Za ajvar je sve već rečeno

. Moja mama i ajvar pravi nemasan. Na 15-20 tegli ide oko 2 dl ulja.
Meni se ne sviđa miris putera

, pokvari mi sve. Mama je jednom i s njim pravila i ispadne mnogo masnije i gnjecavije i još gratis smrdi (mislim meni). Nepogrešivo provalim ako ga ima u nečemu...
Forumska pitanja: kad je u prošlosti jednom pao forum ja sam skroz bila izbacila smajlije, pa sam ih pravila manualno ; ), ali sam se ponovo vratila na ove slikovite samo u umjerenoj varijanti. Dakle umjerenost se ne traži samo u ishrani nego i u korištenju smajlija, mnogo su kalorični

. Dnevnici su dragocjena arhiva foruma i ja mnogo patim što su neki trajno iscurili (neki čak prije nego sam stigla da ih pročitam

, npr Lasatin- imao je preko 800 strana i mislim da je bar 200 od njih bio ispisan pametnim i korisnim stvarima).
Većini ljudi koji su otišli sa foruma dnevnici više ne znače, ali bi mnogo značili nadolazećim pokoljenjima. Ne mogu da zamislim kako bi forum bio pust da iscuri Dudin dnevnik, iako ona nema nikakvu potrebu ni namjeru da ponovo piše u njemu, bar aktivno. A i što bi kad ima 50 kg?! Ok mi je da iscure neki šturi pokušaji dnevnika sa par strana, ali ako neko već uloži mnogo svog vremena za pisanje svog iskustva, meni je to i te kako za poštovanje i čuvanje. Npr Smiljin dnevnik ima oko 30-tak strana i pametno je napisan i baš ne bih voljela da trajno odleluja, a i voljela bih da se ona vrati i završi svoj posao. Jednostavno imam vjeru u nju...
Dan 40
D: jogurt, dvopek
U: citrus (da li mandarina, da li narandža, pitanje je sad?)
R: jaja, salata + paradajz, dvopek
V: sir + malo pečenice + gljiveHodanje po ledu nije ni malo lagana fa. Sve me boli... Sinoć sam se dobro isplesala i klizala od kuće do kafane, prve, druge, treće... Komirala sam se i ustala u pola 3

. Opet izlazim večeras, kum svira, iako mi se mišići odvajaju od kostiju. Kum je kum, kum nije dugme.