Društvo hvala na interesovanju za moj tzv eksperiment!
Ana, Nema potrebe da se izvinjavaš, nisi preterala, samo nisi razumela….Moja ishrana prethodnih dana nema nikakve veze sa eksperimentom. Jedem identično već mesecima, jedem onako kako mi odgovara….ne pokušavam da smršam…jer sam ionako ispod ciljne težine (što ne znači da ću namerno da se gojim …) ..Nekad jedem više a nekad manje, zavisi od toga kakav mi dan dođe i kakve su okolnosti…
Inače meni moja ishrana za sada odgovara i nemam neki problem sa njom….U principu uvek jedem koliko mi se jede, ničega se ne odričem, jedem porcije koje me zasićuju, nisam gladna….Ana, ako te nešto podseća na UN to može biti samo voće kao neki prvi doručak, nakon čega uskoro ide drugi ,,normalan,, doručak….Meni to voće jako odgovara…a ako slučajno prestane da mi odgovara…promeniću nešto…
U svakom slučaju…sad shvatam da vi gledate u moje jelovnike očekujući da tu vidite nešto posebno…a jelovnici su isti kao što su već mesecima….Da je tu bilo neke promene rekla bih vam da prelazim na tu i tu ishranu…..Razlog zašto nisam napisala o čemu se radi je u tome što sam imala jak osećaj da bi eksperiment potrajao samo 1 dan…da sam rekla o čemu se radi …a trajao je 5 dana ovako…..
Jednostavno…dok sam bila na 91 dan UN dijete - imala sam priliku da jedem slatkiše jednom u 4 dana, zatim 91 dan UN održavanja – slatkiši jednom u 6 dana.
Kada sam završila sa ovih 182 dan, nastavila sam da se hranim normalno dakle bez ikakve dijete..a slatkiše sam jela jednom u 4 ili 5 dana, nekad jednom u 3, nekad jednom u 6 dana….
Jela sam ih planski…kao što se jedu na UN na UH dan, tako sam ja planirala da tog dana pojedem taj neki omiljeni slatkiš kao jedan od obroka, tj kao večeru I tako je to išlo…
Onda sam u poslednjih 2-3 nedelje, čini mi se, došla u situaciju da sam jela slatkiše češće nego što je gore opisano….bez obzira što je to možda bilo nešto malo…dešavalo se da ih uzmem neplanski, tek tako što su tu na dohvat ruke…
I to mi se nije dopalo nikako.
Neću da ih uzimam kako stignem, nego moraju da budu jednom u 4 dana i to planski. Ne bukvalno planski, nisam robot nego obično ljudsko biće..ali ne mogu da se uzimaju bez veze i smisla…..
Dan pre nego što sam počela sa tzv Eksperimentom, uzela sam bez veze neke 2-3 neukusne vanilice koje niti volim niti su bile lepe niti su mi prijale…..e tu sam odlučila da idem na EKSPERIMENT - 10 DANA BEZ SLATKIŠA…..kako bih tu ponovo vratila mozak na ono staro…da nema uzimanja slatkiša osim...da ne ponavljam osim u kojim okolnostima i kako……
Htela sam da vidim kako ću da se ponašam, kako ću da odolevam, kako ću da se osećam, a ako izguram tih 10 dana, kakav će biti efekat dalje…… 10 dana nije puno i ne mislim ja da ću ispasti junak kada izguram 10 dana bez slatkiša, nego mislim da taj period može da pomogne čoveku da se reši nekih navika…..
Bilo je uglavnom sve u redu iako je iskušenja i izazova oko mene bilo stalno…bilo je baš i krizica ali sam odolevala…..
Međutim juče sam jela slatkiše kao što sam napisala u dnevniku…i tu je propast eksperimenta (5.dan)…
Ovo nije opravdanje nego samo analiziram: iskušenjima sam bila okružena danima….bukvalno…nisam uzimala ali su se te slike taložile valjda u mojoj memoriji…I onda, juče, nakon što sam bila baš neispavana i sve to, bez energije, pa me još smlatila vrućina…uzela sam sladoled… tj materijalizovala sam sve one slike iz glave….
Nema veze…ima dana…uvek mogu ponovo da teram 10 dana dok ne uspem…
Napomena: eksperiment nema veze sa mršanjem nego sa radom na mojim navikama i mom mozgu….
Hvala na interesovanju. Ja u stvari nisam želela da pravim misteriju od ovoga i intrigu, nego sam zbog sebe izbegavala da kažem šta je…u protivnom bi se stvorila polemika na temu slatkiša i bilo bi pitanja na temu kako mi ide i kako mi ne ide i to bi me zagarantovano inspirisalo upravo da jedem slatkiše…..
Eto tako Ana

…zaboravi na jelovnike, ovo se samo ticalo rada na psihološkoj strani uzimanja slatkiša….i probaću ponovo…inače ničeg interesantnog u svemu ovome nema…
Vidimo se...
(opet sam na onom kompu bez fontova, boja, smajlija....)