, tačno je, najveći deo dana provodim na poslu i naravno da moram da nosim hranu....To što tvoje poznanice kažu, i ja bih nekad u prošlosti rekla isto,...ali ne mislim više tako....potrebno je da se sprema i priprema...Pa evo ja, samo da pripremim i spakujem za posao salatu, voće, ispržim jaje npr ili šta god da je, spakujem potrebnu dozu sira npr....ostanem i po sat vremena ponekad...zavisi šta je...
    A ako govorimo o nekom spremanju komplikovanih jela, onih tradicionalnih gde se satima ostaje u kuhinji...zbog jedne osobe mislim da je suvišno...Mada, nije ni to skroz tačno...sva ta komplikovana jela mogu da se prave jednom u dva meseca npr...u velikoj količini a onda zamrznu porcije za još 10 ručkova a ostalim danima spremaju samo ove jednostavne brze stvari.....(pa niko i ne pravi dve sarme nego treba praviti veliku šerpu pa zamrzavati u manjim pakovanjima..)

U svakom slučaju, hvala na svraćanju u moj žurnal… :)

Danas klasika....

2. dan eksperimenta
    25. Juli ’13 – 81. dan – Čalabrc Hej Čalabrc Haj....
    1. Banana, 2 male breskve
    2. Krastavac u 12% pavlaci i jogurtu, sa sto čuda (mirođija, kari, biber, susam, lan i ostalo)#, 3 Tonusa
    3. Breskvice, šljive
    4. Krastavac kao br.2, 1 parče hleba
    5. Neslani kikiriki
    6. Šnicla, paradajz, malo one bezukusne pavlake 12%
    HA: ona specijalna loza :pivo: 8)

Edit: dodala obrok br.6.
    Slika

5.11.2012.-74kg, 6.12.2012-67kg, 2.2.2013-62kg, 25.3.2013.-60kg, 6.5.2013.-59kg, 8.6.2013.-58kg, polovina juna 2013 - 57kg i posle toga 57kg sa povremenih 58kg na kratko...
  • Magi
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 13 godine

od Magi » pre 12 godine

Debeliccka napisao:.....(pa niko i ne pravi dve sarme nego treba praviti veliku šerpu pa zamrzavati u manjim pakovanjima..)

Mislim da je to ok i sa drugim jelima...ne samo sa sarmom (koju sam danas baš jela :09: ). Pogotovo ako živiš sama, napraviš veću količinu i zamrzneš u plastičnim posudama (lično to radim za moju familiju u posudama od Aloma sladoleda :D, pa kad ne stignem da kuvam, ondak izvadim veče pre i bude ručak do bola)

:009:
  • Maggie Kaye
    Početnik
    Početnik

od Maggie Kaye » pre 12 godine

Ja mirođiju obožavam! Dok neke začinske biljke dobijaju intenzivniji ukus sušenjem, svježa mirođija se ne može porediti sa suvom! Meni super ide uz boraniju, krompir, kupus, salate od svježeg povrća... Uh, otvori mi se apetit. Prvo kod Elle, sad kod tebe. :oops:

Odbrojavamo dane i čekamo rezultate eksperimenta, ma kakav bio. 8)
  • moravka
    Amater
    Amater

od moravka » pre 12 godine

Nesto se eksperimentise??? :26: Nestrpljivi smo da vidimo i cujemo rezultate! :wink: Sta li nam sad spremas????? :neznalica: :009:
  • AnaV
    Profesionalac
    Profesionalac

od AnaV » pre 12 godine

Ja i nisam mislila na pripremanje hrane u kazanima i stajanja za šporetom od po nekoliko sati. Sve se pripremi za petnestak minuta, a samo se krćka!
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac

...pa zato sam i spomenula sarmu npr kao komplikovano jelo....koje može da se sprema jednom u sto godina, pa da se zamrzava...ili nešto slično....a ove ostale stvari normalnoj osobi ne bi trebalo da su problem....(ja nisam baš u kategoriji normalnih)....

A eksperiment je planiran da traje 10 dana....ako uspe....Ako pukne pre....zvaće se Propao eksperiment...

Danas ponovo rano pišem u dnevniku, jer kasnije neću biti u prilici...ostaje nedorečen obrok br.5.....od sveg srca se nadam da neće biti neki naročit nego nešto bez veze...

3. dan eksperimenta
    26. Juli ’13 – 82. dan – .........
    1. Banana, 2 malecke breskve i 1 šljiva (kao voćna salata) - 9:15
    2. Kiselo mleko sa zezalicama, parče hleba - 12:30
    3. 2 punjene paprike, salata KP, 2 tonusa – 15: 30
    4. 3 male breskve
    5. Riblja čorba, 2 zalogaja hleba, malo salate KP, crno vino :pivo:
    Poslednja izmena od Debeliccka u 28 Jul 2013, 22:00, izmenjeno 2 puta ukupno.
    Slika

5.11.2012.-74kg, 6.12.2012-67kg, 2.2.2013-62kg, 25.3.2013.-60kg, 6.5.2013.-59kg, 8.6.2013.-58kg, polovina juna 2013 - 57kg i posle toga 57kg sa povremenih 58kg na kratko...
  • srecetina
    Početnik
    Početnik

od srecetina » pre 12 godine

svratih da bacim pogled i bas se dobrano zadrzah... :zuba:
    "legao" mi je tvoj dnevnik bas onako...hvala
    sve cestitke za postignuti uspeh i nestrpljivo ocekujem rezultate experimentisanja...nadam se da nema neplaniranog letenja u vazduh uz exploziju u tom tvom muckanju ...khmmm...nemam adekvatni smajlic.... :veseljak:
  • AnaV
    Profesionalac
    Profesionalac

od AnaV » pre 12 godine

Baš me zanima rezultat eksperimenta, koji uopšte nije drastićan. Lepo se jede!
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac

Dobro veče svima!

Srecetina, dobro jutro lepotice! Hvala na poseti i srećno sa tvojom dijetom! :)
    Ana, :) sutra ćemo detalje o eksperimentu...sad ću da skratim priču....mislim neću pisati romane kao inače što radim.......Inače, ne radi se o drastičnosti nego o nečemu drugom.. :wink:

Jelovnik od petka sam dopunila i dodala večeru u vidu riblje čorbe, 2 zalogaja hleba, malo salate KP i naravno crnog vina....(istine radi i HA radi....)

Nisam stigla da se ,,pišem,, redovno kao inače, što je i dobro, u stvari...malo sam vas odmorila od sebe....

Sad ću da ispišem jelovnike za juče i danas...

4. dan eksperimenta
    27. Juli ’13 – 83. dan posle UN održavanja....
    1. Banana i 4 šljive
    2. Jogurt sa puno zezalica (susam, lan, biber, kari, bosiljak, majčina dušica, cimet), 1 parče hleba
    3. 1 punjena paprika, 1 mala kobasica, salata KP, 1 čaša piva :pivo:
    4. Riblja čorba
    5. Jabuka

5. dan eksperimenta
    28. Juli ’13 – 84. dan – Nije ni vruće uopšte....
    1. Banana, mala seljačka jabuka, 2 šljive
    2. Jogurt sa malo zezalica, parče hleba
    3. Kupus sa 2-3 zalogaja mesa, salata KP, parče hleba
    4. HA: Sladoled onako konkretna porcija ......hedonistička i terapeutska naravno....

Eksperiment
    Eksperiment je propao. :( :oops: :cry:
    Nemam snage sada da pišem dalje, pa ću to ostaviti za sutra....mislim prepričavanje svog neuspeha sa eksperimentom...
    Mada, možda i nije tako neuspešan...kad malo bolje razmislim....jer sam neuspeh me je naučio nečemu....pa mogu da probam ponovo......uvek mogu da pokušavam dok ne uspem....ako ćemo pravo.... :wink:
    Slika

• Alisa_GG
    Amater
    Amater

od Alisa_GG » pre 12 godine

Bas si nas zaintrigirala sa tim eksperimentom jedva cekam sutra i objasnjenje da shvatim neshvaceno :16:
  • Ella
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 17 godine

od Ella » pre 12 godine

Zaista uzivas da pises romane. To se vidi po nacinju pisanja postova, kao npr. poslednji o experimentu. Drzis citaoca u neizvesnosti do kraja, e bas i mene sada zanima da li je u pitanju neka rekreacija ili buckuris :D
  • AnaV
    Profesionalac
    Profesionalac

od AnaV » pre 12 godine

Ja se taman zainteresovah za eksperiment, kad ti napisa da je propao! Zašto? Pretpostavljam nema očekivanog učinka! Iskreno koliko sam pratila ove dane eksperimenta podsećao me je na UN ishranu (bar njen prvi jutarnji deo), a prosto mislim da sada kada si došla do jedne ODLIČNE težine, takva ishrana nije za tebe! Ne razumem zašto jednostavno ne jedeš 3 obroka i 1-2 užine, ali naravno umereno i sve će biti OK i težina se neće poremetiti. Možda nisam u pravu, ja tako jedem, a možda i ne bi trebalo da sam zadovoljna svojom težinom, ali ja jesam i nisam uopšte gladna. Mene nervira samo stomačić- kažem stomačić, pošto nekada nisam ga imala a vežbe ne smem i ne mogu da radim za stomak, pošto nemam pola utrobe, pa mi nije dozvoljeno!
    Izvini ako sam preterala, ali iskreno ne traži leba preko pogaće! :neznalica:
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac

Društvo hvala na interesovanju za moj tzv eksperiment!

Ana, Nema potrebe da se izvinjavaš, nisi preterala, samo nisi razumela….Moja ishrana prethodnih dana nema nikakve veze sa eksperimentom. Jedem identično već mesecima, jedem onako kako mi odgovara….ne pokušavam da smršam…jer sam ionako ispod ciljne težine (što ne znači da ću namerno da se gojim …) ..Nekad jedem više a nekad manje, zavisi od toga kakav mi dan dođe i kakve su okolnosti…
    Inače meni moja ishrana za sada odgovara i nemam neki problem sa njom….U principu uvek jedem koliko mi se jede, ničega se ne odričem, jedem porcije koje me zasićuju, nisam gladna….Ana, ako te nešto podseća na UN to može biti samo voće kao neki prvi doručak, nakon čega uskoro ide drugi ,,normalan,, doručak….Meni to voće jako odgovara…a ako slučajno prestane da mi odgovara…promeniću nešto…

U svakom slučaju…sad shvatam da vi gledate u moje jelovnike očekujući da tu vidite nešto posebno…a jelovnici su isti kao što su već mesecima….Da je tu bilo neke promene rekla bih vam da prelazim na tu i tu ishranu…..Razlog zašto nisam napisala o čemu se radi je u tome što sam imala jak osećaj da bi eksperiment potrajao samo 1 dan…da sam rekla o čemu se radi …a trajao je 5 dana ovako…..

Jednostavno…dok sam bila na 91 dan UN dijete - imala sam priliku da jedem slatkiše jednom u 4 dana, zatim 91 dan UN održavanja – slatkiši jednom u 6 dana.
    Kada sam završila sa ovih 182 dan, nastavila sam da se hranim normalno dakle bez ikakve dijete..a slatkiše sam jela jednom u 4 ili 5 dana, nekad jednom u 3, nekad jednom u 6 dana….
    Jela sam ih planski…kao što se jedu na UN na UH dan, tako sam ja planirala da tog dana pojedem taj neki omiljeni slatkiš kao jedan od obroka, tj kao večeru I tako je to išlo…
    Onda sam u poslednjih 2-3 nedelje, čini mi se, došla u situaciju da sam jela slatkiše češće nego što je gore opisano….bez obzira što je to možda bilo nešto malo…dešavalo se da ih uzmem neplanski, tek tako što su tu na dohvat ruke…

I to mi se nije dopalo nikako.
    Neću da ih uzimam kako stignem, nego moraju da budu jednom u 4 dana i to planski. Ne bukvalno planski, nisam robot nego obično ljudsko biće..ali ne mogu da se uzimaju bez veze i smisla…..

Dan pre nego što sam počela sa tzv Eksperimentom, uzela sam bez veze neke 2-3 neukusne vanilice koje niti volim niti su bile lepe niti su mi prijale…..e tu sam odlučila da idem na EKSPERIMENT - 10 DANA BEZ SLATKIŠA…..kako bih tu ponovo vratila mozak na ono staro…da nema uzimanja slatkiša osim...da ne ponavljam osim u kojim okolnostima i kako……
    Htela sam da vidim kako ću da se ponašam, kako ću da odolevam, kako ću da se osećam, a ako izguram tih 10 dana, kakav će biti efekat dalje…… 10 dana nije puno i ne mislim ja da ću ispasti junak kada izguram 10 dana bez slatkiša, nego mislim da taj period može da pomogne čoveku da se reši nekih navika…..
    Bilo je uglavnom sve u redu iako je iskušenja i izazova oko mene bilo stalno…bilo je baš i krizica ali sam odolevala…..
    Međutim juče sam jela slatkiše kao što sam napisala u dnevniku…i tu je propast eksperimenta (5.dan)…
    Ovo nije opravdanje nego samo analiziram: iskušenjima sam bila okružena danima….bukvalno…nisam uzimala ali su se te slike taložile valjda u mojoj memoriji…I onda, juče, nakon što sam bila baš neispavana i sve to, bez energije, pa me još smlatila vrućina…uzela sam sladoled… tj materijalizovala sam sve one slike iz glave….

Nema veze…ima dana…uvek mogu ponovo da teram 10 dana dok ne uspem…

Napomena: eksperiment nema veze sa mršanjem nego sa radom na mojim navikama i mom mozgu….

Hvala na interesovanju. Ja u stvari nisam želela da pravim misteriju od ovoga i intrigu, nego sam zbog sebe izbegavala da kažem šta je…u protivnom bi se stvorila polemika na temu slatkiša i bilo bi pitanja na temu kako mi ide i kako mi ne ide i to bi me zagarantovano inspirisalo upravo da jedem slatkiše…..

Eto tako Ana :-) …zaboravi na jelovnike, ovo se samo ticalo rada na psihološkoj strani uzimanja slatkiša….i probaću ponovo…inače ničeg interesantnog u svemu ovome nema…

Vidimo se...
    (opet sam na onom kompu bez fontova, boja, smajlija....)
    Slika

• AnaV
    Profesionalac
    Profesionalac

od AnaV » pre 12 godine

E pa zaista si po nekada veoma zagonetna! Mislila sam zaista da se eksperiment odnosi na celokupnu ishranu, kad ono.... :neznalica:
Odgovori 3271 post