Odgovori 2547 postova
Srećna, sita i sve manje debela
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 12 godine

Re: Srećna, sita i sve manje debela

od Debeliccka » pre 9 godine

signorina napisao:Narcisa, imam pitanje za ajvar tj kako to da je dozvoljen?

I ok za smajliće :šmrc:, ja ih baš volim.

A zasto ajvar ne bi bio dozvoljen? :neznalica:
    Ako mislis zbog kaloricnosti, on nije posebno kalorican. A sve i da jeste, predstavljao bi dobre i pozeljne kalorije a Narcisa ionako cesto kuburi sa kalorijama...mada nije ni kalorican...
    Prijace i probavi...
    Slika

5.11.2012.-74kg, 6.12.2012-67kg, 2.2.2013-62kg, 25.3.2013.-60kg, 6.5.2013.-59kg, 8.6.2013.-58kg, polovina juna 2013 - 57kg i posle toga 57kg sa povremenih 58kg na kratko...
  • narcisa
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 11 godine

od narcisa » pre 9 godine

Za ajvar je sve već rečeno :D . Moja mama i ajvar pravi nemasan. Na 15-20 tegli ide oko 2 dl ulja.
    Meni se ne sviđa miris putera :neznalica: , pokvari mi sve. Mama je jednom i s njim pravila i ispadne mnogo masnije i gnjecavije i još gratis smrdi (mislim meni). Nepogrešivo provalim ako ga ima u nečemu...
    Forumska pitanja: kad je u prošlosti jednom pao forum ja sam skroz bila izbacila smajlije, pa sam ih pravila manualno ; ), ali sam se ponovo vratila na ove slikovite samo u umjerenoj varijanti. Dakle umjerenost se ne traži samo u ishrani nego i u korištenju smajlija, mnogo su kalorični :D. Dnevnici su dragocjena arhiva foruma i ja mnogo patim što su neki trajno iscurili (neki čak prije nego sam stigla da ih pročitam :( , npr Lasatin- imao je preko 800 strana i mislim da je bar 200 od njih bio ispisan pametnim i korisnim stvarima).
    Većini ljudi koji su otišli sa foruma dnevnici više ne znače, ali bi mnogo značili nadolazećim pokoljenjima. Ne mogu da zamislim kako bi forum bio pust da iscuri Dudin dnevnik, iako ona nema nikakvu potrebu ni namjeru da ponovo piše u njemu, bar aktivno. A i što bi kad ima 50 kg?! Ok mi je da iscure neki šturi pokušaji dnevnika sa par strana, ali ako neko već uloži mnogo svog vremena za pisanje svog iskustva, meni je to i te kako za poštovanje i čuvanje. Npr Smiljin dnevnik ima oko 30-tak strana i pametno je napisan i baš ne bih voljela da trajno odleluja, a i voljela bih da se ona vrati i završi svoj posao. Jednostavno imam vjeru u nju...

Dan 40
    D: jogurt, dvopek
    U: citrus (da li mandarina, da li narandža, pitanje je sad?)
    R: jaja, salata + paradajz, dvopek
    V: sir + malo pečenice + gljive

Hodanje po ledu nije ni malo lagana fa. Sve me boli... Sinoć sam se dobro isplesala i klizala od kuće do kafane, prve, druge, treće... Komirala sam se i ustala u pola 3 :shock: . Opet izlazim večeras, kum svira, iako mi se mišići odvajaju od kostiju. Kum je kum, kum nije dugme. :mahalo:
  • Tebi_Za_Ljubav
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi
    Pridružio se: pre 10 godine

od Tebi_Za_Ljubav » pre 9 godine

Slažem se da takve dnevnike treba čuvati. Mislila sam na one koji dodju, otvore dnevnik, ispise se 10 postova i odu sa sajta. Takvi dnevnici nikome nazalost, ne služe. Bilo bi super kad bi oni hteli preurediti forum. Strah me je da ce jednog dana pasti, a da nikoga nece biti briga.
    Bez obzira šta mi se desi, ja sam borac, a ne žrtva!
  • signorina
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 9 godine

od signorina » pre 9 godine

Naravno da su dnevnici korisni i možda bi posebno vrijedni mogli biti prebačeni na poseban podforum da se ne bi izgubili. I naravno da ćeš izaći da slušaš kuma. :NN04:
    Hvala za info o ajvaru, cure. TZLJ me već sinoć obradovala zelenim svjetlom.
    [color=#00BF00][b][i]Nikad nisam upoznala čokoladu koja mi se nije svidjela.[/i] [/b][/color]
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 12 godine

od Debeliccka » pre 9 godine

Kad je već načeta tema o forumu, smajlijima i ostalom... da dodam još nešto što sam danas propustila...
    Nepotrebno citiranje.
    Nema potrebe da se citira prethodni post da bi se napisao odgovor tj komentar na isti, kada je hronologija tj sled događaja očigledan.
    Pa i ako post nije direktno prethodni, opet je u većini slučajeva citiranje nepotrebno. Ili, može se citirati samo ključni deo posta ako je to važno za naglašavanje poente....
    I ovo spada u nepotrebna opterećenja / dupliranja materijala...
    Slika

5.11.2012.-74kg, 6.12.2012-67kg, 2.2.2013-62kg, 25.3.2013.-60kg, 6.5.2013.-59kg, 8.6.2013.-58kg, polovina juna 2013 - 57kg i posle toga 57kg sa povremenih 58kg na kratko...
  • leonida
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 15 godine

od leonida » pre 9 godine

Neki dnevnici su previše korisni da bi bili pušteni da iscure. Sadrže puno neophodnih informacija, uključujući i psihološku borbu čoveka samog sa sobom ... što je možda i najteži deo ovog procesa skidanja kila, pa onda shvatimo da niko nije nepogrešiv, da svako ima svoje trenutke slabosti, ali je umetnost i posle greške nastaviti zacrtanim putem.
    U krajnjoj liniji, svako od nas je najpre čitao druge dnevnike, pa se tek onda odlučio da otvori svoj - oni koji su već uspeli su nas motivisali, a to je i razlog postojanja foruma.
    Početna kilaža 99 kg, krajnja 67 (oko godinu dana dijete).

Nov početak 03.09.2018.početna 79, trenutna 76, cilj 67.
  • Tebi_Za_Ljubav
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

Juuuhuuu...dje si ti...ima li šta od teretane?
  • narcisa
    Profesionalac
    Profesionalac

Od teretane ništa - naravno. Nikad ne vjerujte ženi koja laže :D .

Dan 41
    U: kivi, mandarina
    R: sir, paradajz, dvopek
    V: pola veće pljeskavicoćufte, po komadić od nekoliko vrsta sireva, 2 cm đevreka, 2 gromuljice čokolade sa svačim

Dobar dan - divan.

Bila sam kod kume od jutra do večeri. Onda sam otišla na interkulturalnu večeru (samopozvala sam se). Ovaj put sam odlučila da čačnem po koju stvar. Najviše sam pikirala sireve, ali sam morala da probam ćuftu pošto ju je pravio moj drug njemac, a inače je fenomenalan kuhar. Loša stvar je što je u njoj bio neki začin koji meni ni malo ne odgovara...nisam uspjela da definišem šta je, pitaću ga za recept i ustanoviti šta je problem. Sirevi su vrhunski, a utisak mi je pokvario neki delikates sir koji se nisam ni usudila da probam (smrdi kao stanični vc, a liči na ananas). Moje sadističko društvo mi ga je poturilo pod nos ... nikad im neću zaboraviti...
    Čokoladne gromuljice (UK) su ručno pravljene sa kikirikijem i nečim čudnim, ubjedljivo pobjednik večeri. Najukusnija čokolada koju sam probala u životu....
    Cak(VK) je planiran za 13. ili 14. pa sam sad samo malo brljucnula. Kao najveći propust brojim izostanak salate uz večeru, ali je nije bilo...

Ujutro idem kod zubara pa pravac u teretanu. Čovjek se lako navikne na dobro. Sa izostankom teretane je ista analogija kao sa drugim, trećim, n-tim danom brljanja. Od sutra u nove pobjede! :mahalo:
  • Tebi_Za_Ljubav
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

Tvoja ljubav prema sirevima mi je poznata :D Koliko čitam o njima kod tebe zaista ću ih i ja zavoleti :D Skoro sam bila kupila mozzarelu i iznenadila se koliko je bezukusan hahaha. Svaki put kad gledam na TV kako spremaju hranu sa njim, deluje tako punog ukusa, a on kao krpa. Kasnije mi brat kaže da je mozzarela ukusna tek kad joj je doda ne znam šta ( tj u kombinaciji sa još nekim jelima). One kesice na daj Bože da ikad kupim ni u ludilu- gde piše 4 vrste sira, presudicu samoj sebi. Gde tu stane 4 sira kad je jedan prah haha :D
  • narcisa
    Profesionalac
    Profesionalac

Sirevi su stvarno ljubav <3. Mocarela mi nije favorit i imam isti utisak o njoj. Bezukusna - bez ukusa. Istražuj ih, otkrićeš široki daijapazon zadovoljstva. (Probaj na pijaci da nađeš stari sjenički, ili mladi... on je uf...)

Dan 42
    D: dvopek, jogurt
    R: tikvica, paradajz, pire, kriščica dvopeka
    V: sir, paradajz
    Fa: bic, vježbe za noge, bic

Ljudi vjetrometina satra. Skrckanih prozora na sve strane, polomljene grane i izgubljeni sadržaj sa tuđih balkona....
    Zubar je sanirao još jedan zub, sutra nastavak.
    Sinoć nisam dobro spavala i mislim da sam zaspala tek oko 5-6 jutros. Jedva se odvukla na popravak i vjetar me bacao lijevo-desno. Bila sam baš skršena pa nisam produžila do teretane, ali idem od 21h (moram hitno da nadoknadim propušteno).
    Ručak mi se nije pravio, a mama je ukombinovala skrob u oblik pirea. Posebno je sebi napravila bez mlijeka i margarina, a nama klasičan. Ja razliku u ukusu nisam osjetila :neznalica: . Uglavnom, zaključak je da mi se pire uopšte ne sviđa...
    Ušla sam u oba para wannabe hlača. Još 5-10 kila kad skinem biće baš kako treba.
    :mahalo:
    Poslednja izmena od narcisa u 11 Jan 2016, 21:03, izmenjeno 1 put ukupno.
  • Tebi_Za_Ljubav
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

Eto ga pire :16:

Ne volim kisele sireve, tj ne volim jake ukuse...imala sam cimerku čiji roditelji su pravili extra sir (pretpostavljam da se to zove mladi sir) čvrst, a mekan i blag ko duša. Elem ako bih npr pravila domaći sir koliko on prosečno moze imati kalorija? Znam da se ne može tačno izračunati zbog masnoće mleka itd, ali od prilike? Ili domaće kiselo mleko? Ako kupovno ima 62kcal, može li i domaće tako da se računa? Eto pitanja za razmišljanja kad budeš imala volje :D

Čestitam za pantalone...nema boljeg osećaja...ja sam upala u jedne farmerke...ostale su mi još jedne koje sam letos kupila za "kad smršam", a nisam mogla primirisati kopčanju. KAd u njih udjem komotno znaću da sam nešto zaista uradila. Ovde kod nas isto duva, za sad srednjeg intenziteta vetar zvani Severac koji nam šalju naše komšije iz MAđarske :D
  • narcisa
    Profesionalac
    Profesionalac

Domaći sirevi su masniji (kaloričniji, ali ne strašno kalorični), koliko god da su blagi, pošto industrija koristi obezmašćeno mlijeko -uglavnom. Ima posla oko sira, ali je divno kada jedeš nešto što si sam napravio. Najbolji su pijačarski domaći (naravno kod provjerenog prodavača). Kumini roditelji prave baš takav što si opisala... Ja bih sve domaće bar duplo jače računala...
    Divan je osjećaj kad se upakuješ u nešto čemu nisi mogao ni primirisati. Ova dva para mi je kupila drugarica na neviđeno (naravno jako male za taj period, doslovno do pola butine), a planiram ih nostiti za mjesec - dva regularno. Imam i ja motivaciju za konačni cilj - hlače iz četvrtog osnovne :D . Stare Leviske koje ni na šta ne liče, ali ako uđem u njih biće mi najdraži komad garderobe.
    Pire je potpuno razočarenje... ni nalik onom iz mašte...
    Pozdrav za braću mađare :mahalo:
  • leonida
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 15 godine

od leonida » pre 9 godine

Joj, i ja najviše volim taj sjenički sir, pogotovu onaj stari ... on nije kiseo, ali ima jaku aromu (baš zbog toga ga i volim), i ide u kategoriju punomasnih sireva ...

narcisa, znam taj osećaj kad uletiš u nešto što nisi mogao da nosiš ... tako sam sva ponosna svaki put kad se pomaknem u manji broj ... to su sitna zadovoljstva ovih naših dijetica ... a kad pogledam stare farmerice, prosto ne mogu da poverujem da sam zaista nosila toliko velike ... ne želim više nikad sebi da dopustim da mi budu potrebne ...
    ,
    Početna kilaža 99 kg, krajnja 67 (oko godinu dana dijete).

Nov početak 03.09.2018.početna 79, trenutna 76, cilj 67.
  • signorina
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 9 godine

od signorina » pre 9 godine

I onda neki kažu da ne vole sir! Čini mi se da bih se svega slanog lakše odrekla.
    Divno za pantalone. Ja imam pun ormar garderobe koja mi ni naviriti ne može.
    [color=#00BF00][b][i]Nikad nisam upoznala čokoladu koja mi se nije svidjela.[/i] [/b][/color]
  • narcisa
    Profesionalac
    Profesionalac

Sinjorina osvajaj ormar dio po dio :D .

Dan 43
    U: kivi, mandarina
    R: jaja, salata, dvopek
    U: narandža
    V: dimljeni losos (dva režnja), sir sušeni dimljeni, salata
    Fa: bic, vježbe za ruke, bic

Losos je kupljen i biće proban za večeru, javljam utiske. Nešto sam gladnjikava danas, a ne bi trebalo. Doručkovala sam u pola 10, pa sam pojela voće u pola 1, a sad mi se ručak uvrtio u glavu... :mahalo:
    Poslednja izmena od narcisa u 13 Jan 2016, 01:31, izmenjeno 2 puta ukupno.
Odgovori 2547 postova